Şimdi Ara

Araba sürmesini bilenler gelsin (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Babam bana söylemeden çok sık almıyorum zaten arabayı abi . Bu söylediklerinde çok haklısın aynısını babamda söylüyor arabayı kaçırmayım diye hevesim kalmasın diye hemen hemen hafta 3-4 gün sürdürür ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mysterio77

Babam bana söylemeden çok sık almıyorum zaten arabayı abi . Bu söylediklerinde çok haklısın aynısını babamda söylüyor arabayı kaçırmayım diye hevesim kalmasın diye hemen hemen hafta 3-4 gün sürdürür ..

yinede dikkatli ol sürerken...
  • Eyvallah abi çok sağol . . Sana karşı çıktığımı falan düşünme bu verdiğin öğütleri nasihatlarını dikkate alacağım

Hayırlı akşamlar...
  • aynen genc.birii gelir sana vurur .polis amcalar kitler sana .ucunda 2 ay hapis cezasi var unutma ayrica 600 tl para cezasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle . Amcamın oğlu var ( öz abim gibi severim )17 yaşında araba sürerken polisler yakaladı . 1.000 lira para cezası + Arabayı bağladılar ( 350 tl )

yaklaşık 1.500 lira para verdiler ... Ayriyetten Amcamdan yediği dayaklar,fırçalarda çabası .. Korkuttunuz beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mysterio77

Aynen öyle . Amcamın oğlu var ( öz abim gibi severim )17 yaşında araba sürerken polisler yakaladı . 1.000 lira para cezası + Arabayı bağladılar ( 350 tl )

yaklaşık 1.500 lira para verdiler ... Ayriyetten Amcamdan yediği dayaklar,fırçalarda çabası .. Korkuttunuz beni

bende ehliyetsiz araba surdugum zamanlarda bu cezalari ezberlemistim neye kac lira :D
    sen sen ol kesinlikle anayollara cikma mahalle icinde gezerkende dikkaatli ol.
    ehliyetli araba surerken 4 gozun acik olacak .ehliyetsiz surerken 8 gozun. hem karsi tarafin sorumluluklarida sana yuklenecek

• ilk sürdüğümde bile 2. denemeden sonra arabayı güzel bir şekilde kaldırmaya başlamıştım ben
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın .. Bende korkuyorum ama gülü seven dikenine katlanır
  • Alt tarafı sabit gaz verip, debriyajı yarım kaldıracak. Madem yapamıyor ehliyeti nasıl verdiler ona şaşırdım
  • kaldırırken fazla gaza basmıyacak debriyajı biraz daha gaza göre hızlı çekicek tam debriyajla gaz aynı hizadeyken yavaş yavaş kalkacak araba.

Ehliyeti nasıl alıyor diyenler için:Çok mu zor ehliyet almak sınavı geçince sürmeyi bilmese bile geçiyor hocalar..
  • Babamın arabası otomatik vites. İlk defa ehliyet kursunda sürdüm ben düz vites arabayı öğrendik gibi bakalım birazdan direksiyon sınavına gideceğim.
    Kardeşim öncelikle bağırmayın lan kıza ne bağırıyonuz :D düzenli olarak çalıştırın yani günde bir iki saat ama bir iki hafta sürsün. Ayağı alışır. Kendine güvenemiyor olabilir ya da yanında biri varken geriliyor olabilir. Önce düzenli çalışmaya başlayın sonra verirsiniz anahtarı kendisi gider gezer tek başına. Ki kavrama da çok basit bişey sadece ayağına hakim olması lazım. Dediğim gibi kıza bağırmayın , kızmayın , anasını bellesin arabanın bırakın vursun yani kaskosu falan vardır illa bu arabanın. Yarın öbür gün acil bir durum olur hastalanan olur falan kendine güvensin ki o panik anında bile sürsün. Süremiyorsa bile gazlayın iyi sürüyorsun falan deyin ne bileyim. Benim babam da böyledir çok tezcanlı hemen bağırır birine araba sürmeyi öğretirken. Bizde kurallar çok katı olmasına karşın sırf bu gerilimi atlatabilmek için kaçırıyordum arabayı. zaten öğrenemiyor diye sallamayın kızı. bazen kadınların öğrenmesi çok uzun zaman alabiliyor. ama öğrenir yani üzerine düşün.

• Bayanlar erkekler gibi olamiyor bu konularda ...

• Araba kullanmayı öğrenmek öyle şöyle yap şöyle kaldır diyipte öğrenilicek birşey değil sık sık kullanması lazım ablanızın öğrenmek için uzun zamandır boş yerlerde araba kullanıyorum bazen 2 3 araba geçen yerlerde kullanıyorum mesela cuma namazına giderken artık alıştığım için mesela garajdan çıkarken rampa var orada geri kaçırıyorum arabayı bilerek ama nasıl yaptığımı bilmiyorum patinajsız tekrar ilerletebiliyorum arabayı hiç heyecan yapmadan yokuş yukarı kalkarken el freni kullanmadan freni bıraktığım gibi gaza basıp debriyajı kaldırabiliyorum ama eve gelince nasıl yaptım diye düşününce bulamıyom araba kullanırken insan çok fazla iş yapıyor ayakları çalışıyor elleri direksiyonda gözler hem sağa hem sola hem önüne bakıyor hem aşağıya göstergelere bakıyor kulaklar arkadan gelicek korna seslerine odaklanıyor dışarıdan kolay görünsede pek kolay birşey değil
  • kardeşim trafiğe çıkma biri gelip vursa sen suçlusun bunu unutma. ablana gelincede önce dur kalk yapmasını öğrenecek, boş bi alanda çalıştır onu.
  • bence hiç kullanmasın yetenek meselesi bu iş zorlama trafiğe çıkınca ne olacak trafiği kilit edecek
  • Bazi abiler . Hic kullanmasin diyor forumda .. kullanmasin diye birsey yok istiyorsa surecek bu arabayi . Amma oyle amma boyle

• bende acemiyim arabamızda yok
    iş yeri arabasını otobanda yada köy yollarında kullanıyorum

sürekli farklı araba oldugu icin kavramı noktası da degişiyor.
    taktigim ise debriyajı birden bırakmak

biraz pati cekiyor araba ama güvenle yolumuza gidiyoruz.

tam olarak ögrenmeyen birey trafige tabii ki cıkmamalı

yokuşlar acemi icin cok cok riskli
  • kATILIYORUM
  • Debriyajı bırakırken devrin düştüğü yer kavrama noktasıdır.Motorun devriyle gaz vermedende kaldırabilir madem yapamıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.