Şimdi Ara

ARABAM ÇİZİLDİ, YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
5.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnanın bende de sinirden bir boşvermişlik geldi 2 gündür. Hatta aracı o kadar gözümden çıkardım ki bir an satmayı düşünecek kadar bile sinirlendim. Peki siz ne dersiniz bu haliyle bırakiyim mi yoksa biraz sorup soruştiriyim mi? Haftaiçi servise götürüp ağızlarını yokliycam neler yapabilirler diye bakalım hocam...
  • İtişip kakışmayı bir kenara bırakalım ve sorunun çözümüne gelelim.Fotolardan görüldüğü kadarıyla astar tabakasına kadar çizilmiş.Tamamen koybolmasını isterseniz boyatılacak.Fakat boya istemiyorum dediğinize göre 2 yol var:
    1.Çok iyi bir usta bulun ve çiziğin olduğu yere rütuş boyası ve vernikle güzelce rütuşlasın.Boya kalemi bu çizikte işe yaramaz almayın.
    2.Yine bir usta bulun ve önce pasta sonra glaze işlemi ile çiziği kapatsın ve üzerine seramik uygulasın 3 kat.Görünürlüğünü boya düzeltecektir.
  • CC OTO GÜZELLİK MERKEZİ C kullanıcısına yanıt
    Bugün bir iki yere gösterdiysem boyatmayın yazık olur değmez dediler. Siz ne yapardınız fikrinizi merak ettim.
  • turanla T kullanıcısına yanıt
    Hiç bir şey yapmayın bence öyle kalsın, yaptırcaksınız gözünüze başka ufak tefek şeyler batacak bu sefer. Çünkü cidden sonu yok bunun oluyo yani illa ki.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    kendin yap aracının boya koduna göre sprey boya kardır içinde ne gerekiyorsa oluyor zaten boya için (parlatıcı sertleştirici vs)

iyi bi çizik olmayan yerleri maskele kağıt bant gazete gibi sadece çizik yerler gözüksün.

sonra çizik yerleri spreyle boya.

önce uzaktan tutarak çizikleri spreyle 1 kat at

sonra maskeyi sök

kontrol et ne derece kapanmış baktın işciliğin güzel

tekrar maskele ve busefer canlı ve çiziği dolduracak şekilde sprey sık

ama sadece çiziğin beyazlığını kapatacak şekilde sıksan risk almamış olursun.
  • Hocam sağolasın tavsiyen için ama sprey işini becermeye çalışırken taşırırım falan çizilmeyen yere de yazık ederim ne yazık ki öyle el becerilerim yok:) bi servise gösterip ağızlarını yokliycam bakalım ne akıl vericekler, ustanın eline verip farklı boyayla falan arabayı murdar etmesinden korkuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok haklısınız.

• Ustasını bulmak denk gelmek lazım, bizim sanayi esnafının çoğu maalesef eski sistem, kendimizi geliştirelim yok, atadan babadan kalma yöntemler devam. Boyasız göçük düzeltme için adamın uğraşası gelmedi kapıyı söküp yapacaz dedi, dedim bırak kardeşim, bunun için kapı mı sökülür mü dedim, sonra başka bir ilde adamına denk geldim ona yaptırdım, bu işleri doktor araştırır gibi araştırmak lazım. Dediğiniz boya işçiliğini youtube da gördüm, bizim klasik boyacılara göstersen mal mal izlerler.
  • hemen yaptırmayın bence. olay yaramaz bir çocuk işi değil de bir hasmınız tarafından yapıldıysa tekrar yapılma ihtimali var. en azından o muhitten taşınınca düzeltin. o arada sanayiye uğrayıp iyi bir boya ustasından da bilgi alabilirsiniz.
  • parker48 kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız. Servise götürücem diyorum sanayiye niye götürmezsin diyorlar, sanayiye götürücem diyorum servis daha garanti diyorlar.. Kaldı ki dediğiniz gibi artık sanayide bu işi layıkıyla yapan bir elin parmağını geçmediği için açıkcası beceriksizine denk gelip boyayla batırmasını istemiyorum. Servise gidip ağızlarını yokliycam bakalım onlar ne diyecek.

• manisa_tr kullanıcısına yanıt
    Hocam hasmım olsun olmasın mahallem zaten tekin değil pek akşam vakti ve burda birbirini çekemeyen çok insan var. O yüzden ben de bu haliyle bırakıp burdan defolduğumda düzeltmeyi düşünüyorum dediğin gibi haklısın.

• Hangi ilde yaşıyorsunuz hocam?

• İstanbul avrupa yakasındayım hocam.
    Hocam boyatmayın dedim zaten.Çözümleri yazdım.Rütuş boyası araç boyatmaktan çok farklıdır.Google dan arattırın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Manisa da olsanız yaklaşık 30 tl tutardı.İstanbul da da yakın tutarlara iyi bir usta yardımıyla yaptırabilirsiniz .İster sanayi ister servis olsun yapabilir.
  • Ben düşünmeyin, takılmayın derim.
    Bir değil, iki değil ben artık kaportaya önem vermeyi bıraktım.

Tamir ettirince kazalı muamelesi görüyor, bir de alıcı ile tartışma yaşanıyor.
    Ülkenin düzeni bu. Varsın boydan boya çizik olsun ama boya olmasın.
  • Gny* kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Her an her şeyin başıma gelebileceğini göze almalıyım araba konusunda ama yeni olunca insan üzülüyor başlarda.Alışacam sanırsam:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

komik gelecek belki ama hiç dokunmayınn..

tavsiyem aracınızı sokakta hep pis bırakın size zor geleceğini biliyorumm lakin pis arac üzerinde kem gözlü tiplemeler..

herhangi bir emel besleyemiyorlar

temiz boyalı gıcır gıcır duranlar üzerinde ise aklınıza gelemeyecek kadar çirkin davranabiliyorlar..

siyah renkli aracımı cilaladım sokağa koydum..

ön kapıdan arka çamurluğa kadar sizin kinden daha derin çizmişler..

o günden sonra aracımı sokağa temiz ve cilalı bırakmıyorum kimse yaslanmak istemiyor..

birde o gurup var biliyorsunuz,temiz araca yaslanma oturma hastaları..

çok geçmiş olsun bence dokunmayın derim.

benimde başıma geldi çünkü..
    Etraf fesat köpeklerle dolu üstad. Madem bende yok ama onda var, o zaman bunun bedelini ödemeli deyip girisiyorlar araca tenhalarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: turanla

Hocam hasmım olsun olmasın mahallem zaten tekin değil pek akşam vakti ve burda birbirini çekemeyen çok insan var. O yüzden ben de bu haliyle bırakıp burdan defolduğumda düzeltmeyi düşünüyorum dediğin gibi haklısın.
    Ac itin biri çizip gecmistir. Takma kafana bosveer. Yasamana bak. Aracıda hiç boyatmaya filan kalkma. Eğer sogursan o haliyle sat geç başka bitane al.

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Hocam sağolasın, moral verdin valla günlerdir çok kafama takıyordum. Boyatmadım biraz rötuşla halloldu sayılır. Sağolasın...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.