Şimdi Ara

Araba teybini evde dinlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir adet araba teybi var. İş yerinde radyosunu kullanmak istiyorum.
    Mümkün müdür araba teybini şehir elektriğine bağlamak.
    Hoparlör falan da almak gerekecek heralde.
    Olur mu? Olursa da nasıl olur?

• 12 volt çevirici adaptor lazım öncelikle
  • Bir zamanlar modaydı doğal olarak bende de vardı.
    İlk çıkma kafalı teybimi doğubanktan almıştım.
    Eve gelen arkadaşlar "Vay anasını ne biçim alet"diye gözleri fal taşı gibi açılırdı.

12 volt 20wattlık bir adaptör (amfi bağlamayacak isen) seni rahat rahat idare eder.
    25-40 lira arası değişiyor fiyatları
    2 tanede 90 lık pioneer hoparlör al (mediamarkt'de 89 lira ve gayet güzel)
    hoparlörlerede güzel bi pandizot yaptır.
    Süper olur.

Yine özledim be bak banada yaptıracan sonunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::KR@L::: -- 7 Aralık 2009; 16:19:33 >
  • Oo kolay ve düşük maliyetliymiş.
    -pandizot nedir?
    -radyo anteni nasıl olacak?
  • Pandizot ; Kabinlerin (hoparlörlerin) Montaj yapıldığı mdf'den tabaka.

Ama ses sisteminiz varsa sadece iki kabinini bağlasanız teybe yeterli olur :)

Anten ise aksesuarcılarda bulunan 3 4tl'lık antenlerden alıp teyp arkasında Anten yazan yere ucunu sokmak yeterli olacaktır :)

Adaptör olarak kalbosuz modemlerin adaptörlerini alıp ucunu kesip teyp'in çıkışlarına + _ şeklinde bağlarsanız İşlem bitecektir :)

Bende şuan mevcut bu sistem :)
  • Merhaba
    Konu eski ama deneyimlerimi paylaşmak istedim, belki birilerinin işine yarayabilir. Eski arabamdan kalan oto radyo teybimi evde nasıl kullanırımdan yola çıktım. Forumları biraz araştırdıktan sonra aşağıda anlattığım şekilde sistemi kurdum.
    Herşey smart tv almakla başladı. Ardından 3D Bluray aldım, haliyle bir de ses sistemi gerekti. Biraz araştırma ile Logitech Z906 en iyi alternatif olarak belirdi. Fiyatı biraz yüksek, ses kalitesi de orta sınıf ancak 6 ayrı cihaz bağlanabilmesi seçim tercihim oldu. Herşey güzel ancak radyo eksik kaldı. Biraz 2. El deck tunerlere baktım, çoğunda RDS ve uzaktan kumanda yok. Yenileri de 1.000 TL civarı. Evde atıl duran Sony CDX-GT650UI uzaktan kumandalı radyoyu kullanayım dedim. Sonuç beklediğimden de başarılı oldu. Radyo uzaktan kumandalı, çekim gücü deck tunerlerden daha iyi, CD, USB mp3 vs herşeyi oynatıyor, ipod, iphone nu tanıyor oynatıyor. Böyle bir radyonun fiyatı yaklaşık 400 TL.

Sistem şöyle; eski modemimden kalan 12 volt adaptörün( yaklaşık 1Amp. ) + ucunu radyonun kırmızı ve sarı kablolarına, eksi ucuda radyonun siyah ucuna bağladım. Radyonun front amfi çıkışlarını da ( sadece stereo) ses sistemi girişine bağladım. Anten olarakta yine oto radyosu için çubuk anten kullandım ( 15 TL). İzmir de pek çok istasyonu çok net parazitsiz dinleyebiliyorum.

Böyle bir çözümün artıları; diğer çözümlere göre oldukça ucuz, radyonun yanısıra her türlü ses formatını da oynatır.
    Eksileri; radyonun adaptörü radyo kapalı olsa bile çalışıyor ve belli bir miktar elektrik tüketiyor ( bu konuyu çok araştırmadım, belki bir çözümü de olabilir). Bir de radyo ev için dizayn edilmediğinden, evde estetik bir şekilde yerleştirmek sorun olabilir.
    Herkese kolay gelsin.
     Araba teybini evde dinlemek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oto teyp evde kullanmak
    11 yıl önce açıldı
    Araca ev bassı bağlamak
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.