Şimdi Ara

apt. otoparkında yıkama vs.? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

1 hafta önce yıkama makinasını aldım ve komşular rahtsız olmuşmuş yönetici desen ayrı dert, yasakmış falan filan anlayacağınız boşuna aldım makşnayı üstelik elektriği ve suyu kendi dairemden tahsil ettim. canımı ciddi anlamda sıktı ama ses ten rahatsız olmuş birileri (süpürge sesiyle aynıdır maksimum)...

yasal haklarımı araştırmaya başlayacağım...
  • 3-4 ay önce basınçlı yıkama makinası aldım, (amatör tip ev kullancısı için) 130 barlık daha ilk kullanımamda yönetici birşeyler söyledi kısacası kullanamıyorum enymiş komular rahatsız olmuş. yasal hakları araştırdım çok karışık...

allahım inşşallah hayırlısıyla sen bir gün kapalı garajlı bir ev nasip et bizlere amin..!

makina aldık kullanamıyorum..!!

not: elektriği ve suyu kendi imkanlarımla seyyar çekerek evden temin ettiğim halde...

varmı daha önce böyle sorunla karşılaşan konuyuda bir güncel çekmiş oldum.. :)

• darkblue2828 D kullanıcısına yanıt
    Orası sonuçta ortak alan, kimseyi rahatsız etmemen gerekir tabiki. Makina ses çıkarıyorsa kimsenin uyumadığı bir saatte yapmalısın. Mesela cumartesi pazar öğleden sonra makuldür. Yada kapalı alan tozlu olur ıslanınca vıcık vıcık çamur... Yada komşuların araçlarına su sıçrayabilir... Böyle ufak tefek detaylara önem vermelisin. Ayrıca yapıcı çözüm aramalısın. Mesela 1. kat komşun geldi kardeşim bebek var uyuyor sesten rahatsız oldu dedi. Adam haklı. Başka bir zaman makinayı aç 1. ve 2. kata çık sesi dinle, hakkaten rahatsız ediciyse haksızsın. Ancaak bebek bütün gün uyyacak değil, uyumadığı zamanı sor öyle yıka.

Yok komşular iyi niyetli değil, herşeye bahane buluyorlarsa daha ilkinden sende ilk yanlışlarında şikayete geleceğini çok ciddi şekilde söylemeliydin. Ben yapamıyorsam sizde yapmaycaksınız o zaman demeliydin. ne çivi çakabilirsiniz ne tablo asabilirsiniz çifte standart yok demeliydin. Baştan demediysen bir hiyerarşi oluşuyor ve bu ilişkiyi değiştirmek kolay olmuyor.

• Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    evet kimseyi rahatsız etmek haddime değil ancak

daha ilk gündem YAPTIĞIMDA PAZAR GÜNÜ VE SAAT 2.5 3 CİVARI İDİ BİLEREK O SAATİ SEÇTİM..

makinanın sesi taş çatlasın elektrik süpürgesi kadar...

otopark kilitli parke en fazla 1 metre çapım su olur sular direk parkelerin arasından yere iniyor...

kimseni aracına su sıçramamasına dikkat ediyorum...

kısacası ben gerçekten birinin sesten rahatsız olduğuna inansam tamam haklılar ama, işte maalesef çekememezlik...

eline versem o makinanın tabancasını seve seve yıkar...

bilmem anlatabildimmi neyse ben yasal hakları araştırmaya devam edicem yasalar gerçekten çok karışık...

ondan dolayı sordum zaten daha önceden varmı böyle buna benzer sorunla karşılaşan diye..

not: hastası bebeği vs. olan vardır o durumlar tabiki anlayışlı olmak gerekir. ona amenna hiç bişey demiyorum ancak işte yönetciinn tavırları üslubu beni çok rahatsız etti.

• Polis çağırmalarını rica edin.Desibel ölçümü yapabilirler ses konusunuda.Otoparkta kendi elektrik suyunuzla kullanmanıza bir şey olucağını sanmam ama ortak alan olduğu için durum ne olur.Eğer seviyorsanız benzinliklerdeki otomatlar var bunun için oraya gidebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Polis çağırmalarını rica edin.Desibel ölçümü yapabilirler ses konusunuda.Otoparkta kendi elektrik suyunuzla kullanmanıza bir şey olucağını sanmam ama ortak alan olduğu için durum ne olur.Eğer seviyorsanız benzinliklerdeki otomatlar var bunun için oraya gidebilirsiniz.

ses ölçümüne gerek yok makinanın sesi üzerinde bilgiler yazıyor ancak benim yıkama yaptığım yerle apartman arasında zaten 25 metre mesafe var elektrik süpürgesi kadar, zaten şu yasaları bir bulayım ozaman onlara inat sabahtan akşama kadar açık bırakıcam.

şaka bir yana zaten taş çatlasın makina olduğu için en fazla o makina 1 saat çalışır, ben çekemezlik olduğunu düşünüyorum...
    Hocam olmadı forumdan gelelim bende araba yok ama bisiklet ne bulursak en köü evden halı getirir yıkarız.Sonuç olarak hakkınız hem de kimseye rahatsız etmiyorum diyorsunuz.Bence kapışmayın adamlarla ama hakkınız abartmadan her gün olmaz ama 2 hafta bir bence makuldur.Haftada 1 de içini temizleseniz yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkblue2828

Merhaba arkadaşlar öncelikle ciddi olmayan mesajlar dalga geçilen vs. mesajlar atmamanızı rica ediyorum.

apartmanın otoparkında aracımızı çift kova yöntemi ile yıkamak istiyorum ancak ne bilim şimdi gelen geçen bana bakıcak yukardan biri baktığında bi yıkamaya para vermiyo falan da diyebilirler halbuki istediğmi hiç bir yıkamacı istediğim gibi yıkayamıyor arabayı .. şimdi sizce otoparta arabayı yıkasam nasıl olur bişi derlermi? bana kalsa otoparkta boya koruma pasta cila falan da atıcamda (makineyle) ev 8.nci katta elektrik hattını nerden alıcam ?

bu arada lütfen boya korumayı sen yapamazsın falan demeyin yetenekliyim ;) daha önceden memlekette kendi garajımızda yaptım makineyle...

neyse şimdi sizce arabayı yıkasam nasıl olur elalem bişi dermi??

Yapman daha mantıklı dostum. Hem daha az su hem de istediğin gibi yıkamış olursun. Sana laf söyleyenlerin kendi cinslikleri, vurdumduymazlıkları o.

Pasta cila için ise makara olarak satılan kablolara bakabilirsin. İnşaatlarda kullanılır genellikle. İlla ki uzun olanları vardır. Yoksa bile gider satın alırsın toptancıdan kablo olur biter. Onlarda çok uzun olanları da var. Hem de kaliteli.

Pasta cila nedir bilmiyorum. Başkasının arabasına zarar verecek bir yanı yoksa gayet mantıklı.

Şahsen ben de elim yatkın olan şeyleri kendim yapmayı bilmiyorsam bile öğrenmeyi tercih ederim. Arabam olmadığı için pasta cila nedir bilemem.

Yola çek arabayı yolda yap kimse bişey diyemez.

Arabayı merak ettim ss atsana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a4technic

Yola çek arabayı yolda yap kimse bişey diyemez.

Arabayı merak ettim ss atsana.

sokakta araba yıkamak yasa gereği yasak şikayet vs. olursa sıkıntı..
  • "Yıkamaya verecek parası yokmuş" diyenleri takma. Ülkemizin insanları apartman hortumuyla araç yıkamayı kıroluk affeder, gider 50 liraya dışarıda yıkatır, hiçbir yıkamacı da aracın sahibi kadar özenmez; termosla kahve getirmeyi kıroluk addeder, marketteki 35 kuruş fiyatını haketmeyen boktan 3'ü 1 arada kimyasalını kantinden 2 liraya alır, o termosun içinde de evde önceden gerçek kahve çekirdeği ve french press ile hazırlanmış gerçek kahve vardır ve taş çatlasa 2 liraya mal edilmiştir, miktar olarak da kantindeki 3 in 1'in 2 katıdır; sefer tasıyla yemek getirmeyi kıroluk affeder, öğlen yemeğini dışarıda 20 liraya yer, aynı yemeği sefer taşıyla getiren eleman yemeğini 5 liraya mal etmiştir. Halbuki gıptayla baktığımız Avrupa, ABD, Kanada, Avustralya gibi medeniyetlerde insanlar arabalarını kendi de yıkar, kahvesini işe/okula termosla da götürür sefer tası da kullanır. Ben de bisikletimi çift kova yöntemiyle apartman otoparkında yıkıyorum. Ön yıkama yıl, kovaları durulamayı ve durulamayı da apartman hortumuyla yapıyorum. Henüz kimse şikayetçi olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkunkurun -- 3 Aralık 2017; 22:42:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.