Kapının önüne koysam arabayı yıkar yıkamaz kadınlar balkona çıkıp tertemiz arabanın üzerine sofra bezi sirkeliyor, yetmiyor camdan sigara izmariti felan atıyorlar.Onu bunu geçtim balkona halı paspas kilim felan koyup uçmasın diye üzerine sandalye koyuyorlar.Biraz rüzgar çıkınca paspas uçuyor sandalyeyle birlikte aşşağı düşüyor arabanın bir kere camı öyle kırıldı zaten değiştirdik hala daha aynı şeyi yapmaya devam ediyorlar.Daha demin arabayı yıkarken kapının önüne çektim beş on dakika olmadı halı düştü tam arabanın önüne.Kendi kapımızın önüne araba koyamıyoruz böyle insanlar yüzünden.Arabayı yıkayacam sandalyeyi al diyorum on kere söylüyorum onuncuda zorla alıyor, yarım saat sonra yine balkonun kenarına çamaşır asar gibi koca sandalyeyi asıyor.Kardeşim hiç mi akıl izan yok, hadi arabayı geçtim o sandalye birinin kafasına düşse adamı canından eder hiç mi akıl yok ? Neyse vazgeçtim mahalleye koymaktan, gittim arka sokağa koydum.Bu sefer de arka sokakta oturan ama araba sürmeyi bilmeyen bir herif gelip arabaya vurdu.Adam araba sürmeyi bilmiyor pata küte kullanıyor, oraya koymaya devam etsem her allahın günü gelip vuracak.Mecburen oradan da vazgeçtim, öbür sokağa koyayım dedim.Babam gel şu ağacın altına çek dursun burası güvenli dedi.Ertesi gün arabayı almasam ağaç üzerine devrilmiş olacaktı ucuz yırttım.Durdu durdu ağacın ben oraya araba koyduktan sonra devrileceği tuttu.Allahtan arabayı çekmiştim ucuz yırttım. Bu sefer babam gel dedi kaldırıma koy, kaldırım dediğim yerde yol üstü felan değil sokak arası kimse geçmiyor oradan zaten kör bir nokta.Bir iki gün durdu, üçüncü gün arabayı oradan aldıktan sonra farkettim ki tam kaldırımın önündeki yol çökmüş.Arabayı almasam çöken yolla birlikte aşşağı inecek.Ben de mi bir cenabetlik var anlamadım ama bütün pislikler beni buluyor.Kafayı yedim arabayı koyacak bir tane sağlam yer bulamadım civarda. Sonra dedim gidip parkın yanına koyayım, cadde kenarı ama düz yol kimse ellemez.Götürdüm koydum, fakat bu seferde baktım veletler rahat bırakmıyor.Bisiklet sürüyorlar ama adam gibi sürmüyorlar.Ön kaldırıyor arka kaldırıyor, ondan sonra pat diye düşüyor felan.Az kalsın arabanın üzerine düşüyordu bir tanesi.Bisikletlisi yetmiyor, top oynayanı geliyor.Bir de çöp kutuları koymuşlar, sağolsun belediyenin çöpçüleri çöp kutularını sanki voleybol topu fırlatır gibi fırlatıyorlar boşalttıkdan sonra.Hep arabaya vuracaklar diye tedirgin oluyorum.Neyse çocuklarla çöpcüler de orada rahat bırakmayınca bu sefer başka yer arayışına girdim.Mecburen gittim iki sokak yukarıya ıssız bir yere koydum, geniş bir yol.Park bahçe yok, ev felan da yok yanında açık alan.Artık orada da bir şey olursa kendimi kesicem. Çok muzdaribim bu park yeri konusunda biraz yazıp içimi dökmek istedim, siz ne yapıyorsunuz nasıl yerlere koyuyorsunuz sizin de oturduğunuz semtte mahallede araca böyle zarar veren tipler var mı ? Yoksa bizim buralar mı kötü sadece ? Biraz bu konuda konuşalım istedim. |
Kendi kapımın önüne araba koyamıyorum, bu nasıl memleket arkadaş ?
-
-
Yazı çok uzun ama tahminim anladıkları dilden konuşmuyorsun dostum sen, adamına göre muamele çekip iki kelime etsen bir daha yemez yapmaya..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte bu yüzden sosyo kültürel düzeyi düşük semtlerde oturmamaya çalışın . Bunun çözümü de iyi para kazanıp daha elit yerlerde oturmaya maddi durumunuzun yeterli hale gelmesi . Yani konu sahibine tavsiyem daha fazla para kazan daha elit semtlere taşın
Konuştum anladıkları dilden ama insanlar hain bu sefer gizli gizli arabaya zarar veriyorlar, 24 saat başında nöbet tutamam ki ben.Medeniyet yüzü görmemiş ki bunlar, mesela bizim komşu bir kadın var o abla her gün bas bas bağırıp ağzına geleni saydırıyor çöp atmayın bahçeye diye ama aynı kişiler hala atmaya devam ediyor.Kavga ediyorlar tartışıyorlar ama sorun çözülmüyor.Aynısını ben de yaptım kapı kapı dolaşıp konuştum ama anlamıyorlar laftan.Hangi birine söz geçiricem, birisine dalaşsam bu sefer başımızı belaya soktuğumuzla kalırız, bu insanlar eğitilmez.
-
Hocam eskiden mahalle kültürü vardı, herkes birbirini tanırdı.Şimdi binaya giren çıkan belli değil.Eskiden mahallede üç beş araba vardı kimin olduğu belliydi, şimdi vızır vızır kimin arabasıdır nedir belli değil.Eskiden komşunun arabasını bile kollar gözlerdik bir şey olduğunda haber verirdik, şimdi arabaya zarar verip kaçıyorlar.Sosyo kültürel düzeyi düşük insanlar doldu, eğitimsiz düşüncesiz insanlar arasında biz de heder oluyoruz böyle.Sabahtan beri nereye koyacağım arabayı diye dolanıyorum.Sırf bunlar yüzünden arabayı kapalı otoparka bırakıyordum, otopark da bir iki sene önce 200 lirayken şimdi oldu 1000 lira artık gücüm yetmiyor aylık 1000lira vermeye mecbur sokağa bırakıyorum.Anca dediğin gibi çok paran olacak gidip lüks bir semtte özel bir sitede veya müstakil evinde oturacaksın belki o zaman kafa rahat eder ama nerede bizde o imkan.
-
O bile çözüm değil. Sözüm ona iyi bir semtteyim. Geçen komşu karısıyla kavga etmiş pickupla site kapısını vura vura kırmış sinirden. Gece gece içip şarkı söyleyen mi dersin, otoparkta sabah veya gece sürekli korna çalan mı. Mal çok memlekette mal çok. Evrimini homosapiens kıvamına getiren çok az canlı var.
Köyden kente göçün etkisi diyeceğim ama köyde bile bu kadarı olmuyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aslinda bu hayat tarzi köydeki mustakil hayatini apartman icerisinde yasmaya calisiyor. Yani hayatin artik mustakil olmadigi bilgisinin anlatilmasi lazim. Bu yuzden insanlar dogrudan buyuk sehre goc edememeli. Once belediye sonra ilce statusundeki yerlerde 3 -5 yil yasamali, apartman adabi ogretilmeli. Sonrasinda buyuk yerlere gelebilmeli.
Kulturel şoku da azalatmak icin cok uzak vilayetlere de goc dogrudan yapilmamali. Kademe kademe yapilmali. Elektrik supurgesi icad edilmis yani hali silkelemek nedir. Cok ilkel cok yazik
Abi gerçekten abartmıyorum geçen gün merdivenlerdeki pisliklerden çöplerden eve zor girdik.Şişeler, poşetler, selpaklar, izmaritler vs. vs. apartmanın içi bok götürüyor ama kimse şikayetçi değil.Ben çıkıp süpürmesem o şekilde kullanmaya devam edecekler.Temizlikçi kadın geliyor haftada bir silip süpürüyor, daha ertesi gün tekrar eski halini alıyor.O yüzden bir de ben süpürüyorum.
Onun dışında dediğin gibi harbiden çok ilkel insanlar, ekmek almışım evime giricem kadın beni göre göre gözümün içine baka baka kafama halı silkeliyor balkondan.Kaç yaşında kadın, laf söylemeye dilim varmıyor ben utanıyorum onun adına ama o utanmıyor.Silkeliyorsun bari iki saniye dur ben gideyim öyle silkele, kafamdan aşşağıya halı tozunu pisliğini dökmeye utanmıyorda.
İyi kötü bir arabamız var, kimi kolay para kazanır umursamaz fakat biz binbir emek ve alın teriyle aldık.Bir şey olursa yerine yenisini koyacak gücümüzde yok.Maksat ihtiyacımız görülsün, ayağımız yerden kesilsin.Fakat adamlar bir huzur vermiyorlar, gavur malı gibi sürekli zarar ziyan.
18 yaşında ehliyet aldım, 10 senedir de araba kullanıyorum sana yemin ederim daha bir tane kazam yok.Ne bir yere sürttüm arabayı, ne bir yere vurdum.Fakat gel bak benim arabaya, sanki savaştan çıkmış gibi.Her yeri çizik, göçük içinde.
Millet olarak ne zaman birbirimizin hakkına riayet etmeyi öğreneceğiz bilmiyorum.Araba dediğin bir metal yığını sadece bir önemi yok aslında ama insanın onu almak kazanmak için verdiği emeklerin boşa gittiğini görmesi çok koyuyor.
Belki yurtdışında olduğu gibi araba almak kolay olsaydı bu kadar kafaya takmazdım, ama alın terinin ciğeri beş para etmez davarlar tarafından hiç edildiğini görmek adamı üzüyor.Boşa mı uğraşıyoruz biz diye düşündürüyor.
-
Duygularıma tercüman olmuşsunuz. Maalesef ve istemeyerek son 3-4 yıldır yurtdışında yaşama istediği doğdu(mümkün değil orası ayrı). Yurtdışına çıkma isteğini dile getirince herkes sebebini ekonomik zannediyor, ama değil. Tam da bu yazdıklarınız ve diğer konulardaki iflaslar sebebiyle. Ekonomi en sonlarda.
-
Yazılanlar SARI MERCEDES filmini hatırlattı.
Bence paranızı araba yerine, daha düzgün mir muhite taşınıp, doğru düzgün insanlar arasında yaşamak için kullanın.
Balkondan halı silkeleyecek tipte insanların arasında çok zaman geçirirseniz arabadan daha fazlasını da kaybedersiniz. Daha iyi bir yerde yaşamak yerine, illa ki arabam olsun diye böyle yerlerde yaşamaya devam edip kafayı arabaya da bu kadar takarsanız "görmemişin arabası olmuş..." durumundan kurtulamazsınız.
-
belki de mahalleniz araba sahibi olmak için uygun değildir. ya da eğer kiracılar ise şikayet dilekçesi ile apartmandan attırabilirsiniz. durum bayağı karışık
-
5 senedir kapının önünde dururdu geçenlerde suriyeliler çizdi hem de derin ve farı da biraz çizmişler nasıl bir mantıktır? 300 metre geriye koyuyorum artık. işin komiği orada deli gibi suriyeli var orada bir şey olmuyor ama bizim sokakta bir tane yok suriyeli. eczane bim bakkal dükkan vs var kiralar tavan herhalde onun hıncı? bizim site önündeki bütün araçları çift yönlü boydan boya çizmişler benimki gene az. korktular mı nedir arkadaki Göktürk bayrağını görünce?
rötuş yaptım boya kodunda kalem alıp acemice ama olmadı tabi ki. pasta ile fazlalıklarını alacan kurudukça tekrar geçecen ama kalemin ucu kuruyor bir iki seferden sonra. mini onarım var kaskoda ama çizik için de tramer yazdırırsak olmaz hiç yok çünkü. iki çizik daha var böyle. okulda erkek öğrenciler yaptı işte yakışıklı olmanın zararları.
-
Memleket neresi ki ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
arabayı satıp 90 model şahin al. her yanı çizik ve göçük dolu olsun. özenip üstüne düştükçe ruhsal olarak çökersin.
-
3 yıl önce kadardı. Arabayı park ettim, çıktım. Kadının biri çığlık çığlığa yukarıdan bağırıyor " gocem gelecekkk, oraya o park ediyorrrrr, bizim evin altı, beşşş dakkaya geliyoooo !" Kadına "yaw burası özel otopark değil, kocanıza ait de değil" dedim. Kadın bağırmaya devam etti "valla saksıları atı atı veririm buradan, yettiniz beee !" Baktım kadın normal değil. Arabam zaten cam tavan, bu dengesiz yapar mı yapar. Usulca bindim ve başka yere park ettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 7 Eylül 2023; 11:7:49 >
O bile çözüm değil. Sözüm ona iyi bir semtteyim. Geçen komşu karısıyla kavga etmiş pickupla site kapısını vura vura kırmış sinirden. Gece gece içip şarkı söyleyen mi dersin, otoparkta sabah veya gece sürekli korna çalan mı. Mal çok memlekette mal çok. Evrimini homosapiens kıvamına getiren çok az canlı var. |
İşte bu yüzden sosyo kültürel düzeyi düşük semtlerde oturmamaya çalışın . Bunun çözümü de iyi para kazanıp daha elit yerlerde oturmaya maddi durumunuzun yeterli hale gelmesi . Yani konu sahibine tavsiyem daha fazla para kazan daha elit semtlere taşın
|
otoparka koyduğu arabasının üstüne savaş uçağından yakıt deposu düşen insanlar var. sen yine kendini şanslı bil. cehaletin yüceltiği ülkede cehaletten kaçamazsın, ne yaparsan yap. |
Her ne yaparsanız yapın düzelmez bu sorunlar. Bunun eğitimle semtle falan bi alakası yok. Adamın içinde olacak bazı şeyler, aile kavramı, vijdan, empati, saygı sevgi vs vs...
Eskiden evet bu kadar değildi, son 10 yıldır çok rezil bir hale geldik. Daha bugün araçla sıra bekliyoruz, Önümde gri yeni bir mercedes var, yanında görece eski bi suv duruyor. Kadın açtı arabanın kapsını, mercedesin arka çamurluğunun üzerine bıraktı. Tepem attı, indim araçtan uyardım, kapısını kapattım. Mercedesin sahibi durumun farkında değil. Uyardım adamı sağa doğru yanaştı. Çamurluğa baktı, iz oluşmuş. Bakın görüntüde bunu yapan kadın görece maddi durumu iyi eğitimli görüntüsünde. Kısacası iğrenç bi durumdayız artık. Yıllardır araba kullanıyoruz, defalarca BİLE BİLE araca zarar veren çok insanla karşılaştık, kiminin cezasını kestik, kimini bulamadık, kimini bulduk, polise verelim dedik hatta direk suç duyurusunda bulunduğumuz vaka bile oldu. Uzun lafın kısası bu memlekette insan kalitesi oldukça düşmeye başladı. Sırf sokakta zarar vermiyorlar araca. Aracı bıraktığın yetkili servis, aracı yıkattığın yıkamacı bile aracına zarar veriyor. İstemese de gerekli özeni göstermediği için zarar veriyor. Semtin falan önemi kalmadı yani. Ülkenin hali, inan oturduğun apartmanın haliyle aynı. Her neresi olursa olsun. Yahu adam otoparkı boyarken, duran arabanın üzerini bembeyaz yapmış, heryeri damla damla beyaz leke olmuş. Utanmadan cevap veriyor bide, sil diyor! Olm sende hiç mi vijdan ahlak falan yok?!!! E YOK İŞTE! Beş para etmez karaktersiz insanlarla ister istemez muhatap oluyorsun, yapacak hiçbir şey yok maalesef. |
Eski taşradaki alışkanlıklarını getirip getirmemeleri yeni taşındıkları bölgede yaşayanların tepkilerine ve duruşlarına da bağlı biraz. İzmir göztepe yalıya bir karı koca taşındı. 2 arabaları var, biri SUV. Caddeye arka arkaya 2 ağacın arasında, 2 arabalık bir bölgeye parkettiler, sonraki günlerde adam işe giderken karısı arabasını yarım araba kadar öne alıyor, ne önüne, ne de arkasına başka araba parkedemiyor. Akşam kocası gelince de aşağı inip arabasını geri alıp, kocasına yer açıyor. Bir gün kocası işe tam gittiğinde bizim komşu evine geldi ve yakınlarda başka park yeri yoktu, oraya parketmek istedi, kadın bir güzel arabasını öne aldı, tartıştı ama kocasının park etmesi için ayırdığı yere komşuya parkettirmedi. Epey bir söz dalaşı oldu, tabii medenice, küfretmeden. Kadın oranın bir cadde olduğunu, tapulu mülkü olmadığını, herkesin parkedebileceğini kabul etmedi ve evine çıktı. Komşum da gitti bizim apartmanın önünde duran plakalı ATV'sini aldı, kadının arabasının önündeki boşluğa güzelce sığdırdı. Kocası geldi atv'ye çevresinde dolaşa dolaşa baktı, karısı balkondan baktı, parkedemeyince gitti başka yer aradı. Komşum ATV'yi 1 hafta hareket ettirmedi, her akşamüstü geldiğinde ATV'ye bakıp öyle eve girdi adam. Sonra komşum atv'yi çekince tekrar aynı şeyi yapmaya başladılar, komşum bu sefer yine atv'yi kalan boşluğa parketti. Bir süre sonra bu yer tutma alışkanlığından vazgeçtiler. Sokağa herkesin parketme hakkı olduğunu anladılar. Dediğim gibi yeni yerlerinde çevredekiler duruşunu korurlarsa, gelenler de alışkanlıklara ve kültüre uymak zorunda kalıyorlar. Selamlar |
3 yıl önce kadardı. Arabayı park ettim, çıktım. Kadının biri çığlık çığlığa yukarıdan bağırıyor " gocem gelecekkk, oraya o park ediyorrrrr, bizim evin altı, beşşş dakkaya geliyoooo !" Kadına "yaw burası özel otopark değil, kocanıza ait de değil" dedim. Kadın bağırmaya devam etti "valla saksıları atı atı veririm buradan, yettiniz beee !" Baktım kadın normal değil. Arabam zaten cam tavan, bu dengesiz yapar mı yapar. Usulca bindim ve başka yere park ettim. |
Turklerin evrimi daha baslamadi. Primatlardan hallice bi milketiz. Iq felan bakinca zaten belli oluo. Asil sorum evrim degil ama. Is hirsizliga kose donmeye gelince akillar birden calisio. Hirsizligin kitabini yazmis millet |
Bir şekilde para kazanan ama, parayı harcama kültürü olmayan insanların dertleri bunlar.
Para, onu da alayım, bunu da alayım… diye kazanılmaz. Daha kaliteli bir hayat yaşayabilmek için kazanılır. Kazandığınız parayı “Araba aldım” diyebilmek için harcayıp sonra da ayak takımının arasında yaşamaya devam ederseniz bu tür şeylerin başınıza gelmesi normal. Hatta daha fazlası da gelir, en nihayetinde araba için hayatınızı bu tip insanların içinde geçirmeyi seçmişsiniz. Varsa çoluğunuzu çocuğunuzu da bunların arasında büyüteceksiniz. Eğitimli, kültürlü, kaliteli insanlar eşek mi de, varoş bir yere taşınsalar aradaki farkla belki Ferrari bile alabilecekken, bunun yerine normal bir araba ile idare edip doğru düzgün muhitlerde kendileri gibi insanların arasında yaşamayı seçiyorlar. Çünkü onlar için, düzgün insanlarla yaşamak “Ferrarim var” diyebilmekten daha önemli. Doğal olarak da böyle dertleri yok. |
Mesajın sonunda "En sonunda arabayı sattım. Kurtuldum bu stresten" mesajınızı okuyacağımı zannediyordum. Tüm belalar sizi bulmuş. Halılar, sandalyeler, acemi şoför, devrilen ağaç, çocuklar, çöpçüler, çöken yol. Kuşlara sıra gelmedi mi. Ben de kuşlardan muzdaribim. Senelerdir basit bir Dacia'nın üzerine sıçıp ta ne anlıyorsunuz. Kliması bile yok. Gidin Megane'lere, Skodalara, Hondalara pisleyin arkadaş. Bir anlamı olsun. Siz de keyf alın. Uzun lafın kısası: Buna benzer sıkıntılar her yerde var. Bu karikatür de bu mesaja tam uydu. |
Benzer içerikler
- ford courier 1.0 ecoboost kronik sorunları
- petrol ofisi mazotu nasıl
- dacia sandero stepway alınır mı
- direksiyonu çevirince gelen sürtme sesi
- pejo 405 alınır mı
- passat üretimi durdu mu
- peugeot e 208 fiyat
- huawei aito m9 türkiye fiyatı
- togg fabrikası gemlik"te nerede
- hyundai santa fe, 7 kişilik 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X