Bildirim
Arabada biber gazı bulundurmak yasak mı (gazım alındı)
Vileda Supermocio Temizlik Seti, Tüm Yüzeyler için, Kırmızı : Amazon.com.tr: Ev ve Yaşam
https://www.amazon.com.tr/dp/B0007VHC1W
8 ay önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
ben de biber gazı bulunduruyorum araçta.. magandanın nereden ve ne zaman geleceği belli olmaz diyerekten. ancak cepte/çantada taşınan (kadınlar özellikle) birşeyin araçta yasak olması bana pek de mantıklı gelmedi.. -
işte bizim insanımız. hep boyle sağa sola sorarlar , avukata hakime danıştıklarında da iş işten çoktan geçmiş olur. -
Pazartesi emniyet mudurlugune gidecegim konu ile ilgili olarak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracın görünmeyen yerlerini bagajı ve torpidoyu özel izin haricinde arayamazlar diye biliyorum ama emin değilim. Biber gazıda yasak olmaması lazım -
quote:
Orijinalden alıntı: Kaygerya
işte bizim insanımız. hep boyle sağa sola sorarlar , avukata hakime danıştıklarında da iş işten çoktan geçmiş olur.
neden ki? herkesin etrafında avukat/hakim olmayabilir..belki burada vardır avukat/hakim kim bilir? -
senin gene gazını almışlar, ben silah kaptırdım ,geride alamadım -
benim evimde dükkanımda çantamda arabamda ve motorumun kutusunda birer adet biber gazı var markası nato şu ana kadar tetiğe basmak nasip olmadı inşallah olmazda ama üzerime sopa kesici delici aletlerle yada tek kişiden fazla gelen olursa acımam sıkarım -
aslında bişey dememesi lazım.
biraz önce satın aldım eve götürüyodum dersen ne diyebilir ? -
Geçmiş olsun,yenisini alırsın boşver -
Normalde yasak değil bildiğim kadarı ile ama bu son terör olayları yüzünden polise karşı kullanabilir diye korkup,toplatıyorlar. -
Bagajda torbada duran bu cins eşyaları almıyorlar.
Bıçka, biber gazı, çakı vs.
Ama kapı cebinde, torpido gözünde, koltuk altında el altında bulunuyorsa alıyorlar.
Kanuni dayanağını bilmiyorum.
Bıçak, sopa vs. toplasınlar. Çevrede arabasında sopa olan insanlar olmasından hoşnut değilim.
Ama biber gazı savunma amaçlı denilebilir.
Eğer gözüne sıkıp, sonrasında tekme tokat girmeyi planlamıyorsanız.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
3 yıl önce Atatürk Havaalanı giriş güvenlik uygulasından geçerken üzerinde "Anti Dog" yazan 30 liraya satın aldığım spreyi emanete aldılar. Yolcuyu gönderdikten sonra spreyi geri aldığımda memur bana "Polislerin kullandığı Nato marka veya benzeri olsa geri verilmez hatta işlem yapılırdı" dedi.
Ben biber gazına güvenmediğim için daha sonra bu cihazı satın aldım ancak henüz deneme şansım olmadı:
http://www.aliexpress.com/item/618-Flashlight-flashlight-Black-Freeshipping/454874595.html
Adliye güvenliğinden geçerken üst aramasına takıldı bu cihaz. Güvenlik bu nedir diye sordu ben de "el feneri" dedim ve sorunsuz bir şekilde geçti.
Ceza mahkemesi hakimine cihazı gösterip yasal olup olmadığını sordum. Bana "Vücutta fiziki bir hasara neden olmuyorsa yasal olarak taşınmasında bir engel yok" dedi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 23 Mart 2013; 17:10:10 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Biber gazını araçta yada üstünde taşımak yasak değil. Yasak olan silahlar 6136 sayılı kanunda sayılmıştır. Ayrıca uzun namlulu yiv-set li silahlar ruhsatlandırılamadıkları TCK'ya göre için yasaktır. Gaz tabancaları da Valiliklerce taşınması yasak olan silahlardır. Bıçaklardan da bir meslek ve sanatın icrasında kullanılanlar yasak değildir. -
1hafta önce normal devriye arabasıyla ankara'da oturduğum semte alkollü bir şekilde rutin ara sokak istikametinde evime giderken yanımdan geçen polis arabası dur işaret etti ve durmadım daha sonra ve panik ve korku ile bir kaç sokak kovalamaca dan sonra kaçamıcağı anlayıp sağ çekip durdum yaka paça indirdiler neyse 1 saat 20 dk boyunca esir aldılar ve arama sonucunda aracımda ki biber gazı ve bir adet bıçak (av bıçağı ) ve onunla takım olan çakıyı aldılar ve bıçağı beğenmeyip geri verdi çakı ve biber gazını aldılar
ve dedim ki biber gazını neden alıyorsunuz taşımanız şuç bilmem hangi madde ile yasak bende magandalardan kendimi korumak adına taşıyorum olmaz yasak dedi kestirip attı alkollü sürdüğüm ve kaçtığım için poliste ses etmedim. Tek sevindiğim nokta aracı bağlamaması ve ceza yazmaması beyler alkollü araç sürmeyin ve o panikle alkolin verdiği etki ile sakın ola polisten kaçmayın bu kadar iyi niyetli polis yok denecek kadar az Ankara da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fathmetinol -- 23 Mart 2013; 17:55:53 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fathmetinol
1hafta önce normal devriye arabasıyla ankara'da oturduğum semte alkollü bir şekilde rutin ara sokak istikametinde giderken yanımdan polis arabası geçmesi sonucu işaret etti ve durdurdu daha sonra ve panik ve korku ile bir kaç sokak kovalamaca dan sonra kaçamıcağı anlayıp sağ çekip durdum yaka paça indirdiler neyse 1 saat 20 dk boyunca esir aldılar ve arama sonucunda aracımda ki biber gazı ve bir adet bıçak (av bıçağı ) ve onunla takım olan çakı aldılar ve bıçağı beğenmeyip geri verdi çakı ve biber gazını aldılar
ve dedim ki biber gazını neden alıyorsunuz taşımanız şuç bilmem hangi madde ile yasak bende magandalardan kendimi korumak adına taşıyorum olmaz yasak dedi alkollü ve kaçtığım için polisten ses etmedim. Tek sevindiğim nokta aracı bağlamaması ve ceza yazmaması beyler alkollü araç sürmeyin ve o panikle alkolin verdiği etki ile sakın ola polisten kaçmayın bu kadar iyi niyetli polis denk gelmez size.
Trafik polisine denk gelseydin hayatın kararırdı.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
1hafta önce normal devriye arabasıyla ankara'da oturduğum semte alkollü bir şekilde rutin ara sokak istikametinde giderken yanımdan polis arabası geçmesi sonucu işaret etti ve durdurdu daha sonra ve panik ve korku ile bir kaç sokak kovalamaca dan sonra kaçamıcağı anlayıp sağ çekip durdum yaka paça indirdiler neyse 1 saat 20 dk boyunca esir aldılar ve arama sonucunda aracımda ki biber gazı ve bir adet bıçak (av bıçağı ) ve onunla takım olan çakı aldılar ve bıçağı beğenmeyip geri verdi çakı ve biber gazını aldılar
ve dedim ki biber gazını neden alıyorsunuz taşımanız şuç bilmem hangi madde ile yasak bende magandalardan kendimi korumak adına taşıyorum olmaz yasak dedi alkollü ve kaçtığım için polisten ses etmedim. Tek sevindiğim nokta aracı bağlamaması ve ceza yazmaması beyler alkollü araç sürmeyin ve o panikle alkolin verdiği etki ile sakın ola polisten kaçmayın bu kadar iyi niyetli polis denk gelmez size.
Ne ictiysen etkisi gecmemis sanirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
quote:
Trafik polisine denk gelseydin hayatın kararırdı.
yok normal semtimde devriye atan polis denk geldim ve arkadasımın babası aynı karakolda çalışıyor isim ve soy isim verdiğim halde hem geyik yaptılar hem suçladılar.
-
Biber gazı çok sıkıntılı bir konu...Trafikte biriyle takışırsın adam astım hastasıdır sıkarsın biber gazını adam ölür... Al başına belayı...En etkili silah beyefendiliktir -
quote:
Orijinalden alıntı: one1one
Biber gazı çok sıkıntılı bir konu...Trafikte biriyle takışırsın adam astım hastasıdır sıkarsın biber gazını adam ölür... Al başına belayı...En etkili silah beyefendiliktir
Haklısınız Beyefendilik herzaman en iyi yoldur. Ancak bazen öyle magandalara denk tutuyoruzki adamlar efendilik bile yapmanıza fırsat vermeden saldırıyor. Bu tür durumlarda Biber Gazı gerçekten çok işe yarayacaktır. Sonuçta kendinizi korumaya mecbursunuz...
Benzer içerikler
- hak mahrumiyeti olan araç satılır mı
- gündüz farı hafif kusur mu
- kırmızı ışıkta geçtim ceza gelir mi
- aks boşluğu
- 01.06 ehliyet kodu
- byd han ne zaman türkiye"ye gelecek
- peugeot 5008 2024
- kia sportage en dolu paketi hangisi
- yanan togg
- t-roc fiyat listesi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X