Şimdi Ara

Araba ve bakım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, beyaz bir araba almayı düşünüyorum.

1) Boya koruma gerekli midir? Yaptırmak şart mı?
    2) Bakım ve yıkama konusunda hiçbir şey bilmiyorum. Sanırım fırça vurmamak gerekiyormuş arabaya. İstanbul'da en iyi oto yıkamacısı neresidir?
    3) Oto yıkamacıya girdiğimde ne demem gerekiyor? Fırçasız yıkama desem yeter mi yoksa detayları var mı?
    4) Bir de arabaya ne kadar sürede bir cila atmak gerekir? Cila ne işe yarıyor?

• Şimdilerde fırça ile yıkama pek kalmadı. Herkes köpüklü makine ile yıkıyor. Bazı benzin istasyonlarında belli bir miktar yakıt aldığınızda arabanızı ücretsiz olarak dev otomatik fırçalarla yıkıyorlar. Bunlardan uzak durun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Şimdilerde fırça ile yıkama pek kalmadı. Herkes köpüklü makine ile yıkıyor. Bazı benzin istasyonlarında belli bir miktar yakıt aldığınızda arabanızı ücretsiz olarak dev otomatik fırçalarla yıkıyorlar. Bunlardan uzak durun.

Bunu bilmiyordum, gerçekten zararlımı bu makinalar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirlil35

quote:

Şimdilerde fırça ile yıkama pek kalmadı. Herkes köpüklü makine ile yıkıyor. Bazı benzin istasyonlarında belli bir miktar yakıt aldığınızda arabanızı ücretsiz olarak dev otomatik fırçalarla yıkıyorlar. Bunlardan uzak durun.

Sert fırçadır onlar. Aynası kırılan, anteni zarar gören insanlar biliyorum. Arabanın kaportasını hiç söylemiyorum bile. Sonra kendiniz kuruluyorsunuz arabanızı. Kurulamazsanız o yıkama da boşa gider.

Bir oto yıkamacıya gidin. Fırçasız yıkatın. Verin adama 5 TL. Pırıl pırıl yapsın. 10 TL verirseniz iç dış yıkama yapar.

• quote:

quote:

Sert fırçadır onlar. Aynası kırılan, anteni zarar gören insanlar biliyorum. Arabanın kaportasını hiç söylemiyorum bile. Sonra kendiniz kuruluyorsunuz arabanızı. Kurulamazsanız o yıkama da boşa gider.

Bir oto yıkamacıya gidin. Fırçasız yıkatın. Verin adama 5 TL. Pırıl pırıl yapsın. 10 TL verirseniz iç dış yıkama yapar.

• quote:

quote:

quote:

Uyarılar için teşekkür ederim bundan sonra dediğiniz gibi

• Peki boya koruma konusunda fikirleriniz nedir? Bir işe yarıyor mu, yoksa para tuzağı mı?
  • Bana kalırsa para tuzağı.. Ancak yaptırıp memnun olanlar tavsiye edenlerde var.

2009 un sonunda Beyaz Focus aldım,Şimdi 1 yaşını geçti araba .. aldığımda boya koruma falan hiç bişey yaptırmadım bunun dışında yıkarkende fırça vurmadım boyası gayet iyi çizik falan yok tertemiz.. Arada bi kılcal çizikler oluşabiliyo tabi onlar içinde cilalar mevcut.
  • Beyaz araba çiziği belli etmez. Arabayı kendiniz yıkayacaksanız da sünger ya da bezle uğraşmayın hiç, yumuşak kıllı kaliteli bir fırça hepsinden iyidir. Aracı ikinci el alacaksanız da yüzeysel çizikler için ince bir pasta ve üstüne iyi bir cilâ yaparsanız güzel olur.

Beyaz arabayı da siyah arabayı da, metaliği de fırça ile yıkıyorum. Yalnız direk kova + fırçayla girmemek lazım. Evim müsait olduğu için basınçlı yıkama makinem var, yakında iyi bir polisaj makinesi de alacağım inşallah. Her neyse, öncelikle aracın üzerindeki tozu basınçlı su ile alıyorum. Eğer bu toz, toprak, kum kalırsa değil fırça; sünger, bez bile çizer. Ondan sonra Sonax'ın oto şampuanını kattığım bir kova ılık suyla aracın her yerine köpüğü sürüyor, beklemeden suyla duruluyorum. Aracın tavanı ve camlarındaki su kalıntılarını el sileceği ile sıyırıyor, kaportayı mikrofiber bezle kuruluyorum. Hiçbir arabada da gram çizik yok.

Dışarda yaptırırsanız da kimyasallarla yıkayan yerler var, oraları tercih edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 27 Kasım 2010; 18:18:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.