Şimdi Ara

Arabamdaki nazarı nasıl atabilirim? :( (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
30.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ah ah aynı durumlar ilk aldığımız hafta banada olmutu.Foruma resim koymayın düzeliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZAMANLA GECER HOCAM ALISIRSINIZ.

• Renk KIRMIZI mı?

Çözüm: bir kurban kesilip forum ahalisine dağıtılacak (çevrilmiş olarak)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEZ_TEX

Renk KIRMIZI mı?

Çözüm: bir kurban kesilip forum ahalisine dağıtılacak (çevrilmiş olarak)

benim aracın rengi kırmızı :) ve mercan kırmızısı olduğu için parıl parıl parlıyor herkesi ( araç yıkarken geçen kızlardan bile duyuyorum ) aaaa ne güzelmiş rengiii.. sözcüklerini :)
  • j kasalarda oluyor böyle şeyler, aracında birinin gözü var.sık sık yıkatma aracı
  • 2 ay içinde o kadar çok sürtmüşsün ki sağa sola bence artık nazarı çıkmıştır. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence ufak bi göcük var sağ çamurlukta yaptırmıyorum bilerek nazarlık olarak duruyo tabi ondan sonra altını kaldırıma sürttüm yani bi işe yaramadı ama onuda yaptırmıcam. arabayı övmeden ziyade şöförlüğünü öven olursa maşallah dedirt ondan daha çok başıma geldi nazar.

• Kurşun döktürmek için, ortalama 80 kiloluk bir insana bir Tırnak ucu kadar kurşun kullanılmaktadır. Kurşun dökülecek kişinin üzeri örtülür. Bir kaşık ateşte tutularak kaşık içindeki kurşun eritilir. Tencerenin içindeki su kurşun dökülecek kişinin kafasının üzerinde tutulur. "fıs fıs fıs fıs" dua mırıldanırken Tencerenin içine erimiş kurşun dökülür. Böylece patlmasa sesleri ile birlikte tencerenin altında "Ulan yanmasak bari." edasıyla duran kişinin nazarının çıktığına inanılır.

Araç 1400 kg. Bir insana yetecek kurşunun takribi 17 katı alınır. Bir adet araba brandası, büyük boy bir leğen, söz konusu kurşunu alabilecek döküm çelik bir kap, bu kadar kurşunu eritebilmesi için bir adet kaynak makinesi, Isı geçirmez eldivenler de lazım. Gerisini anlatmaya gerek var mı?

Şaka bir yana, dedem sağ iken Lagunası vardı. Arabayı aldı, 3 ay sonra bir araç sıkıştırdı, sağ refüje kırmış direksiyonu, şehir içinde aracı boydan boya sürttü. Sonrasında, yolda giderken durduk yere şoför yan camı patladı. Bir keresinde yoğun siste yola at çıktı, dedem ata çarptı. Bir keresinde de Mesa koru sitesi ışıklarında eskişehir yolunda beklerken arkadan 140km ile gelen bir araç duramayıp çarptı. Sonuncusu büyük bir kazaydı... Bütün kazalarda avcumun için kadar, 3-4cm kalınlığında dev bir nazar boncuğu arabanın içindeydi. Son kazadan sonra tepkim: "Ya dede, kaldır bak şu nazar boncuğunu, bir işe yaradığı yok, bir sonraki kazada uçup birinin kafayı gözü yaracak!" oldu. Yarıldık hep beraber gülmekten...

Kısaca şans bu işler. Nazarmış, gözmüş, tırt bunlar. Bizim arabalar: Buick Regal, Alfa 75, Suzuki Vitara, Frontera, Saab900, volvo S60, Focus, S-Max, Z4, A3, Legacy ve iki Belair de dahil olmak üzere, ne bir dua, ne bir boncuk, ne de başka türlü büyüler mevcut değildi.

Bu kadar araba ile sadece Vitara ile büyük kaza yaptı abim. İstanbul'da Araba lastik kopması sonucu havaalanı yolunda spine girip, bariyerler arası pinpon topu gibi sektikten sonra, abim "yırttık lan galiba!" derken kendisine doğru gelen tırı görmüş: "si..ir!". Tır yanından geçmeyi başarmış, o sırada hala spinde olan abimin araba Tıra yandan çarpıp tekrar hızlanmış. Bir iki pinpon topu hareketinden daha sonra, arabadan 4 kişi de burnu kanamadan inmiş. Olaydan 3gün sonra abim Ankara'ya döndü. Ertesi gün büyücü anneannem kurşun mu dökmedi, kurban mı kesmedi... Babam Saab'ı yeni boyatmıştı. Abimle birlikte arabanın etrafında döndüler. Babam: "Bak, bu arabayı sana böyle veriyorum, böyle alırım." demişti. Aynı günün gecesi 4'te telefon çaldı. "Kesin birine birşey oldu." diye yataktan fırladım. Abim. Bezgin ve can sıkıntısı dolu bir sesle: "Hüseyin, babamı uyandırıp telefona versene ya!"... Gece 4'de alkol çevirmesine girmiş. 0 promil alkollü. Sırada beklerken arkadan gelen 150 promil alkollü biri abime çarpmış! Babamın tepki: "Lanet olsun! Sizin olsun bu araba!" yaşadığımız en hayırlı kaza oldu. 6 sene biz bindik Saab'a...

Kısaca anneannemin büyüleri tutmadı diyebiliriz. Zaten can alarak medet ummak ne kadar doğru bilmem. İşin özü varlığından emin olmadan, görmeden sevmek ve karşılık beklememek değil midir? Medet ummak, işi ona bırakmak veya ona havale etmek nedir? Sonraki aile toplantısında anneannemle "sahtekar büyücü" , "Boşa aldın hayvancağızın canını" falan diye bayağı bir dalga geçtik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 23 Mayıs 2012; 11:13:02 >

• Forumdaki nazar olayına kısmen katılıyorum.

Bende geçen gün arabanın bi tarafı kasisten geçsin derken arka tekeri kaydırarak kaldırıma vurdum. Top gibi sekti araba kaldırıma vurum yarım metre attı böyle. 2 yıla yakındır ehliyetim var ilk defa vurdum. Başınıza geleceği varsa geliyor. Hayra yormak lazım
  • Nazardan çok sizin hatalarınız gibi duruyor.
  • nazar diye bir şey yok arkadaşım, sadece başına geleceğine inandığından başına gelmiş. park sensöründen beklentilerini azalt, otomatik park sistemi değil o, sadece destek olmak için var. bozuk yollara yavaş ve dikkatli gir, bilmediğin yollarda öndeki arabayı takip et, çocukların oynadığı yere bırakmamaya çalış.

annemin arabaya koyduğu nazar boncuğu vardı, ses çıkarıyordu nah elim kadardı çünkü, yanaştım çöpe attım. 2 yıldır da bir şey olmadı, hatta araba 2 yıldır en sakin dönemlerini geçiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 23 Mayıs 2012; 11:33:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

nazar diye bir şey yok arkadaşım, sadece başına geleceğine inandığından başına gelmiş. park sensöründen beklentilerini azalt, otomatik park sistemi değil o, sadece destek olmak için var. bozuk yollara yavaş ve dikkatli gir, bilmediğin yollarda öndeki arabayı takip et, çocukların oynadığı yere bırakmamaya çalış.

annemin arabaya koyduğu nazar boncuğu vardı, ses çıkarıyordu nah elim kadardı çünkü, yanaştım çöpe attım. 2 yıldır da bir şey olmadı, hatta araba 2 yıldır en sakin dönemlerini geçiriyor

+1. nazar gibi batıl inançlara inanmayı bırakırsan nazardan da kurtulursun..
  • Kurşun döktür arkadaşım ama "üstünde" olacak "üstüne" değil.

Ayrıca ihtiyacı olan birilerine yardımcı ol ve karınlarını doyur güzelce.

• Nazar vardır ve gerçektir.

Fakat nazar boncuğu batıl inançtır. Ve kullanılması uygun değildir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Nazar vardır ve gerçektir.

kim demiş? adnan hoca mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baboker

kim demiş? adnan hoca mı?

Ben dedim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc
    ...bende öndeki aracı beklerken arkadan küüüttttttt bir baktım 34 plaka şirket aracı. işte ozaman bütün hevesim sıfır araç alayım diye girdiğim borç herşey koptu. yine önemsiyorum ama artık eskisi kadar o hevesim o heyecanım o "borca girdim ama değdi bak herşeyiyle orjinal sıfır çizik bile yok" diyemiyorum...

Evet çok doğru.

İnsanın tüm hevesi kaçıyor. Hatta insan 2-3 ay boyunca bir daha sıfır araba almayı aklından bile geçirmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc
    ...bende öndeki aracı beklerken arkadan küüüttttttt bir baktım 34 plaka şirket aracı. işte ozaman bütün hevesim sıfır araç alayım diye girdiğim borç herşey koptu. yine önemsiyorum ama artık eskisi kadar o hevesim o heyecanım o "borca girdim ama değdi bak herşeyiyle orjinal sıfır çizik bile yok" diyemiyorum...

Evet çok doğru.

İnsanın tüm hevesi kaçıyor. Hatta insan 2-3 ay boyunca bir daha sıfır araba almayı aklından bile geçirmiyor.

yahu birde şunu anlamıyorum; yolda kasis var ben yavaşlıyorum arkamdaki ya dibime giriyor korna sellektör yapıyor yada sağımdan pat küt geçiyor. çukurlu yollarda da durum aynı maalesef, bakıyorum kimse ne de arabasına acımıyor. e kardeşim 2 yıl sonra sen dünyanın masrafını yapıp amortisördü, Rotları bilmemne masraf edeceksin??? arada en fazla 10sn fark oluyor ne var yavaş geçsen?... ve gördüğünüz gibi ben ne kadar dikkat etsemde sakınsamda çöp batıyor..geliyor başkası çarpıyor.. :((

• Nazar ve kurban konusunda başımıza gelenleri bir önceki posttan okuyabilirsiniz. Kurban kestirmek yerine aynı kişilerin doğrudan karnını doyurmak daha mantıklı olabilir kanaatindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

nazar diye bir şey yok arkadaşım, sadece başına geleceğine inandığından başına gelmiş. park sensöründen beklentilerini azalt, otomatik park sistemi değil o, sadece destek olmak için var. bozuk yollara yavaş ve dikkatli gir, bilmediğin yollarda öndeki arabayı takip et, çocukların oynadığı yere bırakmamaya çalış.

Bu nazar boncugunu da bana arkadasim verdi arabanda dursun diye. 3 hafta falan olmustu alali. Ondan once yoktu boyle seyler onu arabaya koydugumdan beri basima geliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.