bilgisayarımda yeni yeni başlayan bir sıkıntı bu. kablosuz/kablolu ağa bağlanabiliyorum ve internete girebiliyorum. yalnız ara ara internet bağlantım kopup geri geliyor. mesela;
kablosuz/kablolu ağa bağlandım internete çıktım diyelim; - 5 dakika internete rahat giriyorum. - bir anda internet gidiyor ve sayfa açamıyorum, 2-3 dk gelmiyor internet. - sonra kendiliğinden tekrar bağlanıyor internete. - ve döngü başa dönüyor, 5 dk bağlan, internet 2-3 dk git, tekrar gel 5 dk bağlan...
bu sırada ping de atamıyorum (yani browsera özgü bir sıkıntı değil)
denediklerim; - antivirüs ve firewall programlarım açık/kapalı konumlarında ayrı ayrı test ettim. - ip/gateway/dns ayarlarını oto ve manuel denedim - network ayarlarım otoda iken release ve renew komutlarını denedim - flush dns ile dns ayarlarımı sıfırlamaya çalıştım - ağ bağdaştırıcısının sürücüsünü güncelleştirdim
that's all folks.. nedir sizce problem?
yok mudur bir bilen?
bu bndede oluyordu kablo eskimiş olabilir yada modem 20 tl ye yaptılar
selamlar,
sorun kablosuz ağ kanalından kaynaklanıyormuş. değiştirince düzeldi.
çözüm arayanlara ya da benim durumuma yakın bulunanlara anlatayım kısaca; bulunduğum mekanda birçok kablosuz ağ var, modemdeki kanal seçim ayarı otomatikte kalmış. modemlerde kablosuz frekanslarda bozulma olmasın diye otomatik bir tarama var, hangi kanaldaki enerji seviyesi düşükse modem genelde o kanalı seçiyor. gün içerisinde de bu sürekli değiştiği için benim modem sürekli kanal değiştiriyormuş. ben de her kanal değiştiğinde internetten düşüyordum. kanalı sabitledim, (9'a çektim, siz herhangi bir kanalı deneyerek bir sıkıntı var mı diye bakabilirsiniz), herhangi bir sıkıntı oluşmadı, problemim de düzeldi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme