Şimdi Ara

Apple ve Medya İlişkileri: 'Bükersen ambargoyu yersin' (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
3
Favori
8.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Apple'ın Samimiyeti SE01E02

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a1g0rithm

Ambargo hikaye, reklam Şahane.

Bi cihazın bükülme olasılığı elbet beni tedirgin eder. (iPhone 6 siparişim işleniyor)
    Bu olasılık benim cihazı koyacağım cebe, giyeceğim pantolona kadar kumanda eder.
    Gül'ü seven dikenine katlanır diyerek geçiyorum bu meseleyi şimdilik.

Ama "Computer Bild" denilen kuruluşun reklamını çatır çatır yaptığını ve bunu da bedavaya getirmeyi apple sayesinde başardığını görüyorum. Beş dakika öncesine kadar "computer bild" diye birşeyin varlığından haberdar bile değilken, şimdi onlara para yardımı yapmak normal bir davranışmış gibi hissediyorum.

Bana ne yavrum! Sen telefonu kırıcan diye ben sana para mı vericem!? Avcunu yala, computer bild editörü.
    Bana sökmez. 3 dakika sonra adını da unutursam tam olur.

Iyi forumlar.

Kesinlikle doğru.

Computer bild almanyanın en büyük teknoloji haber sitelerinden biri zaten bild gazetesine bağlı bir yapı.

Nasıl ismimizden söz ettiririz diye bir plan yaptılar ve böyle amatörce bir iş yaptılar, sen koskoca bir teknoloji haber organısın şu 15 yaşında apple store a gidip iphoneları yamultmaya çalışan ergenler gibi yamultma testi yapmanın hiçbir mantığı yok.

Adam akıllı inceleme yapsalar izlenmeyecek doğru düzgün, her yer inceleme kaynıyor çünkü amatör incelemeler daha bir zevkli oluyor. Bunlarda ne edelim dedi telefonu bükelim ortalık şenlensin.

Apple bunların farkında ve haliyle ona göre davrandı, doğru bir karar.

Telefon bükülüyor mu bükülmüyormu o konuya birşey demiyorum, 6 serisinin kasasını baştan beri sevmedim ben dengesiz bir baskı yaparsanız yamulabilir, dikkatli kullanmak gerek. Apple ince telefon yapayım derken biraz batırdı maalesef, acı ama gerçek. 6 hariç hangi apple serisinde yamulma diye tek bir laf edilmiş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 1 Ekim 2014; 20:14:36 >

• Ne yapmasını bekliyordunuz? Alın bi 10 tane daha veriyoruz, bunları da elleriniz titrese de bükün demesini mi?

Son zamanlarda medya organlarına yansıyanlar yaygaradan başka bir şey değil. Herkes telefonu alıyor, elleri titreye titreye (yani aşırı güç uygulayarak) bükmeye çalışıyor ve sonunda da büküyor. Büktükten sonra da tıpkı 10 yaşındaki çocukların "ben sidiğimi daha öteye yaptım ha ha" dermişçesine "büküldü ha ha" diyerek video yayınlıyor. Ne testin yapıldığı ortam normal, ne de videoyu hazırlayanların bu konuya yaklaşımı.

Şu ana kadar ortaya çıkan videolarda görünenler aslında sorun değil. Teknolojik cihazlardan tutun, günlük hayatta vazgeçilmezlerimiz arasına giren otomobillere kadar tüm mühendislik harikası cihazlar, belli kabuller altında geliştirilir. Aracın motoruna binecek yük kabulünden, aracın kopartasının ne kadarlık basma kuvvetine kadar esneyebileceği ya da buzdolabının 45 derecenin üzerinde soğutma yapmamasına kadar; her şeyin temelinde kabuller yatar ve ürün geliştirme bu kabullerden başlar.

iPhone 6 Plus'la ilgili dönenlere bakıyoruz. Herkes zorlana zorlana elleriyle tıpkı baskı cihazlarının uyguladığı gibi kuvvet uygulayarak bükmeye çalışıyor. Bükülüyor mu? Evet. Ama bu adamlar, cihazı geliştirirken zaten böyle bir kuvvet uygulanacağını göz önüne alarak geliştirmediki. Hani biri çıkıp iPhone 6 Plus'ı cebine koyup, sonra oturup, birkaç dakika sonra kalkıp cepten çıkarttığı, bunu 10000 saat boyunca test ettiği bir video ya da analiz yapsa, sonra da dese ki "iPhone 6 Plus eğiliyor." Amenna, kimse yanlışsınız demez.

Geçen hafta Consumer Reports, bu konuyla ilgili yaptığı bağımsız çalışmasını yayınladı. Sonuç ne biliyor musunuz? iPhone 6 Plus, Apple'ın ambargo uygulamaya başladığı medya organlarında abartıldığı gibi kolayca bükülmüyor. Örneğin aynı çalışmada en kolay bükülen telefon HTC M8, sonra iPhone 6 ve bu ikiliden sonra iPhone 6 Plus geliyor. Ancak bu çalışma basına adam akıllı yansımıyor. Çünkü Apple'ın ambargo uyguladığı basın kuruluşları yine Apple ismini kullanarak prim yapmaya çalışıyor.

Aldığınız buzdolabın size vadedilen elektrik tüketimini tutturdunuz mu? Ya da otomobilinizin yakıt tüketimi katalog değerleriyle aynı oldu mu? Eğer ki bilinçli olduğumuz gerekçesiyle Apple'ı iPhone 6 Plus'ın yüksek kuvvet altında eğilmesine sebep olduğu için ses çıkartıyorsak, neden diğerleri için de ses çıkartmıyoruz? Bunlar herhangi bir basın kuruluşunda haber oluyor mu ya da videolar çekilip paylaşılıyor mu? Dahası var. Medyada hemen hemen her firmayla ilgili tüketicilerin çektiği servis sıkıntılarını okuyor muyuz? Siz hiç bu sıkıntıların medyada haber olduğunu gördünüz mü? Ya da Apple Store Zorlu Center açıldıktan sonra tüketicilerin ne kadar kolaylıkla satış sonrası hizmetlerden faydalandığını okuduk mu?

Uzun lafın kısası medyanın tüketiciyi düşünmesi diye bir amacı olsa da teoride, pratikte bu uygulanmaz. Medya, toplumda görmek istediğini yansıtır; toplumlara yön verir, kendisini daha da yukarı çıkartmak için gerekirse haksız da olsa agresif eleştiri pozisyona geçer. Tıpkı şu bendgate konusunda olduğu gibi. Apple da gayet bu yaklaşıma tepki gösteriyor, ismini normal olmayan şekillerde yaptığı testler ile anan basın kuruluşlarına karşı kısıtlama getiriyor.

Dip Not: Apple, iPhone 6 Plus'ın eğilmesi halinde Apple Store'ları ziyaret etmelerini ve gerekenleri yapılacağını belirtiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 1 Ekim 2014; 20:17:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

KARAKTERSİZ ve SÜLÜK mü dedin? Aferin Kötü söz sahibinindir.
    Apple yerine herhangi bir firma da aynı tutumu sergileseydi yine savunurdum !!!

aferin kardeşim savun sen senin gibiler olmasa apple kasasında nasıl o kadar para biriktircek ben de senin aksine hangi firma olursa olsun hatsını kabul etmeyip suçu başkalarının üstüne atanların karşısında dururum sen savunmaya devam et daha çok zengin edersiniz bu üç kuruşluk insanları ben bu forumda apple ı da sonyi de samsungu da millete onlarca telefonunu aldırdığım gmyi de eleştirdim çünkü esas olan kullanıcı hakkıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shady

Ne yapmasını bekliyordunuz? Alın bi 10 tane daha veriyoruz, bunları da elleriniz titrese de bükün demesini mi?

Son zamanlarda medya organlarına yansıyanlar yaygaradan başka bir şey değil. Herkes telefonu alıyor, elleri titreye titreye (yani aşırı güç uygulayarak) bükmeye çalışıyor ve sonunda da büküyor. Büktükten sonra da tıpkı 10 yaşındaki çocukların "ben sidiğimi daha öteye yaptım ha ha" dermişçesine "büküldü ha ha" diyerek video yayınlıyor. Ne testin yapıldığı ortam normal, ne de videoyu hazırlayanların bu konuya yaklaşımı.

Şu ana kadar ortaya çıkan videolarda görünenler aslında sorun değil. Teknolojik cihazlardan tutun, günlük hayatta vazgeçilmezlerimiz arasına giren otomobillere kadar tüm mühendislik harikası cihazlar, belli kabuller altında geliştirilir. Aracın motoruna binecek yük kabulünden, aracın kopartasının ne kadarlık basma kuvvetine kadar esneyebileceği ya da buzdolabının 45 derecenin üzerinde soğutma yapmamasına kadar; her şeyin temelinde kabuller yatar ve ürün geliştirme bu kabullerden başlar.

iPhone 6 Plus'la ilgili dönenlere bakıyoruz. Herkes zorlana zorlana elleriyle tıpkı baskı cihazlarının uyguladığı gibi kuvvet uygulayarak bükmeye çalışıyor. Bükülüyor mu? Evet. Ama bu adamlar, cihazı geliştirirken zaten böyle bir kuvvet uygulanacağını göz önüne alarak geliştirmediki. Hani biri çıkıp iPhone 6 Plus'ı cebine koyup, sonra oturup, birkaç dakika sonra kalkıp cepten çıkarttığı, bunu 10000 saat boyunca test ettiği bir video ya da analiz yapsa, sonra da dese ki "iPhone 6 Plus eğiliyor." Amenna, kimse yanlışsınız demez.

Geçen hafta Consumer Reports, bu konuyla ilgili yaptığı bağımsız çalışmasını yayınladı. Sonuç ne biliyor musunuz? iPhone 6 Plus, Apple'ın ambargo uygulamaya başladığı medya organlarında abartıldığı gibi kolayca bükülmüyor. Örneğin aynı çalışmada en kolay bükülen telefon HTC M8, sonra iPhone 6 ve bu ikiliden sonra iPhone 6 Plus geliyor. Ancak bu çalışma basına adam akıllı yansımıyor. Çünkü Apple'ın ambargo uyguladığı basın kuruluşları yine Apple ismini kullanarak prim yapmaya çalışıyor.

Aldığınız buzdolabın size vadedilen elektrik tüketimini tutturdunuz mu? Ya da otomobilinizin yakıt tüketimi katalog değerleriyle aynı oldu mu? Eğer ki bilinçli olduğumuz gerekçesiyle Apple'ı iPhone 6 Plus'ın yüksek kuvvet altında eğilmesine sebep olduğu için ses çıkartıyorsak, neden diğerleri için de ses çıkartmıyoruz? Bunlar herhangi bir basın kuruluşunda haber oluyor mu ya da videolar çekilip paylaşılıyor mu? Dahası var. Medyada hemen hemen her firmayla ilgili tüketicilerin çektiği servis sıkıntılarını okuyor muyuz? Siz hiç bu sıkıntıların medyada haber olduğunu gördünüz mü? Ya da Apple Store Zorlu Center açıldıktan sonra tüketicilerin ne kadar kolaylıkla satış sonrası hizmetlerden faydalandığını okuduk mu?

Uzun lafın kısası medyanın tüketiciyi düşünmesi diye bir amacı olsa da teoride, pratikte bu uygulanmaz. Medya, toplumda görmek istediğini yansıtır; toplumlara yön verir, kendisini daha da yukarı çıkartmak için gerekirse haksız da olsa agresif eleştiri pozisyona geçer. Tıpkı şu bendgate konusunda olduğu gibi. Apple da gayet bu yaklaşıma tepki gösteriyor, ismini normal olmayan şekillerde yaptığı testler ile anan basın kuruluşlarına karşı kısıtlama getiriyor.

Dip Not: Apple, iPhone 6 Plus'ın eğilmesi halinde Apple Store'lardan birebir değişim yapıyor. Apple'ın bu konunun ortaya çıkmasından sonra yaptığı açıklamaya göre o zamana kadar 9 kullanıcının şikayetçi olurken, müşteri memnuniyeti gereği gerekli aksiyonların alınmış durumda.

editöre bak ben taraflıyım diye bas bas bağırmış gir bi ekşiyi oku da o zorlu centerda müşterinin nasıl üstüne yürüyüp tehtit etmişler adamı?? sana burda mukavemet ve burkulma kuvvetleriyle ilgili uzun uzun ders verirdim de gözünü apple bürümüş..

• Sanki deneme ürünü göndermezlerse inceleme videosu yapılmayacak.
    adam gider parasıyla bir tane alır ve dener.
    sadece video'yu biraz daha geç çekmiş olur.
    Açılışa gitmeyen dergilerde çok bir şey kaybetmez.
    apple önce kendisine baksın.
    2013 apple: büyük ekranlı telefonlar çok kötü, tek elle kullanılamazlar, ergonomik değiller, rahat değiller vs...
    2014 apple: büyük ekranlı telefonlar çok iyidir, daha büyük ekran daha çok eğlence demektir, vs vs vs
    Apple millete ambargo uygulayacağına ürettiği telefonlara odaklansın ve hatalarını düzeltsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rza1911

yakında türkiyeyede ambargo gelir. "donanımhaber" sayesinde

Apple' ın donanımhaber diye bir oluşumda haberi bile yoktur emin ol Sadece bizim sincaplar burda ki editörlerin lafını kaale alır, pişman olurlar sonrada.
    Örnek; General Mobile Discovery.
  • bozok_53_45 B kullanıcısına yanıt
    Ders teklifiniz için teşekkürler ancak mukavemet ve ileri mukavemet derslerimi yıllar önce başarıyla geçtim, sonrasında da arkadaşlarıma ders verdim. Eğer içinizde aşırı ders verme arzunuz varsa başka bir kullanıcıya verebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 1 Ekim 2014; 20:20:42 >
  • bozok_53_45 B kullanıcısına yanıt
    Maşallah küfürle hakaretle iyi savunuyorsun.
    Adam iyi veya kötü bir mal satıyor ve malını kötüleyene karşı tedbir alabilir.
    Çok merak ediyorum
    Apple'ın para kazanması neden zorunuza gidiyor?
    Apple ürünü alınması neden zorunuza gidiyor?
    Apple ürününün bükülmesi neden zorunuza gidiyor?
    Tüm bunlar sizi neden ilgilendiriyor?

Bak ben senin gibi bel altından vurmuyorum ayrıca GM'e ise hiç laf atmıyorum. Üslubum insan gibi.
  • O kadar baskı uygularsan bukulur tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shady

Ne yapmasını bekliyordunuz? Alın bi 10 tane daha veriyoruz, bunları da elleriniz titrese de bükün demesini mi?

Dip Not: Apple, iPhone 6 Plus'ın eğilmesi halinde Apple Store'ları ziyaret etmelerini ve gerekenleri yapılacağını belirtiyor.

Fanboy abicim ben bir cihaza ucbinlira para veriyorsam acaba yamulacakmi diye kicimi kollayamam sizdende bu sekilde incelemeler bekliyoruz donanim ozellikleri performansi zaten iphoneda belli bir standarta onemli olan saglamligi dizayni ergonomisi iphone un bu sekilde incelenmesini daha dogru buluyorum.

• Şu anki yönetim şekli gibi apple nasil sağlıklı yorumlar çıksın ki forum dan? Apple çalışmayan telefon da yapsa alkış tutacak maymun gibi adamlar var, kapitalizm işte ne yaparsın

• quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

quote:

Orijinalden alıntı: starnebula01

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: starnebula01

quote:

apple'dan nefret etmek için bir sebep daha çıktı. nefretim katlanarak büyüyor.

Apple ın da çok umrundaydı :)

zaten bu yüzden çürük çarık ürünleri müşterilerine layık görüyor. çünkü umrunda değil.

Kime göre çürük ? Sana göre çürük bana göre değil nasıl bi zihniyet var anlamıyorum ki apple kötüledin ne oldu ? Eline ne geçti anlamıyorum ben samsung veya başka markalara çürük diyomuyum sizde biraz saygılı olun sana göre kötü olan birşey başkasına göre çok kaliteli olabilir.

apple kötü bir ürün çıkarırsa ne yapmam lazım? helal olsun bee, nasılda büküldü telefon, adamlar yapmış diyip alkışlamamı mı bekliyorsun?

Bükülme konusunda alıp kullandınmı peki telefonu ? İzlediğin videolara göre yorum yapıyorsun.6 da öyle bir problem yok zaten sorun 6+ da ki onuda düzgün kullandığın halde sorun olacağını sanmıyorum hiç bir marka mükemmel değildir apple ın da hataları olabilir ki böyle bir problem yaşandığı zaman adamlar yenisini veriyor ortada bırakmıyorlar seni.ilerleyen zamanlarda bu sorunun düzeltileceğini düşünüyorum kullanmadan çürük demek mantıksız geldi biraz.

• Yorumları okuyunca insanların neden iPhone satın aldığını, neden rezil bir ürünü göklere çıkardığını anladım.

“Hiç kimse duymak istemeyen kadar sağır olamaz”
    Shakespeare

“Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir.”
    İbn-i Sina
  • Arkadaslar neyin kafasi bu ya kavga edionuz resmen.

Paarayi cok aliyosa ona gore malzeme secsin.Onun disinda cihaz guzel ve de birakin 6 alanlar dusunsun amaciniz ne???

• Arkadaslar neyin kafasi bu ya kavga edionuz resmen.

Paarayi cok aliyosa ona gore malzeme secsin.Onun disinda cihaz guzel ve de birakin 6 alanlar dusunsun amaciniz ne???

• İncelikler

HTC One M8 (8.9mm)

LG G3 (9.4mm)

Samsung Note 3 (8.3mm)

Samsung Note 4 (8.5 mm)

İphone 6 ve 6 Plus (6.9mm ve 7.1mm)

Birçok insanın telefondan beklentisi incelmesi, şu bükülme testi yapılan telefonlar arasındaki en ince telefon iphone 6 ve 6 plusdır.

Ne yazık ki bu kadar ince olumasına karşın kaya gibi sağlam bir telefon üretilmesi bence pek mümkün değil. Siz hiç ince bir kemik ile kalın bir kemiği aynı tutabilirmisiz?

İncelik ne yazık ki bi dezavantaj getirecek. Ama bunuda böyle ''aaa bakiyim bükülüyor mu?'' diyip bükmenin luzumu yok. Artık sosyal medyada gördüğüm tüm bükülme haberleri salak salak elle kasıtlı zorlama sonucu bükülen telefonlarla dolu.

Yemin ederim ben daha bir tane ''cebimde iphone 6 büküldü'' diye bir haber görmedim. Salak salak stres testlerini yapıyorlar, millet o cihazları almıyor zenginler bol bulup büküyor. Ve şuna adım gibi eminim, ister HTC alın ister Samsung ister Apple, 2.000TL verdikten sonra ben çevremde kılıfsız kullanan bi delikanlıya raslamadım.

Son olarak cihazlar sizi tatmin etmediyse farklı alternatiflere yönelin. Hayat alternatif dolu.

Dipnot: Ne adroid fanı ve apple. Beyendiğimi alır kullanırım.

• İt ürür kervan yürür gençler. Bu kadar söylüyorum size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KinqElessar

Yorumları okuyunca insanların neden iPhone satın aldığını, neden rezil bir ürünü göklere çıkardığını anladım.

“Hiç kimse duymak istemeyen kadar sağır olamaz”
    Shakespeare

“Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir.”
    İbn-i Sina

Rezil bir ürünmüş :) arkadaşım her insan bir mi ? Her insanın zevkleri aynımı ? Böyle söyleyenlerdeki mantığı anlamıyorum ya birde kalkmış söz paylaşmış ! Şaka gibi.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.