Şimdi Ara

Araba, Ev nasıl alınır biri açıklasın - lütfen okuyun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi biliyorsunuz ki Bankalar ciddi kredi veriyor. Ama işin matematiği bence bozuk. Kredi adı üstünde sende yok ben sana faizle kredi veriyorum demek ama öyle olmuyor!. Neden mi? 350.000 TL olan bir arabanın en az 120.000 TL si cebinde olacak yoksa arabayı alamıyorsun. Bu hem ikinci elde hemde sıfırda böyle. Öyle 5-10 vereyim gerisini taksitle ödeyeyim yok... Eeee ne anladım bu işten, aynı şekilde ev içinde geçerli en az 100 bin cepte olacak.

Yahu zaten para yok borca girelim ödeyelim mantığında olan gariban bu kredileri alamaz ki. İnsanlarla resmen dalga geçiyorlar.

Araç alacaksın yok 7 yaş sınırı öyle olursa %60 kredi verilir bide kasko bedeli üzerinden. Sisteme bak x arabanın kasko bedeli 150.000 TL ama sarı sitede o araba en ucuz 180.000 TL gel de ikinci el araç al.

Bu şaka gibi sisteme sevinip bankalara koşanlar ne yazık ki hüsranla dönüyorlar.

Allah aşkına insanlara açıklasanıza, cebinizde 100.000 TL yoksa kredi meredi alamazsınız, desenize insanlara... Yazık ki çok yazık.

• "Yahu zaten para yok borca girelim ödeyelim mantığında olan gariban bu kredileri alamaz ki. İnsanlarla resmen dalga geçiyorlar."

Ya iyi de paran yoksa niye 350 binlik araba bakıyorsun, garibanın 350 binlik arabayla işi ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 3 Haziran 2020; 15:24:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armin van Buuren*

"Yahu zaten para yok borca girelim ödeyelim mantığında olan gariban bu kredileri alamaz ki. İnsanlarla resmen dalga geçiyorlar."

Ya iyi de paran yoksa niye 350 binlik araba bakıyorsun, garibanın 350 binlik arabayla işi ne?
    Dostum konu o değil, 100 binlik araba alsan 50k lazım cepte. Anlamıyor musunuz bu mantığı?

Paran varsa neden kredi alıyorsun? Hadi bunu açıkla....
  • Ev kredisinde %10 peşinat gerek miyor mu ben mi yanlış biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzman doktor 6k aliyor. 2 yil yemiyor icmiyor para biriktiriyor cebinde olsa olsa 50k-100k arasi para oluyor, e araba 300k. Bu krediler bu gibi insanlar için zaten.

• JackAvrupa J kullanıcısına yanıt
    Evde %10 peşinat.

Zaten bu kredi koşullarında ev daha mantıklı

Araç için hem kasko bedeli, hem de %30 peşinat olursa, ( ki öyle oluyor) arkadaş isyanda haklı

Demek istediği ipsiz sapsız değil, ortalama maaşı ile çalışıyor diyelim, yine yukarıdaki iki koşul yok ise, farzı misal yeni memur oldu diyelim, alamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 3 Haziran 2020; 15:39:31 >
  • kredi zaten fakirler ev/araba alsın diye verilmiyor.
    bu destek paketi 8119 gelen sms ler birikti bunları bi şekilde vatandaşa iteleyelim mantığıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Evde %10 peşinat.

Zaten bu kredi koşullarında ev daha mantıklı

Araç için hem kasko bedeli, hem de %30 peşinat olursa, ( ki öyle oluyor) arkadaş isyanda haklı

Demek istediği ipsiz sapsız değil, ortalama maaşı ile çalışıyor diyelim, yine yukarıdaki iki koşul yok ise, farzı misal yeni memur oldu diyelim, alamıyor.
    Teşekkürler açıklama için, bu kredi işi yine zengin için. gariban bir külüstür araba alsın, yada 1+1 ev alsın diye değil. Düzenini s. sistemi.
  • Ne anlatmaya çalışıyorsun belli değil ki. Ev almak için cebinde 100-150 olacak falan diyorsun. Kredi ödeyecek durumun var anlaşılan, reis ev kredisinde peşinatı yüzde 10 a çekmedi mi? sen 1 milyonluk ev alacaksın galiba 100 bin lazım olduğuna göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melikşah_38

Ne anlatmaya çalışıyorsun belli değil ki. Ev almak için cebinde 100-150 olacak falan diyorsun. Kredi ödeyecek durumun var anlaşılan, reis ev kredisinde peşinatı yüzde 10 a çekmedi mi? sen 1 milyonluk ev alacaksın galiba 100 bin lazım olduğuna göre.
    Maalesef kapasite meselesi.
  • asgari ücretle yada asgari ücretin biraz üstü 3000-4000tl ortalama maaşlar geçinen adam alamazzzzz. Bu iş bankada parası olan zengin olan adama yaradı.

Dolarla euroyla altınla oynayanlar kazandı adam zaten parasına para katıyor kredi oranı düştü oradan bir yüzde 10 peşinatlı ev kredisi kullan hop malına mal kattı.

Nasılsa bankadaki para değerleniyor, dövizde veya mevduatta. Anlayacağınız eskiden 5 yılda alınan konut orta gelirli alabiliyordu. Şimdi ya fakirsin ya zengin, ortası yok
    Gariban tayfada bankaya gidiyor kredi puanı düşük çıkmıyor çıksa 150 ay ömrünü buna vericek belkide yetmeyecek. Verdikleri Bireysel ihtiyaç kredide 3000-5000-10000 tl hayat sigortası yok.

İleride aynı işte çalışacakmı fabrika kapanacakmı bunu düşünen adam zaten çekmez. Akıllı adamda çekmez oturduğum eve 600 bin tl para istiyor 1500 tl kira veriyorum ben bu

evi nasıl alim. 60 bin tl peşinat koymalıyım ee kredi çıkacakmı yok çıkmayacak 4500tl maaşla

hadi çıktı diyelim
    540 bin tl ödemesi

Oran: %0,64 132 ay
    Tutar: 261.463,65 TL
    6.071,69 TL/Ay 805.413,65 TL

Nasıl 6 bin tl ödeyebilirim. Sonra vay efendim bizi kıskanıyorlar tabi kıskanırlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q6600 -- 3 Haziran 2020; 16:37:35 >

• JackAvrupa J kullanıcısına yanıt
    Hocam kazın ayağı öyle değil. Ev 350.000tl ama satıcı diyor ki bu eve 180.000tl kredi çıkar. Kalanı elden istiyor vergiye girmemek için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aviatorcarfactory

Dostum konu o değil, 100 binlik araba alsan 50k lazım cepte. Anlamıyor musunuz bu mantığı?

Paran varsa neden kredi alıyorsun? Hadi bunu açıkla....

Alıntıları Göster
    Çünkü paran vardır ama yeteri kadar yoktur?
    Sebep bu, çok açık değil mi?

• ARABA ve EV'i "TAMAMEN" kredi ile alabilirsiniz.

Ben öyle yaptım. Aracın Peşinatınıda İhtiyaç Kredisi çektim

Cebimde 5 kuruş para yokken girdim bayiye sıfır araba aldım. Şuan borcumun bitmesi 3-4 ay var.

Araba 100 bin tl idi. Faiziyle bana 128 bin tl ye geldi. Şuan 2.eli 160-170

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 3 Haziran 2020; 17:28:10 >
  • 2 ay önce full kredi ile 58bine araba aldım. Eğer az kredi notunuz iyiyse sorun yaşamadan orta halli bir araba alırsınız. Hem cebinde paran yok hem 150bin araba alıcam dersen kusura bakma da öyle araba alma zaten. Ayağını yorganına göre uzatacaksın. Evin yok 50-100 bin peşinatınla 500 bini geçik ev bakarsan tabi alamazsın. Ondan sonra krediler parasını olana çıktı diye tatava yap. Gerekli şartlar olgunlaşırsa şu an ev almak çok mantıklı. 3 ay önce 300 bin kredi çekinxe öderken 600binin altında para almıyordu bankalar şimdi ise toplam 130-140 bin faizi tutuyor .
    Ayrıca bazı emlakçılar bankalarla anlaşıyor evin tamamına dahi kredi çıkarabiliyorlar. Normalde çıkmayacak krediyi emlakçılar araya girince çıkarabilir. Mesele kredinin çıkması değil mesele geri ödeyebilmek. Ödeyemezsen banka alır elinden satar zararını karşılar. Bütçen neyse ona göre bu devirde ev alacaksın, üstünü almaya kalkarsan çakılır kalırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sml_akyz -- 3 Haziran 2020; 17:40:59 >

• Araba veya ev alabilmek için biriktirebilmek lazım. Mesela 2 bin aylık köşeye atabiliyorsun diyelim peşinatın birikecek sonra ev için bakacaksın aylık 2 bin atabiliyorsan ödemesi 2 bin olacak şekilde kredi bakacaksın. Krediyi ev harç vs dahil giderleri karşılayacak şekilde alacaksın. Sonra krediye uygun bir ev bulacaksın eksper işleri , tapudan randevu vs sonra işlemler vs yapılacak...

Sen zaten birikim yapamıyorsan sana neden kredi versin ödeme gücün yok demektir. Keyfine borç vermiyor, gelecekte faiziyle ödeyebileceğini görürse ödeme yapıyor.

• Yeni nesil bizzat ben de dahilim bu nesile (1986 ve sonrası doğanlar diyebilirim.) her istediğini hemen almak hemen yapmak istiyor.

Arkadaşlar eğer gerçekten ticari bir beceriniz yoksa yada anne babadan zengin değilseniz öyle hop 150 binlik araba 500 binlik ev almak zor.

Araba konusunda biraz hak vermek istiyorum ancak dünyanın çoğu ülkesinde öyle ha diyince ev alınmıyor malesef. Biraz sistemle alakalı bir durum.

Yapacağımız şey biraz sabır edip biriktirip elde etmek çünkü hiç bir şey gökten zembille inmiyor.

Gidip 150 e araba almayacaksın 60 70'e alacaksın. Sonra onu satıp krediyle ev alıcaksın. Herkes ev araba istiyor ama bunlara para lazım. Nasıl her gün nusrette et yemiyorsan hemen 500lük ev alamassın malesef.
  • İstanbulda ev fiyatlarına bakın esenlerde sıfır ve 1. yaş daire fiyatları 400-500 bin tl mahalle arası site desen 500-750 bin tl ufacıcık

biraz büyük desen 1 milyon. Şimdi benim arabam var 80k değerinde birazda birikmişim ben şimdi gidim ev kredisinemi girim söyle hadi. 600 bin tl eve 1,500 tl kira vermek daha iyi benim gözümde zaten ödemesini hesapladım 600 bin tl evin kredisini yukarıdaki yorumda yazdım mantıklı konusun azıcık yok araba alıp satıcan ev alıcan o eskidendi hocam. Araba ucuzdu gıda ucuzdu, şimdi enflasyon oranlarını bile doğru vermiyorlar. Ev fiyatları aşırı yüksek maliyetine göre. İlk önce sen konutta sistem getir yapan firmadan düzgün vergini al.

Daireler maliyetinin üstüne en fazla yüzdelik kar koyucan şartı koy, ne bilim vatandaşın için birşey yap ama vatandaşını borçlandırma hayatını

bankalara ipotek ettirme. Bu kredi olayıda yandaşları kurtarma operasyonu. Dövizde altında euroda bırakın paranızı sabredin bu evlerin hepsi bankalarca yarı fiyatına satılcak.

Kendiniz söylüyorsunuz anadan babadan dededen birşey kalmadığı sürece ev almak zor. Ticaret yapıcan. Ticaret yapan adam bile konuta para bağlamaz makinaya malzemeye para bağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q6600 -- 3 Haziran 2020; 21:54:40 >

• kredi ile ekonomi dönüyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 30 sene kredi ile ev almak demek , ben senin hayatını ülkeye amelelik etmen için kiraladım demek

Kredi ile araba alınmaz zaten onu geç

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.