Şimdi Ara

Araba Pert'e Çıkabilir. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ayarotoservis

quote:

Orijinalden alıntı: pcexpertt

quote:

Orijinalden alıntı: Oto Sigorta Eksperi

quote:

quote:

Hocam peki perte çıkmasını istemek mantıklımı sizce ? çünkü alsamda aracı satmayı düşünüyorum.
    Perte çıkması daha mantıklı olmaz mı bana ne kadar para öderler.
    Şuan hasar bedeli 11.000 tl 8 bin'i parça 3 bin i işçilik. Bayramdan sonra bilgi vereceklerini söylediler

Şirket size iyi bir fiyat verirse pert mantıklı olabilir.

Aracınızın rayiç değerine göre, onarımdan sonraki satış fiyatı onarımın şekline göre değişmekle birlikte 2000-3000 tl düşebilir. Bu hususu da göz önünde tutup öyle değerlendirme yapmanız lazım.

Öncede belirttiğim gibi aracınız onarılırsa karşı taraf %100 kusurlu olduğundan Değer kaybını da Karşı taraf Trafik Sigortasından talep edebilirsiniz.

pert halinde maksimum ödenecek tutar aracınızın hasarsız rayiç bedeli olabilir.. Anladığım kadarıyla siz karşı aracın trafik sigortasından müracaat ettiniz (öyle izlenim edindim)

Trafik sigortaları sorumluluk sigortalarıdır siz ben aracımı onartmıyorum, hasar tutarını bana nakit ödeyin diyebilirsiniz. Bu da bir seçenek sorun olursa Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğüne Şikayetinizi ileteceğinizi ifade etmekten çekinmeyin...

Hocam Birşey soracağım bugün aradılar Şöyle anlatayım
    Sigorta şirketi Servise Aracı 6.000 tl'ye yapacaksanız yapın demiş. Serviste o fiyata yapamayacaklarını söylemiş.
    ve Sigorta şirketi o zaman aracı ismini tam hatırlamıyorum kayseride biryere yaptıracağını orasının 6.bin tl'yi kabul ettiğini söylemiş
    şimdi ben aracımın serviste yapılmasını istiyorum. fakat sigorta şirketi 9.bin tlyi kabul etmediği için başka biryere yaptıracağını söylüyor
    Burda yapmam gereken nedir yardımcı olursanız sevinirim

Bu sigortalar iyice işin suyunu çıkardılar şimdi hocam şunu söyleyim 6000 liraya yapacak olan servis çıkma ve yan sanayi parçalarla aracın onarımını yapacaktır 6 bin liraya orijinal sıfır parçalarla yapması imkansız zaten, sanırım sizin götürdüğünüz yer yetkili servis bu çakalların anlaşmalı olduğu özel servisler var kafalarına göre yaptırıyorlar olanda araç sahiplerine oluyor yazık vallahi yazık bende bıktımıştım bu uygulamadan ama ALLAHtan hatmerden kendi eksperimi atıyorum yeni çıkan kanunla. sigortanın ne dediği ilgilendirmiyor orijinal parçalarla aracın onarımını yapıyorum ALLAH kolaylık versin size.....

Hocam ben aracımı servisten başka biryerde yaptırmak istemiyorum. şimdi eksper atarsam serviste yapılmasını sağlayabilirmiyim? 1 Ayı geçti araba ne yapılmaya başladı nede başka birşey oldu üstüne birde bu olunca artık sıktılar. yani İtiraz etme gibi bir hakkım varmı? çünkü ben serviste yaptırmak istiyorum aracımı satacağım binecek olan kişi en azndan rahat binsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

İstediğiniz yerde yaptırmak hakkınız değil mi madur durumdasınız bence dava açıcağınızı ve hakkınız olduğunu söyleyin.Kasko sefvise rest çektiyse sizde kaskoya rest çekin bence.

Bilmiyorum böyle bir hakkım var mı. ama bana saçma geldi çünkü ben aracımı servisinde yaptırmak istiyorken neden başka bilmediğim biryere yönlendiriyorlar anlamış değilim. Bugün tanıdığım bir eksper ile konuştum sigorta nereye istiyorsa yaptırabilir dedi. öyle bir hakkı varmış. ama nekadar doğru onuda bilmiyorum. Araç 1 ay oldu daha servisten çıkmadı. Ben kırşehirde ikamet ediyorum araç kayseride başındada duramıyorum. kafayı yemek üzereyim
  • sigorta istediği yere yaptırır kasko senin istediğin yere yaptırmak zorundadır.

ayrıca suç karşı taraftaysa ona dava açabilirsin sigorta 6000 veriyor 3000 lik dava açarsın 9000e yetkili serviste yaptırırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babasamsunlu -- 27 Ekim 2013; 0:10:20 >
  • babasamsunlu kullanıcısına yanıt
    öyle bişi yok kafadan kanun koymayalım sigortacı sigortalının hasarını ödemekle mükelleftir ben bu kadar para aldım sigortandan üstünü sen ver diyemezsin eksper ile sigorta anlaşması işte eksper ucuz bir yer buluyor git oraya yaptır diyor kanunda böyle birsey yok ben olsam ses kaydı alır hazineye şikayet ederim eksperi hoplatırlar öyle bir yetkisi yok çünkü bence arayıp zarflamalı kaydı alıp hazineye şikayet etmeli bak eksper nasıl dönüyor peşinde...
  • ayarotoservis kullanıcısına yanıt
    arkadaşım kendi aracımdan biliyorum kafadan salladığım yok karşı tarafın sigortası yaptıracaksa senin aracı yan sanayi parçalarla istediği yerde yaptırır.eğer kaskon varsa orjinal parçalarla yetkili serviste yaptırabilirsin
  • babasamsunlu kullanıcısına yanıt
    BU her iki sigorta içinde geçerli trafik kasko aynıdır yalnızca trafik sigortası 25 bin lira öder kasko ise aracın tamamını karşılar yan sanayi konusuna gelecek olursak hazine muştesarlıgının yan sanayi değil eşdeğer muadil parça takılır kanunu vardır ama sigortalar nerde çin malı taivan malı var tederik ile gönderiyorlar bizim insanlarımızda bunu yiyorlar muadil demek logosuz demektir mesela opel vectranın farını valeo üretir bunu yetkili servise verirken valeo yazısının yanına gm logosu vurulur bunu yetkili servis gm kutusunda satar ayrıca ve pahalıdır ama muaidil logosuz parça olunca sadece gm arması olmaz sadece valeo ve yazısı olur ve ucuz olur olay bundan ibaret ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: babasamsunlu

sigorta istediği yere yaptırır kasko senin istediğin yere yaptırmak zorundadır.

ayrıca suç karşı taraftaysa ona dava açabilirsin sigorta 6000 veriyor 3000 lik dava açarsın 9000e yetkili serviste yaptırırsın

Hocam sigorta istediği yere yaptırması saçma değilmi. Kanunu bilmiyorum öğrenme amaçlı soruyorum
    Aracıma orjinal parça taktırmak istiyorum.
  • quote:

quote:

Hocam sigorta istediği yere yaptırması saçma değilmi. Kanunu bilmiyorum öğrenme amaçlı soruyorum

istediği yer derken çokta dandik yerler değil anlaşmalı oldukları yerler fakat dediğim gibi yan sanayi kullanırlar.orjinal istersen farkı kendin verirsin,hata karşı tarafta olduğuna göre karşı araç sahibiyle konus farkı talep et kabul etmezse dava açabilirsin

• quote:

quote:

quote:

istediği yer derken çokta dandik yerler değil anlaşmalı oldukları yerler fakat dediğim gibi yan sanayi kullanırlar.orjinal istersen farkı kendin verirsin,hata karşı tarafta olduğuna göre karşı araç sahibiyle konus farkı talep et kabul etmezse dava açabilirsin

Servisle konuştum bagaj ve Arka tamponun yan sanayisinin olmadığını söyledi. Yani sanırım oraya yaptırmaktan başka çare kalmadı. Diğer tarafı kabul etmiyorlar. Bende yaptırıp takasa girmeyi veya satmayı düşünüyorum hocam

• pcexpertt kullanıcısına yanıt
    Öncelikle müracaatınızın kaskodan mı yoksa karşı aracın trafik sigortasından mı olduğunu ve aracınızın kaskosunun olup olmadığını belirtirseniz çok daha net ve kesin cevap verebilirim, zira iki duruma göre prosedürler çok farklı.
  • quote:

Öncelikle müracaatınızın kaskodan mı yoksa karşı aracın trafik sigortasından mı olduğunu ve aracınızın kaskosunun olup olmadığını belirtirseniz çok daha net ve kesin cevap verebilirim, zira iki duruma göre prosedürler çok farklı.

selam
    size bir sorum olacak. amcamın sıfır bmw 5 aracına sol arka taraftan kamyon çarptı, sanırım 2-3 parça değiştirildi. araç ikinci elde değer kaybedeceği için karşı tarafın sigorta şirketine başvurulması halinde para alınabilir mi? (kusur tamamen kamyonda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsch -- 28 Ekim 2013; 12:19:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsch

quote:

selam
    size bir sorum olacak. amcamın sıfır bmw 5 aracına sol arka taraftan kamyon çarptı, sanırım 2-3 parça değiştirildi. araç ikinci elde değer kaybedeceği için karşı tarafın sigorta şirketine başvurulması halinde para alınabilir mi? (kusur tamamen kamyonda)

Öncelikle amcanıza çok geçmiş olsun.

Trafik sigortası genel şartlar, KTK 85.md ve ilgili yargıtay kararları uyarınca Değer Kaybı talep etme hakkınız vardır. Tabi karşı tarafın %100 kusurlu olduğu varsayımı ile yazıyorum.

Marka model detayı, hasar tarihindeki kilometre, araçta değişen parçalar, düzeltilen parçalar, boyanan, kaynak yapılan parçalar dökümünü bana MAİL YOLUYLA gönderirseniz yaklaşık olarak değer kaybı tutarını hesaplayıp size gönderirim.

Değer Kaybı için talepte bulunmak isterseniz daha sonra bir DEĞER KAYBI RAPORU tanzim ederiz.

umarım yardımcı olabilmişimdir...

• Oto Sigorta Eksperi kullanıcısına yanıt
    Hocam Karşı tarafta kasko yok hasarı karşı tarafın sigortası ödüyor.
  • Karşı tarafın kaskosu mühim değil. Eğer sizin kaskonuz var ise trafik dosyasını kapattırıp kaskonuzdan dosya açtırın, kusur karşı tarafta olduğundan hasarsızlığınız bozulmaz. Sizin aracınızın kaskosu var ise bu işlemi hemen yapın.

Şayet sizin kaskonuz yok ve karşı aracın trafik sigortasından onarım yaptırıyorsanız. Unutmayın hiç kimse sizin onayınız olmadan aracınıza başka bir servise çektiremez.

Öte yandan Trafik Sigortası genel şartları uyarınca parçanın önce onarımı, onarım mümkün değilse Eşdeğer parça, eşdeğer parça yok ise orijinal parça ile değişimi sözkonusudur. Alternatif onarım gerekçesiyle aracın bir servise çekilmesi yönünde baskı yapılması iyi bir uygulama olmadığı gibi yasal dayanağı da yoktur.

Burada Sigorta şirketinin yanlış bir uygulaması ve ısrarı var. Hazine müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü'ne hemen şikayetinizi iletin, öncesinde Sigorta Şirketinin Hasar Müdürlüğüne ulaşarak (tercihan Mail yoluyla) Şikayet edeceğinizi belirtin.

Trafik Sigortasından müracaat ettiğinizde genel şartlar gereği Eşdeğer parça kullanılmasına itiraz edemezsiniz ama aracınızı istediğiniz servise yaptırabilirsiniz. Hatta HATMER sisteminden kendi eksperinizi atama hakkınız da vardır.

• quote:

Karşı tarafın kaskosu mühim değil. Eğer sizin kaskonuz var ise trafik dosyasını kapattırıp kaskonuzdan dosya açtırın, kusur karşı tarafta olduğundan hasarsızlığınız bozulmaz. Sizin aracınızın kaskosu var ise bu işlemi hemen yapın.

Şayet sizin kaskonuz yok ve karşı aracın trafik sigortasından onarım yaptırıyorsanız. Unutmayın hiç kimse sizin onayınız olmadan aracınıza başka bir servise çektiremez.

Öte yandan Trafik Sigortası genel şartları uyarınca parçanın önce onarımı, onarım mümkün değilse Eşdeğer parça, eşdeğer parça yok ise orijinal parça ile değişimi sözkonusudur. Alternatif onarım gerekçesiyle aracın bir servise çekilmesi yönünde baskı yapılması iyi bir uygulama olmadığı gibi yasal dayanağı da yoktur.

Burada Sigorta şirketinin yanlış bir uygulaması ve ısrarı var. Hazine müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü'ne hemen şikayetinizi iletin, öncesinde Sigorta Şirketinin Hasar Müdürlüğüne ulaşarak (tercihan Mail yoluyla) Şikayet edeceğinizi belirtin.

Trafik Sigortasından müracaat ettiğinizde genel şartlar gereği Eşdeğer parça kullanılmasına itiraz edemezsiniz ama aracınızı istediğiniz servise yaptırabilirsiniz. Hatta HATMER sisteminden kendi eksperinizi atama hakkınız da vardır.

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Aracımda kasko yok diğer dediklerinizi yapacağım teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.