< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Level Up -- 9 Eylül 2024; 23:23:39 > |
Serviste yatan 1,5 aylık araç (KIA Stonic)
-
-
Tamir ile hiç uğraşmayın, para iadesi talep edin olmadı yenisi ile değiştirin...
-
Yağ lambası yanınca neden tekliyor ki?
-
Milleti süründürüyorlar hep duyuyoruz görüyoruz, böyle deyince şimdi zorluk yapmazlar manası çıkardım iletişimdeyim bakalım -
Arabada yağ kalmamış sonuçta ayrıca yokuş çıkıyorduk orada başladı sorun belki ondandır -
E o zaman yatak sarmadı mı? -
Motorla ilgili gözle görülür bir problem olmadı herhangi bir ikaz ışığı da yanmadı. İlk gittiğimde parça gelince motora bakılacak demişlerdi. Bugün de konuştum servisteki ustayla değişim, iade muhabbeti açtım parça gelince araba düzelecek eskisinden farkı olmayacak dedi de, neye dayanarak ne amaçla dedi bilmiyorum. -
Araçta motordan gelen şakırtı sesi varmıydı.
Hararetin kapısındaki motor anlık şakırtı sesi verir. -
Bir çok kişi şu ses varmıydı nerede kulandın vs demeye gerek yok.
1 yada 2 aylık sıfır otomobilde böyle sorunlar olmaması lazım ve kabul edilemez.
Bence tamir bakım vs ile uğraşmayın.
Eğer modelden soğuduysanız 1 kaç aylık zamlarıda göz önünde bulundurarak para isteyin. Ama otomobili beğendiyseniz yeni GSR II uyumlu otomobil talep edebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 10 Eylül 2024; 21:43:54 > -
Ben o an şaşkınlıktan ses çıksa bile duymadım yani yanımda eşim de vardı bunu konuşmuştuk o da duymadığını söyledi. -
7 Temmuzdan sonra almıştım zaten yeni güvenlik paketli Cool Plustı. Araçtan memnundum şu an ilk seçeneğim değişim gibi gözüküyor. -
Bence garantiden tamir etsinler aracı motor arıza veren parça her neyse yapılsın sonra sat gitsin. Değişim en son kabul edecekleri şey oluyor. -
Çok mantıklı bir çözüm gibi gelmedi bana satsam her türlü zarardayım. Hatta işin kötüsü benim aldığım fiyattan 40 bin ucuza satılıyor şu an kampanyalı. Sıfırı bile değer kaybetti :) -
geçmiş olsun. 1.5 yıldır aynı motorlu araç kullanılıyor ailede. Gayet de memnun kullanıcısı. bir çok grubuna üyeyim takip amaçlı. ilk defa duydum bu sorunu. üretim veya montaj hatası olabilir parça ile alakalı. parçayı bekleyin, tamiri yapılsın. bir sorun kalmazsa kullanın derim ben. en nihayetinde 5 yıl garantili araç. yapılacak olan işlem ayrıca garantili. hala devam eder veya motorun başka kısımlarında sorun olmuşsa ondan sonra yüklenin, değişim,iade gibi hukuksal yollara. -
Benim de ilk aklıma gelen buydu bir parça düzelsin de ondan sonra bakalım diye ama şimdi yurtdışından gelecek dedikleri için düşünmek için bir sürü süre oluyor, malum hanede gündem bu şu an, gün içinde de sürekli çevremdekilerle konuşuyoruz. Her kafadan bir ses çıkıyor. Avukatların da niyeti şüpheli, davadan para koparalım diye gaza getiriyor olabilirler. Bugün akşama kaldığı için henüz değişim konusunda bir muhatapa ulaşamadım. Yarın en azından yetkili bir ağızdan değişimle ilgili yaklaşımları konusunda sözlü bir fikir alıcam, yok yanaşmazlarsa parçayı bekleyeceğim. Bir de ben arabayı aldığım bayinin bulunduğu şehirde yaşamıyorum, araç farklı bir Kia servisinde, telefon trafikleri uzadıkça kafa karışıyor. -
elbette sürecin uzaması can sıkar ancak cana gelmesin yeter ki.
stonic olmasa da kia kullanıcısı olarak takipteyim. gelişmeleri buraya yazarsanız sevinirim. tekrar geçmiş olsun.
-
Olan oldu artık. Elimden geldiği kadar burada da aktif olmaya çalışacağım. Teşekkür ederim. -
Geçmiş olsun. Yağ çubuğu araçtaki toplam yağı ölçmez, genel olarak yağ seviye çubuğu 1 lt kadar yağı ölçer. Örneğin araç 4 lt motor yağı alıyorsa çubukta hiç yağ olmasa bile karter de yaklaşık 3 lt yağ olabilir.
Sıfır araçlara belli yıl ve km garanti verilmesinin sebebi bu. Eğer her arızada sıfır araç verilecek olsaydı garantinin bir anlamı kalmazdı. Bu tür olaylar sürekli forumda dahil gaza getiren olur, avukatların işi bu zaten fakat mantıklı düşününce zaten arıza yapar yapmaz sıfır araç verelim diye bir garanti mantığı olmaz zaten.
Motora zarar verdi mi? Şu aşama da belli olmaz. Tekrar motor çalıştırıldıktan sonra belli süre sonra eğer yataklarda sorun varsa araç bunu belli eder ve motor hasarı meydana gelir. Fakat ben olduğunu düşünmüyorum dediğim gibi günümüz araçlarında çok fazla bu tür sorunları engelleyecek yazılımlar var, belli bir yağ basıncının ve/veya seviyesinin altına düştüğün anda aracın beyni daha fazla aracın çalışmasına izin vermiyor.
Parça temini ise Kia'ya mahsus değil günümüzde birçok firmada parça tedarik süreçlerin çok ciddi sıkıntılar var. İkame araç veriyorlar bu süreler boyunca fakat sorun can sıkıcı boyutta çoğu markada artık.
-
Karterinde 3lt yağ olan araç neden tekleyip yolda kaldı soru işareti. Burada paylaştıklarımı aynen servise ilk gittiğimde söyledim, şu ana kadar anlattıklarımın aksine bir şey söylenmedi servis tarafından, siz yağ yok dediniz ama biz baktık varmış gibi.
Değişim konusunda satıcı tarafından bakarsak söylediklerinize hak verilebilir tabi ki, her isteyene yeni araba vermek mantıksız ama tüketici kanunları da özellikle ilk 6 ay özelinde kullanıcının herhangi bir ispat yükü olmadığını, değişim iade talep edebileceğini söylüyor. Hani biraz koşulsuz iade, değişim mantığı benim anladığım kadarıyla. Ki bu problemde benim herhangi bir şekilde ihmal ve hatamın bulunabileceğini düşünmüyorum. Kia belki üretim montaj, belki taşıma teslim aşamalarında bir şekilde bu problemin sorumlusu gözüküyor. O yüzden de gayet beğenerek ve hevesle aldığım ve soruna kadar memnun kaldığım bu araçta sarsılan güvenimi yerine geri getirmesi gerekiyor.
Belki “wishful thinking” oluyor ama ben de motorda bir sorun olmadığını düşünüyorum, buna dair hiçbir emare yaşanmaması bu düşünceye sevk etti ama motor uzmanı da değilim sonuçta.
İkame araç konusu da bambaşka mevzu güç bela bir Taliant ayarlayabildiler, ama şu an bunu düşünemiyorum ayağımı yerden kesiyor bir şekilde. Tek derdim tekrar güvenle ve huzurla aldığım arabaya binebilmek. Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
-
Kesinlikle katılıyorum ancak bazı diğer arkadaşların yaptığı yönlendirmede firmadan yeni araç veya para iadesi talep etmek gibi hususlar var. Türkiye'de bu hakları hukuksal yollara başvurmadan kazanmanız mucizedir, hattâ imkansızdır. Arkadaşın iyi bir avukat ile birkaç yıl boyunca hukuk mücadelesi vermeden yeni araç sahibi olabileceğine üzülerek ihtimal vermiyorum.
Not: Eğer parça değişimi ile sorun kalıcı olarak çözülmezse geçerlidir tabi üstteki yazdığım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 11 Eylül 2024; 0:34:19 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Böyle hayallere kapılmayın. Tamir edilmesini bekleyip bu süreçte şanslıysanız ikame araç da verirlerse hiç suyu bulandırmayın konu kapansın. İade vs işlerine girerseniz yıllarca sürünür malınızla rezil olursunuz. |
Tamir ile hiç uğraşmayın, para iadesi talep edin olmadı yenisi ile değiştirin... |
Benzer içerikler
- motor freni zararlı mı
- arabanın altını vurdum bişey olur mu
- arabada termostat olmazsa ne olur
- bursadan istanbula nasıl gidilir
- lpg li araç benzinde çalışmıyor muayeneden geçer mi
- bmw 120 fiyat listesi
- togg 4x4 ne zaman çıkacak
- renault 4
- chery tiggo 8 pro max fiyat
- opel mokka 2024 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X