Arkadaşlar ben haftasonu için ailemin yanına geldim ancak aceleyle çıkarken laptopumun şarj aletini almayı unutmuşum. Şu an şarjı bitmek üzere ve elimde bir ucu arabaların çakmak yerine, diğer kısmı da benim bilgisayarımın şarj çıkış deliğine uyan bir şarj aleti var. Acaba şarj etmeyi denesem bilgisayara bir zararı olur mu.? Önsezilerinize ve deneyimlerinize güveniyorum arkadaşlar. Şimdiden çok teşekkürler..!!
Piller şarj edilirken özel amper ve volt değerine ait şarj aletleri kullanılır. Yani elinde büyük bir ihtimalle uymaz.
Şarj eder mi diye sorarsan eder ama pilinin ömrü çok kısalabilir. O yüzden şar etmemeni tavsiye ederim.
Bu arada bir ek yapayım. Bu tip farklı şarjlarda voltaj yüksekliğinden laptopu yakma ihtimali de var.
notebook asagı yukarı 19.5volt da sarj olur. araba aküsü 12volttur zaten sarja yetmez ama invertor varmıdır bunun ıcın vardır tabiki ama elektronık bılgıye sahıp biriyle irtibata gecmelısın ve bence yenı sarj makınesı alsan bu yapacagın devreden daha ucuz olacagından emınım
sen şarj aletini git al gel dostum. o işler yaş işler. 2 günlük ziyafet için cefa çekme derim.
quote:
Orijinalden alıntı: MoRuK_Ve_OTeSİ
sen şarj aletini git al gel dostum. o işler yaş işler. 2 günlük ziyafet için cefa çekme derim.
PC kötüyse tak sonra yenisini alırsın
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme