Şimdi Ara

Ara ara bilgisayar donuyor, sonra tekrar kendine geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Bilgisayar ara ara donuyor. Mesela oyun klasörüne gireceğim Program Files'ta, birden donmaya başlıyor programlar. Mouse falan hareket ediyor ama programlar donmuş oluyor. Bir süre sonra tekrar kendine geliyor. Neden acaba? Soğutmada problem yok.

Bu arada anakartım yanmıştı, servisten yenisi geldi. Arkadaşım BIOS'u sıfırlaman gerek dedi ama bilmiyorum nasıl yapılacağını. Acaba sorun BIOS'tan mı kaynaklanıyor? Formatta attım bilgisayarı çalıştırır çalıştırmaz.

• HDD de veya Hdd sata ise sata kablosunda problem olabilir, denetim masasından yönetimsel araçlarda olay görüntüleyicis var oraya gir sistem sekmesinde bilgisayarın donduğu saat ve tarihe bak hata kodu olup biten hakkında sana az çok bilgi verecektir, raporda hdd ile ilgili birşeyler yazarsa farklı bir kablo ile dene olmadı farklı bir disk ile sistem kurup durumu gözlemleyebilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mugo66

HDD de veya Hdd sata ise sata kablosunda problem olabilir, denetim masasından yönetimsel araçlarda olay görüntüleyicis var oraya gir sistem sekmesinde bilgisayarın donduğu saat ve tarihe bak hata kodu olup biten hakkında sana az çok bilgi verecektir, raporda hdd ile ilgili birşeyler yazarsa farklı bir kablo ile dene olmadı farklı bir disk ile sistem kurup durumu gözlemleyebilirsin...

Teşekkür ederim hocam. HDD ile ilgili bir hataya rastlamadım.
    Genelde internet ile ilgili uyarılar var. Bağlantı kesilmesi sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekvador -- 14 Ekim 2010; 15:51:00 >
  • Dinleyebiliyorsanız şayet, takılmanın olduğu anda bilgisayardan bir tıkırtının gelip gelmediğini kontrol edin. Hard diskten kaynaklanıyorsa bu takılma, büyük ihtimalle tıkırtı geliyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inshroud

Dinleyebiliyorsanız şayet, takılmanın olduğu anda bilgisayardan bir tıkırtının gelip gelmediğini kontrol edin. Hard diskten kaynaklanıyorsa bu takılma, büyük ihtimalle tıkırtı geliyordur.

Hocam dinlemeye kalmadan hemen çözülür. Ne zaman donacağı belli olmuyor ama, anakartım yanmıştı servise yolladık. Parçalar boş yere tozlanmasın diye paketleyip masanın tepesine koydum. Evde temizlik yapılırken tüm parçalar yere düştü. O ara zarar görme ihtimali var Hard Disc'in dediğiniz gibi. Ekran kartının fanı bozulmuş, o zaten tüm sesleri bastırıyor, anlaşılmıyor birşey.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.