Şimdi Ara

Arabada alkol alımı ceza kabahatler kanunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Direkt olayı anlatıyorum : yaklaşık 2 ay önce cin aldık boş bir yere çektik arabayı daha bardaklara doldururken polis arabası yanaştı arabayı aradılar ve sonra cezai işlem uygulanacak falan dediler ben itiraz ettim alkolmetre ile ölçün isterseniz falan dedim resmen takmadılar ve oldu bittiye getirdiler arabadaki 4 kişiye de ayrı ayrı 124er TL ceza yazdılar kabahatler kanunu var ona göre vbvb dediler. En son bir kağıt imzalamanız gerek dediler onu imzaladık. Bilgisi olan var mı ? itiraz edersek kabul olur mu ellerinde hiçbir kanıt yok çünkü ve ben çok sinirlendim bir şey yapmadan ceza yediğim için. Ceza e-devlette de görünmüyor vergi dairelerinde ödeniyormuş sanırım kafayı yedim öğrenciyim lütfen yardımcı olun

• Sarhoşluk
    Madde 35 - (1) Sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan
    kişiye, kolluk görevlileri tarafından elli Türk Lirası idarî para cezası verilir. Kişi, ayrıca sarhoşluğun etkisi
    geçinceye kadar kontrol altında tutulur.

Hocam ben öğrenciyim kapsamlı bilgim yok ancak kabahatler kanunundaki geçen bu hukum için kötü davranış sergilemek şart koşulmuş. Alkollü araba sürmek için verilen cezada da yalnızca araba süren kişiye verilir diye tahmin ediyorum. Size kesilen para cezası idari para cezasıdır yani sicilinize işlemeyecektir. Hakli olduğunuzu düşünüyorsanız sulh ceza mahkemesine itirazda bulunabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtiraz süresi 15 gündü. Sure geçmiş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • polis yazmişsa geri dönüşü yok illa mahkemye vericem dersen hakim sana senin kanitin var mı evladim diyecek devletimin polisine güvenirim yazmişsa doğrudur içmişsindir diyecek sana bide mahkeme giderleri dosya parası acma parası bakma parası ivir ziviri ödemen icin makul bi ücret cikaracak
  • Hocam 2 aydır neredesiniz!! Kabahatler kanununa göre kesilen cezalarda itiraz süresi 7 gündür sulh ceza hakimliğine, keşke daha erken bilgi almayı deneseymişsiniz. Geçmiş olsun artık yapacak birşey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O sıralar final dönemim öncesiydi hemen gidemedim. benim için de tecrübe oldu bir daha daha bilgili davranacağım sayenizde okuyan yazan herkese teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.