Şimdi Ara

ARABADA GRİ Mİ BEYAZ MI SİYAH MI? NEDEN?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
34.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Buz gri benim araç.Toz belli etmiyor.Bi daha araba alırsam SEDEFLİ TURUNCU alıcam .Bizim sokakta 2 tane var modifiyeli.Tozu hiç belli etmiyor turuncu bunun farkına vardım.
  • parlament mavıde cok hos oluyor
  • Beyaz çok asil bir renk. Siyah arabayı göstermiyor hatlarını kapatıyor. Bakımı zor en ufak toz hemen kendini belli ediyor. 2 - 3 günde bir yıkatmak gerekiyor.
  • Siyah aracı tok ve ağır gösteriyor. Ama bakımı zordur.

Gri aracın temizliği kolaydır tozu, kiri göstermez. Ufak tefek çizikler belli olmaz.

Beyaz ise şimdi moda. Özellikle bazı araçlarda güzel duruyor. Mesela SUV'larda.

Karar sizin.
  • Spor arabalarda beyaz daha hoş duruyo ama bmw 7 serisi veya mercedes s serisi gibi arabalara siyahtan başka renk düşünülemez.
    Griyi hiç konuşmuyorum bile nefret ederim
  • Renk seçimi kesinlikle "Bu sene moda" denilerek yapılmamalı.

İki nokta dikkate alınmalı :

1- Aracın genel tasarım çizgisi ve boyutları (Genel olarak, yumuşak hatlar açık renkleri, keskin hatlar pastel renkleri daha başarılı taşır denilir.)
    2- Araç üzerindeki krom detay miktarı (Araç üzerinde fazla krom detay varsa koyu renklere pek bakılmamalı.)

Bunlara ek olarak aracın tüm renk seçenekleri mutlaka araç üzerinde görülmeli, o şekilde karar verilmeli.

Şimdi elbette "Yahu gidip depoya mı bakacağız tüm renkleri görmek için ?" denecektir. Buna gerek yok :) Basit bir google görsel araması ile tüm renkleri görebilirsiniz. Diğer yandan Wikimedia 'daki (Wikipedia değil.) fotoğraf arşivleri bu araştırmalar için epey faydalı.
  • Kesinlikle beyaz. Çizik ve tozları belli etmiyor, güneşten etkilenmiyor, yolda fark edilebilir.

Gri: Çok fazla var, çoğu metalik olduğu için sıkıntılı, tozu pek belli etmese de çiziği belli ediyor.
    Siyah: Güneşten etkilenir, her gün yıkasan tozlu görünür, çizikleri hiç demiyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mde

Renk seçimi kesinlikle "Bu sene moda" denilerek yapılmamalı.

İki nokta dikkate alınmalı :

1- Aracın genel tasarım çizgisi ve boyutları (Genel olarak, yumuşak hatlar açık renkleri, keskin hatlar pastel renkleri daha başarılı taşır denilir.)
    2- Araç üzerindeki krom detay miktarı (Araç üzerinde fazla krom detay varsa koyu renklere pek bakılmamalı.)

Bunlara ek olarak aracın tüm renk seçenekleri mutlaka araç üzerinde görülmeli, o şekilde karar verilmeli.

Şimdi elbette "Yahu gidip depoya mı bakacağız tüm renkleri görmek için ?" denecektir. Buna gerek yok :) Basit bir google görsel araması ile tüm renkleri görebilirsiniz. Diğer yandan Wikimedia 'daki (Wikipedia değil.) fotoğraf arşivleri bu araştırmalar için epey faydalı.

+1

• "BMW" kullanıcısına yanıt
     ARABADA GRİ Mİ BEYAZ MI SİYAH MI? NEDEN?? bu araba mesela renk secemedim adı Kia Xceed

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Koyu renklerin yolda fark edilmesi zor geceleri. Ayrıca koyu renkler arabayı ve dolayısıyla motoru fazladan ısıtır. Uzun yolda can sıkar ve arabanın ömrünü azaltır. Beyaz her zaman en birinci seçeneğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabasından arabasına değişir. Mesela Megane 4 lere beyazı hiç yakıştıramıyorum. Tamamen boş ve şirket spec hissiyatı veriyor. Egea da ise beyaz sirket aracı aslında ama nedense Egea ya beyaz Megane a göre daha çok yakışıyor. Egea da da kırmızı çok kötü duruyor. Aracın formu değişik gibi duruyor.

Siyahi bakımı, çizilmesi ve çabuk kirlenmesi için tercih etmezdim ama siyah mercedeslere çok yakışıyor. BMW de ise o kadar karizma durmuyor. Bmw mavisi daha çok yakışıyor. araçtan araca değişir renk seçimim.

• Beyaz kesinlikle çok kötü duruyor, ucuz araç ise şirket arabası, pahalı araç ise kıroyum ben diye bağırıyor:)

Araç üst segment veya spor bir araç ise siyah, kırmızı, gri, lacivert, turuncu...vs her renk gider, beyaz, kahverengi ve yeşil hariç

Sıradan bir alt sınıf binek araçta ise gümüş gri, siyah, füme, mavi / lacivert güzel duruyor

• Sıcak memlekette beyazdan şaşmayın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.