Şimdi Ara

araba geri kaçıyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. acemi şoförüm. 2003 model bir mikro aldım. ama bir türlü kalkışları halledemedim. sürüşte bir sorun yok. sadece kalkarken kaydırıyorum ya da stop ettiriyorum :( debriyaj çok yukarda kavrıyor neredeyse ayağımı komple kaldırmış gibi hissediyorum o sırada da diğer ayağımı frenden kaldırıp gaz vermeyi unutunca hooop durduk yine :D sanki freni bırakırsam uçup gidecek araba o ara gaza basamıyorum :(

• Ayağınızı frenden kaldırıp gaz pedalına doğru hareket ettirirken aynı anda debriyajı kavrama noktasına kadar kaldırmanız gerekiyor. Benzinli otomobil motoru sessiz olduğu için zorlanabilirsiniz. Titreşimi hissederek bulabilirsiniz.

Kavrama noktasında gaza basarken debriyajı yavaşça bırakın.

Geri kayma yapacak kadar az eğimi olan rampada çalışarak pedala ve kavrama noktasına alışın. Dik rampada paniklersiniz. İyice alıştığınızı düşünüyorsanız dik rampada biraz deneme yaparsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil durumlarda veya çok dik rampalarda el freniyle kalkın bari. Daha kolay olur. Yalnız gaza fazla basmayın debriyajı yersiniz.
    Geri kaçırma problemi için de kimsenin olmadığı bir rampaya gidin. Orada sürekli deneme yapın. Frenden sonra direkt ayağını gaza koyarsan kalkmaz önemli olan hızlı koymak. Ben bunun için ayağı mı hafif çapraz yapıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.