Şimdi Ara

Apple Türkiye'den iPhone, iPad, Mac ve diğer ürünlere zam! İşte yeni fiyatlar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
0
Favori
18.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emresiss

Hayır, 699 dolar tax free fiyat. Bunu iphone 11 tax included price yazarak birkaç dk’da görebilirsin zaten. Senin için yine de bir link bırakıyorum. Amerika’da satın aldığın eyalete göre 0-%18 oranında değişen vergi eklenir bu fiyatın üstüne. Ayrıca Amerika’da neredeyse hiçbir üründe vergi dahil fiyat yazılmaz. Buna restoran vb. bile dahil.

https://discussions.apple.com/thread/250706738?answerId=251348448022#251348448022

Bende öyle biliyorum evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: istante

Almayın arkadaşlar....salaklık bu kadar para vermek. Hayatımda android kullanmamış biri olarak xiaomi ye geçiş yaptım. Telefonu 2500 liraya aldım. Resmen dünya varmış. Ufacık ekranlı iphone 7 den sonra bir oh çektim. Üstelik hafıza da 128 gb. Pil bitmiyor. Sabah yüzde 90-92 şarjla çıkıyorum, arada film seyrediyorum, video olsun, sosyal medya olsun akşama yüzde 35-40 ile dönüyorum. İphoneda kablo ile yaşıyordum resmen. Hızlı şarj var 1 saat dursa yetiyor. Daha hayatta almam iphone. Belki ipadi bırakmam. İphone 11 8000 lira..el insaf yani...3 kere telefon değiştiririm ben o paraya...
    Hocam bende xiaomi düşünen bi iphone kullanıcısıyım ancak geçtiğimde sanki pişman olacakmışım gibi, hantal kalacakmış gibi bir his var(bende 7 plus kullanıyorum). İkna edici olursanız bu fiyatlardan sonra iphone almam

Bu arada aldığınız xiaomi modeli nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 5Gsiz demode telefona 16000 TL vermek enayilik olur. Xiaomi Mi 10, Oneplus 8 alın çok daha iyi

• Hepimizin çanağı uzaktan sağlam duruyor ama kazık girmeyen yer kalmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A8FE7B1F6

699 doların İçinde Türkiye’de olan ÖTV TRT payı KDV falan nasıl olabilir hatta KDVnin ÖTV’si bunlar sadece tr de var

Alıntıları Göster

Ne yazık ki ülkemizde üretim yerine sadece tüketim var teknolojide Devlette ekstrem vergilerle bu açığı kontrol altında tutmaya çalışıyor Bişeyler üretmek basit değil ama üretileni de beğenmiyoruz Örneğin Çinlilerin yaptığı gibi kötü olsun ama bizim olsun düşüncemiz yok Örneğin burada kaç kişi general mobile, vestel yada casper vs. kullandı Tahminim yüzde 5 bile değildir Kısaca özetlemek gerekirse şu durumda hem devlet hem biz suçluyuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

Yok o fiyatta vergi falan. Amerika'da ürünler vergi hariç fiyatları yazar, internette de mağazalarda da. İnternetten alırken eyalete göre olan vergi eklenir en son satın alırken, mağazadan ürün alırken de eyalet vergisi en son eklenir.

Alıntıları Göster

Peki vergiden hariç işletme karı vs. de ekleniyor mu yoksa sadece vergiler mi ekleniyor

• Eylülde eğitim indirimiyle bir önceki fiyatı görenler şükredecek

• powerose P kullanıcısına yanıt
    Eylul olacagi duyumunu nerden aldiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cimbomlusinan

Peki vergiden hariç işletme karı vs. de ekleniyor mu yoksa sadece vergiler mi ekleniyor

Alıntıları Göster

Sadece vergi. O 700$'a satan firmanın ya da aracıların karı dahil.

• Arkadaşlar 1000$lik bir iPhone New York’ta yaklaşık 1087$a tekabül ediyor. Geçen hafta 11 Pro aldım bu da onun fişi.
    Apple Türkiye'den iPhone, iPad, Mac ve diğer ürünlere zam! İşte yeni fiyatlar

• Zaten uzun zamandır beklenen bir şeydi. Aslında aylardır kur farkını yansıtmamışlardı.

Apple'ın zam yapmaması Samsung ve Xiaomi'nin fiyatlarını da baskılıyordu. S20 ve Mi 10 zam görebilir.

• 1 yıl önce iPhone XR 128gb 7399tl'sından satışa çıkartılmıştı.

Tam olarak 1 yıl 1 ay önce, Gürgençler'den iPhone XR 128gb siyah renk olan modeli satın aldım. Telefonu alırken takas olarak yurt dışı kayıtlı, pili bitik durumda olan iPhone 6s'i 1774tl'sına saydılar ve üste 5600tl fark ödedim.

Bugün aynı cihaz, iPhone XR 128gb'ın fiyatı 7549tl olmuş durumda. Telefon altın gibi değer kaybetmiyor, aksine değer kazanıyor!

• Fiyatlar baya artmış. Haliyle alımı biraz daha zorlanacak. Elinde cihaz olanlar için sıkıntı değil, satarken yine sıfır fiyatı baz alınarak ikinci el fiyatları etkilenecek.

ancak artık 2020 yılında "xx telefon yy telefondan daha iyi, bunu almak salaklık, aptallık, cehalet" demeyi bir kenara bırakmak gerek. Bu tamamen kullanım amacı ve zevk odaklıdır.

Bunu farklı bir amaçla söylemiyorum, içerik üretmiyorum ancak çizim vs öğrenmeye çalışıyorum kişisel hobi olarak.

apple'ın bir çok ürününe sahibim apple tv dışında.. Şimdi bunlar maalesef birçok kişi için lüks. Umarım imkanlarımız artar da en iyilerini en uygun fiyatlara gönül rahatlığıyla alırız, bu ürünler bir mal varlığı olarak değil bir eşya olarak görülür ülkemizde.

bu ürünleri neden belirtiyorum, birbirileri ile iletişimi benim için önemli ve pratik. bir cihazda yaptığım herhangi bir şeyi diğer cihazda devam ettirebiliyorum, dosya transferi yapabiliyorum, her cihazda görüşmelerimi -facetime, imessage- halledebiliyorum. çektiğim fotoğraflar, ekran kaliteleri vs benim hoşuma gidiyor ve kısmetse iphone 12 pro bekliyorum yurtiçi yurtdışı duruma göre bakacağım.

şimdi bunları söylediğimde birçok kişi kendine göre beni müsrif olarak görebilir. Benim kullanım nedenlerim kendime göre mantıklı.

Windows tabanlı bir bilgisayar ile, android tabanlı bir telefon arasında da bunları yaparsın diyenler oluyor. Zaman alıyor, bağlanmıyor, pratik değil. Ben airdropla tek tuş onlarca dosyayı anında gönderiyorum. USB bellek falan gerek dahi yok.

Ürünler değer kaybetmiyor, aldığım ürünü aşırı temiz kullanırım ve az düşük bir miktara satarım.

Garanti konusunda bir kez olsun beni üzmedi. Macbookta en ufak problemde hemen değişim, telefonda hemen tamir. Kimse bana afra tafra yapmıyor, hoş karşılanıyorum mutlu ayrılıyorum. Bir ton para veriyorsun tabii mutlu ayrılmak istersen diyenler olacaktır, başka markalarda birçok problem yaşadım, malın peşinden koşmak zorunda kaldım ve bunu her gün birçok kişi paylaşıyor. Ben uğraşmak istemiyorum.

Aldığım ürün 5bintl ise, satarken 4-4.5 bandında satılıyor. Zararım maksimum 1000 tl. Herhangi bir problemde %99 servis beni memnun bırakıyor.

Başka bir marka bakalım. aldığınız ürün 5bin tl ise, 2 sene sonra yazılım desteği alamıyorsunuz hemen hemen hepsinde, satarken 1000tl den fazla zararınız oluyor, bugün apple dışında %99 memnun ayrılacağını garanti gören biri varsa markayı paylaşırsa düşünebilirim.

Apple bir şey üretiyorsa, diğer rakipleri mutlaka taklit ediyor. Evet özünde benzer teknolojiler ve bütçe meselesi ama bahsetmek istediğim şey X kadar paranız varsa, apple ve başka marka ürünler sıralanırsa çoğunluk apple tercih edecektir.

Cevremde hala iphone 5-5s kullanıp memnun olan insanlar var. 2013 yılında çıkmış 5s. Onunla beraber çıkan samsung s4'ü, xperia z'yi, htc one'ı, nokia 925'i çevrenizde kaç kişi kullanabiliyor. samsung note 3'ü ayrı tutuyorum o benim bebeğimdi. Hala duruyor. Üzerine telefon tanımam ekran yanığı olmasa tadından yenmez.

Demem o ki evet fiyatlar kesinlikle ülkemiz için aşırı pahalı. Ancak alan kişilerde bir zeka problemi yok. Bunu "ben lüks telefon kullanıyorum yea" diyen adam için söyleyebiliriz ama. Gerçekten telefonla hava atmak kadar nefret ettiğim çok az şey var. Allahtan azaldı. iPhone 4-5 zamanları bu çok vardı.

iPhonecuların aldığı mal ile sizin aldığınız malların ikinci elde satış fiyatlarındaki kayıp hemen hemen aynı. Üstelik bu sürede apple alan kişilerin büyük çoğunluğu yapacakları işlerde rahatlık sağlayarak yapıyorlar.

umarım fiyatlar düşer. ummaktan başka yapılabilecek hiçbir şey yok benim elimde.

ekleme: bununla beraber shiftdelete kanalında zamlarla ilgili bir video vardı. Xiaomi telefonu %56 zamlanırken, samsung %50lerde zamlanırken apple %10larda kaldığını belirtiyordu. Şu düşünülebilir, apple zaten ürün ilk geldiğinde fazla pahalıya satıyordu şu an %10 eklemiş oldu, diğerleri daha ucuza satıyordu eklemek zorunda kaldılar vs. O kadar bilgim yok maalesef olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeniorAwesome -- 1 Temmuz 2020; 20:32:56 >

• Firmalar "ürün fiyatı+ vergi = xxxx tl" diye yazmalı. millet ürüne ve vergiye ne kadar ödeyeceğini görsün.

• ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    Apple güncellemeyi kesene kadar değiştirmeyin 😃

• 1 ay önce iyiki almisim 128gb 7,750₺ ye dolar artinca bildim zam gelir yakinda diye iyiki almışım

• Mustafa SARI. M kullanıcısına yanıt
    Hocam okullar açılana kadar bekleyenler için demiştim. Kendi düşüncem yani.

• Apple Türkiye'den iPhone, iPad, Mac ve diğer ürünlere zam! İşte yeni fiyatlar 

• hep 50 tl lik alıyom diyecemde vergi zam derken apple store da 50 tl lik bişey de kalmadı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple’dan sonra Samsung ve Xaomi bindirecek hiç heveslenmeyin Samsung ve diğer markaları almak isteyen elini çabuk tutsun geliyor çünkü gönlümün vergisinin vergisi

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.