Şimdi Ara

Sigara İçilmiş 2.EL Arabada Sigara Kokusu Çıkartılabilirmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
8.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar ben sigara kokusundan çok tiskiniyorum kendimde hiç kullanmam 2.EL araçlara bakarken sigara içilmemiş olanınada bakıyorumda zor bulunuyor 2.el bir araç alsam sigara kokusu çıkartılabilirmi özellikle direksiyon,vites topuzu tuttuğum zaman elime bir sigara kokusu siniyor .

Arabam.com Altta Araç özellikleri yanında Sigara İçilmemiş kısmıda var keşke Sahibinden.com'da böyle bir özellik olsa bazı araçlar kapısı açıldığı vakit boğucu bir sigara kokusu geliyor geçenlerde ww polo almaya gittik araç fiyatına göre iyi ama sırf sigara kokuyor diye vazgeçtik.

• Tabi ki çıkarılabilir.Detaylı bir iç temizlik yapılır ama oto kuaförü mantığından pahalıya mal olur.
  • İyi bir yere -mesela Sonax- kuaför yaptırırsanız çıkar.
  • Ev tuttuk önceden sigara içilmiş eve duvar kağıtı kaplattık beyaz renk sonra fark ettikki sarı oluyor neden diye araştırdığımızda önceden sigara içildiği için nikotin duvara yapışıyormuş sonra kağıt falan varsa üzerine gene çıkıyor arabada böyle birşey olmasından korkuyorum zor çıkar derler sigara kokusu oto kuaförle çıksa iyi.
  • Dalga mı geçiyorsunuz?Palio'yu 12 sene kullandık, fosur fosur sigara içtik.Satarken sigara kokusu yoktu.Sabunlu suyla tavan dahil her yeri silersin olur biter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Dalga mı geçiyorsunuz?Palio'yu 12 sene kullandık, fosur fosur sigara içtik.Satarken sigara kokusu yoktu.Sabunlu suyla tavan dahil her yeri silersin olur biter.

Siz sigara kullandığınız için koku yokmuş gibi gelebilir ancak kullanmayan biri kokuyu sizden daha iyi farkeder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [CéM]

quote:

Dalga mı geçiyorsunuz?Palio'yu 12 sene kullandık, fosur fosur sigara içtik.Satarken sigara kokusu yoktu.Sabunlu suyla tavan dahil her yeri silersin olur biter.

Siz sigara kullandığınız için koku yokmuş gibi gelebilir ancak kullanmayan biri kokuyu sizden daha iyi farkeder.

Öyle araçlar oluyor ki.. Sahibi cam açmadan içiyor.. Çok keskin şekilde koku araca siniyor..
    Ben içmeme rağmen, bir keresinde aracımı garajda yerinden çıkaramadım komşumun aracından dolayı.. kapısına gittim sahibi uyuyormuş eşi anahtarı verdi..Ben çektim aracı..
    Araca bindim.. Çok ağır sigara kokuyordu Biner binmez kokuyu aldım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigara ve kola hakkında
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RsnBrg

Ev tuttuk önceden sigara içilmiş eve duvar kağıtı kaplattık beyaz renk sonra fark ettikki sarı oluyor neden diye araştırdığımızda önceden sigara içildiği için nikotin duvara yapışıyormuş sonra kağıt falan varsa üzerine gene çıkıyor arabada böyle birşey olmasından korkuyorum zor çıkar derler sigara kokusu oto kuaförle çıksa iyi.

Kullandığınız yapıştırıcıdan olamdığına emin misiniz..?

Ayrıca duvar kağıdı yapılmadan önce duvarda iyi bir temzilik yapılır dediğiniz durumun sigaradan kaynaklanmadığını düşünüyorum.

Arabadan sigara kokusu rahatlıkla çıkıyor yıllardır içerim aracımda sigara ama temizliğinide yaparım annem çok hassastır bu konuda bi kere bile sigara kokuyor demedi...:D

Ciddi bir sigara kokusu varsada detaylı temizlik ile halledilir bir sürede araç parfümü falan ben koku kalacağını snamıyorum en önemli yer tavan kaplaması oraya çok siner isşte onu iyi temizletmek lazım...

• Tamamen çıkacağını sanmıyorum ,sigara içmeyen insan her halükarda o kokuyu alır.
  • Vaktiyle Kastamonu Taşköprü'ye bir gelin gider. Evin keskin sarmısak kokusundan fena halde rahatsız olur ve başlar evi temizlemeye.

- Boşuna uğraşıyorsun sarmısak kokusu kaybolmaz

derler ama gelin evi temizlemeye devam eder. Taki kırkıncı günün sonunda gelin artık sarmısak kokusu almaz ve

- Gördünüz mü işte temizleye temizleye kokuyu yok ettim, artık sarmısak kokmuyor.

- Koku aynı koku ama kırk gün sonra kokuyu almayan sensin. derler.

Sigara kokusu da böyle birşey, asla sindiği yerden çıkmaz, belki azalır, belki insan zamanla alışır. İlla olmasın diyorsanız sigara içilmemiş bir arabayı
    arayıp bulmaktan başka çareniz yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [CéM]

quote:

Sigara içmeyen de biniyor.Farkeden olmadı.Ancak biz küllüğü kullanmazdık belki ondan dolayı koku sinmedi.Kimisi yakıyor sigarayı kapıyor pencereleri dumanaltı geziyor.Kışın bile camı açardık.Benim arabam sadece rutubet kokardı o da yağmur yağdığında su girdiğinden.
  • Koltuk kılıflarının değişmesi büyük ölçüde azaltır.Sigara içen birinden aldıysanız kılıfları değiştirin bence çünkü silmek işe yaramıyor.

Paspaslara sineceğini zannetmiyorum.

Biraz maliyetli ve saçma ama deri koltuk aracın kokusunu çok değiştiriyor,3-4 ay deriden başka hiçbir şeyin kokusunu alamazsınız Ama kumaşla değiştirerek de kokuyu azaltırsınız.

Bir de kokulu torpido parlatıcıları var,limonlusundan çileklisine + oto parfümü + titiz bir iç yıkama.

Bundan sonra kolay kolay almazsınız o kokuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pmnpirlo -- 7 Eylül 2012; 8:12:52 >
  • Benim aldıgım 2. el aracında içinde sigara içilmişti. Kendim sigara içmediğim ve kokusuna tahamül edemediğim için aldıgım gibi hemen detaylı iç temizliğe verdim. Dedim ne yapıp edin bu arabadan bu kokuyu çıkarın. Arabayı tekrar aldıgımda içi mis gibiydi.. onun üzerinede yaklaşık 6 aydır kullanıyorum hiç rahatsız edici bir koku yok. Detaylı iç temizliği iyi yapan bir yere verdiğiniz sürece hiç sıkıntı olmaz
  • Bir detaylı iç temizlik bir de kavun kokusu(discover) ya da şu meşhur California Car Scents kokularından bir tane kondu mu koku falan kalmaz. Süt gibi maddeler dökülmesin asıl onlar çıkmıyor hiç. Sigara daha kolay tabi iyi bir temizlik yapılmalı. Benim babamda hep içiyor detaylı temizlikten sonra içi bir haftadır çok güzel kokuyor. Camları da pek açmadık ve babam da pek sigara içmedi ondandır galiba
  • tamamen çıkmıyor. bi araç almıştım. 2 kere detaylı temizlik + 3 yıl dan sonra bile çıkmadı. sindi mi siniyor meret.
  • Demek zorda olsa çıkar genede inşallah sigara içilmemiş bir araç bulunur zaten 8.000TL'ye alıyoruz aracı bide Oto Kuaförü masrafı falanda çıktı.
  • Benim görüşüm bir kere sigara içilmemiş araç yoktur.Sen içmezsin içirmezsin ,bir yakınına arabayı verirsin o yakar içer bu iş böyledir.Örnek vermek gerekirse , eniştemden 2 gün aracını almıştık biner binmez yaktık sigaraları yani farkında bile değildi

Biz kendi aracımızda içiyoruz , temizliğini yapıyoruz küldür tozudur dumanıdır çıkartıyoruz.Zaten sunroof oldukça yararlı koku çıkmasında baca görevi yapıyor bir nevi.Focus'un koltukları da tüv onaylı mı öyle bir şeymiş.Ter, sigara yada benzeri bir kokusu koltuklarında ve kumaşlarında barındırmıyor bana da biraz süpürmek ve koku sıkmak kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gündüz06 -- 7 Eylül 2012; 15:48:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gündüz06

Benim görüşüm bir kere sigara içilmemiş araç yoktur.Sen içmezsin içirmezsin ,bir yakınına arabayı verirsin o yakar içer bu iş böyledir.Örnek vermek gerekirse , eniştemden 2 gün aracını almıştık biner binmez yaktık sigaraları yani farkında bile değildi

Biz kendi aracımızda içiyoruz , temizliğini yapıyoruz küldür tozudur dumanıdır çıkartıyoruz.Zaten sunroof oldukça yararlı koku çıkmasında baca görevi yapıyor bir nevi.Focus'un koltukları da tüv onaylı mı öyle bir şeymiş.Ter, sigara yada benzeri bir kokusu koltuklarında ve kumaşlarında barındırmıyor bana da biraz süpürmek ve koku sıkmak kalıyor.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gündüz06 -- 7 Eylül 2012; 15:48:09 >

• Bizim araçta sigara içilmiş sanırım. Galeriden alındıgı için bilemem tabi de...

ilk başta biraz garip kokuyor idi... 1yılda koku kayboldu. kokunun kaybolması için arka-ön kül tablaları, klimanın filtresi değişse yeterli olur sanırım..

3,5yıl oldu; sigara içildiği belli bile olmuyor araçta. Tabi sürücü koltugundaki kocaman delik hariç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 7 Eylül 2012; 17:09:40 >
  • öyle otokuaförle felan olacağını hiç sanmıyorum... Hallederseniz siz halledersiniz ancak. o da baya bi uraşmanız gerek...

Çünkü o koku koltukların içine işliyo.. Sen gidip koltuklarıı üstten üstten temizlemeye kalkarsan hiç bişey değişmez...

Evde deterjan meterjan ne bulduysan toplayıp allah ne verdiyse... :) gerekirse o koltuklara sopayla bi kaç yedirmek lazım...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.