Şimdi Ara

APU ve RAM seçimi / Help

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar apu sistem topluyorum sizlere sormak istediğim şeyler var. İşlemciyi A10 7850k dün satın aldım anakartı ise yarın ASUS A88XM-A Soket FM2+ olarak alacağım sanırım herhangi bir uyum sorunu yaşamam. Asıl sormak istediğim soru işe şudur ki RAM seçimi konusunda gerçekten çok kararsız kaldım 1866mhz cl8 ram almayı düşünüyorum fakat 2133mhz üstü ram olmalı diye bir çok konu okudum aslında o şekilde satın almak isterdim lakin cl9 2400mhz ram malesef piyasada bulamadım. Kararsız kaldığım konu 1866 mhz cl8 mi almalıyım yoksa cl11 2400 mhz ram mi almalıyım?

• Soğutuculu çift kanal CL8 alın voltajı basın(makul düzeylerde ). CL değerleri düşmeyecek şekilde frekansını çıkarabildiğiniz kadar çıkarın. APU sistemlerde CL zamanlaması önemli. Çünkü grafik birimi besleniyor. CL9 2133 Dominator Platinium vardı fakat piyasada var mıdır ne kadardır fikrim yok.

Bunların dışında uyum konusunda sorun olmaz taş gibi sistem olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CVenturas kullanıcısına yanıt
    İlgilendiğin için teşekkür ederim, ben de biraz araştırdım cl ile oynayıp mhz yükseltebilme imkanım varmış, sistemi toplayınca nasıl yapıldığını yine sorarım sizlere, ilk defa deneyeceğim.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Bu gerçekten yardımcı oldu çok teşekkür ederim. Bu arada Anakart konusunda çok muamma yaşıyorum, malum elimde ki işlemci APU'nun en üst seviye işlemcisi sizce bu işlemciye ucuz yollu bir anakart alsam performans çok fark eder mi? aksine pahalı bir anakart alsam artış yaşar mıyım? 3 seçeneğim var birincisi 150 - 160 lira civarı a58 veya a68hm ikincisi linkte belirttiğim 250 - 280 civarı a88x m üçüncüsü msi a88x g45 gaming bu da 440 civarı.
  • EsteAiwendil kullanıcısına yanıt
    http://www.kitguru.net/components/cpu/anton-shilov/msi-unveils-eight-new-fm2-mainboards-for-amd-godavari-processors/
    Acelen yoksa direk tüm işlemcileri ilk biosuyla desteklediği için-godavari dahil- bu anakartlardan birini ak derim,bios update ile uğraşmazsın,2. olarak overclock yapmıyacaksan orta seviye bi anakart işini görecektir,ama sata3 usb 3 varmı diye bi bak tabi.
    Teşekkür ederim bilgilendirme için, acelem var açıkçası şu an. 400 lira bütçem var anakart için ama 400 lirayı sadece apu sistemde anakarta vermek istemiyorum, oc işini yalnızca ramde kullanacağım. Bunun yerine 150 liraya bir anakart + r7 250 gpu alsam dual graphics yapsam çok daha karlı çıkarım diye düşünüyorum ama 150 liralık anakart beni ne derece memnun eder hiçbir fikrim yok. 150 liraya anakart alırsam bahsettiğiniz godavari anakart ile ilerde değiştirebilirim diye düşündüm ayrıca şu an.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    şu anki anakartların yüzde 90 belkide hepsi fm2+ lar bios update ile godavari destekliyor zaten,alacağınız anakartın sitesinden bakın hangi cpulara destek verdiğine görürsünüz zaten,benimki g1 sniper a88x nisanda aldı f9 biosuyla mesela,anakart deiştirmenizegerek yokyani.
    Anladım. Asus A58M-A/USB3 Amd A58 2400MHz(OC) 189tl bunu ve yanında VTX Amd Radeon R7 250 2GB 128Bit DDR3 278tl bunu almaya karar verdim. Sanırım güzel bir setup oldu. Bu arada hdd değiştirmeyi düşünmüyorum mevcut sata 2 hdd'mi taksam bir sorun olur mu? Kusura bakmayın biraz fazla soru sordum.
    Sorun olmaz hdd ama o anakartta görüntü çıkışı yokmuş,hem asusun servisikötü
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813132139
    Yorumlarda 2 tane 1 var çıkış olmadığı için.
    Sor estafurullah ,biz inaçlı insanız bugün ben sana yardım ederim,sıkıştığımda başkası bana diye inanırım hep.
    Görüntü çıkışı derken?
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813130758&cm_re=MSI_A88X-G41_PC_MATE-_-13-130-758-_-Product
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-a88x-g41-pc-mate-soket-fm2-ddr3-2133mhz-vgadvihdmi-anakart.html
    Bu dahaiyi bencehem herkes 5 vermiş
    Anakart video çıkışı sağlamaz. HDMI ve VGA çıkışı işlevsel olmayan .
    diğeride vga çıkışındaan görüntü alamadığını yaz<mış,kararsenin ben olsam msi alırdım.

Asus'un websitesinde hdmi dvi vga var yazıyor. A58M-A benim seçtiğim. Aslında MSI benim de tercih ettiğim marka lakin bahsettiğini alırsam ekran kartı alamıyorum bütçemi aştığımdan dolayı. Gerçi hd6670 ekran kartım var şu an işlemcidekini iptal edip bunu kullansam ne derece verim alırım acaba?
    O ekran kartıda fena deil hocam,şimdilik onu kullan derim,yada 7850 nin içindekini kullan ama ramin en az 8gb olmalı yoksa 2 gb ını zaten igpu yiyceğinden sana 6gb ram kalacak.
    O halde MSI alıp 6670 kullanacağım. Ram 2x4 cl8 1866 mhz buldum onu alacağım biraz oc ile 2133 kullanırım diye düşünüyorum.
    Bi dene bakalım ben 1600 ram var 4gbx2 eski sistemden alıp takmıştım bana yetiyo valla,1866 yaptım stabiliteyi yakalayamadım bide sen dene bakalım,olursa ayarları yazarsın.
    Anakart bence msı doğru seçim neweggyorumlarında herkes 5 üzerinden 5 vermiş,diğerinin vukuatları ortada biri ndirek doa olmuş ölmüş yani,diğerlerininde çokışları(vga-hdmi) çalışmamış.
    ne kadar yuksek mhz o kadar yuksek performans ayrica rami dedikleri gibi en az cift kanal 8 gb olarak al, jayztwocents a10 7850k bf4te iyi fpsler aliyordu ayrica ramin etkisinide acikca gozler onune seriyordu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Redoracle sistemi kurunca haberdar ederim zaten OC konusunda buradan yardım alacağım gibi gözüküyor.

@Markuz Schulz Hocam 2400 veya 2133 mhz cl9 ya da en azından cl10 ram bulamadım bütçeme göre var olanlarda 400 lira bu yüzden 2x4 8gb şeklinde 1866mhz cl8 ram alacağım oc ile 2133 stabil kullanabilirim diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim yorumlarınız için.
    isterseniz ikinci ele bakabilirsiniz, oc yapabilecekseniz o da olur onemli olan clsi dusuk mhz yuksek ram almak arada hatri sayili fark olusturuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.