Şimdi Ara

araba kiralarken boş senete imza attım 6bintl masraf çıkarttılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
14.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncellikle herkese iyi günler diliyorum.Şehir dışından gelen arkadaşlarımı gezdirmek için araç kiralamaya karar verdim.Yakınımızda büyük firmalar olmadığı için küçük bi yerden kiralamak zorunda kaldım.Önüme boş seneti koydu.Abartısız yarım saat tartıştım imzalamam ben bunu diye.Adam o kadar güvendirdi ki senin sağlığına bir şey olmadığı sürece hiç korkun olmasın felan dedi.Ben de safllığımdan imzaladım.toplamda 100 km yol yapmadan araba otobanda elimde kaldı.5.viteste giderken araba gazı yemeyince 4.vitese aldım ve gaz verdim sonra araba teklemeye başladı çektim sağa aradım araç sahibini geldi arabayla yanına da tamirciyi almış.Tamirci baktı arabanın altından yağ akıyo yağ pompası patlamış dedi.Araba sahibi dedi olur böyle şeyler sıkıntı değil senlik bir durum yok.Aldı götürdü bizi arabayı da çektiler sanayiye.Ertesi gün aradı ve 6 bin tl masraf var,yağsız bir şekilde devam ettiğin için yataklar sarmış dedi.Ben de devam etmediğimi söylediğim halde inanmadılar.Hyundai servisine çektirdim arabayı 100 tl de kurtarıcı parası verdim.Orda da motoru açmadan bişey söyleyemeyiz dediler.Mecburen anlaşmalı olduğu ustaya tekrar götürdük arabayı.Ertesi gün usta açtı baktı yataklar sapasağlam hah dedim gördünüzmü demiştim ben sürmedim diye..Sonra da motoru hararet yaptırmışsın yada vitesle boğmuşsun dediler.Piston segmanlar komple motor değişicek dediler ve 4 bin tl ortalama masraf çıkartıılar.Bunun içinde turbo ve baskı balata da var anlayamadığım şekilde.Sonradan öğrendim ki bu araç kiralama firması değilmiş el altından yapıyolar bir nevi.Ben şimdi dava etsem kazancım olurmu? Üstüme kayıtlı mal olmadığı için icraya verse süreç nasıl gelişir ? yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Allah yardımcın olsun adam arabasını sıfırladı yapacağın çok birşey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek varis

Allah yardımcın olsun adam arabasını sıfırladı yapacağın çok birşey yok

saolasın kardeşim.Yapılıcak bir şey dahi varsa bu adamlara para yedirmeme derdindeyim sadece.
  • Öncelikle geçmiş olsun.

Bazen insanın basireti bağlanıyor. Galiba o ana denk geldi ve imza attın boş senete.

Bence bir Avukatla görüşmelisin.

Az para değil 6 bin Tl diyorsun.
  • aynen dediğin gibi oldu çok pişmanım tabi kimsenin başına gelmesin bu olay.Avukat da ayrıca para istiyicek öğrenci adamım nasıl yapıcam bilmiyorum gerçekten.
  • Sakın kurumsal yerler hariç araba kiralamayın...
    Bende kızla gezmek için kiraladım arabadan vites atarken gıcırtı sesleri geliyordu götürdüm geri verdim aracı
  • çok haklısın ama yaptık bir hata yandı dilimiz.Şimdi ne yapabilirim bu süreçte yardımcı olabilicek birisi yok mu acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Allah yardımcın
  • saol arkadaşım.
  • BU RENTACARCILARIN HEPSİ DOLANDIRICI BOZUK ARABAYI VERİR SONRA KİRALAYANDA BOZULUNCA YAPTIRMAYA CALISIR ÜSTÜNE Bİ MALVARLIGI YOKSA YAPTIRMA BOSVER.....
  • Yapacak pek bir şey yok. Kiralık araç her zaman kumardır. Araba her an elinde patlayabilir. Araç sendeyken olduğu için hasarda ödemeside sana ait malesef ki..
  • şimdi senette hapis yatma olayı da kalktı. arkadaşın dediği gibi üstüne mal varlığı yoksa boşver gitsin. ararsa para bulamadım..vs oyalarsın.

adam bariz dolandırıcılık yapmış. aracın masrafı olduğu biliyordu birisine patlatacaktı. tamirci de tanıdığı. baskı balata ne iş ben de anlamadım. motorsa motor yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

şimdi senette hapis yatma olayı da kalktı. arkadaşın dediği gibi üstüne mal varlığı yoksa boşver gitsin. ararsa para bulamadım..vs oyalarsın.

adam bariz dolandırıcılık yapmış. aracın masrafı olduğu biliyordu birisine patlatacaktı. tamirci de tanıdığı. baskı balata ne iş ben de anlamadım. motorsa motor yapılır.

Evine haciz gelir hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu olayda dolandırıcılık kokusu var. Ama boş senede imza atmışsın sen de, ne diyeyim bilmiyorum. En iyisi git bir avukata danış.
  • sakın kimseye para kaptırmayın, acilen bir avukatla görüş durumu anlat işi hukuki yollardan sürdür
  • Bu rent a carcıların hepsi...........banım yeni açıldı 7 gündür yoktum ortalıklarda ) Ablamın başına da böyle bi olay gelmişti.. Mecburen 1300 lira bayılmıştık...

Açık senede imza atmak nasıl bi mantık? o da ilginç
  • perşembe günü ankaraya gidiyorum. ankarada araba kiralayacağım. avise baktım 500 TL diyor 4 gün için. araç fiesta dizel. sırf bu forumda senet muhabbeti yüzünden avisten kiralayacağım. herhalde bir problem çıkmaz.
  • Boyle bır durumda bir avukat ile görüşmen gerekiyor. Forumdan ne yardımı alacaksın? Ayrıca fazla tasalanma bırsey cıkmaz o ısten!! Tabii bir bilene başvurduğun sürece...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

şimdi senette hapis yatma olayı da kalktı. arkadaşın dediği gibi üstüne mal varlığı yoksa boşver gitsin. ararsa para bulamadım..vs oyalarsın.

Evine haciz gelir hocam.

gecen ptesiden beri gecen yenı yasayla artık eve haciz gelme olayı bitti istersen dunyayı dolandır..sadece gelirler 2-3 tane tv varsa 1 tanesını alırlar ..2-3 tane buzdolabı varsa 1 tanesını alırlar yani normal 1 evden bişey alamazlar :) ama uzun vadede hapise gireiblirsn ödemezsen tabi..bence savcılıga basvur olayı anlat..

• Geçmiş olsun. Gerçekten zr durum. 6 binde çok yalnız. Anladığım kadarıyla araç accent. Aracı adamdan satın alıp yaptırsan sonrasında satsan daha az zarar edersin. Söylediğiniz durum için bu miktar fazla gerçekten.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.