Şimdi Ara

Hyundai İ20 Çalışmıyor [SERVİSTE]-->(6000 TL Masraf çıktı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
13.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2010 model arabam 1.2 team modeli lpgli.
    1 hafta once avm de otoparka park ederken tam stop edicekken araba kendisi stop etti. 10 dk calistirmayi denedim calismadi. Mars basiyor fakat birturlu motor calismiyor. Neyse ustalara haber vermeden avmde isimi halledeyim dedim. Ciktim marsa bastim tekte aldi sevindim. Otoparktan ciktim bayir asagiya isiklarda durdum tekrae stop etti . Sagda winox vardi oraya cektim arabayi bosa alip ordada calistiramadim. Orda ki bir abi geldi kapi acikti o sira cikardi anahtari kiliti ac kapa yapti marsa basti tekte calusti. Sonra 300 km yol yaptim sorun cikmadi tam sehirdi disina gidecegim zaman araba bendeyken tekledi birkere sonra donunce bakariz dedim. Babam beni otogara birakti eve dondu . Sabah ise gitmek icin ciktiginda araba bir daha calismamis. Saniyeye goturmus arabayi cekici ile bilgisayara baglamislar krank pozisyon sensoru hatali cikmis orjinali ile degistirdik bugun yine calismadi . Yarin saniyiden cikarip bursa inallara goturucem. Araba 3 gunden beri yatiyor bugun parcayi almak icin gurtana gittim. Tekrar calismayinca sinirlerim bozuldu.

Basina boyle bir sey gelen var mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrMaSter -- 26 Ocak 2015; 12:33:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TrMaSter

Sorunun belirsiz olması ne gibi masraf çıkaracağı ve neden böyle olduğu bundan sonra araba yapılsa bile tutumumun ne olacağı şuan beni kara kara düşündüren şeyler..

Alıntıları Göster
    marş basıyor ama çalışmıyorsa, anahtarı tanımıyor olmasın. siena'da başımıza geldi. immolibizer korumaya mı ne almış. kendi orjinal anahtarını araba tanımıyordu kimi zaman. anahtarı takıp çıkarıyoruz bazen çalışıyordu
    Yapay Zekanın Yanıtı

Hyundai i20 Çalışmıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Hyundai i20 aracınızın çalışmadığı durumlarda, aşağıdaki olası nedenleri inceleyebilirsiniz:

• Boş Akü: Akünüz bitmiş olabilir. Aküyü şarj ederek veya değiştirerek sorunu giderebilirsiniz.
    • Arızalı Marş Motoru: Marş motoru arızalıysa, aracınızın motorunu çalıştırmakta zorlanabilir. Marş motorunu onarmanız veya değiştirmeniz gerekebilir.
    • Yakıt Sistemi Sorunları: Yakıt pompası, yakıt filtresi veya enjektörlerdeki arızalar, aracın yakıt almasını engelleyebilir ve çalışmasını önleyebilir.
    • Ateşleme Sistemi Sorunları: Bujiler, bobinler veya ateşleme modülündeki arızalar, aracın ateşleme sistemini etkileyerek çalışmasını engelleyebilir.
    • Sensör Sorunları: Hava akış sensörü veya krank mili konum sensörü gibi sensörlerdeki arızalar, motorun düzgün çalışmasını engelleyebilir.

Eğer aracınız marş basıyor ancak çalışmıyorsa, aşağıdaki ek nedenleri dikkate alabilirsiniz:

• Yakıt Sistemi Sorunları: Yakıt pompası arızalıysa veya yakıt filtresinde tıkanıklık varsa, motora yeterli yakıt ulaşamayabilir.
    • Ateşleme Sistemi Sorunları: Bujiler aşınmış veya arızalıysa, hava-yakıt karışımı düzgün şekilde ateşlenemeyebilir.
    • Egzoz Sistemi Sorunları: Tıkalı katalitik konvertör veya egzoz boruları, motorun çalışmasını engelleyebilir.

Aracınızın çalışmama sorununu çözmek için, bir oto tamircisine danışmanız önerilir. Tamirciniz, aracınızı teşhis edecek ve sorunun kaynağını belirleyerek gerekli onarımları gerçekleştirecektir.

Not: Serviste yapılan onarımların maliyeti, sorunun ciddiyetine ve gerekli onarımlara göre değişebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gaz ayarına girmesi gerek veya benzin kesici görevini yerine getirmiyor olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametsamett

Gaz ayarına girmesi gerek veya benzin kesici görevini yerine getirmiyor olabilir
    Sorunun belirsiz olması ne gibi masraf çıkaracağı ve neden böyle olduğu bundan sonra araba yapılsa bile tutumumun ne olacağı şuan beni kara kara düşündüren şeyler..
  • quote:

Alıntıları Göster
    marş basıyor ama çalışmıyorsa, anahtarı tanımıyor olmasın. siena'da başımıza geldi. immolibizer korumaya mı ne almış. kendi orjinal anahtarını araba tanımıyordu kimi zaman. anahtarı takıp çıkarıyoruz bazen çalışıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

Babam ve usta ben yokken yedek anahtar ile denemiş olmamış
  • Deposumu dolu ?
  • Yarim depo benzin var. Gazdada iki dis yaniyordo

Arkadaslar arabayi inallara biraktim cekici ile. Baktilar takviye yapip calistirmayi denediler calismadi. Bilgisayara bagladilar herhangi bir hata vermedi. En son arabanij beynine bakiyorlardi bende baslarindaydim bu arada servis danismani yanima gelip nazik bir sekilde yukaridan uyardilar kameradan gormusler seviste musterilerin beklemesi yasak , bizim elimizde olan birsey degil dedi ben de ustlemedim biliyordum zaten. Arabayi biraktim arabayi inceleyip sorunu bulduktan sonra haber vericekler pazartesiyi bulabilecegini soylediler. Merakla bekliyorum insallah buyuk bir sorun cikmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gaz ayarı bozulmuş olabilir. Bujide sorun olabilir yani çok ihtimal var her şey olabilir.
    Umarım basit bişeyden yapıyodur
  • yukseluc98 kullanıcısına yanıt
    Yeni buji taktılar fakat ateşleme yapmadı maalesef. Sorunun beyin olabileceğini söylediler. Akşam bir gelişme var mı diye aradım daha çalıştıramamışlar arabayı..
  • quote:

Yeni buji taktılar fakat ateşleme yapmadı maalesef. Sorunun beyin olabileceğini söylediler. Akşam bir gelişme var mı diye aradım daha çalıştıramamışlar arabayı..
    Beyler az önce servisten aradılar, motor tesisatının ve beynin değişmesi gerekiyormuş. 6000 bin TL masraf çıkardılar.
  • quote:

Beyler az önce servisten aradılar, motor tesisatının ve beynin değişmesi gerekiyormuş. 6000 bin TL masraf çıkardılar.

Yok artık geçmiş olsun hocam garantisi yok mu aracın ? 6000 tl nedir i20 için 5/1 tamir parası
  • TrMaSter T kullanıcısına yanıt
    Başkan teste girdi mi? Yani sorun lpg kaynaklı mı yoksa fabrika hatası filan olmasın? Olacak iş değil. Pat diye hemen okey deme bu işi derinleştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adım Adım Sonsuzluga

quote:

Yok artık geçmiş olsun hocam garantisi yok mu aracın ? 6000 tl nedir i20 için 5/1 tamir parası

Garantisi bu ayın 7 sinde bitti. Sağ olun hocam.

Teste girdi, 3 günden beri serviste araba bugün anca buldular. Sorun benden önceki kullanıcıların arabayı saniyede fazla kurcalamalarından kaynaklı. Soketler kesilip gereksiz, günü kurtarma amaçlı kablolar eklenmiş. Beyine teller sokulmuş vs..

Bende ikinci el aldım 7 ay olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrMaSter -- 26 Ocak 2015; 12:32:32 >

• TrMaSter T kullanıcısına yanıt
    Çok üzüldüm ya. İnan çok geçmiş olsun. Vardır bir hayırlısı demelisin artık...
  • quote:

Hemen kabul etme baska yerede goster 6000 tl nedir ya durup duruken olurmu garantisi yokmu git konus hyundai ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerkesMemnun

Çok üzüldüm ya. İnan çok geçmiş olsun. Vardır bir hayırlısı demelisin artık...
    marş basıyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: calculus07

marş basıyormu

Alıntıları Göster
    6000e sandık motor alınır
  • Hocam lpg ile alakalımı ?, birde yapılan işlemler özel servislerde yapılamıyormuydu, sıfır motor parası almışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: calculus07

marş basıyormu

marş basıyor hocam

Kabul etmedim zaten araştıracağım .

Sağ ol hocam. Vardır bir hayır ne diyelim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Hocam lpg ile alakalımı ?, birde yapılan işlemler özel servislerde yapılamıyormuydu, sıfır motor parası almışlar

Lpg ile alakalımı tam bilmiyorum servis ile yüz yüze görüşünce detaylı bilgi alırım.

Şuan bir işlem yapılmadı , sorun bulunamıyordu bulunmuş oldu. Şuan arıza tespit ücretinden başka bir şey verilmeyecek servise. 6000 TL gibi bir tutardan sonra tabi ki özel servisler ile görüşülecektir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.