Şimdi Ara

Apple ve Medya İlişkileri: 'Bükersen ambargoyu yersin' (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
3
Favori
8.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gaara34

İncelikler

HTC One M8 (8.9mm)

LG G3 (9.4mm)

Samsung Note 3 (8.3mm)

Samsung Note 4 (8.5 mm)

İphone 6 ve 6 Plus (6.9mm ve 7.1mm)

Birçok insanın telefondan beklentisi incelmesi, şu bükülme testi yapılan telefonlar arasındaki en ince telefon iphone 6 ve 6 plusdır.

Ne yazık ki bu kadar ince olumasına karşın kaya gibi sağlam bir telefon üretilmesi bence pek mümkün değil. Siz hiç ince bir kemik ile kalın bir kemiği aynı tutabilirmisiz?

İncelik ne yazık ki bi dezavantaj getirecek. Ama bunuda böyle ''aaa bakiyim bükülüyor mu?'' diyip bükmenin luzumu yok. Artık sosyal medyada gördüğüm tüm bükülme haberleri salak salak elle kasıtlı zorlama sonucu bükülen telefonlarla dolu.

Yemin ederim ben daha bir tane ''cebimde iphone 6 büküldü'' diye bir haber görmedim. Salak salak stres testlerini yapıyorlar, millet o cihazları almıyor zenginler bol bulup büküyor. Ve şuna adım gibi eminim, ister HTC alın ister Samsung ister Apple, 2.000TL verdikten sonra ben çevremde kılıfsız kullanan bi delikanlıya raslamadım.

Son olarak cihazlar sizi tatmin etmediyse farklı alternatiflere yönelin. Hayat alternatif dolu.

Dipnot: Ne adroid fanı ve apple. Beyendiğimi alır kullanırım.

Kim Apple'a yeni iPhone'u alüminyum folyo gibi yap dedi?

Bu arada Samsung'a plastik diyen arkadaşlar,

Bundan sonra alüminyum folyo ya da teneke şakalarına hazır olun.

Etme bulma dünyası :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Gaara34

İncelikler

HTC One M8 (8.9mm)

LG G3 (9.4mm)

Samsung Note 3 (8.3mm)

Samsung Note 4 (8.5 mm)

İphone 6 ve 6 Plus (6.9mm ve 7.1mm)

Birçok insanın telefondan beklentisi incelmesi, şu bükülme testi yapılan telefonlar arasındaki en ince telefon iphone 6 ve 6 plusdır.

Ne yazık ki bu kadar ince olumasına karşın kaya gibi sağlam bir telefon üretilmesi bence pek mümkün değil. Siz hiç ince bir kemik ile kalın bir kemiği aynı tutabilirmisiz?

İncelik ne yazık ki bi dezavantaj getirecek. Ama bunuda böyle ''aaa bakiyim bükülüyor mu?'' diyip bükmenin luzumu yok. Artık sosyal medyada gördüğüm tüm bükülme haberleri salak salak elle kasıtlı zorlama sonucu bükülen telefonlarla dolu.

Yemin ederim ben daha bir tane ''cebimde iphone 6 büküldü'' diye bir haber görmedim. Salak salak stres testlerini yapıyorlar, millet o cihazları almıyor zenginler bol bulup büküyor. Ve şuna adım gibi eminim, ister HTC alın ister Samsung ister Apple, 2.000TL verdikten sonra ben çevremde kılıfsız kullanan bi delikanlıya raslamadım.

Son olarak cihazlar sizi tatmin etmediyse farklı alternatiflere yönelin. Hayat alternatif dolu.

Dipnot: Ne adroid fanı ve apple. Beyendiğimi alır kullanırım.

Bukadar güzel anlatılabilirdi herhalde ancak :) kesinlikle %100 katılıyorum son noktayı koymuşsunuz hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: starnebula01

quote:

Orijinalden alıntı: KinqElessar

Yorumları okuyunca insanların neden iPhone satın aldığını, neden rezil bir ürünü göklere çıkardığını anladım.

“Hiç kimse duymak istemeyen kadar sağır olamaz”
    Shakespeare

“Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir.”
    İbn-i Sina

Rezil bir ürünmüş :) arkadaşım her insan bir mi ? Her insanın zevkleri aynımı ? Böyle söyleyenlerdeki mantığı anlamıyorum ya birde kalkmış söz paylaşmış ! Şaka gibi.

Senle tartışacak kadar zamanım ve sabrım yok. Zaten ne dersem diyeyim anlayamayacaksın.
    Sen at gözlüklerini takmaya devam et.

• quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

Sana ne? Niye bu kadar dert ediyorsun?

Canim istiyor

• Apple çok büyük terbiyesizlik yapmış. Adamlar kendi paralarıyla almış. Yani cihazın olumsuz yönlerinidemi söylemesinler. İphone 6+ için yapılan UYGULAMA NOte serisi içinde yapılmış videoda art niyette yok. Adamlar tabii yüz bulur %90 cagillerden oluşan müşterilere sahip

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: starnebula01

quote:

Yorumları okuyunca insanların neden iPhone satın aldığını, neden rezil bir ürünü göklere çıkardığını anladım.

“Hiç kimse duymak istemeyen kadar sağır olamaz”
    Shakespeare

“Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir.”
    İbn-i Sina

Rezil bir ürünmüş :) arkadaşım her insan bir mi ? Her insanın zevkleri aynımı ? Böyle söyleyenlerdeki mantığı anlamıyorum ya birde kalkmış söz paylaşmış ! Şaka gibi.

Senle tartışacak kadar zamanım ve sabrım yok. Zaten ne dersem diyeyim anlayamayacaksın.
    Sen at gözlüklerini takmaya devam et.

Çünkü söylediklerinin mantıklı bir açıklaması yok ta ondan tartışmıyorsun ! Zevk meselesi tercih meselesi olan bir konunun ne tarafını tartışıcaksın merak ettim at gözlüksüz arkadaşım ?

• arasira kullanıcısına yanıt
    hyr.. sıkıntı plusta
  • Afedersiniz ama sizin yorumlarınızı okuyup gülüyorum. Aynı one direction-justin bieber i birbirine savunan liseli kız grupları gibisiniz
    +justin daha iyi bikere tmm mı
    -Hayır one direction daha iyi
    Sorun şu ki justin de one direction da sizin onları savunduğunuzu bilmeyecekler

• Hâlâ anlamadınız mı bükülme bir sorun değil bir özellik

LG G Flex'e alternatif güzel bir özellik
  • Bu konuda Apple'ın üstüne biraz fazla gidiliyor bence. Bu alet muhtemelen stres testlerine girmiştir ve belli bir değer almıştır. Ancak mühendisliklerde de birçok hata yapılabildiği görülmüştür, daha geçen haftalarda kötü bir update (8.0.1) yüzünden telefonun temel görevi olan konuşma kabiliyetini kaybetmişti telefonlar, bunu yapan da Apple'dı. Yani bu tip hatalar olabilir, bunlar oluyor diye ortalığı fan kavgasına çevirmek yanlış, ancak bu haberdeki doğruysa Apple'ın yaptığı da yanlış. Tabi ki bir marka değerleri var ve "Biz bükülme testi yapmamışız,ürünü geri çekelim" deseler kendi içlerinde birçok dengeyi bozabilirler ve muhtemelen bu Apple'ın yapacağı son şey. Öbür taraftan çıkıp ağız ucuyla 9 kişide görüldü bu olay, çok önemli değil gibi geçiştirici açıklamalar yaparak da bu fan kavgasına onlar önayak oluyor gibi. Editor görevinde birisi bile çocukla çocuk olabiliyor ve Apple'ı savunmak zorunda kalıyor.

Tabi videolarda iphone 6 plusın çok kolay bükülebildiği görünüyor, diğer modellerin de bu kadar kolay bükülmediği görülünce kıyamet kopuyor haliyle. Bence biraz daha sakin ve olgun olmaya çalışalım. Böyle bir problemi olabilir 6 plus'ın, olmayadabilir, belki her üründe yoktur vs. Önemli olan şey biraz daha sakince yaklaşmak konuya.

Mühendisliklerde hatalar olabilir arkadaşlar, dünyanın en iyi mühendislerinin olduğu yerlerde de evet olabilir. Bu firma hatalı ürün yapmaz fikri de olmamalı insanlarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shady

Ne yapmasını bekliyordunuz? Alın bi 10 tane daha veriyoruz, bunları da elleriniz titrese de bükün demesini mi?

Son zamanlarda medya organlarına yansıyanlar yaygaradan başka bir şey değil. Herkes telefonu alıyor, elleri titreye titreye (yani aşırı güç uygulayarak) bükmeye çalışıyor ve sonunda da büküyor. Büktükten sonra da tıpkı 10 yaşındaki çocukların "ben sidiğimi daha öteye yaptım ha ha" dermişçesine "büküldü ha ha" diyerek video yayınlıyor. Ne testin yapıldığı ortam normal, ne de videoyu hazırlayanların bu konuya yaklaşımı.

Şu ana kadar ortaya çıkan videolarda görünenler aslında sorun değil. Teknolojik cihazlardan tutun, günlük hayatta vazgeçilmezlerimiz arasına giren otomobillere kadar tüm mühendislik harikası cihazlar, belli kabuller altında geliştirilir. Aracın motoruna binecek yük kabulünden, aracın kopartasının ne kadarlık basma kuvvetine kadar esneyebileceği ya da buzdolabının 45 derecenin üzerinde soğutma yapmamasına kadar; her şeyin temelinde kabuller yatar ve ürün geliştirme bu kabullerden başlar.

iPhone 6 Plus'la ilgili dönenlere bakıyoruz. Herkes zorlana zorlana elleriyle tıpkı baskı cihazlarının uyguladığı gibi kuvvet uygulayarak bükmeye çalışıyor. Bükülüyor mu? Evet. Ama bu adamlar, cihazı geliştirirken zaten böyle bir kuvvet uygulanacağını göz önüne alarak geliştirmediki. Hani biri çıkıp iPhone 6 Plus'ı cebine koyup, sonra oturup, birkaç dakika sonra kalkıp cepten çıkarttığı, bunu 10000 saat boyunca test ettiği bir video ya da analiz yapsa, sonra da dese ki "iPhone 6 Plus eğiliyor." Amenna, kimse yanlışsınız demez.

Geçen hafta Consumer Reports, bu konuyla ilgili yaptığı bağımsız çalışmasını yayınladı. Sonuç ne biliyor musunuz? iPhone 6 Plus, Apple'ın ambargo uygulamaya başladığı medya organlarında abartıldığı gibi kolayca bükülmüyor. Örneğin aynı çalışmada en kolay bükülen telefon HTC M8, sonra iPhone 6 ve bu ikiliden sonra iPhone 6 Plus geliyor. Ancak bu çalışma basına adam akıllı yansımıyor. Çünkü Apple'ın ambargo uyguladığı basın kuruluşları yine Apple ismini kullanarak prim yapmaya çalışıyor.

Aldığınız buzdolabın size vadedilen elektrik tüketimini tutturdunuz mu? Ya da otomobilinizin yakıt tüketimi katalog değerleriyle aynı oldu mu? Eğer ki bilinçli olduğumuz gerekçesiyle Apple'ı iPhone 6 Plus'ın yüksek kuvvet altında eğilmesine sebep olduğu için ses çıkartıyorsak, neden diğerleri için de ses çıkartmıyoruz? Bunlar herhangi bir basın kuruluşunda haber oluyor mu ya da videolar çekilip paylaşılıyor mu? Dahası var. Medyada hemen hemen her firmayla ilgili tüketicilerin çektiği servis sıkıntılarını okuyor muyuz? Siz hiç bu sıkıntıların medyada haber olduğunu gördünüz mü? Ya da Apple Store Zorlu Center açıldıktan sonra tüketicilerin ne kadar kolaylıkla satış sonrası hizmetlerden faydalandığını okuduk mu?

Uzun lafın kısası medyanın tüketiciyi düşünmesi diye bir amacı olsa da teoride, pratikte bu uygulanmaz. Medya, toplumda görmek istediğini yansıtır; toplumlara yön verir, kendisini daha da yukarı çıkartmak için gerekirse haksız da olsa agresif eleştiri pozisyona geçer. Tıpkı şu bendgate konusunda olduğu gibi. Apple da gayet bu yaklaşıma tepki gösteriyor, ismini normal olmayan şekillerde yaptığı testler ile anan basın kuruluşlarına karşı kısıtlama getiriyor.

Dip Not: Apple, iPhone 6 Plus'ın eğilmesi halinde Apple Store'ları ziyaret etmelerini ve gerekenleri yapılacağını belirtiyor.

Şu tarafsız çalışmanın kaynağını alabilir miyim? Iphone 6' nın teknik olarak Iphone 6 plustan daha kolay bükülebilir olması imkansız. Hem daha kalın hem de daha ufak boyutlara sahip.

• apple fanlarını gerçekten anlamıyorum

• Video:

Detaylı Bilgi için:

www.consumerreports.org
    iPhone 6 And 6 Plus Bend Test - Consumer Reports News
    http://www.consumerreports.org/cro/news/2014/09/consumer-reports-tests-iphone-6-bendgate/index.htm

• Parayi bas sonra bukulsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

quote:

Orijinalden alıntı: UcanTospa

quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

apple'dan nefret etmek için bir sebep daha çıktı. nefretim katlanarak büyüyor.

Senin anani bacini bukseler hosuna gider mi

anan baban sana iki gram terbiye vereydi keşke. olmamışsın.

Hocam saka yapalim dedik, galiba micmisim. Ozur dilerim

• apple liderliği elinden bırakmak istemeyen diktatörler gibi ...
  • Samsungun veya baska bir firmanin dhye reklam verdigi cok belli. Eskiden hic apple aleyhinde haber goremiyorduk. Hadi haberin icerigi tamam da baslik kendini belli etmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 1 Ekim 2014; 22:14:10 >
  • Benimde canım epıl almak istiyor
  • Bence bunlar tanıtıma katılmak için iletişim kurdular Apple istemedi, Genel yayın yönetmenimiz de karalama kampanyasını başlattı.
  • Yıllardır tasarım ve fikirleri çalıp, yeni bir buluş/tasarımmış gibi gösterip üstüne başka firmalara dava açan ve overprice ürün yelpazesine sahip bir firmadan bahsediyorsunuz, ne bekliyordunuz ki apple gibi bir firmadan?
    Azıcık teknolojiden anlayan zaten bu firma ve ürünlerinden uzak duruyor.

Dünyanın en overrated markası ve vasat ürünleri.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.