Şimdi Ara

Araba Çalışmıyor Eski Model Atiker

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Yeri burası mı bilemiyorum ama lpg sistemi ile ilgili olduğunu tahmin ettiğim bir sorun var.

Araç modeli 2000 fiat brava, atikerin eski modellerinden simit tip lpg sistemi takılı. Tahminen 2006 civarı olabilir, kesin emin değilim.

Araba ne benzinde ne de lpg de çalışmıyor. Benzine çeviriyorum, gaz pedalına sonuna kadar basıyorum, marş motoru sağlam ve çalışıyor, 3-5 saniye kadar motor tır tır ses yapıyor, aldı alacak demeden stop ediyor. Kontakt kapalı vaziyette Atiker düğmesine basılı tutuyorum, kontak çevirip marş basınca da aynısını yapıyor, 3-5 saniye kadar motor aldı alacak derken tır tır ses yapıyor, arasıra pat pat diye ses geliyor, artık ateşleme mi yapmıyor bilemiyorum, bir türlü araç çalışmıyor.

Bu yüzden dün öğlen yolda kaldım. Usta çağırdım, depodan gelen benzin kablosunu söküp oraya pet şişe dayadı. Marş basmadan kontağı yarım çevirdim, benzin geliyordu.

Boğaz kelebeğinin bağlı olduğu büyük hortumu iki taraflı çıkardı. Boğaz kelebeğinin oradan biraz benzin döktü, hemen marşa bastı araba çalıştı. Benzinden lpgye geçirdik. Yol boyu kontak kapatmadan 120 km mesafeden eve kadar gelebildim. Evin önünde kontağı kapattım, tekrar çalıştırayım dedim, çalışmadı.

Bu sabah tekrar denedim. Araba çalışmıyor. Bu tip bir sorun başından geçen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.