Şimdi Ara

araba kiralarken boş senete imza attım 6bintl masraf çıkarttılar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
14.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GolfTR

arkadaşlar konuyu hortlattım ama bende bişey sorcam kiralamacının elindeki senetin tahsilatını yapmaya kalksa benim üstüme hiç bir mal varlıgı yok ne yapabilir ?

İİK 340.madde (Değişik: 5358 - 31.5.2005 / m.11) 111 inci madde mucibince veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını, makbul bir sebep olmaksızın ihlal eden borçlunun, alacaklının şikayeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra borçlu borcun tamamını veya o tarihe kadar icra veznesine yatırmak zorunda olduğu meblağı öderse tahliye edilir; ödemelerini tekrar keserse, hakkında tazyik hapsine yeniden karar verilir. Ancak, bir borçtan dolayı tazyik hapsinin süresi üç ayı geçemez.
  • hllvtnsvr H kullanıcısına yanıt
    yani hapis cezasına çeviriyo ödenmediği sürecede hapis cezası olarak devammı ediyo yani adam borcunu ödemezse müebbet gibi bişey mi yiyo
  • eğer mümkün olursa hakim tarafların uzlaşması yolunu tercih eder. her borcunu ödemeyen hapse atılsaydı sokakta adam kalmazdı.. her hapis cezasının devlete yeme-içme barınma ısınma vb bir sürü maliyeti oluyor.
  • pelstina kullanıcısına yanıt
    aynen
  • ben sadece aile fertlerinin üzerine olan mallara dokunulabilirmi onu öğrenmek istemiştim
  • olayın hukuki kısımları bir yana bu kenar köşe kiralamacıları adam yaralamak ve vurmaktan çekinmeyen tiplerdir, çoğu da zaten içeri girip çıkar bol bol, kesinlikle bir sıkıntı çıktığı an en yakın tanıdık avukata iş havale edilmeli ve hukuki olarak kiralamacı sıkıştırılmalıdır
  • eve hacze gelirler eşyalara haciz koyarlar sen o evde oturduğundan eşyaların kullanımında hak sahibi olduğundan işlem yapabilirler.
    fatura ibraz edebilirsen kurtarırsın. bilgisayar, tablet veya akıllı telefon gibi elektronik eşyalar senin üzerineyse geçmiş olsun.
    benim hiç bir malım yok diye kurtaramazsın. tamam evin araban olmayabilir onun dışında günlük hayatta hiç mi bir şeyin yok.
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Evet hocam telefon bilgisayar hepsi babamin ustune yada onun kredi kartlariyla alinmistir faturada bunlar mevcuddur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam burdaki sorum su annemin yada babamin ustune olan ev arabaya haciz koyabilirlermi

• bu açıklamalarla bir sıkıntı yok görünüyor
    Hocam burdaki benim ogrenmek istedigim benim borcum yuzunden anamin babamin ustundeki mallarina el koyup koyamayacagini ogrenmekti

• Eve gelip eşyaları haciz yolu ile alıp gitme olayı bir süre önce çıkarılan yasa ile kaldırıldı. Onun yerine borç banka gibi para olayları ile uğraşan finans kurumu üzerinden yasal yollarla -sigortalı çalışan ise maaşından kesinti yoluyla yada üzerindeki mal yada mallara ipotek konularak vs- tahsil ediliyor.
    doğru hocam evdeki eşyalardan 2 tane olanına el koyabiliyo mesela 2 tane bilgisayar varsa 1 ni alabiiliyomuş
    ben yaşaması için gerekli eşyalara el konulamaz diye biliyorum; yatak, fırın, buzdolabı, çamaşır makinesi, bir iki kanepe gibi.
    bunun dışında para edecek eşya görürlerse muhafaza altına alınır. mesela evinde picasso'nun tablosu var anında gider
  • boş kağıda imza atman neyi değiştirir.noter onayı varmı geç bunları.gitsin mahkemeye versin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyle bisey olmadigi icinde edemez konu kapanmistir tesekkur ederim arkadaslar

• Ben de 250 lira dolandirilmiştim. Arabayi 3 günlüğüne 250 ye kiraladim. Aldim anahtari geçtim arabaya baski balata çok kotu durumdaydı. Sonra silkelemeli calisiyordu. İndim aşagi. Başka bi araç istedim , yok başka araç dedi. Sonra belindeki silahla şov yapti gömleği içine koymalar felan. Senedimi ver dedim. Zorla kavgayla aldim senedi çektim gittim.para yandi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbakl

Arkadaşlar, bu tarz durumlarda yapacağınız şey şudur;
    Öncelikle senedin 2. nüshasını almayı isteyin. Aslı sizde durabilir deyin. Bu şekilde senedin 2. nüshası sizde olacaktır. Alamazsanız senedi iş yerinde nerede sakladığını falan gözlemleyip, aklınızda tutun. Çevrelerindeki adamların isimlerini öğrenmeye çalışın. Mesela adam size ahkam keserken yanında 2-3 kişi varsa onların ismini hitaplarından anlamaya çalışın. Ustanın da iş yeri kartını isteyin. Muhtemelen ustası iş birlikçidir. Onu da şikayet edeceğiz

Kesinlikle SİNMEYİN KORKMAYIN. Sizi öldürecek değiller. Belki döverler, onda da dik durursanız ona cesaret edemezler.Döverlerse zaten direk CMK 250 kapsamında ağır ceza ile yargılanacak suç örgütü olacaktır...

Bulunduğunuz il emniyet müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğüne gidin, adamların size farklı beyanatlar ile senet imzalattığını, ancak şimdi sözlerinde durmayarak ellerindeki senedi aleyhinizde ve başka amaçlarla kullandıklarını anlatın ve ALDIYSANIZ SENEDİN 2. NÜSHASINI DELİL OLARAK VARSA DİĞER EVRAKLARLA POLİSE VEREREK şikayetçi olun. ŞİKAYETÇİ OLACAĞINIZI ADAMLARA ÇAKTIRMAYIN, BİLDİRMEYİN...

Şahısların sizi aradıkları tarih saat dakikaları ve aradıkları telefonları, arayan telefonda kimle görüştüğünüzü falan da not alın ve KOM şube görevlisi polise iletin.

Bu süreçten sonra şahıslara yönelik çalışmalar başlayacaktır. Ayrıca bir avukat ile görüşerek tazminat davası açmak istediğinizi, nasıl bir süreç işleteceğinizi konuşun.

Ha, bu süreçte adamların istediği parayı ödememek istiyorsanız, adamlara paranız olmadığını söyleyin. Aracı zaten kaskolu diye kiraladıysa size, sonra muhtemelen bu hasar için kaskoyu delemem, yok araba yatarsa şu kadar yer bu kadar yer diyeceklerdir. Banane kardeşim, kaskodan yaptır diyerek mevzuyu kestirin.

AYRICA MUHAKKAK OLAYI BİMER'E ŞİKAYET EDİN! BİLİR KİŞİLERLE KİRALAMACILARIN DOST OLDUĞUNU VE SİZİN ALEYHİNİZE KARAR ÇIKARDIKLARINI FALAN BİMERE BİLDİRİN.BİMERE BİLDİRİRKEN ARABA KİRALAMACININ TELEFONUNU DA BİLDİRİN Kİ, MUHTEMELEN ARALARINDA TELEFON TRAFİĞİ VAR İSE BUNU BİMER YÖNLENDİRDİĞİ BİRİMLERCE TESPİT EDEBİLİR...

UNUTMAYIN BUGÜN SİZE DOKUNMAYAN YILAN, BUGÜN DOKUNDUKLARI İLE GÜÇLENİR, YARIN SİZE DAHA KALIN SOKAR...

Suç örgütlerine prim vermeyin! Böyle ucuz oyunlara gelmeyin.Ülkemizde suç örgütleri ile çok ama çok başarılı bir mücadele var.

Burası Türkiye dostum Öde gitsin üç kuruş için canından huzurundan olma Devlet falanda seni korur sanma http://www.manisagundemi.com/417676-haber-manisada-oto-kiralama-dukkaninda-cinayet

• Merak ettim açıkçası konu hortlamış ama konuyu açan sonuç ne onu belirtmemiş. :) Bizim senaristler bundan dizi bile yaparlardı. :)
  • hllvtnsvr H kullanıcısına yanıt
    tazyik hapsi borçlu icra dairesine gidip ödeme tahaddütü verdiğinde ve ödeme gününü geçtiğinde karşı karşıya kalınan bir durumdur. Şahsın üzerine hiçbir malvarlığı olmayıp işsiz bir halde gezdiğini düşünürsek devlet onu hapse atmakla üstüne bir yük almış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuNNx -- 21 Ekim 2014; 11:42:36 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.