< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Apple Watch eSIM Hakkında (2021) (11. sayfa)
-
-
Merhaba
Ben uzun süre çeşitli çift hatlı telefonları kayıtsız kullandım. Mantıkları IMEI numarası şeklinde
Hat takıldığı an 120 günlük süre başlıyor
Ancak bu 120 gün bir defada tanınmıyor. 30 günlük periyotlar halinde tanımlanıyor
Yani bu ay taktınız. 30 günlük süre gidiyor. 15 gün de kullansanız 25 gün de kullansanız 30 gün gitti. 90 kaldı. Zaten bu 30 günün sonunda bir mesaj daha geliyor 90 gün kaldı diye.
Mesela bu ay 30 gün gitti ama siz hattı üç ay kullanmayınız. 90 gününüz duruyor.
Yani tek 120 gün değil 4 adet 30 gününüz var.
120 gününüz bitti diğer hatta geçtiniz. Aynı şekilde 4 adet 30 gün daha bulunmakta.
Her yeni yılda süreç sıfırlanıyor.
Yani süre hattınızı taktığınızda başlıyor. Hatta bikaç gün sonra başlıyor.
Ancak tavsiyem nasılsa kayıt yaptıracaksanız hemen yaptırın zira bunaların sağı solu da belli olmaz. Zam yapacaklar zaten ama üfeye göre zam gelir falan uğraşmayın sonra
Ancak şunu es geçmeyin
Yurda giriş tarihinden itibaren kayıt için 120 gününüz var.
Yani kabaca Haziran'da giriş yaptıysanız Ekim'den sonra kayıt hakkınız biter.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 14 Ekim 2022; 12:14:48 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Kayıt hakkı 120 gün değil 365 gün
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende bu sorunun cevabını çok merak ediyorum. Bulursanız lütfen paylaşın
Aynı durumdaydım, BTK'yı arayıp sorduğumda IMEI si olan sadece 1 cihaz hakkınız var. Ne olduğunun bir önemi yok, ister iPad ister iPhone vs. Tek IMEI kaydetme hakkımız var maalesef.
Diyemiyoruz ki vergisini veriyoruz kaydet işte diye. Neyse.
-
Hayır olmaz konuyla ilgili daha önce görsel paylaştım bakabilirsiniz.
Yanlış söylemişler hocam.
Tek cihaz ok
Ama tek IMEI diye bişey yok. Kayıt sırasında 3 IMEI bölümü var. Bazı telefonların 3 hattı olduğundan sanırım
Benim son kaydım s10 plus çift hatlı modeli idi. İki hattın da ayrı imeileri var. İkisinin de IMEI numarasını girip kaydettim.
Ama tek cihaz olması sıkıntılı. Tablet ayrı saat ayrı şey
Gerçi bu ek vergiler ayrı bir sıkıntı. Muhalefet bile kaldıracağım demiyor.
Tüm dünyada, hatta kıçında yaprakla gezilen ülkelerde bile geçerli olan global garantiler Türkiye'de geçersiz.
Sebep?
"O ney gardaş yarısını bağa vir" kafası yüzünden
Parasını versen de yaptıramıyorsun. Şaka gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 15 Ekim 2022; 10:36:44 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler hocam
Bir arkadaş kayıt ettirmeden uzun süredir kullandığını da yazmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 15 Ekim 2022; 10:32:53 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Pardon hocam öyle bir ibare kullanmadılar. Ben yanlış yazmışım. Tek cihaz demek istediler. E devletteki 2. IMEI kısmını ben de düşünmüştüm ancak bir forumda da telefonun model ve IMEI bilgileri BTK database de bulunuyor tarzında birkaç yazı okudum. Bu zamana kadar yapan olduysa ben de merak etmekteyim ama sanmıyorum. Muhtemelen eşleşme vs vardır.
-
-
Aynı sorunla ben de boğuşuyorum apple 10 kez turkcelli 6-7 kez btk yı da 1 kez aradım.
Sabahtan beri uğraştıgım sorunu sayende bluetoothu kapatıp çözdüm.
Yurtdışından 14 pro max ve watch ultra almayı planlıyorum. Tek pasaporta ikisini kaydedebilir miyim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de yurtdışından bir iPhone ve bir watch cellular almayı düşünüyorum ama IMEI kaydını tek seferde yapabiliyor muyum bilmiyorum. Mantıken tek seferde 3 IMEI kayıt hakkı verdiği için ve hem iPhone hem watch aynı hattı kullanacagi için sorun olmamalı ama yapmadığım için emin olamıyorum. Zaten btk ya sorsak direk ayrı cihaz ayrı kayıt edilmeli diyecek. O yüzden kararsızım. deneyen varsa bilgilendirebilir de seviniriz.
Tek seferde artık 2 imei kaydına Btk izin veriyor diye okudum başka bir başlıkta.
3 imei olduğuna emin misiniz?
Valla e devlette 3 IMEI alanı açılıyor kaydetme sayfasinda
Ben de abd’den 2 eSim li iPhone 14 getirttim, Almanya’dan da Apple Watch almayı düşünüyorum. Kaydetmem gereken 3 imei olacak ancak hepsinin aynı cihaza veya aynı model kodlu birden fazla cihaza ait olması gerekiyor sanırım.
iPhone 14 çift imei ile 1 adet Apple Watch imei kaydedelibiliyorsa tek seferde çok iyi tabi.
Bu konuyu ben de çok merak ediyorum nasıl kesin olarak öğrenebiliriz acaba?
Kesin olarak öğrenmenin tek yolu bunu denemek çünkü BTK'ya göre bir kişi 3 yıl içerisinde yalnızca 1 cihaz kaydedebiliyor.
Teknik olarak olsa bile bir süre sonra sorun çıkarmayacağı kesin değil çünkü yapılan yasal bir işlem değil.
Aynı cihaz üzerinde kayıtlı çift IMEI'nin (mesela iPhone), 2 IMEI numarasının ilk 8 hanesi aynı oluyor. Eğer 3 IMEI numarasına sahip bir cihaz olsaydı, bu sefer 3 IMEI numarasının ilk 8 hanesi aynı olacaktı ancak Apple Watch'u da kayıt ettirmek isterseniz onun ilk 8 hanesi farklı olacak.
Sistemin buna müsade edeceğini zannetmiyorum çünkü böyle bir şeye müsade ederse 3 farklı iPhone'u da kayıt etmenize izin vermesi gerekir.
İmei kaydında bir cihaz 2 imei çıkıyor. Muhtemelen ilerleyen zamanlarda saat için ayrı imei kaydı istetecekler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X