Şimdi Ara

Araba ile Azerbaycana gitmek Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba mayıs 12 gibi aracım ile Azerbaycana gitmek istiyorum daha önce hiç karayolu ile yurt dışına çıkmadım ancak araştırdım abuk sabuk bilgiler ile karşılaştım daha önceden gidenler varsa yardımcı olursa sevinirim.

Birinci sorum; Uçakla gittiğimizde hava alanında 10 dolara vize alıyoruz 3 gün içinde migrasiya gidip 60 gün vize alabiliyoruz ancak araba ile giden biri 30 gün alabiliyorsun yazmış bu doğrumu? benim en az 2 ay kalmam gerek.

İkinci sorum; Araba ile gidenlerden Azerbaycan gümrüğü depozito gibi bir para talep ediyormuş yaklaşık 5 bin dolar çıkışta alırsın diyormuş bunu vermemek için bir depozito kağıdı almak gerekiyormuş bir yerden eğer böyle bir şey varsa nereden nasıl alırım kimseye 5 bin dolar vermek istemiyorum.

Üçüncü sorum; Aracım henüz sıfır kasko yaptırırken yurt dışı teminatı koyalımmı dediler ancak 800 lira ekstra istediler Gürcistan üstünden gidiyorum Allah nasip ederse kazasız yavaş gidicem ancak bu yolda gasp saldırı vs oluyormu Gürcistan yollarında? ben sadece kapıda yurt dışı sigortası yapıp çıkmayı planlıyorum 60 70 dolar diyorlar.

Bunların dışında ne yapmam gerekir acaba? vizeyi sanırım İstanbul azerbaycan konsolosluğundan alacağız?

• Neden uçakla gitmiyorsun?

Havalanın da araba kiralarsın. oh mis
  • Bende çok araştırdım zamanında araç ile giden herkesten farklı para talep ediyorlar. Paranın geri alınacağınında garantisini kimse veremiyor. Çünkü ülkede rüşvet çok. Ayrıca yabancı plaka araçları polis gereksiz yere durdurup ceza kesmek istiyormuş sebepsiz yere itiraz edersende arabayı kapatma tehdidinde bulunyorlarmış. Aslında bir nevi yine rüşvet istiyorlar. Arkadaşımın eşi Azeri ve sakın araba ile gelmeyin dedi. En iyisi uçakla gidip araba kiralamak gibi gözüküyor. Son olarak gurcistan üzerinden gidilebilir azerbeycana ama o yolda çok bozuk. Hatta 4x4 ile gidilmesi tavsiye ediliyor. Google da arama yapınca da bu bilgi resmi Türk makamlarinca uyarı olarak iterek sitesinde verilmiş. Gidilmez mi? gidilir illaki ama risk büyük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba ile Almanya'ya gitmek
    8 yıl önce açıldı
    İRAN'A ARABA İLE GİTMEK
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.