Ara tatil ve kalan YKS Süreci ile ilgili sorularınıza cevaplar
-
-
mezunken bazen bu senede olmazsa hissi oluyor bazen
nasıl aşarız hocam
-
quote:
Orijinalden alıntı: dAmgezer
Bu mesaj silindi.kasım aralık gibi az çalıştım elimde olmayan sebeplerden ötürü
özellikle o zamanların pişmanlığı bazen aklıma geliyor ama neyseki toparladım
sağolasın hocam
HALLEDECEĞİZ O SENE BU SENE
-
2. mezunlukta ara ara kopmalar yaşıyor muydun bi de artık uzun saatler çalışamıyorum bunun gerginliğini yaşıyorum netlerim iyi olsa da -
Ben çok kopan biriydim, 2.senede kopmamak için az az başlayıp saatleri arttırdım.
Zaten 2.mezunlukta çok konu eksiği olmuyor, şahsen benim yoktu. Sadece zaman geçmemesi,sıkılganlık konusunda problem yaşayacağımı tahmin ediyordum ( 9 ay çok).
Aralığa kadar günde 2-3-4 saat çalıştım,az olsa da her gün çalıştım.
Ocaktan-martın 20'lerine kadar hafif hafif arttırdım çalışmayı (5-6 civarlarında).
Martın 20'sinden sınava 1 hafta kalaya kadar, sabah 7 akşam 17-18 mesai şeklinde çalıştım. 1-2 saat ara desek 9-10 saat çalıştım.
Stres ve mezunluk nedeniyle ne kadar çalışırsan çalış, çalışmaların seni tatmin etmeyecek. Netlerin iyiyse seni fazla strese sokmayan bir saat belirle ve HER GÜN o sürede çalışmaya çalış.
Sınav,son tekrarlarla son aylarda kazanır bence. Şuan tüm çalışmaların, son aylarda bilgileri birleştirmek için,hatırlamak için...
Şuan dediğim gibi devam et, son 1-2 ay yardırabildiğin kadar yardır. Gücünü sonlara bırak.
-
Hocam, öncelikle tebrik ederim.
Psikolojik boyutunu sadece çalışacak mı aştınız?
Mezun olarak düşününce işler çok kötüye gidebiliyor -
tıbbi destek aldım soru buysa. Zaten hayat boyu süregelen adhd sebebiyle küçük yaştan beri destek alıyordum.
-
Olmayacak düşüncesi vs. hakkında sormuştum -
doğru diyosun hocam aynı süreçten geçmiş birinin dedikleri çok daha büyük etki bırakıyor bende şu an çok yüklenmemeye çalışıyorum çünkü sonlara gücümün kalmayacağının farkındayım bunun gerginliğini yaşıyordum biraz iyi hissettim size de sabancıda başarılar -
Aynen, kendim ve destekle yendim.
Ama yenmedi en önemli faktör; insanın kendi yolunu bulması bence. -
Benim de adhd teşhisim var hocam. Hayat kalitesini çok etkiliyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2EAC9E9B0 -- 26 Ocak 2023; 19:32:37 > -
hocam sizin bölümde fethiyeden gelen biri var mı -
Fbfl 1.si bizdeymiş ama görmedim.
Fethiyeden 2-3 kişi var. -
Hocam genelde bu aylarda sınava az kaldı diye mezun moduna girenler oluyor. Ben bunu abartı buluyorum, iyi değerlendirilip eksiklere nokta atışı yapıldıktan sonra bence iyi bir sıralama yapılabilir.
Siz ne düşünüyorsunuz -
Bu 3 sene içinde hatırlıyorsan sınav anların nasıl geçti -
birinciyi tanıyorum iyi cocuktur
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X