Şimdi Ara

Araba Aldıktan Sonra Millet Beni Taksi Şoförü Zannediyor? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
25.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hic boyle bir derdim olmadı.
    Hayır demesini bileceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • into007 İ kullanıcısına yanıt
    Evet evet ağır csb kişi kendinden bilir işi diye boşuna dememişler. Bundan sonraki csb yazanlar direk blok haberiniz olsun. Buna csb yazılacak kadar olduysa bunun muhatabı ben değil bunu yapanlardır ve işte bu yüzden milletten kendini nefret ettiriyorlar.

• _recoo kullanıcısına yanıt
    Valla katılıyorum ben arka seleyi söktüm soran olursa arka sele yok diyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar düzenli yapılan iyiliği bir süre sonra görev olarak görüyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xientina

Valla katılıyorum ben arka seleyi söktüm soran olursa arka sele yok diyorum
    öyle de kimseyi alamazsın hacı abi, ben basamak ağırlık yapıyo diye söktüm diyorum ille de binmek isteyen olursa bacakları dola diyorum hop bende.
  • yalniz kalmamak icin boyle insanlara katlaniyorsunuz sonrada yalniz insanlara ezik muamelesi yapiyorsunuz,benim icin butun arkadasliklarimin tek yanlislik hakki vardi,yaptilar gonderdim.

disardan goren "ne yanneee hic arkadasin yok mu.s.s" diyip yadirgiyor,beni bosver su arkadaslarinin hesabini ode de kalkalim diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Karqasa

Eşşeğin yoksa eniştende mi yok demişler işte benim o hesap

Ailenin en küçüğü eşimle benim 4 abisi 2 ablası var

Eşya taşınacak arabanla gel hem eşya taşırsın
    Evdesin sabahları çocukları topla sen okula bırak
    Havalimanından şunlar alıacak
    Otogardan şunlar alınacak
    Gezmeye şu akrabalar götürülecek
    Şu eşyaları şunlara götür
    Arabam bozuldu gel beni al
    Sarhoşum gel beni al

Artık aradıklarında açmıyorum eşim de öyle duymadık diyoruz, çocuklar oyun oynuyordu filan geçiştiriyorum ama sürekli işe yaramıyor.

Bir de şuraya gel şunları git gezdir benzini ni ben koyarım cebine demeleri beni ÖLDÜRÜYOR.
    Ölmüşsün ağlayanın yok

• quote:

Orijinalden alıntı: into007

Hahahahahahahahahah, nedense en çok buna güldüm, ulan hahahahaha, bu insanlar ne yüzsüz ya, hayır, bir şey diyim mi bu adam böyle sürekli getirmesi değil de, arada sırada sana bir ne biliyim baklava getirse, bir tatlı getirse, iyilik yapıyor adam bana bari bende elimden gelen bir şeyler yapayım, bir şeyler götüreyim dese, belki sen çevirmeye devam ediceksin ama yok senin iyilik olarak yaptığın şeyi sanki sorumluluğunmuş gibi bir de fırça kayacak, ne diyimki bu insanlara, umarım bu kan emiciden muhabbeti komple kesmişsindir.
    aynen, düzgün davransa, gelip derdini söylese, bir de kıyak yapsa, belki gene de yapmak istemeyecem ama sırf onun iyi tavrı nedeniyle yapmak zorunda kalacam. adam iş sonrası yapılan tezsiz yüksek lisans yapıyordu, salı günü iş çıkışı derse gidiyordu, akşam saatlerinde ödev veriliyordu kendisine, sonra da neymiş efendim verilen ödevin hemen ertesi güne yapılması gerekiyomuş. akşam vakti saat olmuş 7-8, adam bana msn'den ödevi gönderdi, yorgunlukla istemeye istemeye yaptım. sornaki hafta gene gönderdi gene yaptım. ondan sonra gene gönderince baktım adam hiç açıklama yapmadan yolluyo sürekli, sordum işte nedir bu diye.

böyle yapacağına gelip bana derdini anlatsa, böyle bi sıkıntım var dese, gene anlayışla karşılamaya çalışırız. ama yok, adam "bir kereliğine ister gibi" soruyo işte "şu ödevi yapabilir misin" diye. sen bir kez: "evet" deme! artık her hafta dayıyo ödevi. bu nasıl bi düz mantık yav? sanki sözleşme imzaladık.

dil forum'da da böyle oluyor. burası ingilizcesini geliştirenler arasında yardımlaşma amaçlı çeviri yardım yeridir, ödev-iş yaptırma yeri değildir dediğimiz hâlde açılan konuların yarısı ödev-iş yaptırma amaçlı konular. adam bir sayfa yazıyı dayayıp: "bunu çevirir misiniz" yazıp kaçıyor. sanki biz enayiyiz. hemen siliniyo konu tabi. ne kadar çok zeki(!) insan var.

herife yazıyosun: "al sana link, burada profesyonel çeviri hizmeti veriliyo, ücretleri de cüzi şeyler, ver parasını burdan yaptır tercümeni" diyosun, adam: "iyi ki bi iyilik istedik" diye bir de trip atıyor. iyilik değil resmen ücretsiz iş.

aynısını çocukluk arkadaşımla laptop tavsiyesi konusunda yaşamıştım. laptop piyasasından hiç anlamadığım halde arkadaşım zorla laptop araştırması yaptırdı bana (evet enayiydim o zamanlar) sonra kendisinin istediği özelliklerde 3 tane laptop buldum, adam verdiğim listeye bakmadı bile! "bana bir tane tavsiye et hemen alayım, ben bu üç laptop arasında seçim yapmak istemiyorum" deyip topu bana attı yüzsüz! herif istedi diye bir ay forum konularını okumuşum, yüzsüz herif 3 tane laptobu google da aratmaya üşeniyo! bu yüzsüz sonra gitti çok pahalı bir laptop aldı (bana söylediği laptop özelliklerine zıt bir alet aldı salak) sonra gelmiş bana trip atıyo işte yardımcı olmadın diye. ben de dedim ki: "laptobun hayırlı olsun, merak ettim acaba sen benim tavsiye ettiğim üç laptoptan birini neden almadın? nesini beğenmedin? forum konularını okumuştum onların, hepsi sorunsuz ve senin istediğin özelliklerde aletlerdiler, acaba ne sorun çıktı da tercih etmedin merak ettim?" dedim. herif hiç çekinmeden: "ben onlara bakamdım ki, sana tek bir seçenek tavsiye et demiştim sen bir tane değil üç seçenek tavsiye edince ben onlara bakmadım hiç" dedi. ulan yemin ederim yüzsüzlük genetik bunlarda. bu herif çocukluk arkadaşımdı ama sonra iletişimi kestim çünkü tek yüzsüzlüğü bu da değildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 7 Şubat 2020; 15:26:57 >

• bjkkarakartal1903 kullanıcısına yanıt
    Aynen dostum, ağlayan yok hanım da şikayetçi ama en küçük olunca lafları havada kalıyor. Küçüğüz ama yaşımız 30 artık gerisini sen düşün
  • Günümüzün hastalığı gamsızlık ve minnetsizlik maalesef. Millete 100 kere iyilik yaparsın, 101.de canları sıkılacak birşey yaparsın, o 100 iyiliğini siler atar bir kalemde.
  • tavrınızı koyma zamanı..
  • ne hikayeler var ya pes.

• Hocam son durum nasıl yine yüzsüzlük yaptılar mı?

• TeKNoYDN kullanıcısına yanıt
    Yok daha yapabilen yok çok şükür geride kaldı o günler :)
  • Çevren öyle demek ki. Ne bir akrabam ne bir arkadaşım hiç arabamı istemedi 25 senedir

• Kutsal Libido kullanıcısına yanıt
    İyi bari hocam geçmiş olsun tekrar

• Konuyu açan arkadaşa allah uçak kazası vermesin.

7 yıldır araç kullanıyorum önüne gelen “usta arabayı ver bi işim var, usta düğün var aracı ver,usta cenaze var araç lazım” diye birçok kişi iyi niyetimi suistimal etti.Ve araç isteyenlerin hepside anca işi düşünce hal hatır soran kişilerdi.Geçen yıl bi işim var diyip benden arabayı isteyen arkadaşım ankara-trabzon yapmıştı.Tamam sorun değil dedik depoyuda fulledi diye.Ama 1 hafta sonra tam 2 bin lira trafik cezası geldi.Ordu-giresunda bulunan hız kontrol bölgesinden 190 km ile ceza yemişti.Paranın bir kısmını zar zor aldım.Sonrada benle küstü daha konuşmadık.

• Ahh kardeşim ahh gel sarılalım şöyle zamanında arabayı ilk aldığım zamanlar çevrem öylesine çoğalmıştıki ortamın şehvetiyle kanmıştım hepsine sonra ben mevzuya uyanmaya başladım bunları bi iki test ettim neler gördüm neler.Ev arkadaşıma x ile y yi arada onlarının evinin yakınındaki şu kafeye gelsinler oturalım dedim tamam dedi bunlar geldi 10 dk sonra benim arabasız geldiğimi öğrenince kalkıp giden herif oldu,benzin atacak param yok atalım dediğimde surat yapan sözde arkadaşlarım oldu,sırf benle okula gidip gelmek için takılan götürüp getirmeyince selamı kesen insanlar oldu,arabasız şuraya gidelim buraya gidelim dediğimde gelmeyen kendileri araba alınca beni aramayan yıllardır arkadaş sandıklarım oldu hey gidi güzel kardeşim hey.Daha neler oldu neler yazmakla bitmez.Çözüm mü istiyorsun hayır demeyi öğren,insanların değil senin düşüncenin önemli olduğunu bil ve insanları test etmeyi öğren yoksa daha çookk üzülür kafaya takarsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• üniversitede 1 bayan hocanın arabasıyla 2 sokak öteye gitmiştim sadece 200 m felan ,akşam 2 kişi aradı hiç muhabbetimde yoktur oo araba almışşın,lazım verir misin diye.
  • Bu işin maddiyatla ilgisi yok. Mevzu eşşek yerine konmak. Maruz kaldığım birkaç kurnazlığı yazmasam içimde kalır

Ben aileye destek çıkmak durumunda olduğum için geç araba sahibi oldum. Göreve 2011'de başlamama rağmen araba almaya 2017'de niyetlenebildim.
    Araba alana kadar geçen sürede gerek üni. gerek iş hayatımda olsun, arabasına bindiğim her arkadaşıma (ki öz abilerim de dahil buna) yakıt konusunda teklifte bulunmuşumdur. Kabul etmese bile gittiğimiz yerde hesabı ödeyerek telafi etmişimdir. Olması gereken bu çünkü bence.

Allah var arabasızlık yüzünden çok zor durumlarda kaldığım oldu. Kullanmayı da iyi bilmediğimden ne birinden isteyebiliyordum, ne de kiralayabiliyordum. Taksici abileri zengin ettiğim de oldu, parasız günlerde kızla buluşmalara, düğünlere yaz sıcağında, kış yağmurunda dolmuşla gittiğim günler de...

Çok şükür araba almak nasip olduğunda, her yere benim arabayla götürüyordum arkadaşları. Arabası olan arkadaşlar olduğu halde ısrar edip kendi arabamla götürürdüm. Yeni araba almış kişi hevesini iyi bilirsiniz. Birinin işi çıksa da araba sürmeye bahanem olsun diye bekliyosun:)

# Yokluğunu da iyi bildiğimden her isteyene düşünmeden veriyordum. Otogara, havaalanına bırakmaları, beni eve atsanaları demiyorum bile.. Lafı bile olmazdı çünkü. Tabi böyle olunca birden arkadaş sayın artıyormuş. Ulan yolda görse sadece göz ucuyla selam verip geçecek, adım soyadım dışında hiçbi şeyimi bilmeyen adamları gece çorba içmeye götürür olmuşum haberim yok. Sürekli takıldığım samimi arkadaşın bi ev arkadaşı var. kendisi benden iyi kazanıyor. Benimkinden de pahalı arabası var. Ulan bir kere mi teklif etmez insan. Bi defasında sırf ne yapacağını merak ettiğimden 10-15dk yürüme mesafesindeki evlerine yürüyerek gittim. Yarım saat muhabbetten sonra "acıktım yav, bi çorba içmeye mi çıksak" diye attım zarfı. Önce "iyi gider, gidelim valla" falan dedi, arabayı eve bıraktığımı duyunca suratının bir düşüşü var, anlatamam. Biraz telefonla biriyle yazışıyomuş gibi yapıp soğutmaya başladı konuyu sonra ben çok aç değilim gece rahatsız eder diyip ben gelmiyim dedi. Göz teması kurarak gülüp geçip çiziği attım. Düğününe iş arkadaşlarından gideni olmamış. Böylesinin layığını bulması bana haz veriyor.

# İş yerinden başka bi arkadaş var özelde de takıldığımız. Samimiyiz. Her yere götürüyorum tabi. Yorgun olsam bile şuraya gitsek mi dediğinde yok demezdim. Hatta buna uzak yere görevi çıktığında kanka hava yağmurlu benim ev yakın diyip arabayı verirdim. Daha bir çok iyiliğim dokunmuştur arabadan bağımsız olarak da.
    Ertesi yıl kendisi de aldı bi araba. Islatıyoruz o zaman dediğim de "ıslatırız tabi olum, ama benimkinin km cok yüksek seninkiyle gidelim yemeğe" dedi:) Yemin ediyorum. Çok şeyetmedim yeni aldı kıymetleniyor diyip üstünde durmadım o zaman.
    Arabayı kaldırıma parkettiğim bi gecenin sabahında geç kalmışlığın verdiği aceleyla mantarı görmeyip sürttüydüm. Sağ ön tamponun tırnağı çıktı far yanmıyor. İş çıkışı buna anlattım durumu. (ramazan ayındayız) sanayiye iki arabayla gidelim, benimkini ustaya bırakıp seninkiyle dönelim, niyetliyim yürüyemem dedim. Ya bugün biraz yoruldum sen tek git dedi. Öyle bi zoruma gitti ki. Direkt çektim sktiri. Şimdi bi ipleyeni bile yok.

# Şehir dışında (Uşak ya da Denizli olması lazım) sevglisi olan bi arkadaş saati ters olduğu için havaalanına benim bırakmamı istemişti. Samimi olduğumuz için bıraktım tabi. Dönüşte para vermeye kalktı, taksici miyim ben sktrgit deyip koydum cebine parasını. Bundan birkaç ay sonra ben de benzer şekilde yardım istemek durumunda kaldım. Şehir dışında yüksek lisans yapıyorum. Dönüşte hava seferleri iptal edildi. Hatırlarsınız geçen kış Sabiha Gökçendeki kazayı. İşte o akşamdı. Sabaha iş olduğu için dönmek zorundaydım. Bileti iptal edip zar zor yeni havalimanına bilet alabildim geceye. Arabam da sabiha gökçen otoparkında kalacak haliyle. Aradım bunu durumu anlattım alır mısın dedim. Yorgunum diyip gelemem dedi. Anasını satıyım ben işe uykusuz gitmeyi göze alarak adamın uçkuru için onu ikiletmeden bırakıyorum. Adam yine totosunun rahatlığı için bana hayır dedi. Çizdim onu da tabi.

Paraya zerre kadar kıymet veren biri değilimdir, özellikle söz konusu çevrem olunca. Samimi arkadaşlarıma kendini adayan biriyim. Yaptıklarımı iyilik olarak görmem, görev bilirim. Ki birçok dostumla öyleyizdir hala. Aynı şeyi de beklerim. Zor durumdaysam dostum yanımda olacak, aması falan yoktur bu işin.
    Ama artık aile ve bir iki dost dışında kimseye iyilik yapmıyorum, yapmam da. O dostlardan birini anlatayım mesela:

# Araba kullanmayı bu ev arkadaşımın 2005 model fiestasında öğrendim. Ben teklif etmeden bi yere giderken veya dönerken anahtarı uzatırdı al kanka sen kullan böyle böyle öğrenicen diye. Arabasına kesinlikle yakıt attırmaz, çok meraklıysanız yemek ısmarlayın aq deyip gülüp geçerdi. Nişan düğün hazırlığı sürecine girince arabayı sattı bi süre sonra. Şehir dışında olan nişanlası geldiğinde onun demesine bile gerek bırakmadan arabayı da evi de bırakıp çıktım. Masraf etmesin diye de depoyu fulleyip vermiştim. Allah ondan razı olsun

İyi insanlara dua edin, sayıları çok azaldı. Herkese hakettiği muameleyi göstermezsek, başımıza çıkar parazitler.

Çok uzatmışım. Affola

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.