Şimdi Ara

Apple yine de Intel’den vazgeçmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ARM tabanlı geliştirdiği silikonlarına büyük yatırım yapan ve tüm masa üstü yelpazesini 2 yıl içerisinde taşıma sözü veren Apple yine de Intel işlemcilerden vazgeçmiyor. En azından Mac Pro serisi için durum böyle. 

Mac Pro serisinde Intel işlemciler

Apple’ın önümüzdeki yıllarda Apple M2, M3 şeklinde giden ve arada Pro/Max olarak güncellenen bir yol haritası izleyeceği biliniyor. Artan çekirdek ölçeklendirmesi ile yüksek performans gerektiren cihazlara güç sağlayacak firmanın Mac Pro için neler yapacağı merak ediliyordu. 

Ayrıca Bkz.TSMC ile Apple arasında dev ortaklık

Kaynaklar Apple’ın en az bir nesil daha Intel işlemcilerle yoluna devam etmek istediğini belirtiyor. Yani piyasaya sürülecek olan Mac Pro iş istasyonunda Intel Xeon Scalable işlemciler göreceğiz. Intel özellikle yüksek yapay zekâ gücü ve gelişmiş güvenlik özellikleri ile bu işlemcilerin reklamını yapıyordu. 

Apple’ın halen ARM yongalarının profesyonellerin istediği yüksek işlem gücünü karşılayamayacağını düşünüyor ve riske girmek istemiyor. Ayrıca uygulama geçişi tarafının da kusursuz olması isteniyor. Intel işlemcili Mac Pro modelinin gelecek yılın ortalarına doğru piyasada olması bekleniyor. 

Diğer taraftan Apple’ın masasında bir Mac Pro projesi daha var. Bu proje Apple M1 Max yonga setinden 2 veya 4 adet birleştirerek kullanacak. Farklı kaynaklar 32 performans çekirdeğine kadar ölçeklendirilebilecek tasarılardan bahsediyor. Gelecek yılın sonlarına saklanan bu projenin tamamen yeni bir tasarım ile geleceği ifade ediliyor. 

Kaynak:https://wccftech.com/apple-will-launch-intel-macs-despite-transition-to-custom-chips/

• Senelerdir merak ederim resmi olarak AMD işlemcili bir bilgisayar yapsada görsek diye.

• AL3ATROS kullanıcısına yanıt
    Grafik kartlarını kullandı aslında ucunca bir süre, dediğiniz gibi işlemcilerini de seçenek olarak sunsa değişik bir deneyim olabilirdi.

• Mevcut çip sıkıntısında birazcık da eli bağlı diyebiliriz. Ayrıca Intel'in çok farklı pro özellikleri var gerçekten, MacOS'de bunlar ne kadar kullanılabiliyor bilmiyorum ama hypervisor konusunda sundukları özellikler şuan birçok işlemcide yok.

• Haberin orjinalinde apple ın işlemcinin gücü konusunda bir endişesi olmadığı güç konusunda kendini kanıtladığı Apple ın kaygı duyduğu şeyin Rosetta uyarlama yazılımının performansı olduğu yazıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • "Ben M serisi işlemciler varken Intel işlemci kullanmak ahmaklıktır" diyecek panboyları bekliyordum ama gelmemişler. Tabi kullanan Apple olunca, Celeron işlemcili Mac Pro bile çıkarsa "muhteşem, şahane, dünyada daha iyisi yok, bunu almayan, başka birşey alan salaktır..." diyecek kişiler olduklarından gelmemeleri isabet olmuş.

Herkes ihtiyaçları ve maliyetlerini göz önüne alarak istediği markayı, modeli seçip almakta özgürdür. Bir markanın yalakaları, başka tercihte bulunanları değil yerme, eleştirme hakkına bile sahip olamazlar.

• Şuan işyerimin verdiği macBook Pro var elimin altında m1 arm.Makina bi bunalım yaşıyor.Çalışsammı çalışmasammı diye kötü abicim beyenmedim.
    Sürükle bırakta bile aptallaşıyor.Amd işlemci iyi gider buna.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    Hocam Apple Celeron kullanmaz ki? Celeron, MSI gibi en ucuz laptop üretme yarışında alt düzey markaların kullandığı işlemci. Okey, Lenovo da en alt düzey donanımlarında Celeron kullanıyor ancak o da markayı en geniş kesimle tanıştırabilmek için. Apple bunların dışında. Apple'ı bunlarla aynı konumda degerlendirerek eleştirmiş olmuyorsun yalnızca Apple'ı pek bilmediğini açıga vurmuş oluyorsun :) Yanlış anlama, Apple kullanan biri olarak kimileyin Apple'ın bazı adımlarını ben de alabildiğine eleştiriyorum. Ancak onu yaparken bile Apple'ı diger markalarla aynı konumda degerlendirmiyorum. Apple hep değişiktir.

Bizim ülkede kişiler Apple'ı kullanmayı da bilmiyor bu arada. iPhone kullananların coğu, kullanım alışkanlıkları, bütçeleri, bilgileri açısından esasında Android kullanmalı. MacBook Pro alan kişilerin önemli kısmı (istatistik tutmadım, bakmadım, öylesine) windows 10, 11 gibi başka sistemler kuruyor.

Intel konusuna dönecek olursak, Apple 2006 başında bir gereklilik dolayısıyla Intel'e geçti ki gereklilik olduğunda ana işlemci tipini değiştirebilmek, hem donanım hem yazılım açısından en az sorun ile geçebilmek cok önemli, Apple 1984-2005 boyunca kullandığı geleneksel Motorola sonrasında PowerPC işlemciden Intel'e geçişi sorunsuz yaptı. Bu denli sorunsuz iş yapan Apple seçtiği Intel işlemciyi de, en doğrusunu seçer ki gerçekten de en doğru Intel serilerini seçti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Apple M1'e geçtiğini duyurduğunda ben eleştirmiştim cunku gerek yoktu. Kullanıcı açısından ise M1 ek yük, ek sorun demek. Intel, 1968'den bu yana masaüstü bilgisayar işlemcisi alanına damgasını vurmuş. Laptop masaüstü bilgisayar kategorisindedir. Apple Laptop'ları klavyeli tablet, "büyük boy cep" gibi yapmaya girişşti ki bu 100% yanlış. Yok $100 , $200 değil isterse bedavaya versin, M1 işlemcili laptoplar çöptür, bu denli net konuşuyorum. Bakalım bu işin ilerde daha cok kokusu cıkar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.