Şimdi Ara

Araba kiralama şirketlerine dikkat! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
5
Favori
38.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deger kaybi

quote:

Orijinalden alıntı: net w

quote:

Orijinalden alıntı: deger kaybi

ikame aracı kaskodan talep ettiğinde bir sonraki kasko primi artacaktır, bu sebeple karşı tarafın suçlu olduğu durumlarda ikame araç bedelini talep etmek yararınıza olacaktır. araç değer kaybı ve ikame araç bedeli ile ilgili sormak istedikleriniz varsa ayrdımcı olabilirim.

ozaman deger kaybı diye bir dava acıla bilir mi ? kaza yaptıgımda dandigin biri bana öyle demişti ama bir sene gecti hala ses soluk yok ciddi manada öyle arabam deger kaybetti sen sucluydun degerini ver yoksa dava acarım demişti olur mu ki böyle işler ?

Değer kaybında 2 yıl zaman aşımı var. Kaza tarihinden itibaren 2 yıl içinde bu davayı açmalısınız. Ayrıca aracınızda hasar gören yer daha önce başka bir kazada hasar görmüşse bu bölgenin değer kaybını alamazsınız.

teşekkürler bilgi için ,böyle dava acıpta deger kaybını alan olmuş mu ? cevremde hic duymadım görmedim .

• konu eskıymıs artık arabada kiralanmıyor senetiydi sepetiydi aracın yattı parasıydı imzalamazsan kıralıyamıyosun vs

avis mavişte aynı halt kredi kartı ile ödeme yapılabılıyormus sadece
  • Konu takip..
  • Kesinlikle sıkıntılı bir konu. Kiralayacağınız araçtaki arızaları, vurukları, kırıkları kayıt altına aldırıyorsunuz, gözünüzden kaçan yer size fatura ediliyor. Firmanızı çok iyi seçmelisiniz. Biraz da kullanıcı yorumlarına bakmalısınız. Ben istanbul rent a car firmaları içinde filo aktif araç kiralama da sıkıntı yaşamadım bir tek. O da tanıdık vasıtasıyla bağlantı kurduğumdan mı bilemem. Siz de tanıdık bağlantısı ya da kullanıcı yorumlarına bakarak kiralamaya çalışın.
  • Iyi aksamlar. Otocarrental isimli bir firmaya rastladim. Gorunuse gore turkiye genelinde kiralama yapıyor. Avis, central, budget gibi firmalar istanbuldan alip antalyaya teslim ettigimizde drop ücreti aliyorlar. Bu Otocarrental isimli sirket diger sehirlerde aliyor ama istanbul antalya oldugunda drop ucreti almıyor. Ayrica 4 günlük b sinifi arac 268 lira. Cok cok uygun geldi bu firma hakkinda bilgisi olan var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Araç kiralama firmalarında bu yattı parasının iki türü vardır.

Birincisi ; Müşteri eğer araç ile kaza yaparsa araç servise çekildiği günden başlamak üzere serviste her yattığı gün için sanki müşteri kullanıyormuşcasına kirada görünür.Yani aracın serviste yattığı günü araç kiralanmış gibi göstererek iş kaybını müşterinden talep ederler.

İkinci türde ise; Müşteriden yattı parası talep edilmez.Araç kaç gün serviste yatarsa yatsın bu firmanın kendi zararı olarak görülür.

Eğer birinci türdeki sistemde çalışan bir kiralama firmasından kiralam yapmış iseniz yattı parası isteme hakları var.Fakat 6 ay sonra değil araç servisten çıkar çıkmaz sizeden yattı parasını talep etmeleri lazım.(O an sizden bu ücreti istemişler ve siz vermemişsseniz haklı taraf kiralama firmasıdır.Fakat size hiç bu paradan bahsedilmemişse bu sefer siz haklısınız,çünkü o zaman kiralama firmasının ücreti faiz ile alma gibi bir amacı olduğu ortaya çıkar)

Siz siz olun ya çok tanıdık bir yerden,yada ; AVİS,BUDGET,NATİONAL,HERTZ,SİXT gibi firmalar haricinde hiçbir firmadan araç kiralamayın.

Kardeşim central dan kiralamayı da avis hertz... Vs. gibi öneriyor musun yoksa sadece bu şirketler mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: YsnAcr

quote:

Birincisi ; Müşteri eğer araç ile kaza yaparsa araç servise çekildiği günden başlamak üzere serviste her yattığı gün için sanki müşteri kullanıyormuşcasına kirada görünür.Yani aracın serviste yattığı günü araç kiralanmış gibi göstererek iş kaybını müşterinden talep ederler.

İkinci türde ise; Müşteriden yattı parası talep edilmez.Araç kaç gün serviste yatarsa yatsın bu firmanın kendi zararı olarak görülür.

Eğer birinci türdeki sistemde çalışan bir kiralama firmasından kiralam yapmış iseniz yattı parası isteme hakları var.Fakat 6 ay sonra değil araç servisten çıkar çıkmaz sizeden yattı parasını talep etmeleri lazım.(O an sizden bu ücreti istemişler ve siz vermemişsseniz haklı taraf kiralama firmasıdır.Fakat size hiç bu paradan bahsedilmemişse bu sefer siz haklısınız,çünkü o zaman kiralama firmasının ücreti faiz ile alma gibi bir amacı olduğu ortaya çıkar)

Siz siz olun ya çok tanıdık bir yerden,yada ; AVİS,BUDGET,NATİONAL,HERTZ,SİXT gibi firmalar haricinde hiçbir firmadan araç kiralamayın.

Kardeşim central dan kiralamayı da avis hertz... Vs. gibi öneriyor musun yoksa sadece bu şirketler mi?

Central da büyük firma daha önce kiralama yapmamış olsamda haklarında bir şikayet duymadım.

• quote:

quote:

quote:

Central da büyük firma daha önce kiralama yapmamış olsamda haklarında bir şikayet duymadım.

Bu şikayet yapılan bi site var bilirsiniz. onlarda bu firmalarin hepsi icin sikayet var. Ayrica dikkatimi cekti sikayetlerin altina hangi firmalar ilgilenip cevap yazmislar diye baktim. Enterprise garenta central bir iki firma daha cevap veriyor. Klasik cevaplar. Cevap vermeyenlerden aklimda kalan avis vardi hepsine baktim digerlerini hatirlamiyorum. Umursamayanlarda var sanki.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu şikayet yapılan bi site var bilirsiniz. onlarda bu firmalarin hepsi icin sikayet var. Ayrica dikkatimi cekti sikayetlerin altina hangi firmalar ilgilenip cevap yazmislar diye baktim. Enterprise garenta central bir iki firma daha cevap veriyor. Klasik cevaplar. Cevap vermeyenlerden aklimda kalan avis vardi hepsine baktim digerlerini hatirlamiyorum. Umursamayanlarda var sanki.

Vardır muhakkak,her firma hakkında şikayet oluyor fakat çevremde kiralayanlardan şikayet duymadım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Vardır muhakkak,her firma hakkında şikayet oluyor fakat çevremde kiralayanlardan şikayet duymadım.

Evet bende duymadım. Şuana kadar centrali kullandım. Böyle araştırınca biraz tırstım

• Bu aralar moda olan kiralama şirketleri pazar yerlerini tercih etmekte fayda var diye düşünüyorum. Birincisi bu platformda fiyat ve hizmetleri karşılaştırabiliyorsunuz, bir sıkıntı ile karşı karşıya kalınca bu pazar yerleri sizleri mutlu etmek adına alternatif şirketler ile mutlu edebiliyorlar. Ve aslında bir bakımdan sizin avukatınız gibi çalışıyor. Bu arlar en çok tasit.com öne çıkarken otorento, rentalcars ı duyuyoruz. Ancak bunu da belirtmeden geçemeyeceğim rentalcars ve buna benzer yurtdışı pazar yerleri sorun durumunda biraz daha yavaş hareket ediyorlar. Dolayısıyla ilk tercihinizi yerlilerden kullanmanızda fayda var.
  • Valla galeriden aracı beleş alsam, yine de psikolojik olarak kendimi kazık yemiş gibi hissederim bu yüzden mümkün olmadığınca almayı tercih etmem mp3juice
  • 23 Temmuz 2016 Cumartesi günü İngiltere'den Atatürk Havaalanına iniş yaptık. Henüz uçağa binmeden internet üzerinden çocuk oto koltuğu ile Enterprise rent e car firmasından bir araç kiraladık. Bütün işlemleri eksiksiz yerine getirdiğimiz için kiraladığımız aracın marka ve modeline kadar tarafıma bilgi verildi. Bu bilgiye dayanarak saat 17.00 civarında Atatürk Havaalanındaki Şubeze gittik ve işlemleri gerçekleştirmek üzere yarım saat kırkbeş dakika kadar bekledik. İşelmlerin geciktiğini plaka ile ilgili işlemler olduğu tarafıma bildirilerek, işlemler bitince araç için ayrı çocuk oto koltuğu için ayrı ücret ödedim. Ücretleri şubede tahsil ettiler. Bu sırada daha önce biletini satın almış olduğum otobüs saati de geçmiş oldu. Zaten aracı kiraladığım için bu gecikmeden rahatsız olmadım.
    Ancak bizi oyalama sebeplerini şubedeki iyi niyetli davrandığını düşündüğüm personellerden birinin aracı vereceklerini ancak çocuk oto koltuğunun olmadığını ifade ettiğinde anladım. Aslında aracın başına gidene kadar bu bilgi bize verilmeyerek, aracın başına gittimizde hadi bu sefer böyle olsun diyerek yola çıkacağımızı düşündüler sanırım.
    Yaşadığımız olayda kaç türlü yalnış işlem var artık orasını siz değerlendirin. Güvenlik açısından ne kadar tehlikeli olduğunu bile bile bizi çocuk koltuğu olmadan yola çıkmaya teşvik etmeleri mi, herhangi bir şey olmamış gibi bizi aracın başına kadar gönderme çabalarını mı, bütün olanlara rağmen hiçbir şekilde özür dilemeden bunun çok doğal olduğunu araç kiralamamıza rağmen bazen aracın bile ellerinde olmadığını, bu şekilde çalıştıklarını, bu durumdan kendilerinin sorumlu olmadığını, ancak size aracı veriyoruz isterseniz gidebilirsiniz diyerek sürekli bizi çocuk oto koltuğu olmadan çocuğumuzun canını tehlikeye atmaya, kanunları çiğnemeye teşvik etmeleri mi, üstelik bu gecikme sebebiyle daha öncesinde saat yediye almış olduğumuz otobüs biletinin yanarak maddi yönden de zararı uğramamızı mı?
    Uluslar arası bir firma olmanız sebebiyle firmanızı tercih etmekte nasıl bir yanlış yaptığımızı anlamış bulunmaktayız. Bundan sonra her türlü hak arama yoluna gideceğimizi belirtirim. Zaten yorucu geçen bir yolcuğun üzerine firma görevlilerinizin umursamaz tavırları, hiç bir şekilde bize yardımcı olmamaları, bizi oyalamaları, bir çocuk oto koltuğu bile bulmaktan aciz olmaları, bizi hem maddi hem manevi olarak mağdur etmişlerdir.
    Sakın bu firmadan araç kiralamayın personel de bir yüzsüz ki ne bir özür ne bir kusura bakmayın hiç bişi. Yalnız şimdi düşünüyorum da keşke ücret iadesini yaparken çocuk oto koltuğunu söz verdiğimiz halde temin edemediğimiz için iade edilmiştir diye alsaydık. şimdi dava açsam nasıl kanıtlarım bu durumu

• yattı parası almaları normal ama anormal olan şey var

Sadece tampon çizik demişsiniz tampon çiziğinden 1 gün yatar sadece 1 günlük kirası 2000 tl istediğine göre araba ferrari felandı heralde
  • o parayı sizin trafik sigortanız ödemeli. trafik sigortası sizin kusurlarınızı karşılamak için var değil mi ?
  • Araç kiraladığınızda kesinlikle ALKOLLU ARAÇ kullanmayın(Tabi kendi araçlarınızda da)Eğer alkollu araç kullanırsanız; kaza durumunda rapor tutturmazsanız sigorta ve kasko haklarınızdan yararlanamazsınız.
    Kiraladığınız aracı başkası kesinlikle kullanmasın; kiralık şirket araçları sadece şirketin çalışanları tarafından kullanılabilir.
    Bunlar çok basit şeyler diyebilirsiniz ancak bu basit hatalar hala yapılıyor. Kiralama yaptığınız firmalar kesinlikle önemli .
    Kiralama yaparken ; yaptıktan sonra kaza anında yapıcaklarınızla ilgili aşağıdaki yardım sayfasından yaralanabiliriz.
    https://www.tasit.com/arac-kiralama/sikca-sorulan-sorular

• Ankacar Oto kiralama kurulduğu günden itibaren kişiye saygı, hoşgörü ve müşteri isteklerinin tamamını karşılama ilkelerine dayanarak hizmet sektörüne girmiştir.

www.ankacarotokiralama.com

Ankacar Oto kiralama kurumsal araç kiralama, şöförlü araç kiralama, günlük araç kiralama isteklerinizi alarak size en uygun aracı sunmaktadır. Ankacar Oto kiralama Araçların periyodik bakımları aksatılmadan yapılarak siz müşterilerimizin güvenliğini her zaman ön planda tutmaktadır.

Ankara Oto Kiralama sektörüne girdiğimiz günden itibaren sürekli yenilen ve değişen Ankacar Oto Kiralama Araçlarımız ile size kesintisiz hizmet vermeyi hedefeliyoruz.

Ankacar Oto kiralama firması tecrübeli ekibi ile hizmet kalitesini artırmayı hedeflemiş ve şirket içerisinde kullanmış olduğu sistemler sayesinde araçlarının takibini, beklenmedik durumlarda araçlara uzaktan müdahale edebilmek üzere tasarlanmıştır.
    Ankara Araç Kiralama Ücretleri

Ankara araç kiralama firması olarak müşterilerimize tek günlük araç kiralama, aylık araç kiralama, haftalık araç kiralama, yıllık araç kiralama ve filo araç kiralama yapmalarını kolaylaştırmak için fiyatlarımızı ve araç kiralama koşullarımızı müşterilerimize göre ayarlıyoruz...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.