Şimdi Ara

Arabada biber gazı bulundurmak yasak mı (gazım alındı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
2
Favori
20.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: one1one

Biber gazı çok sıkıntılı bir konu...Trafikte biriyle takışırsın adam astım hastasıdır sıkarsın biber gazını adam ölür... Al başına belayı...En etkili silah beyefendiliktir

biber gazı hiç kullanmadım pekde gerek olacacağını düşünmüyorum fakat sizin düşüncenize göre biz bi adama yumruk attığımızda beyin travması geçirebilir, önünü kestiğimizde korkudan kalp krizi geçirebilir demekle aynı şey heralde.
  • "El feneri" sokağa her çıkışımda yanıma alırım ve kendimi güvende hissetmeme neden oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

quote:

Orijinalden alıntı: one1one

Biber gazı çok sıkıntılı bir konu...Trafikte biriyle takışırsın adam astım hastasıdır sıkarsın biber gazını adam ölür... Al başına belayı...En etkili silah beyefendiliktir

biber gazı hiç kullanmadım pekde gerek olacacağını düşünmüyorum fakat sizin düşüncenize göre biz bi adama yumruk attığımızda beyin travması geçirebilir, önünü kestiğimizde korkudan kalp krizi geçirebilir demekle aynı şey heralde.

Alıntıları Göster
    biber gazını kendi üstümde kullanmıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: countryXJ

sonuç ne oldu
  • quote:

+1 kiz arkadasim icin almistim, kullandigim seyin gucu goreyim diye kendime kullandim. o odaya 15 dk boyunca giremedim Yanlis bilmiyorsam ABDde de polisler egitimde kendilerini biber gazina maruz birakiyorlar. Baskasina karsi orantisiz guc kullanmamalari icin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wol4onak

quote:

+1 kiz arkadasim icin almistim, kullandigim seyin gucu goreyim diye kendime kullandim. o odaya 15 dk boyunca giremedim Yanlis bilmiyorsam ABDde de polisler egitimde kendilerini biber gazina maruz birakiyorlar. Baskasina karsi orantisiz guc kullanmamalari icin

http://www.zapkolik.com/video/polislerin-biber-gazi-egitimi-264731

• quote:

Orijinalden alıntı: erain

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Ben arabada ki biber gazını genelde dönerin içine ya da dürümün içine sıkarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAUL WALKER -- 23 Mart 2013; 19:48:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

Ben arabada ki biber gazını genelde dönerin içine ya da dürümün içine sıkarım

Alıntıları Göster
    Benim de sopamı (haydar) almışlardı çevirmede, ceza yazmışlardı. Şansınız varmış size yazmamışlar genellikle ceza yazıyorlar.
  • Araçları satmadan önce sag sol ceplerde 1 adet vardı polis gördü pek umursamadi. Suan annemin kullandığı araçta 2 adet var sıkıntı olmadı Hıcbir zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

Araçları satmadan önce sag sol ceplerde 1 adet vardı polis gördü pek umursamadi. Suan annemin kullandığı araçta 2 adet var sıkıntı olmadı Hıcbir zaman
    Bende nato marka olanlardan var hiç sorun yaşamadım ama yasak olmaması lazım. Polis su gibi sıkarken zararsız deniyorsa bulundurmak suç olmamalı.
  • quote:

quote:

Türkiyedeki polislerde eğitimleri sırasında biber gazına maruz kalıyorlar hemde göstericilere karşı kullanılanın çok daha fazlasına... Konuya gelince sivilde biber gazı taşımanın yasak olması hakkında herhangi bir yasal ibare yok bölgesel bir uygulamaysa bişey diyemem

• quote:

Orijinalden alıntı: maverick0

quote:

quote:

Türkiyedeki polislerde eğitimleri sırasında biber gazına maruz kalıyorlar hemde göstericilere karşı kullanılanın çok daha fazlasına... Konuya gelince sivilde biber gazı taşımanın yasak olması hakkında herhangi bir yasal ibare yok bölgesel bir uygulamaysa bişey diyemem

Alıntıları Göster
    Yasak değil.Aracınızdan alıp almaması biraz sizin kurduğunuz muhabbete bağlı.Geçen Ankara çiftlikte arabanın içinde arkadaşlarla birşeyler içiyoruz o kadar arabanın arasında geldi bizim yanımızda durdu biz bir başladık muhabbete adamlarla kanka olduk :) Elimizdeki biralari görmelerine rağmen bırşey demediler.Buradan o memur beylere teşekkür ediyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: erain

quote:

quote:

:)Bunun mantığı nedir bilemedim şimdi.

• bmw arkaya yaslar,vw gibi bir deve yakışmadı dan sonraki hit 3.başlık diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

bmw arkaya yaslar,vw gibi bir deve yakışmadı dan sonraki hit 3.başlık diyorum.
    yasak olsa marketlerde satılmaz. benim aracımdada var hatta birde tpu yuvarlak kayış var (polis copunun daha ince ve esnek olanı). gaz zaten 10 tl, varsın alsın gider bir tane daha alırım.
  • Geçenlerde orta şeritte orta hızda giderken plakasını aldığım bir siyah bmw sağımdan geçmek isteyince sıkıştı. Korna çaldı. Döndüm baktım elinde telefon. Camı açıp bağırdım " hem sağımdan geçmeye çalışıyorsun hemde telefonla görüşüyorsun. Nesin sen" dediğimi hatırlıyorum. Adam delirdi. Peşime düştü. İlerde durdum. Elimi torpidoya attım. Geçenlerde arabaya folyo kestiğim maket bıçağı elime geldi. Aldım cebime koyup araçtan indim. Oda indi bana doğru geldi. Baktım 25 yaşlarında bir genç. Temiz yüzlü. Hatasını yine söyledim. " Görmüyonmu beni" dedi. Elini yakama uzattı. Elim cebimde "görmedim, Elini çek, yaptığın ayıp" dedim. " Artislik yapma dedi" "Artis olan sensin dedim" (Elim cebimde bıçak hazır duruyor). Allahtan geri dönüp gitti. Yoksa bir anlık sinirle katil olabilirdim. Ondan sonra bir daha araçta delici kesici alet bulundurmam. Biber gazı en iyisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barracud@

Geçenlerde orta şeritte orta hızda giderken plakasını aldığım bir siyah bmw sağımdan geçmek isteyince sıkıştı. Korna çaldı. Döndüm baktım elinde telefon. Camı açıp bağırdım " hem sağımdan geçmeye çalışıyorsun hemde telefonla görüşüyorsun. Nesin sen" dediğimi hatırlıyorum. Adam delirdi. Peşime düştü. İlerde durdum. Elimi torpidoya attım. Geçenlerde arabaya folyo kestiğim maket bıçağı elime geldi. Aldım cebime koyup araçtan indim. Oda indi bana doğru geldi. Baktım 25 yaşlarında bir genç. Temiz yüzlü. Hatasını yine söyledim. " Görmüyonmu beni" dedi. Elini yakama uzattı. Elim cebimde "görmedim, Elini çek, yaptığın ayıp" dedim. " Artislik yapma dedi" "Artis olan sensin dedim" (Elim cebimde bıçak hazır duruyor). Allahtan geri dönüp gitti. Yoksa bir anlık sinirle katil olabilirdim. Ondan sonra bir daha araçta delici kesici alet bulundurmam. Biber gazı en iyisi.
    Polis heralde vatandaştan korkmuş,

"29 ekimde bayrağını taşıyan vatandaşa tazyikle su sıkıyoruz, teröristi eller cepte izliyoruz, sinirlenip bize biber gazı sıkmasınlar, biz toplayalım en iyisi"

diye düşünmüşlerdir heralde..

E tabi güç her daim poliste olsun istiyor hükümet..

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptan69

senin gene gazını almışlar, ben silah kaptırdım ,geride alamadım

Ruhsatlı silahı nasıl alıyorlar. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

3 yıl önce Atatürk Havaalanı giriş güvenlik uygulasından geçerken üzerinde "Anti Dog" yazan 30 liraya satın aldığım spreyi emanete aldılar. Yolcuyu gönderdikten sonra spreyi geri aldığımda memur bana "Polislerin kullandığı Nato marka veya benzeri olsa geri verilmez hatta işlem yapılırdı" dedi.
    Ben biber gazına güvenmediğim için daha sonra bu cihazı satın aldım ancak henüz deneme şansım olmadı:

http://www.aliexpress.com/item/618-Flashlight-flashlight-Black-Freeshipping/454874595.html

Adliye güvenliğinden geçerken üst aramasına takıldı bu cihaz. Güvenlik bu nedir diye sordu ben de "el feneri" dedim ve sorunsuz bir şekilde geçti.
    Ceza mahkemesi hakimine cihazı gösterip yasal olup olmadığını sordum. Bana "Vücutta fiziki bir hasara neden olmuyorsa yasal olarak taşınmasında bir engel yok" dedi

Abi nerede oturduğunu söyle de oralar'dan geçmeyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Polis heralde vatandaştan korkmuş,

"29 ekimde bayrağını taşıyan vatandaşa tazyikle su sıkıyoruz, teröristi eller cepte izliyoruz, sinirlenip bize biber gazı sıkmasınlar, biz toplayalım en iyisi"

diye düşünmüşlerdir heralde..

E tabi güç her daim poliste olsun istiyor hükümet..

Alıntıları Göster
    Bulunduğunuz ilin valisi o konuda taşınması yasak olarak emir çıkartmış ise 'ere itaatsizlik' ten kabahatler kanununa göre para cezası işlemi yapılabilir. Ancak TCK uyarınca bir işlem yapılmadıysa yada belirttiğim kabahatler kanunudan işlem yapılmıyorsa Polis o eşyayı keyfiyetle alamaz, alıp ne yapacak evine mi götürecek, kendimi kullanacak?
    Polisin her işlemi kanun tüzük ve yönetmelik vs uygun olmak zorundadır.. Hakkınızı arayabilirsiniz aksi uygulamada, işlem yapılmadan el konulan eşya için işlem yapmalarını isteyin hakaret ve sert tavır takınmadan..
    Şundan da emin olun ki Polis önleme amaçlı bu uygulamayı yapıyor ve bu temiz toplum için bir şart...
    Gelelim yukarıda belirtilen Aracın özel bçlümlerinin açılabilmesi konusuna:
    Önleme araması kararında (genellikle büyük şehirlerde 365 günü kapsar) aracın özel yerlerini ve cüzdanın içine kadar arama yapılabilir, hatta bu arama kişinin üzerindeki giyisilerin çıkarılması suretiyle de yapılabilir, arama kararı yok ise dıştan bakıldığında görünmeyen kısımları kapsamaz, kişi üzerinde ise makul şüpheye binaen kaba yoklama yapılabilir karar gerek yoktur şüphe yeterlidir(kabarık bel bölgesi vs..)
    Saygılarımla..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.