< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Kendi kapımın önüne araba koyamıyorum, bu nasıl memleket arkadaş ? (4. sayfa)
-
-
Bazılarıda var o trafiği seven o koşturmayı seven saygı duyuyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benim de 7 daireli binanın önünde 4 araçlık otopark var. herkesle iyi geçinirim, kimseyle de bir sorunum yoktur.
Semt itibariyle alt/orta gelir grubu yaşar ve sıfır araba çok nadir görürüm. Otopark binanın önünde cep şeklinde olduğu için genelde konu sahibi arkadaş gibi camdan örtü çırpan mı dersin, izmarit atan mı dersin, yeni yıkanmış araba üzerine suyu damlayan çamaşır asan mı dersin, tırnaklarını kesip artıklarını aşagı atan mı dersin... İnsanlar eğitilmez. Tartışsan bu kez emin ol inadına daha büyüğünü yaparlar. Sonrası ise bir cinnete bakar.
O yüzden artık erken saatte eve geliyorsam yola park ediyorum. Gece geç saatte gelip sabah da erken çıkacaksam bina önüne park ediyorum.
Geçen sene sıfır araba aldım, o hevesle arabayı haftada bir yıkıyorum, jantlar falan o biçim kapının önünde yatıyor. 2 ay geçmeden bu durumu içteniçe çekemeyen biri aracın sol arka çamurluğunun cam hizası, yani tam göze gelen kısmını en az 30cm genişliğinde z şeklinde çizmiş. Binada kamera yok, karşı çapraz binada var ama bizim otoparkı görmüyor. Kim yaptı hala bilmiyorum ama yapanı Allaha havale ettim. Ben dişimden tırnağımdan arttırıp birsürü borca girip sıfır araba almışım, çocuk gibi heves ederek gözüm gibi bakıyorum ama itin birisi gelip çizerek tüm hevesimi söndürdü. Her aklıma geldiğinde bana verdiği manavi zararın kat kat fazlasını yaşaması için Allaha dua ediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Şunu hiç anlamam bir insan neden başkasının aracına aralarinda hiç bir musibet olmamasına rağmen zarar verir . Ben yanlışlıkla birinin aracına zarar versem vicdan azabı çekerim peki bu insanlar nasıl gözünü kırpmadan milletin aracını çiziyor , sürtüyor şaka gibi gerçekten . Milletin aracı ile ne alıp veremediğin var !
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ahlak çok çok önemli hocam midem bulanıyor anlattığın tiplerden
Namussuzluk parayla mı? O kadar var ki böyle insan.
Türk milleti olarak çook uzun süre önce; Ahlak kavramını yitirdik.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam fesatlık yapıyorlar çekemiyorlar, çok kıskanç insanlar var.Ben arabayı ilk aldığımda aynı hafta kapının önünde kaputunu çizmişlerdi.Yapan kişiyi görmedim ama kim olduğuna eminim, ilkokul arkadaşım.İnternetde arabayı paylaşmıştım görmüş, bana mesaj attı araba kimin diye.Ben de benim olduğunu söyledim.Çocuk gibi hadi oradan senin değildir felan diye kendi kendini ikna etmeye çalıştı.Bir hayırlı olsun bile demedi.Ben de saçmalama neden böyle bir yalan söliyim, inanmıyorsan gelince kendin görürsün dedim.Ertesi gün arabanın kaputu çizilmişti ve o çocuk sadece bir kaç sokak yukarıda oturuyordu.Kaputa ilkokulda kendisine takılan lakabın baş harfini yazmış birde şerefsiz.Daha sonra da baktım arkadaşlıktan çıkarmış beni kendi kendine, aramızda hiçbir kötü münasebet yokken.Bu kadar mı çekememezlik olur ? Alt tarafı bir araba lan.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Panthér
Türk milleti olarak çook uzun süre önce; Ahlak kavramını yitirdik.Millete özel değil hocam. Filmlerde görüyoruz aynı olay Amerika'da da oluyor. Oluyor ki filmde de işliyorlar.
Misal Amerikan eğitim sistemini eleştiren bir film izledim, özellikle orta seviye eğitim kurumları berbat rezalet, çocuklarda ahlak etik falan yok, bizim burası bir tık daha iyi bile diyebiliriz. O kadar kötü görünüyor. Anladığım kadarıyla abartı değil filmdeki. Oktay Sinanoğlu da diyordu orada orta okul lise seviyesi eğitim berbattır diye.
İnsanlığın genel sorunu ahlak maalesef. İnsanların büyük çoğunluğu iyi insan değil maalesef. 40 yıllık dünyada bunu anladım ben.
Bunun benzerinin komşulardan birinin müebbet, diğerinin mezarda bitmişi var. Hatta eminim çoğu şehirde de vardır.
Bir şekilde para kazanan ama, parayı harcama kültürü olmayan insanların dertleri bunlar.
Para, onu da alayım, bunu da alayım… diye kazanılmaz. Daha kaliteli bir hayat yaşayabilmek için kazanılır.
Kazandığınız parayı “Araba aldım” diyebilmek için harcayıp sonra da ayak takımının arasında yaşamaya devam ederseniz bu tür şeylerin başınıza gelmesi normal. Hatta daha fazlası da gelir, en nihayetinde araba için hayatınızı bu tip insanların içinde geçirmeyi seçmişsiniz. Varsa çoluğunuzu çocuğunuzu da bunların arasında büyüteceksiniz.
Eğitimli, kültürlü, kaliteli insanlar eşek mi de, varoş bir yere taşınsalar aradaki farkla belki Ferrari bile alabilecekken, bunun yerine normal bir araba ile idare edip doğru düzgün muhitlerde kendileri gibi insanların arasında yaşamayı seçiyorlar. Çünkü onlar için, düzgün insanlarla yaşamak “Ferrarim var” diyebilmekten daha önemli.
Doğal olarak da böyle dertleri yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kapının önünde yer bulmuşsunuz beğenmiyorsunuz :)
15dk park yeri aradığımı 2 mahalleyi 2 tur döndüğümü bilirim.
İstanbul'dayken çocukları indirir aracı park etmek için park yeri arardım.
Bir akşam aynı şey oldu. Eve döndüm. Hanım "ne yaptın aracı" diye sordu. Ben de "Yakında yer buldum, 3 sokak ileriye bıraktım" dediğimi dün gibi hatırlıyorum. Çünkü akşam 7'den sonra eve gelirsen bırak sokağı mahallede bile yer bulamazdım. 6-7 sokak öteye araç park etmek sıradan bir durumdu. Şimdi daha da betermiş.
Şimdi sitenin içinde biri, önünde biri. İstersen filo park et.
Vizyon da denilebilir
Her ülkede değil ama Türkiye de geçerli bu durum
10 milyonluk ev / 1 milyonluk araba
3 milyonluk ev / 3 milyonluk araba
Aslında önemi olmaması gerek ama işte ülkemizde öyle olmuyor bu da gerçek
araba sahibi olmanızın evinizin önündeki kaldımında sahibi olduğunuz anlamına gelmediğini idrak edebilirseniz işler düzelecektir
Ya bende bir terslik mi var yoksa bütün mallar beni mi buluyor? Hayır abdestimde var neden bu kadar şanssızım? Bir yere gittim arabayı çektim içinde oturuyordum iki dakika geçmedi bir tane kız geldi motoruyla benim arkama park etti.Sıfır yanaştı, sonra motorundan indi motorun ayağını açarken arka tampona sürttü motoru.Sonra ben dönüp bakınca da hiç özür felan dilemeden sanki hiçbir şey olmamış gibi çekti motoru uzağa bıraktı ve gitti.İndim baktım çizik yok bir şey yok ben de ses etmedim fakat sinirimi bozdu.Ulan koskoca yerde ne diye gelir tamponun dibine yapışırsın? Bu insanlarda hiç mi akıl yok ? Benim önüm dolu, arkama motoru dayamışsın ben nasıl çıkıcam parkettiğim yerden ? Bir de gelip motoru vuruyor tampona.İnsan bir kusura bakma der bari.Mal gibi suratıma bakıyor.Kız olmasa laf söylerdim ama genç diye bir şey söylemedim.Bıktım usta istanbul beni yordu artık normal insan denk gelmiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Arabayı aldığımda park ettiğim yere dikkat ediyorum, özenle yanaşıyorum falan ama 3 4 ay içinde park halinde ön, arka tamponlara hep sürttüler.
Sonra saldım köşebaşı vs değilse çok kafaya takmadan park ediyorum. Ne kimse sürtüyor ne arabanın başına bir şey geliyor artık. Bir tek çocuklar top oynarken top çarpıyor. Onlara da bir şey demiyorum. Sakınan göze çöp batarmış diye boşuna dememişler.
çok güzel bir mahallede oturuyorum
insanlar kendi halinde işinde güzünde
apartmanlar site genelde. geniş alan var aralarında
her yerde ufak parklar var yeşil alanı bol park yeri sıkıntısı yok
ama üst taraftaki göç mahallelerinden gelenler buranın içine ediyor
adamlar resmen zarar vermek için gelmiş dünyaya
akşam oldu mu 10km hızla son ses müzik açanlar
köşeye hızla gelip drift atanlar
kızlara laf atan sarkıntılık yapanlar
hiçbir şey yapamasalar kendi aralarında kavga ediyorlar
bazen diyorum araya tel örgü çeksek şu mahluklardan uzaklaşsak..
-
Cok guzel bir mesaj. Tebrik ederim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Araban mı var derdin var. Sat kurtul.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X