Şimdi Ara

Arabamdaki nazarı nasıl atabilirim? :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
144
Cevap
0
Favori
29.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, arabamı alalı 2 ayı yeni geçiyor. Sıfır km aldım, Astra J kasa.

2 ay içinde 2 sefer jantım yamuldu, 2 sefer altını vurdum ama bir sıkıntı yok.

Nasıl olduysa park sensörüm 2 defa çalışmadı, birinde arkadaki demire dokundurdum bir şey olmadı neyseki çok yavaştım. İkincisinde parktan çıkarken arkadaki arabaya dokundurdum biraz tamponda boya sıyrıldı adama da numaramı bıraktım onda bir şey yoktu, aramadı zaten tekrar.

Sokaktaki çocuklar futbol oynarken topu gelmiş ön kaputta 2 tane top göçüğü var, alttan ittim düzeliyor tekrar çöküyor:(

Geçen gün otopark çıkışına saçma sapan bir kamyon durmuş mal indiriyordu, korna çaldım, bi tane adam indi gel gel gel diyor sol arka çamurluğum yandaki arabaya sürttü, yine bir şey yok! ufak bir kılcal çizik bile olmamış nasıl olduysa.

O kadar sakin kullanmama rağmen bütün derin çukurlar beni buluyor, bam güm giriyorum.

Hiç büyütülmeyecek şeyler ama çok canım sıkılıyor. Bu gün sağa dönüşte dönmedim öndeki arabanın biraz daha ileri gitmesini bekledim, önünde de araba vardı, sağa yeşil yanmasına rağmen aradan geçmedim bir şey olmasın diye arkadan baya küfür yemiş olabilirim. Dar sokakta karşıdan araba gelip yol veriyorsa geçmiyorum o derece psikopat oldum, "arabamı sıfır aldım bir yere sürter şimdi öldürsen geçmem, sen geri git" dedim adamın birine tip tip baktı bana

Bu da en nefret ettiğim kullanıcı tipidir ama ne yapayım artık çok sıkıldım daha 2 aylık arabaya böyle şeyler olunca.

Foruma fotoğraf koymadım hiç, arabamda nazar boncuğu da var ama sallanması hoşuma gitmediği için güneşliğin altında duruyor görünür bir yere mi koyayım ne yapayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 23 Mayıs 2012; 0:39:46 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabaya Nazar Değmemesi ve Nazarı Atma Yolları

Arabanıza nazar değebileceğine inanıyorsanız ve bunu önlemek veya atmak istiyorsanız, uygulayabileceğiniz bazı yollar mevcuttur.

Arabaya Nazar Değmemesi İçin Öneriler

• Arabanıza bir nazar boncuğu asın.
    • Arabanızın dikiz aynasına mavi bir kurdele bağlayın.
    • Arabanızı sık sık temizleyin ve düzenli olarak bakımını yaptırın.
    • Arabanızı negatif enerjilerden arındırmak için adaçayı gibi bitkileri yakın.
    • Arabanıza nazardan koruyucu dualar okuyun veya yazılar asın.

Arabada Nazar Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Arabanızda nazar olduğundan şüpheleniyorsanız, aşağıdaki belirtilere dikkat edebilirsiniz:

• Arabanızda sık sık arızalar oluyor.
    • Arabanızın performansı düşüyor.
    • Arabanızda nedensiz çizikler veya ezikler oluşuyor.
    • Arabanızı kullanırken huzursuzluk veya korku hissediyorsunuz.

Arabayı Nazardan Korumak İçin

Arabanızı nazardan korumak için şu önlemleri alabilirsiniz:

• Arabanıza nazar değmesini önlemek için dua edin.
    • Arabanıza nazarı gideren muskalar taşıyın.
    • Arabanızı kutsal suyla yıkayın.
    • Arabanızda pozitif enerji yayacak müzikler çalın.

Nazara Karşı Dualar

Arabanızdan nazara karşı korumak için şu duaları okuyabilirsiniz:

• Ayet-el Kürsi
    • Fatiha Suresi
    • Felak Suresi
    • Nas Suresi

Önemli Not: Bu bilgiler bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye yerine geçmez. Arabanızda nazar olduğunu düşünüyorsanız, bir uzmana danışmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: soda23

Park sensörlerine güvenme. Arkanda araba, duvar ise algılar sorun olmaz ama Demir, taş gibi bicimsiz şeyler var ise %80 algılamaz.

Biz de gecen sefer kuzenin 520d aracını bir taşa vurmuştuk. Sokayım sensörlerine dedik ve bindik arabaya :))

Yeni 520d mi?

Yenisiyse şaşıracağım çünkü yenilerinde yerdeki sigara paketine bile ötüyor neredeyse Bir de kuzenimde var yeni 520d geri görüş kamerası falan da var onda standart diye biliyorum nası vurdunuz acaba taşa :)
  • Üstat yalnız değilsiniz aynı rahatsızlıklar her sıfır araç aldığımda banada oluyor kolay kolayda geçmiyor.Kurban kesip tümünü bir fakire verin.Aracın sağına soluna kanı sürün.En etkili nazar rezistans budur benim bildiğim.Çok geçmiş olsun
  • Hocam üstünde kurşun döktürün

Şaka bi yana dikkat ettikçe sizi bulur. Murphy yasaları Kafaya takmadıkça hiçbir şey olmadığını göreceksiniz. Ama gerçekten takmayacaksınız, 2 gün takmıyım bakıyım ne olacak şeklinde değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

Orijinalden alıntı: soda23

Park sensörlerine güvenme. Arkanda araba, duvar ise algılar sorun olmaz ama Demir, taş gibi bicimsiz şeyler var ise %80 algılamaz.

Biz de gecen sefer kuzenin 520d aracını bir taşa vurmuştuk. Sokayım sensörlerine dedik ve bindik arabaya :))

Yeni 520d mi?

Yenisiyse şaşıracağım çünkü yenilerinde yerdeki sigara paketine bile ötüyor neredeyse Bir de kuzenimde var yeni 520d geri görüş kamerası falan da var onda standart diye biliyorum nası vurdunuz acaba taşa :)

Yeni degil önceki kasanin makyajlisi. Zaten yenilerin cogunda kamera da var. Ama yinede güvenme :)

Tamponun arka alt kısmında boya attı. Muhtemelen 1-2 haftaya rötuşlanacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sakınan göze çöp batarmış.
    Ufak bi çizik falan varsa hiç yaptırmayın. Yani aracın ufak göze batmayan bi kusuru olsun. Nazarlık acısından
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenTugay

Sakınan göze çöp batarmış.
    Ufak bi çizik falan varsa hiç yaptırmayın. Yani aracın ufak göze batmayan bi kusuru olsun. Nazarlık acısından

jantımı hala yaptırmadım öyle duruyor valla ama tehlikeli yani en yakın zamanda yaptıracağım onun dışında hiç bir şey yok araçta. Dediğim gibi sanki sadece canımı sıkmak için oluyor. Arabanın arka çamurluğunu sürttüm resmen indim ben sanıyorum, boya kalktı, göçtü çizildi hiç bir şey yok tozu bile duruyordu üstünde

quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Üstat yalnız değilsiniz aynı rahatsızlıklar her sıfır araç aldığımda banada oluyor kolay kolayda geçmiyor.Kurban kesip tümünü bir fakire verin.Aracın sağına soluna kanı sürün.En etkili nazar rezistans budur benim bildiğim.Çok geçmiş olsun

Hocam onun için babamdan para istemem lazım, babam da inanmaz öyle şeylere pek. Daha böyle öğrenci işi bir çözümümüz yok mu ? Onun yerine şöyle 1-2 kilo falan et alıp bir eve versem karınlarını doyursam olmaz mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aracı 0 sıfır aldım.ilk olrak park yapılmaması için bırakılan mantar taşlara ön tamponu sürttüm.oto parkta şerefsizin biri arka çamurluğa vurup kaçtı.kapının önünde sucu ön çamurluk ve tampona vurup ayna mı kopardı.kapı göçüklerini saymıyorum.hafta sonuda veledin biri bisikleti ile gözümün önünde arka çamurluğumu çizdi.lafın kısası siz ne yaparsanız yapın bu tip olaylar maalesef oluyor.insanlarımız çok duyarsızlar.kapısını açarken senin aracında oluşacak göçügü hiç umursamıyorlar.veya bisikletle araçların arasında gezen çocuklarını ikaz ederek uyarmıyor,oto parkta vurup kaçıyor vs.vs.vs
  • araba, ev vb. büyük alışverişlerinizden sonra bir kurban kestirmekte fayda vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paratoner2010

aracı 0 sıfır aldım.ilk olrak park yapılmaması için bırakılan mantar taşlara ön tamponu sürttüm.oto parkta şerefsizin biri arka çamurluğa vurup kaçtı.kapının önünde sucu ön çamurluk ve tampona vurup ayna mı kopardı.kapı göçüklerini saymıyorum.hafta sonuda veledin biri bisikleti ile gözümün önünde arka çamurluğumu çizdi.lafın kısası siz ne yaparsanız yapın bu tip olaylar maalesef oluyor.insanlarımız çok duyarsızlar.kapısını açarken senin aracında oluşacak göçügü hiç umursamıyorlar.veya bisikletle araçların arasında gezen çocuklarını ikaz ederek uyarmıyor,oto parkta vurup kaçıyor vs.vs.vs

Valla keşke sıfır araç almasaydım diyorum hocam. İkinci el araba Türkiye için daha mantıklı.

Yolu yol değil, insanı insan değil dediğiniz gibi..

• Hocam siz yıkamacıyla anlaşmak isteyen kişiydiniz değil mi?

Bi kan akıtmayı deneyin isterseniz

Bizde dua ederiz buradan, ALLAH kazalardan belalardan korusun
  • İlk başta siz güzel bir güsul abdesti alın hatta belki olmamıştır diye bir daha alın daha sonra da arabayı ÇOK detaylı bir şekilde iç dış motor temizliği yaptırın yararı olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

Hocam siz yıkamacıyla anlaşmak isteyen kişiydiniz değil mi?

Aynen hocam o benim.

Sağ olun valla dualarınız için ama çok pahalı gelir bana kurban falan kesmek ama durumu olmayan bir evi doyurabilirim, işe yarar mı bilemiyorum ki.
  • quote:

quote:

Aynen hocam o benim.

Sağ olun valla dualarınız için ama çok pahalı gelir bana kurban falan kesmek ama durumu olmayan bir evi doyurabilirim, işe yarar mı bilemiyorum ki.

Hocam öyle demeyin "0" araba almışsınız, küçük bişey kestirin, olayı o zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Üstat yalnız değilsiniz aynı rahatsızlıklar her sıfır araç aldığımda banada oluyor kolay kolayda geçmiyor.Kurban kesip tümünü bir fakire verin.Aracın sağına soluna kanı sürün.En etkili nazar rezistans budur benim bildiğim.Çok geçmiş olsun

Çarpılmayın da sonra, en azından 10 metre bi paratoner bulundurun yanınızda.
  • quote:

quote:

Aynen hocam o benim.

Aracınıza dışının kirlenip içinin tozlanması için biraz süre verin, zamanla bu sorunlardan kurtulursunuz. Sürekli yıkatmak=Aracı cillop gibi ortaya çıkartmak=daha çok nazar + göz

Kan akıtabilirsiniz durumunuz varsa, yoksa bi iyilik yapın, fakire fukaraya yardımcı olun elinizden geldiği kadarıyla. Peygamber efendimiz 0km aldığı aracı için kan akıtmadığına emin olun, öyle bir zorunluluk olduğunu düşünmeyin diye böyle bir örnek veriyorum

• Nazar mı, Klasik opel mi bilemedim şimdi :)

Arabayı bir süre yıkatmayın baya kirli gezin albenisi olmasın
  • Tekrar alıntı yapmayım beamer kardeşim.Elbette söylediğiniz de olur.Bir fakir tespit edin onların 1 haftalık mutfak alışverişini mağazadan doldurun tahminen 100 tl civarıdır,habersiz ziyaret edin.Yeni araç aldığınızı hayır duası almak için geldiğinizi ve elinizdekilerin de bu mutluluğunuza ortak olmaları için hediye olduğunu söyleyin.Ya da fitre olarak 4 fakiri doyurun sanırım 8 tl bir kişinin bir öğün hakkı,siz bunu 10 tl olarak düşünün toplamda 40 tl eder..Onlar zaten hayır duası edeceklerdir arkanızdan.Bu da nazar sorununa kesin çözümlerden biridir.Unutmayın hiçbir iyilik karşılıksız kalmaz, hiçbir kötülüğün karşılıksız kalmayacağı gibi

Bunun dışında efsane bir atasözü vardır,her durumda işler.Sakınan göze çöp batar.Biraz daha relax olursanız daha az sıkıntı ile karşılaşırsınız. ya da murphy yasalarına göre kaderinize razı olun.İyi başlayan her şey kötü biter; bişey kötü başladıysa kötü bitmemesi için herhangibir neden yoktur Bu son söylediğim bünyede pesimistlik yaratabilir dikkate almayın...

• quote:

quote:

Aynen hocam o benim.

Hocam herkes bütçesine göre ALLAH ne verdiyse imkanınız olduğu sürece maddi durumu olmayanı sevindirmek iyidir

@DeepNote o murphy kanunları çok sakat hep sakat, en ufak bir olumsuz düşünce dahi depresif duygulara yönlendiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin90 -- 23 Mayıs 2012; 2:10:56 >

• Benim düşüncem şöyle.

Bu tür olay bir fonksiyon ise bu olayların değişkenleri onlarca, belki de yüzlerce, hatta binlerce. Yaptığımız hatalar ve doğrular değişkenler ise fonksiyonu her zaman etkiliyor. Er veya geç.

Yaya geçidinde yayaya yol veren araç sayısı %5'in altında olabilir. Hatayı kendisi yapıp karşı tarafa bağıran insanlar gördüm. Sadece trafikle ilgili de değil. Hayatın her alanıyla ilgili demek istediklerim.

Bir gün, yapılan hatalar ve doğrular karşımıza çıkıyor. Belki farkedemiyoruz, niye böyle oluyor diyoruz ama nedensiz olmadığını belki göremeyebiliyoruz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.