Şimdi Ara

arabada uyumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaz geldi arabada uyucam..gece 24.00 ile sabah 7.00 arası
    yanıma yicek su alcam.pijama terlik alcam.kucuk wc icin bos sise alcam..arabanın on camına gri guneslik dayıcam..arka cam ve yan cam sorunum var..arka cama bez ve agac dalıyla kapasam.yan arka camları uc parmak aralıcam ama acık oldugu belli olmasın diye agac dalı ve bez germeyi dusunuyorum.tavana kadar bez gererim..on camlar kapalı ve bez sıkıstırmayı dusunuyorum..bir fener alıcam..bide yan on koltugu geri dayar yatiririm..zemine yukselti koyarsam ayaklar sarkmaz
    sizce boyle olurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sadece 7 saat uyku icin odaya 200 tl gunluk vermeye gerek yok.sabah denize girer dus alir sonra cay kahvalti oglen kebap daha ucuza gelir

• gecen gun benzinlikte parkettim.otobus gelmis cekil diyor.hergun benzin aliyor diye buna hakki varmi

• O kadar aksiyona gerek yok çek bi kenara uyu :) içerisi görünse ne olur görünmese ne olur... kiraladığım araçla şehir dışına çıkmıştım dönüşüm gece 3 4 gibi falan oldu arabayı teslim edemedim şube açılana kadar... sabaha kadar çekip bi benzinlikte uyudum...
  • benım dedıgım daha rahat olmazmı.ev gibi olur

• Havalar sıcak ama cam açık uyumanıza gerek yok.

Şimdi öncelikle ön sağ koltuk sırtlığı öne doğru yatıyorsa o koltuğu sonuna kadar geriye çekip yatırın. O koltuk ile arka koltuk arasında destekleyebilecek bir şey koyabiliyorsanız (Ben dolu bavul koymuştum, işe yaramıştı ama sonra bavulu mundar etmeyeyim diye kaldırdım) koyun. Üstüne de 20-30 liralık bir mat serebilirsiniz, ben öyle yaptım.
    arabada uyumak
    Camlar kapalı olsa da olur, araçlar ister istemez dışarıdan içeriye hava alır (Pedalların oradan, konsoldan v.b) ama yetmezse camı kapıyı her zaman açabilirsiniz. Yatarken kapalı olabilr. Varsa sunroof aralanabilir. Çiş işini şişe ile halletmek riskli olabilir, araç içerisinde damlama, üstünüze sıçrama v.b riski var. Yakınlarda WC ihtiyacınızı görebileceğiniz bir yer olması daha iyi olur.

Mat yerine şişme yatak alınabilir, daha rahat olur ama 50 liradan aşağı bulur musunuz bilmiyorum. Bir de şişirip indirmesi var.
    180 liraya çadır da alabilirsiniz, gerçi daha ucuza, 70-80 liraya da çadırlar var ama hiç kullanmadım, Decathlon Aprenaz var bende 200 santime 190 santim, 3 kilo ağırlığı var ve bagajda bir reflektörden biraz fazla yer tutuyor sadece. Uyku tulumu da düşünebilirsiniz, havalar bugünlerde sıcak olsa da. Tabii çadırı kuracak yer de lazım. O yüzden araba için yukarıdaki yazdıklarımı uygulayabilirsiniz.

arabada uyumak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 23 Haziran 2018; 19:35:23 >

• Okulların kapanması iyi olmadı yavvv

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gece arabada uyumak
    10 yıl önce açıldı
    Uyumak istiyorum
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben defalarca arabanın içinde uyudum. Birinde Mersin'de yaylada arabanın içinde uyumuştum camları hava soğuk diye açmamıştım uyandığımda arabanın camları nefesimizdeki nemden buğulanmı?tı. Arabada iki kişiydik.

Bir diğerinde yorgun argın Yanbu'ya denize girmeye gittik hava ateş gibi, vardığımızda yorgunluktan girmeye ü?endik. Yaklaşık 5-6 saat otomobil çalı?ır halde ve kliması açık halde uyumuştuk. Sadece arka camları çok çok az açık bırakmıştım. Otomobilin hararet problemi yoktu ve rolantide dahi buz gibi yapıyordu kliması. Ve bütün bu uyku temmuz sıcağında güneş altında gerçekleşti. Öğle vaktine yakın olduğu için güneş tepedeydi o yüzden camları örtme gereği görmedim.

Ben camları el ve hırsızlığa yardımcı olabilecek herhangi bir nesne olmayacak şekilde Aralık bırakmanı öneririm. Hatta daha doğrusu otomobilin havalandırması açık değilse içerde nemi önlemek zorlaşıyor bunu bil. Belki kedi kumu gibi nem emen şeyler işe yarayabilir. Camları havlu vs. ile kapatman daha çok dikkat çeker. Bizim millet bu tür mahremiyeti yanlış anlamlandırır. Belki güneşin geldiği yönü kapatabilirsin eğer kesin yüzüne vuracağına inanıyorsan. Tuvalet işi dediğin gibi sıkıntı olur, ama illa olacak dersen de geniş ağızlı bir bidon daha iyi olur. Ben koltuğu yatırıp tek yastıkla ve ince bir yorganla uyuyabiliyorum ama sen yapamazsan o zaman yukarıda arkadaşlar tavsiyeler vermiş. Tatilin en keyifli yanları bence bu tür atraksiyonlar, yorucu ve sıkıcı gelebilir ama ömrünün ilerleyen yıllarında güzel anı olarak kalır. Öyle 5 yıldızlı otelde böyle anılar kalmaz benim fikrim...

• quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Okulların kapanması iyi olmadı yavvv
    kaca gectinizki
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Havalar sıcak ama cam açık uyumanıza gerek yok.

Şimdi öncelikle ön sağ koltuk sırtlığı öne doğru yatıyorsa o koltuğu sonuna kadar geriye çekip yatırın. O koltuk ile arka koltuk arasında destekleyebilecek bir şey koyabiliyorsanız (Ben dolu bavul koymuştum, işe yaramıştı ama sonra bavulu mundar etmeyeyim diye kaldırdım) koyun. Üstüne de 20-30 liralık bir mat serebilirsiniz, ben öyle yaptım.

Camlar kapalı olsa da olur, araçlar ister istemez dışarıdan içeriye hava alır (Pedalların oradan, konsoldan v.b) ama yetmezse camı kapıyı her zaman açabilirsiniz. Yatarken kapalı olabilr. Varsa sunroof aralanabilir. Çiş işini şişe ile halletmek riskli olabilir, araç içerisinde damlama, üstünüze sıçrama v.b riski var. Yakınlarda WC ihtiyacınızı görebileceğiniz bir yer olması daha iyi olur.

Mat yerine şişme yatak alınabilir, daha rahat olur ama 50 liradan aşağı bulur musunuz bilmiyorum. Bir de şişirip indirmesi var.
    180 liraya çadır da alabilirsiniz, gerçi daha ucuza, 70-80 liraya da çadırlar var ama hiç kullanmadım, Decathlon Aprenaz var bende 200 santime 190 santim, 3 kilo ağırlığı var ve bagajda bir reflektörden biraz fazla yer tutuyor sadece. Uyku tulumu da düşünebilirsiniz, havalar bugünlerde sıcak olsa da. Tabii çadırı kuracak yer de lazım. O yüzden araba için yukarıdaki yazdıklarımı uygulayabilirsiniz.

camlar kapalı sorun olmuyorsa
    daha ne arabada cocuk olunca hemen camı kırıp surucuye saldırıyorlarki

• aydınayhan kullanıcısına yanıt
    Araba güneşin altındaysa sıkıntı olur tabii ki. Kaporta sacı ısıyı muhafaza ediyor ve aracın içerisi 50 dereceye varan sıcaklıklara ulaşıyor. Arabanızla camlar kapalı, iklimlendirme kapalı (iç sirkülasyon düğmesi açık olmayacak) halde seyahat edebiliyorsunuz mesela.
    Ancak siz gece uykusundan bahsediyorsunuz, ben kış ve ilk bahar vakti geceleri arabada yattım. Camlar her daim kapalıydı ve hiç sorun yaşamadım. Kışın soğuk zamanlarda gece 10-15 dakika arabayı çalıştırmam gerekti ama havasızlık sorunu yaşamadım.
  • ok bi deneyelim bakalim sagolun

• Biz çok yattık zamanında bir şey olmadı, arabaya göre değişir ama tahmin ettiğin konforu bulamazsın. 3-4 günde belin ağrımaya başlayabilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.