Şimdi Ara

ARABADA UYURKEN KLIMA ACIK KALSA??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
14.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    açık alanda olucak kapalı alanda degıl gaz sorun degıl o yuzdende arabaya bısıy olurmu dusuncesındeyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: qnedim

Arabanın motorunun hacmine göre,saatte en az 3-5 litre yakar bence.Yol bilgisayarı varsa zaten ortalama tüketimi görürsünüz.Önemli olan kapalı (garaj gibi)yerde bunu yapmayın.İçeri egzos sızdırıbilecek külüstür bir araçla da tehlikeli olur.Arabaya zararı olur mu derseniz,motorun soğutma sistemi sorunlu ise hararet yapabilir,birazcık da motorun ömründen çalabilir.

Arabadan arabaya değişmekle birlikte bu değerler çok fazla. Benim aracım klima 2. kademede açıkken rolantide 0.6 l/h gösteriyor.
  • nöbetlerde soğukta 5-6 saat motor açık uyurdum, bir zararı yok 2-3 lt mazot yakıyor yaklaşık(multijet), ben dikkat etmiyordum ama ezos gazına dikkat etmek lazım, arabanın hava girişi burnunda aracı rüzgara göre parketmek lazım yinede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorko15

quote:

Arabanın motorunun hacmine göre,saatte en az 3-5 litre yakar bence.Yol bilgisayarı varsa zaten ortalama tüketimi görürsünüz.Önemli olan kapalı (garaj gibi)yerde bunu yapmayın.İçeri egzos sızdırıbilecek külüstür bir araçla da tehlikeli olur.Arabaya zararı olur mu derseniz,motorun soğutma sistemi sorunlu ise hararet yapabilir,birazcık da motorun ömründen çalabilir.

Dostum sen ne yaptın ya yeni tırlar bile 1.5-2 arası yakıyor araba taş çatlasın 1lt yakar.

2.9 lt sicak motor 3.9lt soğuk motor yakar tirlar rolantide

• Araci ruzgara gore park etmeye falan gerek yok.
    Klima panelindeki Ic Silkulasyon dugmesine basarsaniz disaridan iceriye hava falan almaz egzos gazi dolmaz.
    Ramazanda is cikisi cok yorgun oldugumda klimayi 24 dereceye ayarlayip sirketin onunde 2 saat civari uyudugumu bilirim.
    Klima sisteminde kondenseri sogutmak icin fan sik sik devreye girer. Haliyle hemen arkasindaki su radyatorunude sogutur. Benim aracimda bilgisayardan hararet derecesini takip ettigimde bu sartlarda 85 dereceyi gecmiyor.
    Uzun rolanti calismalarinda, egr surekli aktif olacagindan ve motor devirsiz calistigindan kurum olayi ortata cikar. Hele dpf var ise cok kolay dolacaktir bilginize.

• 8 sene önce tatile dobloyla çıktık arka koltukları söküp yatak atmistim abimle. Ege türü yapıp arabada yatiyoduk gece arabayi çekip kılmayı açıp yatiyoduk çok sıcak olduğu için ama iç sirkülasyonu aciyodum hiçbir sorun olmadı sadece tutuluyodu heryerim sabaha kadar. Saatte de 1 litre yakar en fazla bence de 6 saat uyusan 22 lira gibi bişey olur

• zor durumda kalmadıkça arabada uyumam ama gerektıgı zamanda oluyor demek saatte 1 litre civarı yakıt tüketir iyimiş aracımda dpf yok eski tip dizel aracım o yuzden sorun olmaz sanırım zaten klımayı acar acmaz klıumanın 2 tane fanı hemen calısmaya baslıyo uyurken ara ara kontrol ederım artık hararetı mecbur kalırsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: batkent

quote:

quote:

Dostum sen ne yaptın ya yeni tırlar bile 1.5-2 arası yakıyor araba taş çatlasın 1lt yakar.

Scania G400 yük yüklenirken ortalama tüketim 1.9-2.1 yazıyordu. Gerçi yanlışta olabilir.

• Klima araç ister gitsin ister rölantide çalışsın saatte 0,5 litre fazla Yakıt tüketimine sebep olur.hepsi bu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç içi sirkülasyonu da açın ki klima dışardan hava almasın böylece egzoz gazları içeri girmez saatlik ise 0.7-0.8. Litre tüketir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: batkent

quote:

quote:

Scania G400 yük yüklenirken ortalama tüketim 1.9-2.1 yazıyordu. Gerçi yanlışta olabilir.

Ben volvo fh 750yi kiyas aldim

• Mondeo 1.5 veya 1.6 litre yakıyor klima açıkken saatte. Klima kapalıyken 0.8 0.9 litre arası değişiyor. Klimayı açınca fan sürekli devreye girer zaten. Hararet yapmaz. Normalden daha fazla kurum oluşturacağını düşünüyorum. Otomatik iç sirkülasyona alıyor araba kötü kokuyu algılayınca zaten. Hiç uyumadım araçta klima açık şekilde. İnşallah o durumlara düşmeyiz hiç birimiz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.