Şimdi Ara

Serviste yatan 1,5 aylık araç (KIA Stonic) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Böyle hayallere kapılmayın.

Tamir edilmesini bekleyip bu süreçte şanslıysanız ikame araç da verirlerse hiç suyu bulandırmayın konu kapansın.

İade vs işlerine girerseniz yıllarca sürünür malınızla rezil olursunuz.

• Kia alıp mutlu olan görmedim, hepsi satıp Japon'lara dönüyor. ABD'de de KIA/Hyundai markaları çok dandik araba yaptıkları için alınmıyor.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Notta yazdığınıza yönelik bir çabadayız zaten. Arabam bozuldu hadi bana araba verin kafasında değilim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • B.Avcı B kullanıcısına yanıt
    Şanslıysam ikame alaç verirlerin anlamı nedir? Ben arabayı galerici ahmetten almadım. Benim hakkımsa -ki verdiklerine göre hakkım- tabi ki bunu talep edeceğim.

Verileni lütuf görüp pasif yaklaşmak doğru değil bence. Bir şey hakkımız olsa bile ısrarla talep etmemiz gerekiyor memleketin gerçeği. Ben insani ve hukuki olarak mantığıma yatan talepleri sunarım. Ha Kia bana ne halin varsa gör umrumda değil gibi bir yaklaşımla gelirse gidilecek yol belli. Uğraşmak gerekiyorsa da uğraşıcaz yani parayı ağaçtan toplamıyoruz.

• Ben bize denk geldiğine inanıyorum şans işte. Ama belki bu seride üretim bandında veya kronikleşecek bir sorun vardı çok yeni olduğu için bilemiyoruz o da olabilir.

• Level Up kullanıcısına yanıt

Öncelikle geçmiş olsun, ben tabiki sizden yanayım ancak sizinki gibi onlarca konu gördüm. İadeyi bırakın yerine yeni araç verileni bile duymadım görmedim. Senelerce davalık olup arabayı da kullanamazsınız. Sonunda kazanıp kazanamayacağınız da belli değil.

Böyle durumlarda servisler art niyetli de olmuyor, onlar da bir an önce işi çözüp sizden kurtulmak ister. Bildiğim kadarıyla bu tarz onarım vs işlerinde de üreticinin belirlediği adımlara göre hareket ediyorlar. Üretici önce parça değişimiyle başlayıp kademe kademe ilerliyorsa sizin eliniz kolunuz bağlanır. İade almak veya misliyle değiştirmek zaten servisin kendi insiyatifinde değil.

Siz kibarca ikame araç talep edin, belki bi aksesuar veya bakım hediyesi alırsınız.

Araç ister 1.5 aylık ister 1.5 saatlik olsun, fatura kesilip devir yapıldıktan ve aracı teslim aldıktan sonra farkeden hiç bişey yok. Araçtaki üretim hatasının 1.5 yıl sonunda ortaya çıkması ile 1 gün sonra ortaya çıkması arasında bir fark yok, iki durum da aynı garanti koşullarına giriyor.

Eğer çekişmek isterseniz onlar sizden daha iyi çekişir. Kazanıp kazanamayacağınız ve ne zaman sonuçlanacağı belli olmayan bir çekişme sürecinde arabanızı da kullanamazsınız, malınızla kötü olursunuz.

Hakkınız saklı kalsın, vazgeçmeyin ama bu süreci sabırla ve sakince geçirmek "bence" sizin hayrınıza olur. Çekişmeye karar verirseniz de gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

hukukla bile kazanamaz. denemesi bedava. versin avukata beklesin. ama bayağı bi bekler yani,araba eskir.

• yağ basıncı düşünce araba güç kesmiş o da teklemeye yol açmış olabilir.

yani gerçekten sorun olmayabilir de ama yine de ben olsam servisten silindir kompresyon testi ve conta testi talep ederim kabul etmezlerse de durumu belgelendirebilecek bir ekspere-servise götürüp ölçtürürdüm.

• hangi verilere dayanarak bu çıkarımlarda bulundunuz merak ettim. abd'de satılan bir çok marka ülkemizde yok, bize göre de onlar mı dandik marka oluyor bu hipotezinize göre?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B.Avcı B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Aşırı agresif bir tutumum yok şu an, öğrenebildiklerimle sakin kafayla düşünüp teraziyi dengede tutmaya çalışıyorum.

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    Olabilir daha önce de muhabbeti geçmişti araç yokuş çıkıyordu.

Söylediğiniz testler için yeteri kadar bilgim yok araştırmaları yapıp aklımda bulunduracağım teşekkürler.

Ekspertiz konusu da yine aklımın bir köşesinde, içim rahat etsin yeter ki.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Böyle bir şey yaşadınız mı yoksa varsayım mı?

• ayrıntı yazamayacağım bi avukata danışın. dediklerimin aynını size demezse beni alıntılayın.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Ben bu başlığı bir avukatla görüşmemden yaklaşık yarım saat sonra açtım. Başlangıçtaki düşüncem parçayı beklemekti. Kendisi bir tanıdık vasıtasıyla bu işlerle ilgilenen hayatımda ilk defa konuştuğum biriydi. Çok uzun sürmeyen bir görüşmede ben onun bu konuya ilgisini ve hevesli olduğunu çıkardım. İlk mesajımın ikinci bölümüne bakarsanız avukat konusuyla ilgili şüphelerimi açıklamaya çalıştım aslında. Bir avukatın gazına da gelmiş olabilirim, benim için olağan bir şey. Buradaki paylaşımlar benim bilgimi, düşüncelerimi geliştiriyor şu aşamada. Aklıma yatanları değerlendirmeye çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Level Up -- 12 Eylül 2024; 12:48:33 >
  • ya bir arıza da araç mı değişir arkadaşlar;

dünyada hiç bir yerde yapmazlar bunu.

garanti ne işe yarıyor o zaman?

garanti misal araba 5 sene bozulmayacak demek değildir.

o 5 sene içinde bozulursa senin cebinden para çıkmadan eski haline getireceğiz demektir.

bir de araba 1.5 aydır serviste mi yatıyor yoksa arabayı alalı mı 1,5 ay oldu başlıktan tam anlaşılmıyor konuyu okuyunca anlıyorsunuz:)

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 12 Eylül 2024; 13:47:8 >
  • muhtemelen yağlama ile ilgili sorun yaşandı teklediğinin nedeni yatak sarmış olma ihtimali,

yenisi verilmez ama garanti kapsamında ne gerekiyorsa onlar yapılır,

geçmiş olsun

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Yani sonuçta bu radyo bozuldu, tuş bozuldu gibi bir problem değil. Belki sürüş güvenliğini ve motor sağlığını etkileyebilecek ciddi bir şey. Ben de buna yönelik farklı bir durum ortaya çıkar mı bunu öğrenmeye çalışıyorum. Mesela bu arabanın daha önce hoparlöründe ufak bir sorun oldu gittim servise yaptılar. Biz biraz olayın boyutuna göre tartışıyoruz şu an.

1,5 aydır serviste yatan araç yazsaydım öyle olduğu anlaşılacaktı, serviste yatan 1,5 aylık araç yazınca da arabanın 1,5 ay önce alındığı anlaşılıyor bence.

• UltimateRs U kullanıcısına yanıt
    Bize servis yağ kontrol sensörü bozuk yağ ordan akmış dediği için ve burada da belki arabada yağ vardı çubukla belli olmayabilir paylaşımlarından şöyle bir ikilem çıkıyor:

Bu araba gerçekten zerre kadar yağ kalmadığı için mi ikaz ışığı yaktı, yoksa motora o kadar büyük sorunlar vermeyecek bir miktar yağ vardı da sensör arızalı olduğu için mi ışık yaktı. Tekleme kavramını yanlış yorumlamış da olabilirim, %100 emin olduğumu söyleyemem.

Yağ başka yerden aksaydı sensörde bir sorun gözükmeseydi bunu daha netleştirebilirdik ama durum böyle olunca anlamak zorlaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Level Up -- 12 Eylül 2024; 15:7:45 >
  • Level Up kullanıcısına yanıt

yağ kontrol sensörü bmwlerde e serilerinde özellikle bozulduğu zaman sarı lamba ile uyarı verirdi,

sizin yağ kontrol sensöründe anormallik varmıydı gözünüze çarpan yada yol bilgisayarı ekranında ?

sensörden yağ sızabilir oda fark edilebilir diye düşünüyorum,

ama günün sonunda can sıkıcı bir takım olaylar,

eski servis danışmanı olarak söylüyorum ikame araç hakkınız vardır,teklif edilmedi ise ikame araç isteyin danışmanınızdan.

• UltimateRs U kullanıcısına yanıt
    O ana kadar araç herhangi bir uyarı vermedi verse ben zaten servise koşa koşa giderdim. Bu olay benim aracı çalıştırmamdan yaklaşık 2-3 dk sonra yokuş çıkarken patlak verdi. Zannediyorum ki başlangıcı belirsiz olsa da bir önceki gece bu raddeye geldi. Çünkü olaydan önceki gün sorunsuz kullanmıştım. Aracı park ettiğim yer çok temiz bir yer değildi emin olmak zor ama leke vardı çok büyük ihtimal yağ lekesi. 2-3 dakikada araba sorunsuzken komple yağ boşaltması çok anormal olur herhalde. Geçtiğim yolda da öyle bir şey olsa fark ederdim. En azından ben arabayı ilk çalıştıracağım zaman bir ikaz alabilseydim belki bu durumda olmazdık, o da sensörün arızasından kaynaklanıyor galiba.

İkame araç var şu an ama onlar vermedi ben aldım gibi oldu biraz zorlandık.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.