Şimdi Ara

Araba Pert'e Çıkabilir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Araştırın ama sizi kaskonuz varsa ondan aşağa vermezler çok en fazla 1-2bin tl zararınız olur ama en azından içiniz rahat bir arac binerisiniz.Birde durumnuz müsaitse hiç düşünmeyin bence model yükseltirsiniz ya da sıfır bir araba bakarsınız.Üstüne 8. -10 bin koyup twemiz bir üst kasya geçersiniz. @pcexpertt
  • Arkadaki hasara göre perte çıkmaz büyük olarak bence ama öndende mi darbe aldı araç anlamadım.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Araştırın ama sizi kaskonuz varsa ondan aşağa vermezler çok en fazla 1-2bin tl zararınız olur ama en azından içiniz rahat bir arac binerisiniz.Birde durumnuz müsaitse hiç düşünmeyin bence model yükseltirsiniz ya da sıfır bir araba bakarsınız.Üstüne 8. -10 bin koyup twemiz bir üst kasya geçersiniz. @pcexpertt

Hocam bizim aracın kaskosu yok. zaten aracı değiştirmek istiyordum geçenlerde satacaktım hatta fakat araya bayram falan girince kalmıştı. Şimdi aracın piyasası 25.000 dersek Ben elime toplam nekadar para geçer sizce ? bu arada araçtaki hasar 11.000 tl'ymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

Arkadaki hasara göre perte çıkmaz büyük olarak bence ama öndende mi darbe aldı araç anlamadım.?

Zincirleme oldu hocam. Arkadan benim araca çarptılar benim araçta o etkiyle öndekine
  • ilk konuyada mesaj atmıştım hasar büyük değil yaptırıp rahatça kullanılır diye.Bence perte çıkmaz o araç 11tllik hasar nasıl oluşmuş bilmiyorum 2 tampon ve bagajı değiştirse hepsinin parça değeri 2bin lira olsa 2bin lirada işçilik alsa yine 8bin yapıyor 500lirada stoplar desek 8.5 çok uçmuş servis ki ben bile şişirerek yazdım fiyatları.Araç perte çıkarsa sizin yararınıza olur ben 20bine aldıgım aracımı devir işlemi sırasında kasko değerinin 23.750 oldugunu farketmiştim bildiğim kadarıyla araç perte çıktıgında bu kasko değerini alıyosunuz firmadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: sound_of_silence!

ilk konuyada mesaj atmıştım hasar büyük değil yaptırıp rahatça kullanılır diye.Bence perte çıkmaz o araç 11tllik hasar nasıl oluşmuş bilmiyorum 2 tampon ve bagajı değiştirse hepsinin parça değeri 2bin lira olsa 2bin lirada işçilik alsa yine 8bin yapıyor 500lirada stoplar desek 8.5 çok uçmuş servis ki ben bile şişirerek yazdım fiyatları.Araç perte çıkarsa sizin yararınıza olur ben 20bine aldıgım aracımı devir işlemi sırasında kasko değerinin 23.750 oldugunu farketmiştim bildiğim kadarıyla araç perte çıktıgında bu kasko değerini alıyosunuz firmadan

Hocam konuştuğum kişi aracın piyasa değerine göre bir fiyat belirleyeceklerini söylediler. eğerki elime 22-23.000 gibi bir fiyat geçecekse pert'e çıkması benim açımdan daha iyi olur. bana 8 bin tl parçalar 3 bin tl'de işçilik olduğunu söylediler.Aracımda kasko yok. karşıdakinde de kasko yok. Hasarı karşı tarafın sigortası ödüyor. Bu paranın belirli bir kısmını sigorta karşılıyormuş. geri kalan parayıda arabayı satarak alıyormuşuz eksper'le konuştuğumda bana böyle söyledi. kaza yapalı 2 haftayı geçti fakat ne pert'e çıktı nede yapılmaya başlandı.

• pcexpertt kullanıcısına yanıt
    Belli olmaz ama sigortayla konuşun.Benim kuzenimin eski kasa korsasına çarpmışlardı.O sigortayla anlaşıp yaptırma parasını almıştı 6.bin tl kendi aracınıda bir kazalı oto satıcısına 6bin tlye satmıştı aracının normal değeri için ise 12.000tl demişti.Onu bir konuşun sigorta ile beli olmaz.Ama pert olursa daha iyi parayı alırsınız konuşun ne kadar alırım diye.Kasko değerinden bahsetmişler genelde araı kasko yaparken yüksek yazar şirketler ona göre ücret alırlar sizden.Sizin araca daha önce kasko yapılmışsa o fiyatlarla kıyaslayın.Birde çarpan aracın kasko şirketini öğrenin arayın konuşun onlar anlaşma taraftarı olurlar.Size pert olmasın alın yaptırma parasından 500tl az verelim aracıda siz satın derler.Kabul etmezseniz servis tanıdıksa konuşun pert olsun deyin kaskonun servisiyse onlar pert olması pek işlerine gelmez hem yaptırma parası alıcaklar hemde kasko ile işleri olduğu için onların dediğini yapın.Kısaca özet pertte çıksın isteyin aracının değeri neyse ondan en fazla 1.000tl az verirler daha fazlada verebilirler. @pcexpertt

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Belli olmaz ama sigortayla konuşun.Benim kuzenimin eski kasa korsasına çarpmışlardı.O sigortayla anlaşıp yaptırma parasını almıştı 6.bin tl kendi aracınıda bir kazalı oto satıcısına 6bin tlye satmıştı aracının normal değeri için ise 12.000tl demişti.Onu bir konuşun sigorta ile beli olmaz.Ama pert olursa daha iyi parayı alırsınız konuşun ne kadar alırım diye.Kasko değerinden bahsetmişler genelde araı kasko yaparken yüksek yazar şirketler ona göre ücret alırlar sizden.Sizin araca daha önce kasko yapılmışsa o fiyatlarla kıyaslayın.Birde çarpan aracın kasko şirketini öğrenin arayın konuşun onlar anlaşma taraftarı olurlar.Size pert olmasın alın yaptırma parasından 500tl az verelim aracıda siz satın derler.Kabul etmezseniz servis tanıdıksa konuşun pert olsun deyin kaskonun servisiyse onlar pert olması pek işlerine gelmez hem yaptırma parası alıcaklar hemde kasko ile işleri olduğu için onların dediğini yapın.Kısaca özet pertte çıksın isteyin aracının değeri neyse ondan en fazla 1.000tl az verirler daha fazlada verebilirler. @pcexpertt

Çok sağolun hocam umarım gereken parayı alabilirim yarın arayacaklarını söylediler. konuşacağım pert olması (Paramı alacaksam) benimde işime gelir arabayı değiştirmeyi düşünüyordum zaten.umarım sorun çıkmadan halledebilirim.İlginiz için Çok teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: pcexpertt

Geçenlerde toyota corolla Terra 2006 model araçla kaza yapmıştık.
    Şuan araç serviste Pert'e çıkma durumu var dediler. Hasarı karşı taraf ödüyor normalde pert'e çıkarsa durum nasıl olur.

Bugün servise aradım. Sınırda pert'e çıkabilir size haber vereceğiz dediler.

Araba Pert'e Çıkabilir.

Araba Pert'e Çıkabilir.

Aracınızın pert olma ihtimali aslında sigorta şirketinin politikasıyla ilgili bazı şirketler hasar aracın rayiç değerinin %30'unu geçince iyi de bir sovtaj aldılarsa pert edebiliyorlar.

Öte yandan aracı götürdüğünüz servisin onarım şekli ve fiyatları da hasar bedelinde belirleyici olduğundan aracın pert olmasına sebep olabilir.

Benim gördüğüm bagaj kapagı, arka tampon, tampon demiri ve büyük ihtimal arka panel değişecek ama havuz sacı ve arka çamurluğun kesilmesine kolay kolay izin vermeyin şase aparatına girince onlar yerine gelecektir. üstelik özellikle arka çamurluk kesilirse aracınız çok değer kaybeder. Fotoğraftan anlamak mümkün değil ama çamurluk iç sacı da sanırım düzeltilebilir, stop sacının ise kesilmesi ve yenisinin kaynatılması ihtimal dahilinde bu çok da mühim değil.

Kısacası siz istemezseniz bu araç kolay kolay pert olmaz.

Üstelik onarımdan sonra araçtaki Değer Kaybı için karşı tarafın Traffik Sigortasından talepte bulunabilirsiniz.

• Oto Sigorta Eksperi kullanıcısına yanıt
    Hocam peki perte çıkmasını istemek mantıklımı sizce ? çünkü alsamda aracı satmayı düşünüyorum.
    Perte çıkması daha mantıklı olmaz mı bana ne kadar para öderler.
    Şuan hasar bedeli 11.000 tl 8 bin'i parça 3 bin i işçilik. Bayramdan sonra bilgi vereceklerini söylediler
  • quote:

Hocam peki perte çıkmasını istemek mantıklımı sizce ? çünkü alsamda aracı satmayı düşünüyorum.
    Şuan hasar bedeli 11.000 tl 8 bin'i parça 3 bin i işçilik. Bayramdan sonra bilgi vereceklerini söylediler

Şirket size iyi bir fiyat verirse pert mantıklı olabilir.

Aracınızın rayiç değerine göre, onarımdan sonraki satış fiyatı onarımın şekline göre değişmekle birlikte 2000-3000 tl düşebilir. Bu hususu da göz önünde tutup öyle değerlendirme yapmanız lazım.

Öncede belirttiğim gibi aracınız onarılırsa karşı taraf %100 kusurlu olduğundan Değer kaybını da Karşı taraf Trafik Sigortasından talep edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oto Sigorta Eksperi

quote:

Aracınızın rayiç değerine göre, onarımdan sonraki satış fiyatı onarımın şekline göre değişmekle birlikte 2000-3000 tl düşebilir. Bu hususu da göz önünde tutup öyle değerlendirme yapmanız lazım.

Öncede belirttiğim gibi aracınız onarılırsa karşı taraf %100 kusurlu olduğundan Değer kaybını da Karşı taraf Trafik Sigortasından talep edebilirsiniz.

pert halinde maksimum ödenecek tutar aracınızın hasarsız rayiç bedeli olabilir.. Anladığım kadarıyla siz karşı aracın trafik sigortasından müracaat ettiniz (öyle izlenim edindim)

Trafik sigortaları sorumluluk sigortalarıdır siz ben aracımı onartmıyorum, hasar tutarını bana nakit ödeyin diyebilirsiniz. Bu da bir seçenek sorun olursa Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğüne Şikayetinizi ileteceğinizi ifade etmekten çekinmeyin...

• quote:

quote:

Çok sağolun hocam artık bayramdan sonrasını bekleyeceğiz. Ordanda haber geldikten sonra durumlara bakacağız artık. İlginiz için teşekkür ederim

• pcexpertt kullanıcısına yanıt
    hocam esper size komik bi teklifle gelebilir, aracınızın kaskoda yazan bedelinin çok altında bi parayı teklif edebilir. yani al bu parayı aracı perte çıkaralım yada istiyosan yaptıralım..

sizde şöyle bi ikileme düşebilirsiniz. pert için teklif edilen para çok az ama aracı tamir ettiklerinde satmak istesem de (2. elde büyük hasarlı bi aracın değer kaybı düşünüldüğünde) hemen hemen aynı para elime geçecek. tamir mi edilse pert teklifini mi kabul etsem tercihiyle karşılaşabilirsiniz....

ben bi eksperin bunu teklif etme yetkisi olduğunu düşünmüyorum. telefonunuzda öyle bi özellik var mı bilmiyorum ama eksperle olan görüşmelerinizi lütfen kaydedin.... eksperlerin icra komitesi var ve gerçekten eksperler oraya şikayet dahi edilmek istemez
  • he_man kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dediğinizi yapacağım fakat Araca çok düşük bir teklif verirse zaten yaptırılmasını isterim. fakat böyle yetkisi varmı yokmu araştırmak gerekiyor. Çok sağolun hocam
  • Hocam perte çıkarsa hangi sigorta sirketiyse alim ben bu arabayi gecmis olsun aracin hic bişeyi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanturhan01

Hocam perte çıkarsa hangi sigorta sirketiyse alim ben bu arabayi gecmis olsun aracin hic bişeyi yok

Pert'e çıkarmadılar hocam araç yapılacak fakat yinede satacağım zaten satacaktım takasa gireceğim. Servis sanırım hasarı fazla göstermiş ondan öyle olmuş
  • quote:

quote:

quote:

pert halinde maksimum ödenecek tutar aracınızın hasarsız rayiç bedeli olabilir.. Anladığım kadarıyla siz karşı aracın trafik sigortasından müracaat ettiniz (öyle izlenim edindim)

Trafik sigortaları sorumluluk sigortalarıdır siz ben aracımı onartmıyorum, hasar tutarını bana nakit ödeyin diyebilirsiniz. Bu da bir seçenek sorun olursa Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğüne Şikayetinizi ileteceğinizi ifade etmekten çekinmeyin...

Hocam Birşey soracağım bugün aradılar Şöyle anlatayım
    Sigorta şirketi Servise Aracı 6.000 tl'ye yapacaksanız yapın demiş. Serviste o fiyata yapamayacaklarını söylemiş.
    ve Sigorta şirketi o zaman aracı ismini tam hatırlamıyorum kayseride biryere yaptıracağını orasının 6.bin tl'yi kabul ettiğini söylemiş
    şimdi ben aracımın serviste yapılmasını istiyorum. fakat sigorta şirketi 9.bin tlyi kabul etmediği için başka biryere yaptıracağını söylüyor
    Burda yapmam gereken nedir yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam Birşey soracağım bugün aradılar Şöyle anlatayım
    Sigorta şirketi Servise Aracı 6.000 tl'ye yapacaksanız yapın demiş. Serviste o fiyata yapamayacaklarını söylemiş.
    ve Sigorta şirketi o zaman aracı ismini tam hatırlamıyorum kayseride biryere yaptıracağını orasının 6.bin tl'yi kabul ettiğini söylemiş
    şimdi ben aracımın serviste yapılmasını istiyorum. fakat sigorta şirketi 9.bin tlyi kabul etmediği için başka biryere yaptıracağını söylüyor
    Burda yapmam gereken nedir yardımcı olursanız sevinirim

Bu sigortalar iyice işin suyunu çıkardılar şimdi hocam şunu söyleyim 6000 liraya yapacak olan servis çıkma ve yan sanayi parçalarla aracın onarımını yapacaktır 6 bin liraya orijinal sıfır parçalarla yapması imkansız zaten, sanırım sizin götürdüğünüz yer yetkili servis bu çakalların anlaşmalı olduğu özel servisler var kafalarına göre yaptırıyorlar olanda araç sahiplerine oluyor yazık vallahi yazık bende bıktımıştım bu uygulamadan ama ALLAHtan hatmerden kendi eksperimi atıyorum yeni çıkan kanunla. sigortanın ne dediği ilgilendirmiyor orijinal parçalarla aracın onarımını yapıyorum ALLAH kolaylık versin size.....

• ayarotoservis kullanıcısına yanıt
    İstediğiniz yerde yaptırmak hakkınız değil mi madur durumdasınız bence dava açıcağınızı ve hakkınız olduğunu söyleyin.Kasko sefvise rest çektiyse sizde kaskoya rest çekin bence.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.