Şimdi Ara

Araba gazdayken benzin uyarı ışığının yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
10.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arabam sıralı sistem. Depoda çok az benzin var. Çeyrek deponun altında. Yarın biraz benzin takviyesi yapacağım. Dikkatimi çeken husus şu ki. Arabayı çalıştırdığımda benzinle çalıştığı için ikaz ışığı yanıyor. Kısa bir süre sonra gaza geçtiğii için ışık sönüyor. Ama bir süre sonra seyir halindeyken de yanıyor ikaz lambası. u durum normal mi? Yani depoda çok az benzin kaldığında sıralı sistemlerde olan birşey mi bu? Yoksa benzinden gaza sonradan da gazdan benzine mi geçiyor aracım?

• Yani bu kadar az miktarda benzinle daha önce kullanmamıştım da o bakımdan soruyorum. Belki de normal, bilemiyorum.
  • lpg yi takarken bana dedikleri; benzin çeyrek deponun altına düşmesin.depoyu biraz doldurun bakalm ne olacak
  • Tam okumadan yorum yaptım pardon,araç fransız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇVK -- 31 Mayıs 2012; 1:14:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berk Özkan

lpg yi takarken bana dedikleri; benzin çeyrek deponun altına düşmesin.depoyu biraz doldurun bakalm ne olacak

Yarın 30 liralık benzin alacağım. Belki de çeyrek deponun altına düştüğünde bu tarz bir şeyin olması normal olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇVK

Tam okumadan yorum yaptım pardon,araç fransız mı?

Palio. Yakıtından memnunum. 20 kuruş yakıyor. Ama bu olay dikkatimi çekti.
  • araçta kalan benzinin miktarını algılayan sensörler başka bir sistem dahilinde. . Gazda kullanırken bazı araçlarda ibre düşebiliyor benzindeymiş gibi ama uyarı ışığı açısından bir fark olmaması lazım aracın orjinal haliyle. Ancak bir sorun olduğunu da düşünmüyorum. .

Her zaman çeyrek depo hatta yarım depo benzin bulundurun . . . Sürekli ışık yanık kullanmak benzin pompasına zararlıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rolantide yanan Yağ lambası
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çeyrek deponun biraz üzerinde benzin tutmanızda fayda var...
  • araci calistirdiginiz,aracinizin benzine gectigi yerlerin egimleri farkli ise bu tur sapmalar normal olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok normal yokuş aşağı inmek ani viraja girmek ışığın anlık yanmasıne neden olabilir normaldir.
  • O zaman çeyrek deponun altına inmemek lazım.
  • çeyrek deponun altında benzinle kullanmaya devam ettiğiniz sürece yakın zamanda yakıt pompanızı elinize alırsınız.Fiatların en hassas parçaları yakıt pompalarıdır ve sık arıza yaparlar.Önceleri ilk çalıştırmalarda tııısss sesi duyarsanız sonra bir bakmışsınız pompa sizlere ömür.Az benzin çok ısınan pompa demektir.

İçerisindeki benzin çok az olduğundan arabanın yoldaki eğimine göre ışık yakıyordur muhtemelen
  • Senin arabanın da ne çok derdi varmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: joker006

Senin arabanın da ne çok derdi varmış

Başka ne derdi varmış yahu :) Trigeri de değiştirdik mi tamamdır :)
  • Bir usta sanayide arkadaşımın arabasına reno meganelarda ibre düşme sorununu kontak+tuş+kol kombinasyonu ile düzelttiklerini gördüm bilgi ekranına bakarak bişeyler yaptı ama hızlı geçti.
  • Bir karışıklık olmuş sanırım ya da ben anlamadım...
    Benzin ibresinin ışığımı yanıyor, arıza ışığı mı yanıyor...?

Çeyrek depo olsa bile benzin ışığının yanmaması lazım (eğime göre yanıp sönebilir)
    Arıza ışığı yanıyor ise LPG ayarına vs. bakılması lazım.
  • depoda az yakıtla gezmek benzin pompasının yanmasına sebeb oluyor bunu dün tecrübe etmiş olduk kardeşimin arabasının pompası yandı ( fiesta ) işçilik dahil 200tl ye mal oldu
  • arabayi sat
  • quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

quote:

Orijinalden alıntı: joker006

Senin arabanın da ne çok derdi varmış

Başka ne derdi varmış yahu :) Trigeri de değiştirdik mi tamamdır :)

Trigerin yanında su pompasını da değiştirmeyi ihmal etme
  • Problemin çok önemli değil, bana sorarsan problem bile değil. Ama LPG li araçlarda her zaman en az çeyrek depo benzin bulunması önerilir. Yukarıda arkadaşların bahsettiği gibi benzin pompasının sıhhati için bu şarttır. Bazı araçlarda depoda az benzin varken LPG ile yürüyünce benzin ibresinin düştüğü bile gözlemlenir. Benim başıma gelmişti.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.