Şimdi Ara

Araba 3. viteste kalkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
7.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba aracım 3. viteste hatta 4.viteste ara gazını güçlü verince kalkıyor. Bu baskı balatalarının bittiğini mi gösterir? Değiştirmek için ne zamana kadar beklenilebilir?
    Araç Hyundai i10 benzinli. Araba daha 60.000 de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Being McCandless -- 19 Nisan 2014; 17:47:59 >

• Bizim h100'ün baskı balatasın bittiğini öğrendşkten sonra düz yolda 5.vitesde kaldırdım.
  • tico ile 4.vites te kalkardım
  • Oha
  • Aynen şımaykıl balata meftah olmuşş aynı durum bendede var baskı balatalarım el sallamaya başladı
  • Ben geri vitesteyken kaldırıyorum ama öne gideceğine arkaya gidiyor nedense..
  • kuzenlerin 1.4 symbol bitik balata ile 5 te kalkıyor broadway de de denemiştim 4 de kalkıyordu bitik olmayan balatalar ile
  • yol düzse bitik olmayan balatayla da kaldırabilirsiniz güzel bir debriyaj gaz ayarıyla. Ama baskı balatayı baya aşındırıyor. Baskı balata biterse normal yolda giderken gaza basarsınız devir yükselir ama hızlanmaz. O şekilde anlamak daha mantıklı
  • tugberk23 T kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bende bunu merak ediyorudum.
  • Balata mefta hocam. 3'te kalkmaya çalışınca anında stop etmesi gerekir.
  • Sacramental kullanıcısına yanıt
    Arada kalmış ama güzel olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Ben geri vitesteyken kaldırıyorum ama öne gideceğine arkaya gidiyor nedense..

• tır mı kaldırıyorsunuz kardeşim 4.5. viteste ufacık arabayı kaldırıyorsun
  • İlla baskı balata bitti demek değildir.
  • Hyundai getz dizelde sağlam debriyajla düz yolda 3 ile kalkıp gitmişliğim var. Vitesi unutmuşum. Ben de diyorum araç niye titriyor. Balatanın bittiğini göstermez, fakat bu işlemi çok yaparsanız balata harbiden biter
  • Ben iterek kaldırıyorum 5 e takıp itiyorum azcık hızlandınmı ara gazı verip şehir içinde 5 le dolaşmanın keyfini yaşıyorum

bazende geri geri gidiyorum sürekli o zaman daha rahat kalkıyo ama boyun fıtığı oldu direksiyonu arkaya koyucam yakında
  • Muhtemel sorun vites kutusunda yada kavramadadır.
  • Yeterince gaz verir ve debriyajı da iyi ayarlarsanız 3'te de kalkar 4'te de. Balatanın bitmiş olması ile hiç bir alakası yok. Fakat normal kalkışa göre daha fazla aşındırırsınız, o kadar.

Balatası biten araba ya hiç kalkmaz, ya arabanın hızı motor devri ile orantılı artmaz, ya da dip gaz yaptığınızda sıyırmaya başlar devir fırlar hız sabit kalır, bunun gibi dengesizlikler olması lazım ki balata bitik diyebilelim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.