Şimdi Ara

Arabamdaki nazarı nasıl atabilirim? :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
29.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • belki onlar başına gelmese yola 10 sn önce çıkacaktın ve birini ezecektin yada bi kamyonun altına girecektin.neyin müsibet neyin hayır olduğunu kimse bilemez allahtan başka.onun için hayatta olduğumuza şükretmek lazım, verilmiş sadakanız varmış zaten .bu gün bi kaç yüz kişi kanser olduğunu öğrendi öğrenmeyenlerden biri olduğum için şükrediyorum.

böyle ufak tefek şeyler için üzülmeye kafaya takmaya hiç gerek yok mala gelsinde ,isterse malımın hepsi gitsin önemli değil.

kurban kesmek fakir birinin karnını doyurmak güzel şeyler fakat bu aracı sürtmenize vs engel olmaz bu gibi şeylere niyet ederken aklınızda araba olursa hiç bir sevabıda olmaz.

arabayla kaza yapmanıza engel oıldu belki bu park sensörünün çalışmaması .ölümcül bir kazadan kurtulmuşda olabilirim gözüylede bakabilirsiniz olaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 23 Mayıs 2012; 2:22:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

belki onlar başına gelmese yola 10 sn önce çıkacaktın ve birini ezecektin yada bi kamyonun altına girecektin.neyin müsibet neyin hayır olduğunu kimse bilemez allahtan başka.onun için hayatta olduğumuza şükretmek lazım, verilmiş sadakanız varmış zaten

Bu dediğinizde çok mantıklı gerçekten, her hayırda bir şer; her şerde bir hayır olabilir

Yemin ediyorum din bölümü gibi oldu konu
  • Biraz da olsa zorlayabilirseniz kendinizi kurban kesin derim.Yoksa dediğiniz gibi bir ihtiyaç sahibine yardım yapabilirsiniz.Başka da ne yapılabilir bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

quote:

belki onlar başına gelmese yola 10 sn önce çıkacaktın ve birini ezecektin yada bi kamyonun altına girecektin.neyin müsibet neyin hayır olduğunu kimse bilemez allahtan başka.onun için hayatta olduğumuza şükretmek lazım, verilmiş sadakanız varmış zaten

Bu dediğinizde çok mantıklı gerçekten, her hayırda bir şer; her şerde bir hayır olabilir

Yemin ediyorum din bölümü gibi oldu konu

Hakkaten oyle oldu.

Soylemek isyemem ama zaten biz ailecek yardim ederiz durumu olmayanlara. Allah'a sukur kendi kendimize yetiyoruz, babamin calistirdigi da cok kisi var, hepsi cok sever babami. Kac kisiyi sifirdan alip is sahibi edip aile kurmasina ya da ailesine donmesine yardimci olmustur. Araba aklimda olarak yardim etmeyecegim yani birime, sadece ben nazara inanirim, bunun da nazar olduguna inaniyorum ve uzerimden atmak icin bir cozum yolu ariyorum:)

Yoksa bize yakismaz malimiza hasar gelmesin diye birine yardim etmek:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

belki onlar başına gelmese yola 10 sn önce çıkacaktın ve birini ezecektin yada bi kamyonun altına girecektin.neyin müsibet neyin hayır olduğunu kimse bilemez allahtan başka.onun için hayatta olduğumuza şükretmek lazım, verilmiş sadakanız varmış zaten .bu gün bi kaç yüz kişi kanser olduğunu öğrendi öğrenmeyenlerden biri olduğum için şükrediyorum.

böyle ufak tefek şeyler için üzülmeye kafaya takmaya hiç gerek yok mala gelsinde ,isterse malımın hepsi gitsin önemli değil.

kurban kesmek fakir birinin karnını doyurmak güzel şeyler fakat bu aracı sürtmenize vs engel olmaz bu gibi şeylere niyet ederken aklınızda araba olursa hiç bir sevabıda olmaz.

arabayla kaza yapmanıza engel oıldu belki bu park sensörünün çalışmaması .ölümcül bir kazadan kurtulmuşda olabilirim gözüylede bakabilirsiniz olaya.

Aslinda bu da farkli ve goz ardi edilmemesi gerekn bir bakis acisi haklisiniz. Ama ister istemez cani skliyor insanin:)

• quote:

Orijinalden alıntı: r0x

Var Bi Cenabetlik

Alah Beterinden Korusun Hocam.

+1...
  • Forumun dini sohbetlerle meşgul bir kısmı varsa sorunuza daha net cevap alabilirsiniz.

Ya da Yaşar Nuri Öztürk Saba Tümer'in programına çıktığında sorunuzu tweet atın.

Yalnız bu soru nedeniyle çok sağlam bir azar işiteceğinize emin olabilirsiniz.
  • Kurban kesiniz , sadaka veriniz 1 sadaka 40 bela def eder.Aslında bunları sadece başımız sıkıştığında değil ömrümüzün her anında yapsak çok daha güzel olur.
  • daha 10 günlükken benim de arabamın tepesine taş düştü, tavanda ufak bir göçük oluştu. ilk başta üzülmüştüm ama şimdi görmüyorum bile. zamanla siz de alışırsınız. fazla kafaya takmayın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Tekrar alıntı yapmayım beamer kardeşim.Elbette söylediğiniz de olur.Bir fakir tespit edin onların 1 haftalık mutfak alışverişini mağazadan doldurun tahminen 100 tl civarıdır,habersiz ziyaret edin.Yeni araç aldığınızı hayır duası almak için geldiğinizi ve elinizdekilerin de bu mutluluğunuza ortak olmaları için hediye olduğunu söyleyin.Ya da fitre olarak 4 fakiri doyurun sanırım 8 tl bir kişinin bir öğün hakkı,siz bunu 10 tl olarak düşünün toplamda 40 tl eder..Onlar zaten hayır duası edeceklerdir arkanızdan.Bu da nazar sorununa kesin çözümlerden biridir.Unutmayın hiçbir iyilik karşılıksız kalmaz, hiçbir kötülüğün karşılıksız kalmayacağı gibi

Bunun dışında efsane bir atasözü vardır,her durumda işler.Sakınan göze çöp batar.Biraz daha relax olursanız daha az sıkıntı ile karşılaşırsınız. ya da murphy yasalarına göre kaderinize razı olun.İyi başlayan her şey kötü biter; bişey kötü başladıysa kötü bitmemesi için herhangibir neden yoktur Bu son söylediğim bünyede pesimistlik yaratabilir dikkate almayın...

+1 hepimiz icin gecerli hemde

• Arabaya kurban kesilmez.. Kurban Allaha şükretmek için kesilir.. Kurban kanını arabanın sağına soluna sürüp ondan koruma beklemek en açık tabirle günahtır. Siz aracınızı önce sağlama alın sonra Allaha emanet edin.. Internetten bakın bulun nazar duası okuyun.. Fazla da kafaya takmayın.. Ne kadar titiz olursanız o kadar sorun bulur sizi..
  • bekliyoruz efenim

Arabamdaki nazarı nasıl atabilirim? :(
  • iyi ki daha büyük bir kaza yaşamamışsınız, boşverin takmayın kafanıza
  • kurban kestirmenizi tavsiye ediyorum
  • evet yalnız değilim demekki.

Bende sıfır aracımı aldım. 15.gün dolu yağdı ve ben işteyim araba evde. hiçbirşey yapamadım öyle bekledim içim içimi yedi. akşam koşarak eve gittim baktım sadece 1 tane minicik tavanda göçük vardı neyse dedim nazar... bir 15 gün sonra yandaki araç kapıyı açınca çarpmış bir göçükte oradan oluştu. neyse dedim iyice kenara yanaşayım duvar tarafını yolcu kapısına verip geri geri sıfır yanaşıyordum birgün geldim baktım yol tarafında aracın önü kaldığı için birisi farın oradan kaputa doğru oturmuş ve kot mu vartık ne varsa düğme gibi bişeyler boydan boya fara kadar çizmiş 5-6 yerden. bende tekrar ön ön park edip diğer aracın sürücü kapısının arasında boşluk çok kalsın diye iyice diğer tarafa yanaşırken bu seferde jantları demire sürttüm. 4 jantta çiziklerle dolu. en son birgün yine ışıklarda bekliyorum 10sn oldu 20sn oldu 30sn civarı yeşil yandı öndeki araç stop ettirdi aracı bende hiçbirşey yapmadan bekliyorum ayağım frende. bu arada arkamdan da bir clio yanlaşıyordu bir ara görmüştüm dikizden. sen yavru kulağında bluetooth kulaklık yeşil yandı diye tekrar gaza yüklen bende öndeki aracı beklerken arkadan küüüttttttt bir baktım 34 plaka şirket aracı. işte ozaman bütün hevesim sıfır araç alayım diye girdiğim borç herşey koptu. yine önemsiyorum ama artık eskisi kadar o hevesim o heyecanım o "borca girdim ama değdi bak herşeyiyle orjinal sıfır çizik bile yok" diyemiyorum..
    ilk aldğımında kesecek kimse olmadığından kesilmiş tüm tavuk alıp fakire falan vermiştik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 23 Mayıs 2012; 8:33:07 >

•  Arabamdaki nazarı nasıl atabilirim? :(

Bendeki çeki demirinde sallanırdı hep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracud@ -- 23 Mayıs 2012; 8:42:33 >
  • hepimizin başına geliyor bunlar en iyisi alışın ve takmayın.
  • Sıfır araçların maküs talihi bu olsa gerek; benim araç daha 2 aylıkken arka çamurluk üstünde 3 cm kadar derin sürtme, ön tampon sağında birbirine paralel 5 cm boyunda 4 adet ince çizik, sol arka kapıda başka bir aracın kapsının çarpması sonucunda oluşmuş 3 cm çapında göcük, sol ön kapıdan başlayıp arka kapıya devam eden farklı zamanlarda oluşmuş 2 adet 30 cm boyunca ince çizik, sol yan aynada 5 cm boyuca çizik ( yanyana geçerken diğer arabanın aynasına çarptı ) Bu bahsettiğim olumsuzlukların sonuncusu hariç tamamı ben araçta yokken park halindeyken oluştu.

Sonra bir gün ben arabayı yıkadıktan sonra cilalarken, babam "fazla parlatma, nazar değer dedi" o gün bügün 6 aydır araçta hiç çizik olmadı. Ama araba çamur içinde...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizler bu arabaları sıfır ve çiziksiz olarak alıyoruz ama zaman içinde bu özelliklerini kaybediyorlar galiba bu fikire alışmak gerek hep aynı kalmasını istiyoruz ama mümkün değil
  • Kurban kesmenizi öneririm. Durumunuz yoksa bir fakire yardım edin . Çözülecektir. ( Acemi değil iseniz . )
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.