Şimdi Ara

Araba, Ev nasıl alınır biri açıklasın - lütfen okuyun. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konut için ekperin belirlediği rakam önemlidir;misal eksper 400 bin dedi..sende %10 u varsa 360 bin kredi çekebilirsin...

ödeme gücün varsa da ödersin..burda sihirli kelime ÖDEME GÜCÜ...yani eve giren MAAŞ ...
  • Gelilmiş ülkeler de amerikada falan insanlar emekliliklerine yatırım yapar.. Pek çok amerikan filminde görürsünüz kadın adam emekli oldumu deniz kenarı nehir kenarı yeşilliğin içinde çiftlikde eve geçer falan..

Sanayi üretim ticaretin döndüğü şehirlerde insanların çalışma işlevi bittimi insanlar emeklilik için planladıkları yerlere taşınır..
    Zaten bunların planlamasını yıllar öncesinden yaparlar..

Bizde böyle bir şey asla olmaz.. Bizde böyle bir yapılanma planlama olmaz.. Her şeyi bir kaos içindr tek yerde yapmaya çalışıyoruz zaten bu betondaki fiyat fırlayışı bu yüzden..

İstanbul gibi şehrin nerdeyse bir ucunun bursayla diğer ucunun Tekirdağ ile birleşmesinin nedenlerinden biridir bu...

New-york, londra hongkong, bern dünyanın hangi finans capital yada üretim şehirlerine giderseniz gidib oturan insanların %90 kirada oturuyordur.. Çoğunun evide vardır başka eyalet yada şehirlerde emeklilik leri için almışlardır tatillerde izinlerde giderler emekli olana kadar..

Bu olayın güzel yanı şudur şehirler çok büyümez çalışıp emekli olanın yerine yenisi gelir emekli olanda gittiği şehirde istihdam kalkınma gelir sağlar bu bir sirkülasyondur..

Amerikan başkanları bile emekli olur olmaz başkent yada new-york dan ayrılıp kendilerine ait çiftlik yada ne tür bir ev almışlarsa oraya yerleşiyorlar..

Mesela bushun meşhur teksas da prairie chapel çiftliği vardır şu anda orda..
    Keza barack obamanın massachusetts sahilinde chillmark house adıyla anılan emekli oldukdan sonra taşındığı evi var...

Türkiye de biz bu olayı yerleştiremedik.. Her şeyi aynı yerde yapmaya çalışıyoruz ve istanbulda bunu milyonlar istiyor.

Bir avuç toprağa kısıtlı bir alana İstanbul için diyorum milyonlar oturmak için ısrar ederse o toprak tabiki çok değerlenir pahalılaşır hatta balon olur normal ederinin üç beş misli üstüde eder..

Kimseyi görmedim ki emekli oldukdan sonra istanbuldan gidicem kendime bağ evi, dağ evi, yazlık, yayla evi, memlekette ev aldım yada kendime falanca yerde arsa aldım oraya villa falan yapıcam diyen.. Herkes emeklilik planları bile istanbul içinde..

Emekli olan insanların geliri zaten düşüyor.. Birde İstanbul gibi. Pahalı bir şehirde yaşamaya inat etmeleri dahada insanları zora sokuyor.. İstanbul da misal etin kilosu 100 tl ise Ardahanda 70-80 tl dir.. İstanbul da peynirin kilosu gene misalen diyorum 70-80 tl ise Yozgat'ta uyduruyorum misal 40-50 tl dir..

Aynısı ev içinde geçerli istanbul da 500-600 bine çok da iyi olmıyan bir semtte mahalle arasında ancak 3+1 bir ev alabilicekken..

Başka bir şehirde sallıyorum misalen fiyatları bilmiyorum sadece örnek olsun diye söylüyorum samsunda belki rizede yada başka bir şehirde yep yeni lüks deniz manzaralı site içi ev alabilirsin belki...

İstanbul her zaman yorar... Mesajın özü budur...

Ev alıcak özellikle yeni genç nesil artık bu şuurda bilinçde ev almalı.. Çocuk var eğitim diyorsan artık her yerde kolejler var kaliteli okullar var en ufak şehirlerde bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 3 Haziran 2020; 22:44:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaş 30 evde var araba da çok şükür 15 yaşımdan beri çalışırım. İkinci evi kovalıyorum. Ölmez sağ kalırsak 48 gibi çalışma hayatımı rölantiye almayı düşünüyorum(küçük ticaretler) . Ben rahat edemedim belki ama bir evladım var kafasını kullanırsa o rahat etsin istiyorum. Ben gibi hayatına ekside başlamasın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin1001

Hocam kazın ayağı öyle değil. Ev 350.000tl ama satıcı diyor ki bu eve 180.000tl kredi çıkar. Kalanı elden istiyor vergiye girmemek için
    Bilmiyordum konut kredisi çekmedim hiç teşekkür ederim

• Benimde yaşım 27 çok şükür evim arabam birikimim var çalıştım 19 yaşımdan beri devam çok şükür kolay değil hiç birşey önce sebat etmek sonra çalışmak elbet Allah karşılığını veriyor. Geleni harcarsan olmaz çok sıkarsan oda olmaz orta karar en iyisi.

• Sistem malın kölesi yapıyor ulan

• 6k alan doktorun en az 25k döneri var birader

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathless66

6k alan doktorun en az 25k döneri var birader
    Ben direkt 458 italia veriyorlar diye biliyodum her ay.

• quote:

Orijinalden alıntı: Q6600

İstanbulda ev fiyatlarına bakın esenlerde sıfır ve 1. yaş daire fiyatları 400-500 bin tl mahalle arası site desen 500-750 bin tl ufacıcık

biraz büyük desen 1 milyon. Şimdi benim arabam var 80k değerinde birazda birikmişim ben şimdi gidim ev kredisinemi girim söyle hadi. 600 bin tl eve 1,500 tl kira vermek daha iyi benim gözümde zaten ödemesini hesapladım 600 bin tl evin kredisini yukarıdaki yorumda yazdım mantıklı konusun azıcık yok araba alıp satıcan ev alıcan o eskidendi hocam. Araba ucuzdu gıda ucuzdu, şimdi enflasyon oranlarını bile doğru vermiyorlar. Ev fiyatları aşırı yüksek maliyetine göre. İlk önce sen konutta sistem getir yapan firmadan düzgün vergini al.

Daireler maliyetinin üstüne en fazla yüzdelik kar koyucan şartı koy, ne bilim vatandaşın için birşey yap ama vatandaşını borçlandırma hayatını

bankalara ipotek ettirme. Bu kredi olayıda yandaşları kurtarma operasyonu. Dövizde altında euroda bırakın paranızı sabredin bu evlerin hepsi bankalarca yarı fiyatına satılcak.

Kendiniz söylüyorsunuz anadan babadan dededen birşey kalmadığı sürece ev almak zor. Ticaret yapıcan. Ticaret yapan adam bile konuta para bağlamaz makinaya malzemeye para bağlar.
    Ev alma konusunda kira carpani diye bir durum vardir örneğin kirasi bin lira olan bir dairein 200 bin liraya satin alinmasi 200 kira carpani denektir ve bu ev istanbul sartlarinda alinabilir evdir dogru yatirimdir bu kira carpani semtine gore 250 de olabilir siz 600 bin liralik evde 1500 lira kiraya oturuyorsaniz o evi almayin zaten diger husus ev ve arac fiyatlari bu ülkede dusmez çünkü ev gibi aracta bizler icin yatirim sekli olmus durumda 10 yılimi bir ev icin feda edemem diyen tipler de ya miras garantisi vardir yada odeyecek gucu yoktur ömür boyu kira oder gocer gider son olarak bu tarz dusuk faizli ev arac kredileri duzenli maasi olan en cok da memurlarin isine gelir 👍

• bu kredilerin parası olan için bile bir anlamı kalmadı ki? 211 bin olan honda civic 1.5, 231 bine çıkmış. otomobil-konut 1 hazirandan itibaren akaryakıt gibi otomatik %10 zamma bağlandı.
    geriye bir tek tatil kredisi kalıyor kullanmak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sml_akyz

2 ay önce full kredi ile 58bine araba aldım. Eğer az kredi notunuz iyiyse sorun yaşamadan orta halli bir araba alırsınız. Hem cebinde paran yok hem 150bin araba alıcam dersen kusura bakma da öyle araba alma zaten. Ayağını yorganına göre uzatacaksın. Evin yok 50-100 bin peşinatınla 500 bini geçik ev bakarsan tabi alamazsın. Ondan sonra krediler parasını olana çıktı diye tatava yap. Gerekli şartlar olgunlaşırsa şu an ev almak çok mantıklı. 3 ay önce 300 bin kredi çekinxe öderken 600binin altında para almıyordu bankalar şimdi ise toplam 130-140 bin faizi tutuyor .
    Ayrıca bazı emlakçılar bankalarla anlaşıyor evin tamamına dahi kredi çıkarabiliyorlar. Normalde çıkmayacak krediyi emlakçılar araya girince çıkarabilir. Mesele kredinin çıkması değil mesele geri ödeyebilmek. Ödeyemezsen banka alır elinden satar zararını karşılar. Bütçen neyse ona göre bu devirde ev alacaksın, üstünü almaya kalkarsan çakılır kalırsın.
    Selamlar, full kredi dediğiniz, taşıt mı, ihtiyaç mı çektiniz?

Hangi bankadan kullandınız? Kasko bedeli mı baz alındı?

• manisa_tr kullanıcısına yanıt
    27 Mayıs fiyatlarına dönmeyen firmalarla olan anlaşmaları iptal edeceklerini söylediler zaten, yapılan zam ile mevcut krediden faydalanamazsiniz.

Yarını bekleyelim netleşir gibi.

• kapasite meselesi

kendi cevabı böyleydi ya, ondan alıntı yapıyorum.

ev araba nasıl alınır diyene:

ev araba şöyşe alınır; maaşım şu kadar ben bunun şu kadarını taksite verebilirim dersin, biraz da birikimin olur üstünü borç kredi tamamlar alırsın.

herkes böyle alıyor
  • Q6600 Q kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinizin vergi kısmına katılıyorum sistemde de bazı sıkıntılar var orta direğe ucundan gösterip vermiyorlar ancak İstanbul'da ev fiyatları 500 binden başlıyorsa ya istanbul'da yaşamayacaksın ya şikayet etmeyeceksin.

Benzer sorunu bende yaşıyorum şuan. Arabamı yenilemek için sattım ancak araç fiyatları çok artınca üstüne kredi çekip ev alırım kafasına döndüm. Benimde gönlüm istiyor Bostanlıda Karşıyakada 150 200 metrekare evde oturmak ancak gücüm yetmiyor. Çiğliden bakıyorum. Sizde alternatif bir bölgeden bakabilirsiniz. Ya da gidin atıyorum kırşehirden alın kiraya verin borcu bitince satıp istanbuldan alın.

Kusura bakmayın ama 3 dil bilip doktora yapıp iş bulamıyorum para yetmiyor diye ağlayan yok. Ben düzenli gelirim olsun die KPSS ile atandım. Arkadaşlarım benden 3000 4000 tl fazla alıyor ama iş güvenceleri yok biraz tercih meselesi. Yada üniversitede daha çok çalışıp akademisyen olanlar da oldu. tabiki maaşları daha yüksek ve daha rahat yaşıyorlar.

Sizde şikayet etmek yerine çözüm aramaya bakın bence. Çünkü şikayet etmek malesef bir sonuç değiştirmiyor. Burda 500 sayfa yazı yazsak araba fiyatları mı düşecek. Düşünce şeklinizi değiştirin bence.

• Hocam bence siz değiştirin düşünce şeklinizi diyorsunuzki istanbul da oturmayın nerede oturalım izmir mi antalya mı neresi yozgatmı iş sahaları nasıl oraların özel piyasada verilen maaş nasıl.

30 yıldır doğma büyüme buralıyım. Memleketim sinopta bile ev fiyatları 300 bin tl başlıyor sıfır daire için konuşuyorum eli yüzü düzgün. Oturmayacağım evi niye alimki yatırım bu gözlemi yapılır.

4 ayda dolar altın eurodan 50 bin tl para kazandım. Kağıt alıp sattım. Şunu demek istiyorum bu kredi olayları zenginler için çok parası olanlar için asgari ücretin biraz üzerinde çalışana bile

yaramıyorki önce alıcağın ürünün fiyatını düşür sonra yap bunları 2-3 günde görmedinizmi yüzde 10-15 fiyat artışı geldi arabaya eve bunları engelle. Herkes sizin gibi memur olmak zorunda değil bu

kafayla yaşıyor zaten gençler onun için birşey üretemiyoruz. Şikayet etmek sonuç değiştirmiyor diye herşeye boyun eğip sisteme kölemi olalım. İş yerinde arkadaş gelmiş kredi oranları düştü felan

seviniyor kirada oturuyor bu şahıs git ev al dedim ödeme sistemini açtım bağcıların en ara mahallesine baktık 5-10 yaş evlere 250-400k arası depremde yıkılmayacağıda kesin değil. Paran varsa

alırsın yoksa oturup sisteme köle olalım. mantığı.

• Biraz tek taraflı bir yorum olmuş.
    Kredi veren kendini nasıl koruyacak .
    Bankalar her önüne gelene 350bin kredi verirse 1 yıla kadar kalmadan batarlar. Bir sürü ödeyemeyen olacaktır.
    Bankaların 350 binlik ürün için 120bin para istemesi az bile. Ne güzel iş sen araba sahibi ol diye senin 2 katından fazlasını mı riske edecek banka.
    Tamam banka eve araca haciz koyacak ama zaten pandemi nedeniyle kriz durumundayız en büyük gelirimiz turizm belki de bu sene çökecek.. Kredi alanların yarısı o krediyi ödeyemezse o banka o evleri arabaları ne yapacak. Hadi %3-5 bilemedin 8-10 ödeyemezse kurtarır ama ya çoğunluk ödeyemezse...Daha önce amerikadaki banka krizinde bu oldu. İnsanlar banka kredilerini ödeyemediler ve 100 bin dolar değer biçilen arbalar 500 bin dolar değer biçilen evler bunun 5te birine bile satılamadı.Bazı bankalar o sebeple battı.Ellerinde binlerce ev araba var ama değeri yok. Sen hiç peşin vermek istemiyorsun. Ne güzel ödeyemediğin yerde bankaya alın kardeşim arabayı dersin kullandığın yanına kar kalır ama banka ne yapsın o arabayı.

• Bu son salgından sonra istanbul gibi bir şehirde yaşanılmayacağını herkes anladı.İstanbul ömür törpüsüdür,
  • İnsanları iyice tüketim toplumu yaptılar. Kimsede para biriktirme alışkanlığı kalmadı. Herkes sıfır nakit ile kredi peşinde. Yahu o kadar çalışan kişi görüyorum adamın cebinde beş kuruş parası yok, kenarda köşede altını yok, evi yok, kredi borcu var ama son model telefonu hazır ve nazır.

Bir tane çalışanım vardı. Bir ara benden lüks yaşardı. Bakardım mesela is çıkışı bir kız bunu bekler haftaya başka kız... Bir sure sonra geldi benden ekstra para istedi. (normalde alacağını daha önceden) neyse verdim ertesi gün kaçtı gitti telefonları kapattı.

Birkaç ay geçti bu yine ortaya çıktı. Bir kıza takılmış kız bunu dolandirmis falan filan... Baktım yine aynı dalga dümen. Kenarda parası yok. Sigorta girişi yapıp araba almak istiyormuş. Kredi puanı daha önceden ödeme yapmadığı için dipteydi galiba.

Para yoksa harcamayın, varsa da tutun. Yarın ne olacağı belli değil. İşinizi görecek bir araba alın geçin. Ev zaten bir yerde yatırım. Ancak telefon, araba falan... Para kenarda yoksa borçla alınacak şeyler değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Selamlar, full kredi dediğiniz, taşıt mı, ihtiyaç mı çektiniz?

Hangi bankadan kullandınız? Kasko bedeli mı baz alındı?

Alıntıları Göster
    İhtiyaç kredisi çektim hocam, araba kredisinin oranı yüksek olduğunu söylemişti bankacım. Hiç şubeye gitmeden mobil uygulamadan hallettik işleri. Maaş hesabım vakıftaydı belkide ondan kolaylık sağladılar. Şimdi de ev bakıyorum aradığım kriterlere uygun ev bulabilirsem 0.69 dan 1 yıl ertelemeli düşünüyorum.

• Q6600 Q kullanıcısına yanıt
    600 bin tl eve 1500tl kira ödemek sizin için çok iyi hocam genel için aşırı iyimser bulunamaz varsa cidden oturur 10 yıl çıkmam tüfe ile artsın dursun, tüm şehri bilmesemde İstanbul finans merkezinin orada baktık 2+1 3+1 600 bin tl civarı rayici olan evlere 2500-3500tl arası kira fiyatları çıkıyor. 1500tl kirayı muhitine göre değişir ama gördüğüm işlek bir yer için 1+1 veya stüdyo daireler kiralanabilir.

Kira bana göre mantıklı sabit olmamak gibi bir özgürlüğün var. Sıkıntı yaşarsan değiştirirsin satmaktan daha kokay olur ama ev almak isteyenler için maddi yönü yanında manevi stresinden kurtulmak var. Yani ev sahibinden kurtulmak için daire bakıyor. Ev sahiplerimiz sanki mülkte oturanlar malıymış gibi davranıyor, telefonla sürekli arayanı mı dersin boşaltma ihbarı yaparsın habersiz vakitsiz sürekli eve yeni kiracı gösteren mi , aidatı ayrıca ödemesini isteyen mi 2 taraf açısındanda çok sorunlu uzlaşmayada asla gitmiyorlar. Olay ceza mahkemelerine kadar gidebiliyor.

Bir memur işçi tabi 500-600 civarı evlere yaklaşamaz ama birikim varsa 200 civarı kredi ile 250-300 arası orta halli 50net m2 1+1 bulabilir. Tabi çocuklu aileye gider mi bilemiyorum. Benim aparttada kalmışlığım var 50m2 zor çift olur bide bebek varsa vs eşya oyuncağa vs yer yok...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.