Şimdi Ara

APPLE TV KULLANANLAR (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
916
Cevap
35
Favori
85.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Iphone yada ipadden diziyi acip oynat a bastiktan sonra alt menuden apple tv yi secince apple tv ye aktariyor
  • @moussetee hocam çok teşekkür ederim, Denetim Merkezi (Control Center)'i kastediyorsunuz hiç ona bakmak aklıma gelmemişti

Benden sonraki soracak arkdaşlar için de buraya not ekleyeyim, aşağıdaki ekrandan AirPlay seçiyoruz
     APPLE TV KULLANANLAR

Detaylı bilgi:https://support.apple.com/tr-tr/HT202769

• Arkadaşlar Apple Tv 3'ü iki hafta önce aldım, ancak yeni vakit bulup uğraşabiliyorum. Dün Macbook'uma Popcorn Time (https://popcorntime.io/) yükledim. Bir kaç deneme yaptım, alt yazılar çıkmadı, sonra şurdaki patch'i yaptım:
    https://drive.google.com/file/d/0B28HxkxF9er_YnF6UTdGTXlRNzg/view?pli=1
    https://discuss.popcorntime.io/t/airplay-subtitles-patch-new-version/24558/248

ffmpeg kütüphanesini kurdum, çalıştırdım, altyazılar çıkmaya başladı. Bir iki dizi izledim, sonra alt yazıların geri ileri sarma durumunda senkronize olmadığını fark ettim. Bunu çözmek için Popcorn Time ayarlarından, alt yazıları videoya yakma seçeneğini seçtim. Alt yazılar geri ileri sarmadan etkilenmez hale geldi.

Bu sefer de, dizi izlerken kopmalar başladı. Altyazıları yaksam da, Airplay göndersem de kopuyordu. Acaba Wifi bağladığım için mi kopuyor diye düşünerek, cat5 kablo hazırladım ve Apple TV'yi ve Mabbook'u kablo ile bağladım. Kopmalar devam etti. Ben de pes edip şimdilik Popcorn Time ile uğraşmayı bıraktım.

Kullandığım Popcorn Time versiyonu 3.8-5 idi, işletim sistemi de Mac OS X Mavericks. Popcorn Time ile başka işletim sistemi veya versiyonu sorunsuz kullanan var mı?

Dün Torrent TV'yi (https://torrentv.github.io/) de denedim, en son hali çalışmıyor. Apple TV 3'ü hiç bulamadı.

Beamer'i de kurdum, beamer'de hiç sıkıntı yaşamadım. Fakat 15. dakikada yayını kesti ve programı satın almamı istedi

Evde NAS server'im (Debian kurulu) var. Fotoğraflarım, hatıra videoları vs. hep bunun içinde duruyor. Buradaki fotoğraf ve videoları Apple TV'de görüp, seçip oynatmak istiyorum. Anladığım kadarı ile bu işi yapabilmek için iki seçeneğim var; birincisi Plex kurmak, ikincisi ise iPhone veya iPad'den NAS destekli bir uygulama çalıştırıp, ekran yansıtması yapmak. Bu şekilde kullanan var mı?

Bir de şöyle bir makale buldum:https://www.nccgroup.trust/us/about-us/newsroom-and-events/blog/2013/september/raspberry-pi-media-center-on-appletv-no-jailbreak-required/ jailbreak yapmadan, profil yükleyerek Apple TV'de kanal açmışlar, onu da DLNA server'a bağlamışlar, bunu deneyen var mı?

• Arkadaşlar merhaba, soruldu cevaplandı ise kusura bakmayın, bir şey merak ediyorum, bu apple tv ye harici hardisk bağlayıp film izleyebiliyor muyuz? mediaplayer gibi kullanılıyor mu yani? yoksa iphone-ipad den foto video aktarım yanısıra kiralanan veya satın alınan filmleri seyretmek dışında bi iş yapıyor mu?
  • Dükkanıma bakılabilir.

Apple tv3 ve apple air mouse satılık
  • quote:

Orijinalden alıntı: erakan

Arkadaşlar Apple Tv 3'ü iki hafta önce aldım, ancak yeni vakit bulup uğraşabiliyorum. Dün Macbook'uma Popcorn Time (https://popcorntime.io/) yükledim. Bir kaç deneme yaptım, alt yazılar çıkmadı, sonra şurdaki patch'i yaptım:
    https://drive.google.com/file/d/0B28HxkxF9er_YnF6UTdGTXlRNzg/view?pli=1
    https://discuss.popcorntime.io/t/airplay-subtitles-patch-new-version/24558/248

ffmpeg kütüphanesini kurdum, çalıştırdım, altyazılar çıkmaya başladı. Bir iki dizi izledim, sonra alt yazıların geri ileri sarma durumunda senkronize olmadığını fark ettim. Bunu çözmek için Popcorn Time ayarlarından, alt yazıları videoya yakma seçeneğini seçtim. Alt yazılar geri ileri sarmadan etkilenmez hale geldi.

Bu sefer de, dizi izlerken kopmalar başladı. Altyazıları yaksam da, Airplay göndersem de kopuyordu. Acaba Wifi bağladığım için mi kopuyor diye düşünerek, cat5 kablo hazırladım ve Apple TV'yi ve Mabbook'u kablo ile bağladım. Kopmalar devam etti. Ben de pes edip şimdilik Popcorn Time ile uğraşmayı bıraktım.

Kullandığım Popcorn Time versiyonu 3.8-5 idi, işletim sistemi de Mac OS X Mavericks. Popcorn Time ile başka işletim sistemi veya versiyonu sorunsuz kullanan var mı?

Dün Torrent TV'yi (https://torrentv.github.io/) de denedim, en son hali çalışmıyor. Apple TV 3'ü hiç bulamadı.

Beamer'i de kurdum, beamer'de hiç sıkıntı yaşamadım. Fakat 15. dakikada yayını kesti ve programı satın almamı istedi

Evde NAS server'im (Debian kurulu) var. Fotoğraflarım, hatıra videoları vs. hep bunun içinde duruyor. Buradaki fotoğraf ve videoları Apple TV'de görüp, seçip oynatmak istiyorum. Anladığım kadarı ile bu işi yapabilmek için iki seçeneğim var; birincisi Plex kurmak, ikincisi ise iPhone veya iPad'den NAS destekli bir uygulama çalıştırıp, ekran yansıtması yapmak. Bu şekilde kullanan var mı?

Bir de şöyle bir makale buldum:https://www.nccgroup.trust/us/about-us/newsroom-and-events/blog/2013/september/raspberry-pi-media-center-on-appletv-no-jailbreak-required/ jailbreak yapmadan, profil yükleyerek Apple TV'de kanal açmışlar, onu da DLNA server'a bağlamışlar, bunu deneyen var mı?

son verdiğiniz linki deneyebilirseniz bilgi verin raspi ve apple tv ikilisi ile olan

• Selam Arkadaşlar, birkaç mesaj geldi, ben de aşağıdaki klavuzu hazırladım:

Popcorn Time'da videoya alt yazı ekleyip, Apple TV'den seyretme:

1. Öncelikle Popcorn Time indirip, kuruyorsunuz:https://popcorntime.io/

2. Sonra Faw'in yazdığı patch'i indiriyorsunuz:https://drive.google.com/file/d/0B28HxkxF9er_YnF6UTdGTXlRNzg/view?pli=1

3. Patch'in içince 3.8 diye bir dizin var, bu dizinin içersinde app diye bir dizin daha var. Buradaki dosyaları aşağıdaki gibi kopyalıyorsunuz:
      <popcorn-time-yükleme-dizini>\src\app\index.html
      <popcorn-time-yükleme-dizini>\src\app\lib\device\airplay.js
      <popcorn-time-yükleme-dizini>\src\app\lib\views\settings-container.js
      <popcorn-time-yükleme-dizini>\src\app\templates\settings-container.tpl

4. ffmpeg ve ffprobe uygulamalarını indirip uygun bir dizine yerleştiriyorsunuz (ffmpeg.exe ve ffprobe.exe aynı dizinde olmalı (Mac ve Linux için de aynısı geçerli ffmpeg and ffprobe aynı dizinde olmalı)):
      Windows:http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/
      Mac:http://evermeet.cx/ffmpeg/ andhttp://evermeet.cx/ffprobe/
      Linux:http://johnvansickle.com/ffmpeg/

5. Popcorn Time'i çalıştırıyorsunuz. Ayarlar'ı açıyorsunuz, üst kısımda "Gelişmiş Seçenekleri Göster"'i seçiyorsunuz:
       APPLE TV KULLANANLAR

6. Artık Airplay görünür olması lazım, Airplay bölümünü buluyorsunuz.
       APPLE TV KULLANANLAR

7. FFMPEG Directory kısmına, ffmpeg ve ffprobe'u kurduğunuz dizini yazıyorsunuz.
    8. Subtitle Format kısmından da "Airplay" veya "Burn in Video" seçeneğini seçiyorsunuz. Ben Burn in Video kullanıyorum, Airplay çok iyi değil, ileri-geri sarmalarda altyazılar kayıyor.

9. İzlemek istediğiniz şeyi açıyorsunuz, hedef kısımdan da Apple TV (veya ne isim verdi iseniz onu) seçiyorsunuz. Video Apple TV'de oynamaya başlıyor.
       APPLE TV KULLANANLAR

10. İyi eğlenceler

Notlar:
    * Popcorn Time kullanmak yasal olmayabilir, sorumluluk kabul etmem.
    * Resimleri çekmek için arabirimi white-ui yaptım, normalde siyah çıkar.
    * Faw'in kendi açtığı patch konusu şurada:https://discuss.popcorntime.io/t/airplay-subtitles-patch-new-version/24558
    * Ben bu kurulumdan çok fazla verim alamadım, Late 2009 Macbook kullanıyorum, Core 2 Duo işlemcisi var, belki ondan olabilir. ffmpeg çok fazla işlemci gücü istiyor, deneyen arkadaşlar yorum yapabilir ise sevinirim.

APPLE TV KULLANANLAR APPLE TV KULLANANLAR APPLE TV KULLANANLAR

• Bayramda network çekme planım var, onu başarı ile bitirebilirsem deneme yapacağım. Sizin denediğiniz şeyler var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erakan -- 16 Eylül 2015; 17:49:30 >
  • ben şu anda pc ye plex server kurdum... pc deki fılmlerı apple tv uzerınde ızleyebılıyorum... ama benım tek derdım.. apple tv den bişiyler izlemek için pc ye ihtiyac duymayayım aynı xbmc de oldugu gibi mevcut plugınleri buna entegre edip netten film dizi ne varsa bulup izlesin mantıgı arıyorum
  • bende 2 hafta önce apple tv 3 aldım ama burada bahsedilenleri hiç anlamadım. bu alet sadece ekran yansıtma, iphone dan foto videoları izlemeye yaramıyormu. başka özellikleride var mı bilen varsa anlatırsa sevinirim. teşekkürler

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Macbook airdan digiturk play izliyorum apple tv araciligyla ama sesi aktarmiyor sebebi ne olabilir bilen var mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba tum olmasada bir cok iletiyi okudum.Sorum su.
    Pc ye internetden cektigim full hd filmleri WD player la sirf hd baglayip HDTVm de izleyebiliyorum. amacim kablosuz olarak kayipsiz sekilde izlemek.ITUNES a atilan filmleri Apple tv HDTV de izlemek mumkun.Fakat film formati MKV ise malesef tanimiyor(Yada ben ole saniorum).Her bir filmin boyutu 8 ila 10 gb.eger filmleri itunes formatina cevirip izlemeye kalkarsam hem zaman kaybi olacak hemde boyutu 20gblara yaklasacak.Bu dogrultuda jailbreak yada benzeri bir software kullanilabilinir mi?
    Yada muadili kablosuz kayipsiz bir cihaz var mi?
    Tesekkurler...
  • Satın alınan 1080p filmlerin boyutları nedir? Hangi formatta sunuluyor? Görüntü kalitesinden memnun musunuz? Video oynatma kalitesi, örneğin sigma çipli bir media player'dan daha mı iyi ya da aynı denilebilir mi?
  • Itunes uzerinden apple tv araciligiyla kiraladiginiz yada satin aldiginiz filmleri indirmeden akis olarak izliyorsunuz, ancak itunes a iphone yada ipad uzerinden girip satinalma yada kiralama yaparsaniz once bu cihazlara indiriyor, sonra izliyorsunuz. Indirilen hd filmlerin boyutu 2,5 gb boyutunda oluyor genelde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kongor

Merhaba arkadaşlar,

Konuyu bilen arkadaşlara bir şey danışmak istiyorum. Şimdi Apple Macbook Pro + İpad Air + Iphone ürünleri sahibiyim. Yakın zamanda yeni eve çıkacağım.
    TV izleyen bir kişi değilim ancak özellikle film ve yabancı diziler ve youtube çok izliyorum. Samsung Led TV'm var ancak youtube özelliği dışında akıllı özelliğini hiç kullanamıyorum.

Şimdilik sorum şu; Yeni evime Apple TV + Time Capsule almayı düşünüyorum. Time Capsule'ü film/müzik/dizi/fotoğraf arşivime ayıcağım. Bu arşivi macbook'um üzerinden yönetmek, aynı zamanda altyazı problemsiz vs. olarak bu filmleri Apple TV ile doğrudan TV'm de izlemek, aynı zamanda IPAD, IPHONE'umda bu film/müzik/fotoğraf/dizi leri izleyebilmek, yönetebilmek istiyorum.

Örnek Seneryo; Bir geziye gittiniz, Iphone ile bir çok fotoğraf çektiniz, eve geldiniz, bu fotoğrafları Time Capsule'e yedeklediniz (ilk önce macbook'a oradan capsule e veya doğrudan iphone'dan capsule'e) daha sonra apple tv'nizi açtınız arkaplanda itunes'unuz ile time capsule ün içindeki müziklerden birini seçtiniz ve iphone ile çektiğiniz fotoğrafları tv ekranında görüntülüyorsunuz. Aynı zamanda arkadaşınız geldi, IPAD'i açtınız aynı fotoğrafları ipad'in ekranında anında arkadaşlarınıza göstereceksiniz (Ne seneryoymuş arkadaş)

Bu söylediğim seneryo mümkün müdür? Apple'ı üm ürünlerimde tercih etme nedenim birbirleriyle iletişimleri gerçekten kusursuz olması. Ancak bu yönde diğer ürünleri alarak tam efektif kullanmak istiyorum ürünlerimi.

Yazalı cok olmus ama soyle cevap vereyim;Bende time capsul yok ama usb cıkıslı modeme 1 tb harddisk bagladım.İndirdigim filmleri direk icine atıyorum kablosuz olarak,vlc streamer programı sayesinden telefondan içine girip istedigim filmi tv ye yansıtabliyorum ve buffer lı oldugu icin herhangi bir takılma durumu yok yalnız format farklı oldugundan mac in formatı işlemesi gerekiyor o nedenle mac e de aynı programı kuracaksınve film izlerken acık olması gerekiyor .Bu işlemleri yaptıgından telefondan film alır gibi istedigin zaman harddiskden film izleyebilirsin kolayca 15 gb buyuklukteki filmleri sıkıntısız cok güzel izleyebilirsin

Tabi yansıtmak zorunda degilsin ayn şekilde ipad ve telefondan filmi ,resimleri muzikleri acıp dinleyebilirsin görebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciroer -- 26 Aralık 2015; 11:13:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ecura

quote:

Orijinalden alıntı: Kongor

Merhaba arkadaşlar,

Konuyu bilen arkadaşlara bir şey danışmak istiyorum. Şimdi Apple Macbook Pro + İpad Air + Iphone ürünleri sahibiyim. Yakın zamanda yeni eve çıkacağım.
    TV izleyen bir kişi değilim ancak özellikle film ve yabancı diziler ve youtube çok izliyorum. Samsung Led TV'm var ancak youtube özelliği dışında akıllı özelliğini hiç kullanamıyorum.

Şimdilik sorum şu; Yeni evime Apple TV + Time Capsule almayı düşünüyorum. Time Capsule'ü film/müzik/dizi/fotoğraf arşivime ayıcağım. Bu arşivi macbook'um üzerinden yönetmek, aynı zamanda altyazı problemsiz vs. olarak bu filmleri Apple TV ile doğrudan TV'm de izlemek, aynı zamanda IPAD, IPHONE'umda bu film/müzik/fotoğraf/dizi leri izleyebilmek, yönetebilmek istiyorum.

Örnek Seneryo; Bir geziye gittiniz, Iphone ile bir çok fotoğraf çektiniz, eve geldiniz, bu fotoğrafları Time Capsule'e yedeklediniz (ilk önce macbook'a oradan capsule e veya doğrudan iphone'dan capsule'e) daha sonra apple tv'nizi açtınız arkaplanda itunes'unuz ile time capsule ün içindeki müziklerden birini seçtiniz ve iphone ile çektiğiniz fotoğrafları tv ekranında görüntülüyorsunuz. Aynı zamanda arkadaşınız geldi, IPAD'i açtınız aynı fotoğrafları ipad'in ekranında anında arkadaşlarınıza göstereceksiniz (Ne seneryoymuş arkadaş)

Bu söylediğim seneryo mümkün müdür? Apple'ı üm ürünlerimde tercih etme nedenim birbirleriyle iletişimleri gerçekten kusursuz olması. Ancak bu yönde diğer ürünleri alarak tam efektif kullanmak istiyorum ürünlerimi.

Yazalı cok olmus ama soyle cevap vereyim;Bende time capsul yok ama usb cıkıslı modeme 1 tb harddisk bagladım.İndirdigim filmleri direk icine atıyorum kablosuz olarak,vlc streamer programı sayesinden telefondan içine girip istedigim filmi tv ye yansıtabliyorum ve buffer lı oldugu icin herhangi bir takılma durumu yok yalnız format farklı oldugundan mac in formatı işlemesi gerekiyor o nedenle mac e de aynı programı kuracaksınve film izlerken acık olması gerekiyor .Bu işlemleri yaptıgından telefondan film alır gibi istedigin zaman harddiskden film izleyebilirsin kolayca 15 gb buyuklukteki filmleri sıkıntısız cok güzel izleyebilirsin

Tabi yansıtmak zorunda degilsin ayn şekilde ipad ve telefondan filmi ,resimleri muzikleri acıp dinleyebilirsin görebilirsin

Bunlara hiç gerek yok. Kurun 15 dolarlık BEAMER proğramı. Mac bilgisayarınızda ve mac e bağlı harici depolama alanınızdaki binlerce 720-1080p filmlerinizi buffer olmadan, takılmadan altyazısı ile birlikte akıcı, kesintisiz bir şekilde izleyin. APTV ye özel tasarlanmış bu proğramı kurduktan sonra altyazılı dosyanın içinden filmi çıkarıp bu proğramın üstüne bırakın yeterli. Modeme ethernet ile bağlı APTV ile 1080 filmleri daha rahat izlersiniz. Wireless'ı kullanmazsanız daha rahat edersiniz. APTV nin mac e yakın olması gerekmez. BEAMER ın 15 günlük deneme sürümünü de indirebilirsiniz. bu proğram ile APTV'nin kumandasını da çok rahat kullanabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cazsever -- 26 Ocak 2016; 19:44:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karti

Macbook airdan digiturk play izliyorum apple tv araciligyla ama sesi aktarmiyor sebebi ne olabilir bilen var mi.

aktardığınızda macbook air'inizin ses ayarlarından "TV" nizi seçin. Tekrar bilgisayara geçtiğinizde de "bilgisayar" ınızı seçin. Her seferinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: indicavia

quote:

Orijinalden alıntı: natural34

merhaba,
    dün apple tv yi aldım, apple ın orijinal hdmı kablosu olmadığı için belkin marka altın uçlu satıcının tavsiye ettiği kabloyu aldım. youtube de diriliş dizisine baktım 1080 p yazmasına rağmen görüntü öyle değildi. ayrıca NBA ve bir kaç benzer kanalı açtım yine tv kanallarında olan hd görüntü kalitesi yoktu. sadece film fragmanlarındaki görüntü kalitesi güzeldi.. (divx formatına yakındı) sizdede böyle mi, yoksa benim aldığım hdmı kablo da mı sıkıntı var?

içerik problemli bence. kablo bazlı sıkıntı ya görüntü gelir ya gelmez nezdinde olur sadece. Her hangi bi hd film kiralayıp denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca ayarlardan itunes-1080p ekrab-1080p olarak düzltmişsinizdir sanırım.

Görüntü kalitesinin bu derece bozuk olmasının HDMI kabloyla alakası yok. İyi bir görüntü almak için 1-) wireless bağlantı değil, modemden ethernet kablo ile bağlantı sağlıklı oluyor. 2-) internet hızınız iyi olmalı. en az 8 mb. gibi. Sadece film fragmanlarından net görüntü almanızın sebebi ise kısa boyutlu olmalarıdır. 30-40 saniyelik filmler olduğu için. Uzun filmlerde buffer yapar. takılır tekrar gösterir tekrar takılır. sıkıntı yaratır malesef. deneyimlerimle söylüyorum.

• cazsever C kullanıcısına yanıt
    Apptv nin yenisinde de bu böylmi ?? Gene takılmalara oluyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cazsever

quote:

Orijinalden alıntı: indicavia

quote:

Orijinalden alıntı: natural34

merhaba,
    dün apple tv yi aldım, apple ın orijinal hdmı kablosu olmadığı için belkin marka altın uçlu satıcının tavsiye ettiği kabloyu aldım. youtube de diriliş dizisine baktım 1080 p yazmasına rağmen görüntü öyle değildi. ayrıca NBA ve bir kaç benzer kanalı açtım yine tv kanallarında olan hd görüntü kalitesi yoktu. sadece film fragmanlarındaki görüntü kalitesi güzeldi.. (divx formatına yakındı) sizdede böyle mi, yoksa benim aldığım hdmı kablo da mı sıkıntı var?

içerik problemli bence. kablo bazlı sıkıntı ya görüntü gelir ya gelmez nezdinde olur sadece. Her hangi bi hd film kiralayıp denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca ayarlardan itunes-1080p ekrab-1080p olarak düzltmişsinizdir sanırım.

Görüntü kalitesinin bu derece bozuk olmasının HDMI kabloyla alakası yok. İyi bir görüntü almak için 1-) wireless bağlantı değil, modemden ethernet kablo ile bağlantı sağlıklı oluyor. 2-) internet hızınız iyi olmalı. en az 8 mb. gibi. Sadece film fragmanlarından net görüntü almanızın sebebi ise kısa boyutlu olmalarıdır. 30-40 saniyelik filmler olduğu için. Uzun filmlerde buffer yapar. takılır tekrar gösterir tekrar takılır. sıkıntı yaratır malesef. deneyimlerimle söylüyorum.

internet bağlantınız ne kadar iyiyse takılmanız olmaz. Birinci kriter bu. Eğer bağlantınız düşükse kablo bile kurtarmaz.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.