|
Bildirim
Sıkıntı doları olduğundan fazla almaları. 2TB fiyatı 10dolar normalde. Fazla fazla ödetiyorlar ama 3 kuruş diğer ülkelerden az ödeme ihtimalimiz olsa batıyor adamlara. Apple'ın Türkiye'ye yönelik bu tutumu Türkiye karşıtı bir tutumdur. Sonra çıkıp ağlıyor millete Tim efendi. Apple 'a karşı şuan çok daha büyük bir tepki olmalıydı.
|
Yalnız apple fiyatlandırmalarıyla alakalı olarak çoğunluğun sürekli atladığı bir konu var. Apple Türkiye fiyatlandırmasını $ olarak değil € olarak baz alır. Türkiye Apple’ın gözünde “euro zone” olarak görülmektedir. Ha bu yapılan doğrudur demiyorum ancak ne yazık ki öyle. Euro kullanan avrupa ülkelerinde 2TB depolamanın fiyatı 9.99€ yani bugünkü kur ile 62 TL civarındadır. 2 TB depolama alanı için 1$ = 3.60 TL civarlarındayken de fiyat olarak 39.90 TL ödeme yapıyordum, düne kadar dolar yükselmesine rağmen yine aynı ödemeyi yapıyordum. Dolar şu an için 5.45 TL oldu hala aynı olması “mantıkken” ne yazık ki beklenemez. Suçu sürekli olarak Apple’a atmanın bir anlamı yok, artık anlayın şunu; son 1 ayda dolar 6.50-7.00’lerden 5.35-5.45’lere dahi inmiş olsa ekonomimiz b.k gibi. Suçu dediğim gibi Apple’a atacağınıza bizi ve ekonomimizi yönetenlere, dolaylı olarak da onları seçen kendinize ve/veya %51’e atın!
|
Dolar'ın durumu Tim bey'in suçu evet. Şimdiye kadar yükseltmedikleri için teşekkür etmek gerek...
|
Benim bu ay son. Alıcam yedeklerimi iptal edeceğim. Herkez de benim gibi yaparsa belki akıllanırlar, ama sanmıyorum . Tim bey ondan sonra Tr ye neden satamıyoruz diye düşünsün.
|
Benim içinde yolun sonu göründü bütün verilerimi ve resimlerimi google servislerine yedekledikten sonra üyeliğimi iptal edeceğim benim için apple ve iphone bitmiştir....
|
amerika fiyatları
50 gb 1$ 200 gb 2$ 2 tb 10$ fiyatlar dolar kuruna göre yüksek. ancak apple bu fiyatları sunup ilerleyen zamanda $ daha yükseldiğinde fiyatları belli süre sabit tutmak istiyor olabilir. ancak diğer taraftan türkiye'de fiyatları daha uygun da yapabilir. örneğin amerikada 1$ olan 50gb alan burada 1$ olmak zorunda değil. daha uygun fiyatlı olabilir. |
Dün gece bununla alakalı e-posta geldi ve sonra düşündüm ki acaba yarın birgün apple music e de zam gelir mi.?
|
Zamlar yüzünden iptal etmek zorunda kaldım. Artık yeter, netflix gitti icloud gitti. Her şey yavaş yavaş gidiyor. Bu nasılbi ülke yönetmektir abi kimse çıkıp bir şey demiyor anca götümüze kazık giriyor
|
Apple kullanıcılarını gülerek izliyorum hala enayi gibi 2-3 aylik maaşını şu tilkilere ödeyenler var yazık cidden
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mene -- 10 Kasım 2018; 15:16:20 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 10 Kasım 2018; 15:19:10 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |