Şimdi Ara

araba alırken aracın ödemesi nasıl yapılır ?? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
140
Cevap
7
Favori
119.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Sonra veririz der vermez

8000 tl üzeri işlemlerin ödemelerini banka hesapları üzerinden yapmamak yasal olarak suç.

Nakit aldığınız paranın çaldırılma, gasp riski de çok yüksek.

Geçenlerde estetik cerrahi doktoru akrabamın işyerine ziyarete gitmiştim. Beş saattir hacı amcanın ameliyatındaydım dedi. Ne olmuş ? dedim.

Noterde araç satışına gitmiş hacı amca. Sen imzala, iner bankadan parayı veririz demişler buna. Parasını almadan, noter sormuş, aldın mı? paranın hepsini diye, aldım demiş, atmış imzayı.

Çıkmışlar noterden, ıssız bir yerde bu tipler kaçmaya başlamış. Amca arkalarından gidince, dudaklarını kesmişler, ellerini doğramışlar.

Asla yanınızda nakit para taşımayacaksınız. Nakit alışveriş yapmayacaksınız.

Asla paranızın tamamını almadan satışı imzalamayacaksınız.

Bunun aksini teklif edene de hakaret edeceksiniz.

Memleket artık hırsızın revaçta olduğu dönemde zaten.

• 8-9 kez araç alıp sattım olmaz,olamaz denilecek olay başıma geldi sonuncusunda.
    Arabayı gördüm beğendim,satıcı aracın devri eşinde olduğu için eşi,minik kızları noterde noterin kapanmasına 20 dk kala satış yapıyoruz.
    Ben memur,satıcı memur.Ben devri ver sonra gidip paranı havale yapayım dedim.Yada tam tersi gel paranı ofisimden havale yapayım sonra devrini ver dediğim halde.Uşak aşırı garanticiliğe kaçtı "yok abi noterde telefondan havale yaparsın "dedi.
    iyi dedik.
    El kadar tlfdan havale yapıyoruz.İbanın sonlardan bir rakamını yanlış girmişim .
    Onay sms i de eşimin telefonuna gidiyor.O beni arayıp sms şifresini veriyor.50 bin para hooop başka birinin hesabına oturuyor.
    Tabi bilmiyoruz.Ben metni imzaladım tam eşi de imzalayacak.Çocuk dur bi kontrol edeyim hesabı dedi.Etti ahada hesapta yok diye şaşırdı.
    Sonra benim internet şubesine girip kontrol edince gerçeği öğrendik.
    Orada düştü bizimkisi yere.Ter bastı.Giden benim para.Adam panik atakmış.Üstünü başını soydu noterde.Noter kapanmak üzere.
    Neyse uzatmayayım.O saatte banka şubesine gidilir.Yanlış havale yapılan bayanın kimliği zorlukla öğrenilir.O bayan gidip evinden alınır imza attırılır.Para beyfendinin hesabına geçer.

Oooof of ne gündü.

Yani diyeceğim o ki.İstediğin kadar garantici ol.Bela bulaşacaksa bulaşıyor.

• geçen pazartesi araç almak için satıcı ile buluşup, bankaya parayı çekmeye gittik. hesabımdaki parayı çekmek istiyorum dediğimde, o kadar para yok, öğlen saat 13:00den önce ayarlayamayız dediler (33bin TL ). işlerim dolayısı ile izin sürem kısıtlıydı ve başka bankaları dolaşacak vaktim de yoktu.

bankadaki görevli; '' parayı araç sahibinin hesabına havale yapalım, notere gider işinizi halledersiniz '' dedi. ben de bunun mümkün olmayacağını, aracın satışında veya noterde olabilecek herhangi bir sıkıntı durumunda parayı karşı tarafa ödemiş olmaktan rahatsızlık duyacağımı belirttim.

20 TL ücret ile blokeli çek düzenleyebileceklerini söylediler. çok kısa süren bu işlemde ; benim adıma dilekçe yazıldı (paranın miktarı vs. belirtildi). bir adet de çek düzenlediler, '' noter satışı yapılınca bu çeki karşı tarafa verdiğinizde, satıcı bu çek ile gelip parasını alabilir '' dediler.

Aracını aldığım insan gercekten temiz, beyefendi bir insandı. blokeli çek olayı onun da hoşuna gidince direk notere gittik ve işlemleri hallettik. saat 13:00 de de parasını sıkıntısız aldı.

hem üzerinizde para taşımıyorsunuz, hem de satan kişinin sahte para korkusu kalmıyor.

kesinlikle tavsiye edeceğim bir yöntem.

• quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

geçen pazartesi araç almak için satıcı ile buluşup, bankaya parayı çekmeye gittik. hesabımdaki parayı çekmek istiyorum dediğimde, o kadar para yok, öğlen saat 13:00den önce ayarlayamayız dediler (33bin TL ). işlerim dolayısı ile izin sürem kısıtlıydı ve başka bankaları dolaşacak vaktim de yoktu.

bankadaki görevli; '' parayı araç sahibinin hesabına havale yapalım, notere gider işinizi halledersiniz '' dedi. ben de bunun mümkün olmayacağını, aracın satışında veya noterde olabilecek herhangi bir sıkıntı durumunda parayı karşı tarafa ödemiş olmaktan rahatsızlık duyacağımı belirttim.

20 TL ücret ile blokeli çek düzenleyebileceklerini söylediler. çok kısa süren bu işlemde ; benim adıma dilekçe yazıldı (paranın miktarı vs. belirtildi). bir adet de çek düzenlediler, '' noter satışı yapılınca bu çeki karşı tarafa verdiğinizde, satıcı bu çek ile gelip parasını alabilir '' dediler.

Aracını aldığım insan gercekten temiz, beyefendi bir insandı. blokeli çek olayı onun da hoşuna gidince direk notere gittik ve işlemleri hallettik. saat 13:00 de de parasını sıkıntısız aldı.

hem üzerinizde para taşımıyorsunuz, hem de satan kişinin sahte para korkusu kalmıyor.

En temiz satış yolu bu gibi

Bende geçenlerde aracımı satmak için telefonda anlaştım adam bir kısmını nakit bir kısmınıda müşteri çekleri ile ödeyebileceğini söyledi
    güvenemedim vazgeçtim,sizce çok mu riskli davrandım müşteri çeki riski nedir?

• aracı tanıdıktan alırım. olay biter
  • LGeçen yılki satışımda, aracın yapılandırılmış vergi borcu vardı. Ben yapılandırıldığı için sorun olmaz sanıyordum.
    Neyse, alıcıyla sabah buluştuk arabayla notere gittuk. Adam akıllı telden havale yaptı. Açıklamaya plaka nolu aracın satış bedeli dedi. Bende hesaba baktım, para gelmiş.
    Geçtik noter işlemlerine, vergi borcu çıktı. Neyse yatıralım dedik o işlerle uğraştık. Bu kez benim emniyetteki kimlik bilgilerinde eksiklik varmış, velhasıl o gün halledemedik.
    Ben mahçup oldum. Adama parayı geri yollayım dedim. Adam gerek yok dedi.
    Madem dedim, arabayı al götür. Bir dosya kağıdına da yazı yazdım imzaladım " parayı aldım ancak böyle böyle diye"
    Adam da ben de evlerimize gittik.
    Ertesi gün hallettik :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fxxx

quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Sonra veririz der vermez

8000 tl üzeri işlemlerin ödemelerini banka hesapları üzerinden yapmamak yasal olarak suç.

Nakit aldığınız paranın çaldırılma, gasp riski de çok yüksek.

Geçenlerde estetik cerrahi doktoru akrabamın işyerine ziyarete gitmiştim. Beş saattir hacı amcanın ameliyatındaydım dedi. Ne olmuş ? dedim.

Noterde araç satışına gitmiş hacı amca. Sen imzala, iner bankadan parayı veririz demişler buna. Parasını almadan, noter sormuş, aldın mı? paranın hepsini diye, aldım demiş, atmış imzayı.

Çıkmışlar noterden, ıssız bir yerde bu tipler kaçmaya başlamış. Amca arkalarından gidince, dudaklarını kesmişler, ellerini doğramışlar.

Asla yanınızda nakit para taşımayacaksınız. Nakit alışveriş yapmayacaksınız.

Asla paranızın tamamını almadan satışı imzalamayacaksınız.

Bunun aksini teklif edene de hakaret edeceksiniz.

Memleket artık hırsızın revaçta olduğu dönemde zaten.

dostum noter ve tapu gibi resmi kurumlardan yapılan satışlarda alınan verilen paralar bankadan yapılmış hükmündedir. 8.000 sınırı diye bir şey yoktur bu kurumlarda. yani suç falan yok ortada.

• quote:

Orijinalden alıntı: sile

quote:

geçen pazartesi araç almak için satıcı ile buluşup, bankaya parayı çekmeye gittik. hesabımdaki parayı çekmek istiyorum dediğimde, o kadar para yok, öğlen saat 13:00den önce ayarlayamayız dediler (33bin TL ). işlerim dolayısı ile izin sürem kısıtlıydı ve başka bankaları dolaşacak vaktim de yoktu.

Bende geçenlerde aracımı satmak için telefonda anlaştım adam bir kısmını nakit bir kısmınıda müşteri çekleri ile ödeyebileceğini söyledi

Yazılalı bayağı olmuş, ama yine de faydalı olur.

İş hayatında sıkça karşılaştığımız bir yöntem. Fakat risklidir. Size A-B-C-D firmalarının çeşit çeşit çekini verir. Bunun bazısının vadesi gelmiş, bazısının da gelmemiş olabilir. Onu anlamak kolay; fakat problem firmalarda.

Şöyle ki, hele ki sektöre yabancıysanız size çeki verilen firma sıkıntılı bir yer ise, bankaya gider apışıp kalırsınız. Burada da size çeki veren hakları ciro ettiği için sorumluluk almaktan kaçınabilir ve sizi çekte adı yazan firmayla muhattap edebilir. O zaman da sıkıntılı süreç başlar.

• İlk önce Eft limitine bakılır eğer sorun yoksa notere gidilir oradaki bir pc den eft yapılır ve devir verilir. Pc bulamıyorsanız elinizdeki milyarlık telefonlarınızla işlem gerçekleştirilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: isseyy

8.000

Vergi Usul Kanunu’nun Mükerrer 257. maddesi ile Maliye Bakanlığı; “Mükelleflere muameleleri ile ilgili tahsilat ve ödemelerini, banka, benzeri finans kurumları veya posta idarelerince düzenlenen belgelerle tevsik etmeleri zorunluluğunu getirmeye ve bu zorunluluğun kapsamını ve uygulamaya ilişkin usul ve esaslarını belirleme” konusunda yetkili kılınmıştır. Bakanlıkta bu maddede belirlenen yetkisini kullanarak mükellefler için 8.000 TL lik işlem sınırı tespit etmiştir. Bu sınırı aşan ödeme ve tahsilatlar için tespit edilen belge, kredi kartı slipleri, hesap bildirim cetveli ya da dekont şartına uymayanlar hakkında Vergi Usul Kanunu’nun Mükerrer 355. maddesindeki özel usulsüzlük cezaları uygulanacaktır. VUK 355. maddesine göre; “Tahsilat ve ödemelerini banka, benzeri finans kurumları veya posta idarelerince düzenlenen belgelerle tevsik etme zorunluluğuna uymayan mükelleflerden her birine, her bir işlem için bu maddeye göre uygulanan cezalardan az olmamak üzere işleme konu tutarın % 5'i nispetinde özel usulsüzlük cezası kesilir.” Denilmektedir. Ceza uygulamasında dikkat edilecek hususlar ise;-Ceza mükelleflerden her birine ayrı ayrı kesilecektir. Örneğin 50.000 TL lik ödeme yapıldığında hem ödeme yapana hem de tahsilatı yapana % 5 oranında ceza kesilecektir. -Cezanın Oranı % 5 olarak tespit edilmiştir.

Yakalanmaz ayrı konu.

• Önce para, araba zaten ortada.

• quote:

Orijinalden alıntı: fxxx

quote:

8.000

Vergi Usul Kanunu’nun Mükerrer 257. maddesi ile Maliye Bakanlığı; “Mükelleflere muameleleri ile ilgili tahsilat ve ödemelerini, banka, benzeri finans kurumları veya posta idarelerince düzenlenen belgelerle tevsik etmeleri zorunluluğunu getirmeye ve bu zorunluluğun kapsamını ve uygulamaya ilişkin usul ve esaslarını belirleme” konusunda yetkili kılınmıştır. Bakanlıkta bu maddede belirlenen yetkisini kullanarak mükellefler için 8.000 TL lik işlem sınırı tespit etmiştir. Bu sınırı aşan ödeme ve tahsilatlar için tespit edilen belge, kredi kartı slipleri, hesap bildirim cetveli ya da dekont şartına uymayanlar hakkında Vergi Usul Kanunu’nun Mükerrer 355. maddesindeki özel usulsüzlük cezaları uygulanacaktır. VUK 355. maddesine göre; “Tahsilat ve ödemelerini banka, benzeri finans kurumları veya posta idarelerince düzenlenen belgelerle tevsik etme zorunluluğuna uymayan mükelleflerden her birine, her bir işlem için bu maddeye göre uygulanan cezalardan az olmamak üzere işleme konu tutarın % 5'i nispetinde özel usulsüzlük cezası kesilir.” Denilmektedir. Ceza uygulamasında dikkat edilecek hususlar ise;-Ceza mükelleflerden her birine ayrı ayrı kesilecektir. Örneğin 50.000 TL lik ödeme yapıldığında hem ödeme yapana hem de tahsilatı yapana % 5 oranında ceza kesilecektir. -Cezanın Oranı % 5 olarak tespit edilmiştir.

Yakalanmaz ayrı konu.

323 nolu VUK tebligi uyarınca yazdıgım gibi bankadan geçme zorunlulugu yoktur.

4- Tevsik Zorunluluğu Olmayan Ödeme ve Tahsilatlar

Tevsik zorunluluğu kapsamına giren kişiler ile nihai tüketicilerin genel ve katma bütçeli idareler ile döner sermaye işletmelerine yapacakları ödeme veya tahsilat işlemlerine ilave olarak aşağıdaki kurum ve kuruluşlarda yapılan işlemler de ilave edilmiştir.

1-Sermaye piyasası aracı kurumlarında,

2-Yetkili döviz müesseselerinde,

3-Noterlerde,

4-Tapu idarelerinde

yapılan işlemlere konu ödeme ve tahsilatların belirtilen kurumlar aracı kılınarak yapılması zorunlu bulunmamaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

quote:

İş hayatında sıkça karşılaştığımız bir yöntem. Fakat risklidir. Size A-B-C-D firmalarının çeşit çeşit çekini verir. Bunun bazısının vadesi gelmiş, bazısının da gelmemiş olabilir. Onu anlamak kolay; fakat problem firmalarda.

Şöyle ki, hele ki sektöre yabancıysanız size çeki verilen firma sıkıntılı bir yer ise, bankaya gider apışıp kalırsınız. Burada da size çeki veren hakları ciro ettiği için sorumluluk almaktan kaçınabilir ve sizi çekte adı yazan firmayla muhattap edebilir. O zaman da sıkıntılı süreç başlar.

geçen çokyakın bir tanıdıgımın 50 milyarlık opelini satacak parayı eft yapalım satıştan sonra ,adamlar senetde imzalıyorlar . sonra ne eft falan yok.adamlar aldıktan 15 dakka sonra başkasına ssatıyorlar. adamların üstüne birşey yokki senedi tahsil edesin. şu an çocuk rezil olmuş durumda.
    aman diyorum çok sakat bu işler. parayı almadan imza falan atmayın yalan olursunuz.

• 2. el araç almadım daha. ama 2 defa sattım...

birinde nakit verdiler noterde sonra imzaları attık.
    birinde de önce vatandaş eft yaptı hesabımda parayı gördüm sonra attık imzaları..

doğrusuda bu bence. eft açıklamasına yazarsın falanca plakalı aracın satış bedeli diye olur biter. hukuki olarak kanıt olacak tek şey bu..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

quote:

geçen çokyakın bir tanıdıgımın 50 milyarlık opelini satacak parayı eft yapalım satıştan sonra ,adamlar senetde imzalıyorlar . sonra ne eft falan yok.adamlar aldıktan 15 dakka sonra başkasına ssatıyorlar. adamların üstüne birşey yokki senedi tahsil edesin. şu an çocuk rezil olmuş durumda.
    aman diyorum çok sakat bu işler. parayı almadan imza falan atmayın yalan olursunuz.

Vah vah, çok yazık az buz para mı yahu.

Bazen bu kadar önemli malların satışında basiretimiz bağlanıyor, Allah göstermesin zorunlu kalmadıkça tok satıcı olurum. Adam önce parayı yatıracak, dediğiniz gibi açıklamasına da yatıracak. Yoksa arabayı hayatta vermem.

• teşekkürler.
  • Arabamı alırken önce notere gittik satışı aldım. Ardından adamın ofisine gittik parayı teslim ettim çıktım.
    Satarken de aracı teslim etmeden önce alıcı ile birlikte bankaya gittik adamın hesabından parayı çektik ardından notere gittik satışı verdim parayı aldım. Alırken ne saydım ne kontrol ettim çünkü bankadan alırken gördüğüm için içim rahatti. Sadece 4 deste olduğunu gördüm. Bu kadar basit. Allah cumlemizi dolandiricilardan korusun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

Satarken: Parayı hesabımda görür aracı devrederim, bana güvenmiyorsa gider başka araç alır, tek araç benimki değil.
    Alırken: Satıcı benim gibi düşünüyorsa saygı duyarım başka bir araca yönelirim. Hayır düşünmüyorsa aracın devirini alır bankaya giderim.

Kusura bakmayın ama çok bencil bir düşünce. Karşı tarafın sana güvenmesini istiyorsun, ama sen hiç kimseye güvenmiyosun ..?
  • Auris' i 49.500 TL' ye nakit sattım.
    Noter evrakları hazırlarken bir köşede bankanotları saydım sonra imza verdim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

Satarken: Parayı hesabımda görür aracı devrederim, bana güvenmiyorsa gider başka araç alır, tek araç benimki değil.
    Alırken: Satıcı benim gibi düşünüyorsa saygı duyarım başka bir araca yönelirim. Hayır düşünmüyorsa aracın devirini alır bankaya giderim.

Seninle alışveriş yapan varmı ya bu zihniyetle
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.