Şimdi Ara

Araba, Ev nasıl alınır biri açıklasın - lütfen okuyun. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evimi 185.000 liraya alırken hiç param yoktu. 150.000 kredi çektim, peşinat için akrabalardan 35.000 liralık altın topladım sonra altın olarak geri verdim..

Arabamı 87.000 liraya alırken hiç param yoktu. 50.000 kredi çektim, akrabalardan 37.000 liralık altın topladım sonra altın olarak geri verdim...

Kardeşime geçen ay 300.000 liraya ev aldık, 150.000 lira kredi çekti, 100.000 birikmiş vardı, akrabalardan da 50.000 lira altın topladık...

Bizim ailede genelde işler böyle yürür, kimin altını varsa ihtiyacı olana verir... bir kültür gibi bi şey yani...

Ayrıca altınla borçlanma hem alacaklı hem de borçlu için daha adil oluyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    Bende ihtiyaç çekebilirim, enpara arayıp duruyor.

Hani dedim hem taşıt çekip hemde full kredilendirme yaparlar mı diye merak ettim.

aslında Allah'a şükür taksitleri de ödeyebilirim, ama kenarda şuan nakitim yok.

Öyle olunca da bu yeni kredi paketinden yararlanamiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Bende ihtiyaç çekebilirim, enpara arayıp duruyor.

Hani dedim hem taşıt çekip hemde full kredilendirme yaparlar mı diye merak ettim.

aslında Allah'a şükür taksitleri de ödeyebilirim, ama kenarda şuan nakitim yok.

Öyle olunca da bu yeni kredi paketinden yararlanamiyoruz.
    Hocam benim elimde düğünden kalanlar var ama onları hesaba katmadan araba almak istedim. Ev için peşinata saklıyorum onları. Araba konusunda da 50-60 arası kredi çıkıyor diye 2. Ele yoğunlaştım. Öz amcam tamirci olduğu için tamir konusunu dert etmedim. Almadan da ona gösterdim al diyince kaçırmadım direk çektim krediyi aldım. Enpara ile hiç çalışmadım oranlarını bilmiyorum.

• sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    Aman , en iyisini yapmışsınız.

Bakalım bende olmaz ise, ya direkt ihtiyaç çekebilirim, ya da motora binmeye devam ederim

Fakat araçlar bundan sonra daha da yol alır gibime geliyor.

Nasip.

• Hocam haklısınız da sıkıntı şu; 150 binlik araba dediğiniz bile Türkiye şartlarında artık B sınıfı sıfır HB parası. Normal şartlarda düzenli geliri olan bir insan hop diye böyle bir arabayı alabilmeli diye düşünüyorum ben. İnsanların istediği lüks değil sonuçta, basit bir araba.
  • Kazandığı para ile güç bela geçinen birisi ev falan alamaz.

Peşinatı hiç olmayan birisi, kazandığı para ile ancak geçinebilir durumdadır. Böyle birisi için "nasıl ev alacak ?" diye sormanın anlamı yok.

Şunu da belirteyim, 2000 yılından beri 20 yıldır çalışan birisi olarak ev, araba almanın bu kadar zor olduğu bir dönem yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 4 Haziran 2020; 15:56:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathless66

6k alan doktorun en az 25k döneri var birader

Sabit döner denen şey 500 lira.
    Ve çoğu yer ek döner vermiyor, verenler de max. 5000 lira.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahin1001

Hocam kazın ayağı öyle değil. Ev 350.000tl ama satıcı diyor ki bu eve 180.000tl kredi çıkar. Kalanı elden istiyor vergiye girmemek için
    Kardeşim sen de o zaman o satıcıdan ev almayacan, her satıcı öyle değil, mesela ben exper değerinin %80 kadar kredi çekip evi aldım ki exper değeri ile evi satın aldım fiyat aynı idi.
  • biraz birikim yapıp + kredi desteği ile ilk arabanızı alıp ödemelerini de bitirdikten sonra yavaş yavaş üzerine koyabilirsiniz. birden sıfır 3008 almak zor iş. herkes şanslı doğmuyor :) Zaten şuan bayilerde de yok üzülmeyin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

27 Mayıs fiyatlarına dönmeyen firmalarla olan anlaşmaları iptal edeceklerini söylediler zaten, yapılan zam ile mevcut krediden faydalanamazsiniz.

Yarını bekleyelim netleşir gibi.
    o zaman bankalar diyecekler: "olmaz kardeşim, sizin aracı alacağınız firma zam yapmış, size o faizden kredi mredi yok"

iyi bir uygulama olur. zam yapan firmanın malına yüksek faizli krediyi dayasınlar.
  • Almadım kardeşim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle hemen pat diye olmuyor, kararlı olmak, zaman ve sabır lazım.

İlk evimizi 10 sene önce %1 peşinatla aldık, bu şekilde kampanyalar olabiliyor. Borcunu bitirince sattık, peşinat olarak kullanıp üzerine biraz daha kredi çekerek daha büyüğüne geçtik.

Araba da aynı şekilde, küçükten başlayıp imkanın oldukça adım adım ilerleyeceksin. İlk aracınız B segment idi. Şu anda E var.

Sabır ve zaman, ama tabi belli bir gelirin altında insanların işi yine de çok zor.

• vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sürekli dolarla beraber fiyatlar artıyor. Hem üretimde az haliyle az araba geliyor 2. Ele rabet arttıkça fiyatlarda aynı oranda artıyor. En iyi fiyat şuanki fiyatlar hocam. Gerçi ÖTV indirimi falan diyorlar ama ne olur bilinmez. İpotek yaptırmadan alma imkanınız varsa en iyisi.

• Hemşire covid için 1600 TL alırken doktor 13000 aldı dostum. Bulunduğum ilçede normal zamanda hemşire 250-300döner alırken en az alan doktor 6 bin bazı aylarda 10-15bin arası değişiyor. 6 bin maaş 500 dönere kimse doktor UZMAN doktor olmaz memlekette.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogz45

Hemşire covid için 1600 TL alırken doktor 13000 aldı dostum. Bulunduğum ilçede normal zamanda hemşire 250-300döner alırken en az alan doktor 6 bin bazı aylarda 10-15bin arası değişiyor. 6 bin maaş 500 dönere kimse doktor UZMAN doktor olmaz memlekette.
    Bahsettiğim ücretler pratisyenler için geçerli zaten.
    uzman maaşı + sabit döner 8000 küsür lira bildiğim kadarıyla.

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Şimdi bende öyle yapıcam başlarım biriktirmesine 😂😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3C8697718

Uzman doktor 6k aliyor. 2 yil yemiyor icmiyor para biriktiriyor cebinde olsa olsa 50k-100k arasi para oluyor, e araba 300k. Bu krediler bu gibi insanlar için zaten.
    Uzman doktor 6k mı alıyor nerede bu maaşlar afrikada mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: iwasmadeforthis

Sabit döner denen şey 500 lira.
    Ve çoğu yer ek döner vermiyor, verenler de max. 5000 lira.

Alıntıları Göster
    Bak dostum anlaşılan hiçbir bilgin yok

Şimdi burada açık açık yazmakta istemem

Ama yeni başlayan pratisten doktor maaş 3800-4000 arasıdır(Doğu batıya göre 100-200 tl oynar)

Memuriyette kademe atladıkça bu maaş artar azda olsa ama 8/3 pratisyen için net maaş budur

Sabit döner 2100-2400 arası doğu-batı değişir,bu sabit yatar isterse 1 ay hiç çalışmasın

Ek döner 0-8000 arası değişir,bu çok değişken ama çok şanssız değilsen 1500 en az alırsın iyi alıyorsan 5-6 bin belki alabilirsin

Ek mesai saatlik ücreti 30tl dir mesai üzeri doldurduğun her saat başı 30 tl alırsın zaten çoğu yerde en az 30-40 saat fazla çalışılıyor 130 saate kadar ödenir

Sözleşmeli personel:Eğer sözleşmeye geçersen 2500-3000 arası ek fark alıyorsun

Şimdi burada net maaş yazmak olmaz ama bunları ortalamadan hesapla sonra biliyormuş gibi yaz

Ek not:1 yılı geçenlerin %90'ı sözleşmeye geçiyor

• manisa_tr kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum, bu süreçte gidip banka ile görüşen var mı, durum nedir, paylaşırlar ise güzel olur.

Firmalar ya dinlemeyip, zamda ısrar edecekler, ya da olan vatandaşa olacak

• Faiz oranları gayet güzel seviyede, şahsen kullandım ve malıma mülküme bir tane daha kazandırdım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.