Şimdi Ara

Araba kiralama şirketlerine dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
5
Favori
38.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyaz Filo Kiralama olarak bilinen büyük araç kiralama firması, kurduğu "avukat ordusu" ile, para toplama işinde çok iyi..

Olay şöyle;

Bir arabaya çarptım [karşıdaki araç kiralama şirketi arabasıymış], sigortalar devreye girdi, olay 1 saat içinde kapandı gitti (Kiralama şirketinin aracının sadece tamponu çizik, benim arabanında yanı boyandı.. ve elimde hala resimleri duruyor)... Sanıyordum ki..
    6 ay sonra evime mahkeme kağıdı geldi. Bu araç kiralama firması 6 ay önceki olay için benden araç yattı parasını talep ediyor. Aradım ve 2000TL verirsen davadan vazgeçeriz dediler. Duyduğumda sinirden küplere bindim, bu adamlarla uğraşırım paramı bunlara bırakmam dedim, bu davalarda uzman bir avukat arkadaşımla görüştüm ve bunların bu avukat ordusuyla başa çıkılamayacağını öğrendim. Çünkü bu adamlar sadece bu işler için bir düzine avukat tutmuş ve herkesden böyle böyle para alıyorlarmış.
    Neyse sonunda adamlarla görüşüp 1400TLye anlaştık adamlar davadan vazgeçti ama hayatımda ödediğim hiç bir para bana bukadar batmamıştı!!!

Arkadaşlar aman siz artık çarpacağınız araçlara bile dikkat edin. Parası olan her zaman sizden üstündür.. Nekadar hakkınızı aramak isteseniz de para bir şekilde sizi engelliyor. Benim bu adamların "Avukat filosu" ile uğraşmam için bir avukat filosuda benim kurmam lazım ki bu da imkansız... Bu gibi pis işlere ve insanlara bulaşmamaya çalışın, başınıza böyle bir olay gelirse de allah yardımcınız olsun:)

• Sımdı araba kıralamak ısteyenler kıralamasın mı ?

( Yanı onlar kasıtlı olarak kıralayan kısıye carparsa ( Çete vs. gıbı ) yıne kıralayanın bası derde gırer mı ? )

Anlatabıldım mı bılmıyorum anlarsınız umarım

Ya da dıyelım kıralayan kısı carptı dırek sıgorta kapatmıyor mu bu olayı tam anlayamadım da
  • Eğer %100 suçlu sizseniz o aracın tamir olduğu sürece geçen günlerin parasını ödemelisiniz. Bunda bir yanlışlık yok. Kiralık araba olması şanssızlığınıza gelmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkiNNy

Eğer %100 suçlu sizseniz o aracın tamir olduğu sürece geçen günlerin parasını ödemelisiniz. Bunda bir yanlışlık yok. Kiralık araba olması şanssızlığınıza gelmiş.

Tamir oldugu surece gecen gunlerın parası derken.. Onu zaten Sigorta halletmıyor mu ?
  • Araç kiralama firmalarında bu yattı parasının iki türü vardır.

Birincisi ; Müşteri eğer araç ile kaza yaparsa araç servise çekildiği günden başlamak üzere serviste her yattığı gün için sanki müşteri kullanıyormuşcasına kirada görünür.Yani aracın serviste yattığı günü araç kiralanmış gibi göstererek iş kaybını müşterinden talep ederler.

İkinci türde ise; Müşteriden yattı parası talep edilmez.Araç kaç gün serviste yatarsa yatsın bu firmanın kendi zararı olarak görülür.

Eğer birinci türdeki sistemde çalışan bir kiralama firmasından kiralam yapmış iseniz yattı parası isteme hakları var.Fakat 6 ay sonra değil araç servisten çıkar çıkmaz sizeden yattı parasını talep etmeleri lazım.(O an sizden bu ücreti istemişler ve siz vermemişsseniz haklı taraf kiralama firmasıdır.Fakat size hiç bu paradan bahsedilmemişse bu sefer siz haklısınız,çünkü o zaman kiralama firmasının ücreti faiz ile alma gibi bir amacı olduğu ortaya çıkar)

Siz siz olun ya çok tanıdık bir yerden,yada ; AVİS,BUDGET,NATİONAL,HERTZ,SİXT gibi firmalar haricinde hiçbir firmadan araç kiralamayın.

• beyaz oto kiralama da tanıdığım çalışıyor.

işin şakası tamponda çizik olduğunu kanıtlayın fotoğrafları varsa elinizde eğer dava açın sizde. verdiğiniz parayı alın.
  • Budgetden kia cerato kiraladım.
    hizmet kusursuzdu.
    (taksim ofis)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba kiralama açık senet!!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anlattiginiz olayda bi sorun yokki...

adamlar hakli..

siz adamlarin aracina kusurlu olarak carparsaniz tabiki tum masraflarini karsilamak zorundasiniz...

aracin hasari : aracin maddi hasari
    kira kaybi : sizin hasar vermeniz neticesinde bahsettiginiz beyaz filo uzun sureli kiralama isiyle ugrasiyor... hasarlanan aracin yerine musterisine baska bir arac tahsis ediyor.. bu sebeple tahsis etmis oldugu ikame arac icin sizden kira kaybi ister..
    deger kaybi : beyaz filo gibi uzun sureli arac kiralama isi yapan firmalar kiraya verdikleri araclari 0 km olark alir kiraciya verirler.. bu sebeple sizin araca carpip hasara ugratmaniz ileride araci satacaklari zaman kazali olmasi sebebi ile bi miktar deger kaybina yol acacaktir.. hatta yargitayin bu hususla ilgili bir cok karari mevcuttur.. isteyene verebilirim.. ileride araci satacaklarinda karsilasacaklari deger kaybini sizden isterler..

ve bu 3 taleplerinde de herhangi bir yanlislik yok... siz kusurluysaniz bunlari tazmin etmekle yukumlusunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeHuG -- 13 Temmuz 2010; 23:23:22 >

• olayın altı ay sonra olması, pazarlıkla ne koparırsak usulü yapılması ve arkadaşın doğru söylediğini varsayıp bir çizik için 1400 lira alınmasını düşünürsek böyle bir durumda ben o arabayı bulur verdiğim 1400 ü çıkarırım sanırım
  • O aldıkları yatma parasının vergisini ödüyorlar mı yoksa elden mi alıyorlar parayı? Maliyeye şikayet edilebiir
  • duz turk mantigi ile bakmayalim lutfen...

6 ay sonra parayi istemelerinin sebebi sudur...

ilgili firmalarda 10 bin e yakin arac vardir..

sadece kazaya karisan tek araclari yok... onlarca araclari kazaya karisiyor..

bu araclarin evraklarinin tamamlanip bitmesi uzunca bir surec... daha sonra odeme alinmayinca dosyayi hukuk departmanlarina gonderirler..

bu sebeple 6 ay sonra istemeleri normaldir... hatta 6 ay cok kisa bi zaman..
    ayrica trafik kanununda zaman asimi suresi kazadan itibaren 2 yildir.. 2 yil icinde istemeleri abest degil...

pazarlikla ne kopaririz mantigi yok... hukukcu arkadaslar , avukatlar bilirler en kotu sulh bile en iyi davadan daha iyidir.. dava acmak ne davacinin ne davalinin isine gelir.. en guzeli bi sekilde anlasmaktir.. bu sebeple pazarlik yapmak kadar dogali yok...

İsin vergi boyutuna gelirsek.. bu tarz sirketler kurumsal sirketlerdir... alinan parayi cebe atma gibi bise olmaz... illa ilgili arkadasa fatura kesilmistir...

saygi sevgiler...

• Çizik tampon değişse bile bu meblağ oldukça yüksek. Gecikmeden dolayı tutarın bu kadar yükselmesi normalmidir? Ayrıca aracımın kapısını yamultup degismesine neden olan kişiden deger kaybı parası talep etmelimiydim? Tşk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: svevo

Çizik tampon değişse bile bu meblağ oldukça yüksek. Gecikmeden dolayı tutarın bu kadar yükselmesi normalmidir? Ayrıca aracımın kapısını yamultup degismesine neden olan kişiden deger kaybı parası talep etmelimiydim? Tşk.

geciktiren kendileri değil mi zaten, ne gecikme bedeli yahu. resmen çakallık yapmışlar, açsalardı mahkemeye dava muhtemelen avuçlarını yalarlardı. mahkeme vs. vatandaş uğraşmak istemez diye korkutmuşlar bence.
  • bakin arkadaslar.. cizik tampondan dolayi boyle miktar olurmu vs gibi o konular ayri... o kadar para tutarmi vs baska konu...

ben sadece adamlarin boyle bir hakki oldugunu soyluyorum...

hee yuksek bedel istemisler orasi ayri konu...

tekrar soyluyorum... kusurlu olarak carptiginiz kisi yada kurumlarin
    1- hasar bedeli isteme hakki
    2- aracdaki deger kaybini isteme hakki
    2- arac kiraliksa kiraciya aracin tamirdeki suresi boyunca 2. bir arac verecekleri icin bu sure boyunca kira kaybi isteme hakki

vardir...

deger kaybini acarsa.. araciniz 10-15 yasinda ise deger kaybi istemeniz abest kacar... zaten o aracin degeri belli.. komple boyansa bile en fazla 3-5 bise oynar.. ama sifir aracin bi yerinin degismesi yada boyanmasi daha farklidir..

kiralama sirketlerinde kiraciya sifir arac verildiginden araclari hep yenidir.. deger kaybi istemeleri normal..

emin olun mahkemeye verse kazanacaktir.. bu da hasara sebep olan arkadas icin daha sıkıntılı olacaktir...

saygilar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeHuG -- 14 Temmuz 2010; 21:58:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: svevo

Çizik tampon değişse bile bu meblağ oldukça yüksek. Gecikmeden dolayı tutarın bu kadar yükselmesi normalmidir? Ayrıca aracımın kapısını yamultup degismesine neden olan kişiden deger kaybı parası talep etmelimiydim? Tşk.

Üstte yazdığım yorumda bu sorunun cevabını vermiştim zaten bir bakarsan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 19 Temmuz 2010; 22:57:56 >
  • oto kiralam şirketlerinin çoğu soyguncu her türlü milleti çarpmaya çalışıyorlar.
  • Yani adamlar bi şekilde kılıf uydurmuşlar, paraları topluyorlar...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • ya arkadaşım bunda bir yanlışlık var,sen niye bir avukata sorup hemen tırsıp geri adım attın?
    iyi kötü bu şlerden anlayan biri olarak,
    eğer sen aracı kiralıyansan ve kaza olduysa, kiralıyan olduğun için senden ücret talep edebilirler(sözleşmede madde varsa!!),ama sen diğer taraftasan vede artı olarak suçluysan bile hasar onarımı dışında senden hiçbirşey alamazlar zaten sigortanda karşılar...
    sen beyaz ile herhangi bir anlaşma mı imzaladın ki senden para talep ediyorlar,çok saçma
    o zaman her kaza olduğunda herkes herkese dava açsın aracımın değeri düştü veya kullanamıyorum diye...
    bunların hepsi karşılıklı anlaşmalarla sağlanır,onun dışında herşey kanunda yazar,ayrıca trafik kazasına karışan kiralık araçların yatma bedelleri kazaya karışan karşı taraf tarafından ödenir diye bir maddede yok kanunda...
    e böyle madde veya benzeri anlama gelecek madde yoksa senden nasıl para alacak?
    öyle avukat ordusu filanda kurulmaz 1-2 büro ile anlaşılır şirket avukatlığı için...
    keşke daha bu işlerden anlayan bir avukata sorsaymışsınız yazık olmuş 1400 tl ye resmen sizi korkutup kandırmışlar hiç birşey yapamazlardı...

• quote:

Orijinalden alıntı: MeHuG

bakin arkadaslar.. cizik tampondan dolayi boyle miktar olurmu vs gibi o konular ayri... o kadar para tutarmi vs baska konu...

2- arac kiraliksa kiraciya aracin tamirdeki suresi boyunca 2. bir arac verecekleri icin bu sure boyunca kira kaybi isteme hakki

vardir...

deger kaybini acarsa.. araciniz 10-15 yasinda ise deger kaybi istemeniz abest kacar... zaten o aracin degeri belli.. komple boyansa bile en fazla 3-5 bise oynar.. ama sifir aracin bi yerinin degismesi yada boyanmasi daha farklidir..

kiralama sirketlerinde kiraciya sifir arac verildiginden araclari hep yenidir.. deger kaybi istemeleri normal..

emin olun mahkemeye verse kazanacaktir.. bu da hasara sebep olan arkadas icin daha sıkıntılı olacaktir...

saygilar...

madem kiralayanın böyle bir hakkı var bu araçlara neden sigorta ve kasko yapılıyor?

eğer böyle bir hak talep eden kiralama şirketi varsa o adamlar soyguncudur. kiralamayın, kiralamak isteyenide uyarın.

halamın oğlu almanya'dan türkiye'ye gelirken kiraladığı transporter minibüsü burada pert etti adamlar hiç birşey talep etmedikleri gibi istediği taktirde sağlık kontrolü için almanya'ya ücretsiz transfer teklif etti.

bizim memlekette kurallar farklı işliyorsa sorun kullanıcıda değil kural koyucudadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Platinium

quote:

Orijinalden alıntı: MeHuG

bakin arkadaslar.. cizik tampondan dolayi boyle miktar olurmu vs gibi o konular ayri... o kadar para tutarmi vs baska konu...

vardir...

saygilar...

madem kiralayanın böyle bir hakkı var bu araçlara neden sigorta ve kasko yapılıyor?

eğer böyle bir hak talep eden kiralama şirketi varsa o adamlar soyguncudur. kiralamayın, kiralamak isteyenide uyarın.

halamın oğlu almanya'dan türkiye'ye gelirken kiraladığı transporter minibüsü burada pert etti adamlar hiç birşey talep etmedikleri gibi istediği taktirde sağlık kontrolü için almanya'ya ücretsiz transfer teklif etti.

bizim memlekette kurallar farklı işliyorsa sorun kullanıcıda değil kural koyucudadır.

Bizim memlekette kurallar farklı işlemiyor.
    Sadece bazıları farklı işlediğine insanları ikna ediyorlar.

Eğer kaza kusurlu iseniz aracın hasarı zaten sizin sigortanızdan karşılanmıştır.
    Ayrıca bu araçların aylık kiraları ortalama 400 euro civarlarındadır.
    Yani sizden kabaca 2 aylık kira bedelini tazmin etmişler.
    Böyle mantık nerede var allahaşkına.
    Nasıl ürküttüler ki verdiniz.
    Ayrıca danıştığınız avukat da avukat değilmiş bence, veya müvekkileri arasında oto kiralama şirketleri de var...

O zaman ben de aracıma çarpan herhangi birine dava açayım, aracım serviste 1 hafta yattı, 1000 TL ver diye...
    Nasıl bir mantıktır ya...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.