Forumdaşlar merhabalar. 2015 facelift Ibiza ST aracım var, EA211 motor çok şükür sorun yaratmadı ama 200.000km'ye dayandı. Oldukça memnunum, sorunsuz bir motoru var açıkçası. Maalesef yol sesi izolasyonu ve sürüş konforu epey düşük düzeyde... Düz hesap 600.000 TL bandında gözüküyor piyasası. 400.000 TL birikimi bozarım ve 400.000 TL kredi çekerim. Böylece 1.4 milyon TL bütçem olabiliyor en fazla. Aile büyüyeceği için B segment biraz küçük kalacak diye C/D segment araç arayışına çıktım online ve oto pazarında. Fiyatlar çılgınlık derecesinde yüksek. 1 milyon TL'den aşağıda ikinci el C/D segment araç yok gibi, varsa da çoğu ömrünün sonunda neredeyse. Ağır hasarlıları hariç tutuyorum burada tabi. En saçma 300.000km'deki 2008 Q7'sinden tutun her türlü ilana baktım, haftalardır bakıyorum ve modeline göre kronik sorunları araştırıyorum. Yok, bulamadım mantıklı, parasına değecek bir araç... Benim bütçemdeki hiç bir araç sorunsuz değil bunu biliyorum ama 1.8 milyon TL'ye 2025 model sıfır C5 Aircross yada BYD Seal U gibi araçlar varken 1.5 milyon TL'ye ömrünü yarılamış araçlar satılmaya çalışılıyor. Ben mi gözden kaçırıyorum bir şeyleri? Piyasa durukken fiyatlar neden böyle anlamadım. BYD vs fabrika açsın diye beklemek mi mantıklı yada Sky Limit falan çekip sıfır yukarıda belirttiğim gibi bir araç mı almak mantıklı, bir türlü karar veremiyorum. Büdüt: 850.000 TL bandında mantıklı ikinci el ne alınabilir, C veya özellikle D sınıfı? Fikirlerinizi almak isterim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 9 Mart 2025; 14:2:42 > |
Araba al(a)mama üzerine

-
-
Ayni durumdayim yeni al... milletin 5 sene bindigine 300 az verip alma. 2. El piyasasi cok sacma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni ne önerirsiniz; fiyat, performans ve sorunsuzluk açısından?
-
Açıkçası fikrim yok. Ama fp olarak byd ler iyi duruyor 1800 e
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sıfır Egea 1.6 multijet. Gücü oldukça yüksek süspansiyon konforunu da beğendim darbe emmesi güzel. Bakımları da 20 bin km de bir. Genişlikten yana da sorun olacağını sanmıyorum
1 milyona cikiyorsaniz egea cross direk tercih
1.4 milyona cikiyorsaniz da mg hs gibi gayet iyi seçenekler var
Siz pek bakamamissiniz sanki
Toyota corolla da vardı sanki o fiyatlara?
O kadar yukarı çıkınca daha iyi araçlar var bence.
MG'lere bakmadım, doğrudur. 850.000TL bandında ne önerirsiniz, ikinci elde?
En düşük trimi var. Bir üstü 1.6 milyon TL'ye çıkıyor hemen.
D sınıfı alınacaksa Avensis
C alınacaksa Cerato
1.4 m butce varsa ve elektrikli düşünüyorsanız Megane e-tech, 850.000 tl ile de,Kia ceed,i 30 ya da egea bakilabilir.
Niye kendisi de 10 senelik araca biniyor bu mantığa göre kendisinin de satamaması lazım
Aracım çok temiz ve sıfırdan beridir bende olduğu için satmaya kıyamıyorum açıkçası, ikinci araç olarak durması taraftarıyım. 550 bin TL eder şuanki piyasa şartlarında, şişirmeden fiyatını. Ondan diyorum, 500 bin km'ye gelmiş alakasız araçlara 1 milyon TL isteniyor, saçmalık diye.
-
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, mantıklı araçlar fiyat bandında.
-
Elektrikli düşünmüyorum, şarj istasyonu pek yok bulunduğum bölgede. Tavsiyeler için teşekkür ederim.
-
Passat variant öneririm sana. Sırf görüntüsünden dolayı çok tutulmadığı için fiyatı çok yüksek değil. Ama boş paketinde bile panoramik cam tavan var ve passat kalitesi malum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X