Şimdi Ara

araba kiralarken boş senete imza attım 6bintl masraf çıkarttılar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
14.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • belli ki bu adamlar dolandırıcı. aracı kısa sürede arıza yapacak hale getirip o vaziyette kiralayıp vatandaşı tuzağa düşürüyorlar. aldıkları nefes haram bunların, savcılığa suç duyurusunda bulunmak lazım. takibe alınsınlar. tamam boş senete imza atmışsın ama bunları kanuna şikayet etmezsen daha nicelerini böyle dolandırmaya çalışacaklar..
  • şikayet et sonucu bekle derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: statükocu

perşembe günü ankaraya gidiyorum. ankarada araba kiralayacağım. avise baktım 500 TL diyor 4 gün için. araç fiesta dizel. sırf bu forumda senet muhabbeti yüzünden avisten kiralayacağım. herhalde bir problem çıkmaz.

iyi fiyatmış sonuçta avis kurumsal bir firma araçta güzel. 20-30 az vermek için mahalle arasından araba kiralamamak gerek.
  • onun tanıdığı "anlaşmalı" ustaya değil....

başka herhangi bir ustaya götürün kendiniz fiyat alın/yaptırın. inanın daha az fiyat çıkacaktır.

ek.
    boş senet boş kağıt gibi şeylere imza atılmaz....

atılırsa da "acı bir tecrübe" olur.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 12 Temmuz 2012; 12:54:23 >
  • Bundan uzun süre evvel bende aynı şekilde ve şartlarda bir merdivenaltı kiralama şirketinden kiraladığım araçla yola çıkıp yalova taraflarında gecenin bir yarısı bir patlama sesi hareket halinde açılan ön kaput yağ olan ön cam ve canımızı zor kurtarmamız şekline gelişen olaylar..Senin suçun diyerek imzaladığım boş senede mukabil bendende aynı miktarlarda para talep etmeleri, işin peşini bırakmam diyerek parayı verip dava açmam ve adamların bilirkişi ile samimi muhabbetlerini geçte olsa farketmem ve araba ile birlikte dava masraflarınında tarafımdan ödenmesi ile kaybetmemle sonuçlanan kısa yargı süreci .Suçumda rapora göre şu imiş son sürat giderken klimada açık durumdaymış (gecenin 04.00 civarı nasıl klima açıksa) ve ben birde tüm camları açan otomatik düğmeye basınca camların hepsi açılmış ve rüzgardan arabada tepkime olmuş ve motor patlamış...Ben derdimi kimseye anlatamadım kahrettim kime anlatsam inandıramadım okuyanlar rapora inanamadı,, bir dahada bırakın kiralık arabayı emanet araba bile kullanmadım.alırım 1.500 liraya bir tosbağa işimi görürüm yinede bunlara bulaşmam...son olarak geçmiş olsun kardeşim ver kurtul.

• elin şeyiyle gerdeğe girilmez demiş atalarımız.
    emanet mal sakattır bir ayağı topallayarak gezer, çabuk düşer.
    Allah bunların eline düşürmesin, tuttuklarını öpüyorlar resmen. değil kiralık araba, arkadaşımdan borç araba istemem. bir kere kaskodan kiralık araç verdiler. ilk çukurda arabadan ses gelmeye başladı. ikinci ve üçüncü kazalarımda hakkım olmasına rağmen istemedim araç.

neyse bize de ders olsun. arkadaşa da tekrar geçmiş olsun
  • üzerinde kayıtlı bir mal yoksa 100 bin tl borcunda olsa artık bişey olmuyor yani hapis cezası falan kaldırıldı artık

ama tabi üzerinde hiçbir mal alamassın direk icradan gider yani

sen onlara de ki:bu aracın kaskosu yokmu ordan yaptırın ben birşey vermiyorum de.gıcıklık ederlerse bende sizi mahkemeye verecem de başkasının arabasını kiraya veremezler yasal değil..zaten araç başkasının olduğuna göre kasko olsa bile işlemez.yani o tamir işi paraları illa birilerinden çıkacak

yada yüzde elli ortaklaşa ödeyin en adil çözüm bu.tabii yüzde elliyi öderkende kazık yemeyin adamlar size yüzde elli ödenecek meblağı söylerler kendi ustalarına götürürlerse falan sakın inanmayın..sen kendi bildiğin yere götür.ama adamlar laf dinlemiyorsa direk polise git yoksa bunlar senle çok uğraşırlar tehdit ederler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 14 Temmuz 2012; 2:08:04 >
  • o araba patlakmıs zaten sana kalmış .geçmiş olsun salla verme
  • ben araba kiraladım ardına 46.000lik senet yazılmış arabayı teslim ettim adam benden para istiyor dedim neyin parası paranı peşin verdim
    yakıtını aldığım yerde bıraktım falan fıstık zorla senedimi aldım

senet imzalarken boşlukları doldurmak lazım o arabanın zaten arızalıymış büyük ihtimal segment kapağını yamultmuşsun
    kapak tahminim 400-500 civarındadaır değişimdeki ustada bi 400 alır en fazla

araba çalışıyorsa hiçbir sorun olmaz bğyğk ihitmal şanzıman yağıdır oda
    komple şnasımanda 2bin değişir
  • bende öğrenciydim bilirim, çebinizde arac kiralıcak zarzor para olur yine de hemen araba kiralıyalım, ondan sonra başına böğle bişi geldiğinde kafası kesik horoz gibi nereye gideyim nasıl yapayım kurtulayım, önce boş bir senede imza atarken düşünmek lazımdı, daha önce bir konuda daha okumuştum ; git karakola orda anlat derdini ama sana da diyecekleri senede imza atmışsın mahkemeye verebilir diyecekler, neyse olan olmuş, hem geçmiş, hemde ders olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

şimdi senette hapis yatma olayı da kalktı. arkadaşın dediği gibi üstüne mal varlığı yoksa boşver gitsin. ararsa para bulamadım..vs oyalarsın.

adam bariz dolandırıcılık yapmış. aracın masrafı olduğu biliyordu birisine patlatacaktı. tamirci de tanıdığı. baskı balata ne iş ben de anlamadım. motorsa motor yapılır.

kaynak varmı kiralayan kişinin üstüne mal varlıgı yoksa ailesinde almaz mı parayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xCixLandx -- 22 Temmuz 2012; 7:51:38 >
  • senete gerçek imzanı değil de başka imza atsaydın.
  • gerçek imza yada başka imza diye bi husus yoktur kendi eliyle senedi karaladığı anda o imza gerçek olur şeklinin bi önemi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnilUnal

gerçek imza yada başka imza diye bi husus yoktur kendi eliyle senedi karaladığı anda o imza gerçek olur şeklinin bi önemi yok

seneti imzalarken kameraya mı çekiyorlar. ben imzalamadım , benim yerime imzalamışlar der çıkar içinden.
  • İmzayi kendi eliyle attiysa kameraya gerek yok imzayi inceleyerek onun oldugunu kanitlayabilirler ayrica inkar ettigi icin daha fazla yaptirima tabi kalicaktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simdi haciz edicek malin olmasa bile karsi taraf aciz belgesi alir bu belgeyle cok kolay bi sekilde 5 10 yil sonra haciz eder malini malin yoksa maasini vs. Bu tur olaylari oldugu an avukata danisacaksiniz yoksa hal dusurucu sureler gecer sonra bakakalirsiniz. Dh forumundan ne yardim bekliyosunuz hocam bari hukuk forumlarinda cevap veren avukatlara danissaydiniz ki birebir gorusme diisinda alayi yalan. Icra takibi baslatilirsa hakkinizda 7 gun icinde borca itiraz edin. 7 gunde itiraz etmesseniz hic ugrasmayip 6 bin bulun.

Ayrica imza sizin oldugunuz halde imzaya itiraz ederseniz kotu niyetli olursunuz ki karsi taraf talep ederse yuzde 40 oraninda ceza odersiniz. Imza benim degil diye bi olay yok hakim gerekirse zaten bilirkisi tutar bankadaki imzalara bakar ve ya noterde imzaladigin belgelere bakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farks -- 23 Temmuz 2012; 15:23:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte merdiven altından araç kiralamanın ağır faturası.
    Bu insanlar çok pisliktir yapmayacağı dümen yoktur.Seneti ödeme bir şey olmaz , itiraz et , mahkemeye ver diyenler olabilir bunlarda bir yöntemdir ama atladığın bir şey var bu tür insanlar para için adam öldürür ,öldürtürler.

Sana 6 bin lira masraf mı çıktı , indir indirebildiğin kadar fiyatı sonra da ne yap ne et o parayı bul.Yoksa çok kötü olur senin için.
    Sıkıştırırlar, tehdit ederler, döverler , canına kast ederler.

Benden söylemesi , Allah yardımcın olsun..
  • Genelde mekanik arızalara kiralayan şirkete aittir. imzaladığın sözleşmede bunun geçiyor olması gerek. Ancak sözleşmeden sözleşmeye farkediyor tabi. Ben çok araç kiraladım birinin turbosu yandı birinin baskı balatası sadece çekici ücretini ödedim gerisine karışmadım. Allah yardımcın olsun kardeşim büyük geçmiş olsun. Yine de bir haklarını araştır haklı çıkabileceğin bir konu çıkabilir. Ancak bahsettiğin konuda araç yağsız kalmış anladığım kadarıyla. Kiralayan şirket 4 4lük çalışan bir araç vermek zorunda. Ben uzun yola çıkarken yağına suyuna hidroliklerine baktırmak zorunda bırakmıştım. Fren balataları dahil heryerine bakıldı öyle aldım aracı. Neyse konuyu uzatmayalım. 6 bin tl çok büyük bi rakam. Hyundainin kendi servisinede götürmen hata zaten onlar da yükske rakam çıkartırlar. Sen en iyisi varsa tanıdığın yoksa eşinin dostunun tanıdığı bir yere götür derim aracı emin ol daha düşük bir maliyet çıkacaktır. Neden hyundai servisine götürme dedigimi de soracak olursanız. Kiralama şirketleri genelde original parça kullanmaz serviste yaptırman original parçalarla olacaktır. Başka bir tamircide yan sanayi parçalarla halletsen çok daha iyi olur. Çekici ücreti verirsin ama daha ucuza halolacaktır. hyundai ümraniye servisine götürdüysen ümraniye çakmak oto sanayiisinde tanıdığım temiz bir tamirci var. özelden ulaşırsan yardımcı olabilirim. Tekrar geçmiş olsun.

• senin üzerine bişey olmasa dahi evine abine babana geçimini kim sağlıyorsa ona patlar takip başlatır sessiz kalırsan eğer tabi ama sen az dik durursan hiç bişey olmaz senet var dese bile böyle bir borç yoktur der itiraz edersin ve borcun sebebi araştırılır zaten kaçak iş yapan kişi bun u göze alamaz
  • KARDEŞ ÖNCE GEÇMİŞ OLSUN..... ÇOK BÜYÜK BİR TIRPANA UĞRAMIŞIN MAALESEF; AMK; HYUNDAİ ACCENT KOMPLE MOTORU 3500 TL.... BU MÜPTEZELLER 6000 BİNİ NERDEN ÇIKARDILAR; RESMEN SENİ SÖVÜŞLEMEYE KALKMIŞLAR; ÖDEME DERİM; KARŞI DAVA AÇ VAKİT KAYBETMEDEN.....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.